Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4655

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3464

Skakac7 ::Вишевековна империја.
То можда важи за Британију. Не за државу која је два пута у једном веку доживела потпуни колапс.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2084

Specifikacija najvise koristenog komercijalnog drona za osmatranje i korekciju vatre.Nemoguce je odbraniti se na sirokom pojasu od ovih sokocala.
Citat:
Signal Transmission Ranges (FCC)
Strong Interference (urban landscape, limited line of sight, many competing signals): Approx. 1.5-3 km
Medium Interference (suburban landscape, open line of sight, some competing signals): Approx. 3-9 km
Low Interference (open landscape abundant line of sight, few competing signals): Approx. 9-15 km


https://www.dji.com/mavic-3/specs

Teren u Ukrajini je idealan za maximalan dolet.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

Добро, и Британија је доживела својеврстан колапс своје империје, само доста постепеније и мање болно.

Али апсолутно си у праву - каква црна мистика и уздизање у небеса 'империје' која је два пута у 70-ак година доживела тотални системски колапс изнутра, други пут готово потпуно сама од себе, и чији народ је одувек био тотална сиротиња у односу на грађане других великих сила. Али зато ''само што не пропадне'' нпр. Америка која 160 година није имала већи сукоб на својој територији, никад у историји није имала државни удар или насилни преврат, и која и даље у основи користи устав стар преко 200 година.

Да се разумемо, не треба ни Америку мистификовати, и она доживљава својеврсно опадање моћи, и њена спољна политика је много неспретнија него што делује, само их користим као контра-аргумент. Ниједну државу не треба мистификовати, а то је између осталог и опасан пут у посматрање света кроз некакве шире и дубље завере и велике далекосежне планове, што је врло неозбиљно.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

dragoljub

Шта је то за период од 500 година? 🙂 Револуција 1917 год и грађански рат су само транзиција из једног облика империје у други, СССР. Дакле Русија јесте вишевековна империја.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Оклопна возила НАТО се масовно крећу Херсонским фронтом

Амерички противоклопни системи ТОВ засновани на ХММВВ. Колона ваздушних јуришних трупа на британским оклопним возилима.
https://t.me/boris_rozhin/70064

Ovo je bila idealna meta za avijaciju ili za Lancete

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

flash12 ::Кува се још јефтине пропаганде
Flash,daj malo pozitivne energije. (koju je tesko naci poslije zadnjih zbivanja,ali nije jos sve gotovo)
Ti si kao i taj tvoj avatar iz tog filma "samo negativne vibracije". Mr. Green

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

Јеби га, не може се озбиљно и зрело полемисати у ситуацији кад пола форума мисли да је све ово и даље неки мајсторски шаховски план невероватно генијалних и мистериозних Руса чију генијалност ми просто не разумемо, а и малом детету је очигледно да се боре да ставе ситуацију под контролу још од поподнева првог дана рата.

Зато ме такви коментари редовно омету и натерају да одговорим, иако одлично могу да се фокусирам и на неке позитивније ствари Ziveli

offline
  • yrraf  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2476
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Pregovori samo služe da zapad uspori nekog kad taj treba nešto da dobije jer je u povoljnoj situaciji pa da čim se malo situacija promeni i primiri pogaze potpisano i krenu opet po svome. Mi smo to osetili na sopstvenoj koži milion puta. Tako da ako oni zovu na pregovore iste treba maksimalno eskivirati. Sa njima smeš da "pregovaraš" samo kada si ih potpuno porazio na terenu pa da im daš "izlaz" iz g**ana. Da ne odu skroz postiđeni. Sve ostalo samo znači da odlažeš sopstveni poraz.
U ovom momentu Rusi su sve samo ne blizu pobede tako da ne treba ni da pomišljaju na mirovne pregovore. Tj. treba da traže nerealno maksimalističke ciljeve da bi iste minirali.
Kao što rekoh, Rusi nisu birali ovaj sukob, uvučeni su u njega. I to još 2008. a definitivno 2014. Da su mogli da biraju sigurno bi sačekali bar još 15-20 godina. Međutim "imperija" (trenutno jedina prava" je znala da će za 10-15 godina oni biti mnogo teži protivnik.
Ne zaboravite da je ovde zapad prvi pokazao nervozu i napravio eskalaciju. Njihov standardni način rada je ono što su napravili u Ukrajini 2004. Jednostavno brutalno jaka meka moć, gde se uz pametno finansiranje opozicije, medija i "civilnog sektora" napravi relativno mirna obojena revolucija, dovedu se podobni na vlast i država se polako prebaci u njihovu sferu uticaja. Sve se to predstavi kao iskrena želja naroda za demokratijom i boljim životom, izostavi se deo gde će da poseju ofanzivno oružje da se brane od "Irana" i narod te stvari relativno lako proguta. Ukrajina je prvi fejl takvog pristupa. Uz sve gore pobrojano pro-ruski faktor je i dalje vozio oko polovine i odneo prevagu 2010. Tada zapad postaje nervozan, skida rukavice, izvodi oružani puč i baca Ukrajinu silom u građanski rat. Naravno da zapadni mediji sad prodaju priču o "narodu" koji je izabrao prosperitet i demokratiju umesto "mračne autokratije". Međutim svako ko ima pamćenje duže od zlatne ribice pamti da nije bilo baš tako. Vlast je na silu preuzeo zapad, zabranio pro-ruske partije i počeo da otvoreno šikanira pro-rusko stanovništvo i da plaši i suzbija neutralne a onda da nam prodaje priču o "demokratskom" Kijevu. Nema demokratskih izbora posle nelegalne promene vlasti i suzbijanja drugačijeg političkog mišljenja. Rusi su pokušavali da se drže izvan direktne konfrontacije, ne zato što su pametni, nego zato što su realno slabi, ali im nisu dozvolili. Sad moraju da izdrže bili spremni ili ne, a naravno da nisu spremni da se sudare direktno sa hegemonom ovakve snage. Da nisu ušli u sukob posle krvavog puča u Ukrajini, sledeći bi bio kod njih sigurno, ili u najmanju ruku neko reaktiviranje neke secesije i dugoročno cepanje države. Isto je tako bilo i u "onom" ratu. Potpisali su Ribentrop-Molotov ne bi li kupili vreme, nisu ga ni tada kupili dovoljno. Iskrvarili su i "izblamirali" se što bi rekli modernim analitičarskim rečnikom, ali su na kraju izdržali i osvanuli u Berlinu. Posle toga, tako propali i krvavi držali su pola Evrope pod svojom šapom i postali druga ekonomija sveta. Sa njima nikad ne znaš.

Čitajte tekstove o Rusiji pre prvog ili drugog rata. Kao prepisano današnji narativ. "Tigar od papira", "siromašni, nazadni" , "surova imperija iz koje svi hoće da pobegnu", "urušiće se iznutra" , "korumpirani, nesposobni, retardirani". Taman misliš gotovi su, sve najcrnje prognoze se ostvare i to duplo gore nego što je i najgori pesimista prerpostavljao, a na kraju sage oni nekako opet drže najveće parče ove naše planete, imaju ogromnu armiju i nešto se pitaju. Čudan je to narod. Ne treba ga mistifikovati ali ni slučajno ni podceniti. Ako je neko goreo i dizao se iz pepela to su oni. Ovo je tek počelo. Završiće ili totalnim kolapsom Rusije ili značajnim padom dominacije SAD. Nema sredine. Govorim naravno dugoročno 10-15 godina.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1785

Nixon ::

Поштовани Украјинци, понашајте се лепо
Не заборавите да сте на територији Руске империје

На одмору смо, враћамо се ускоро.
1. Немојте гужвати намештај
2. Не сери по поду
3. Не гњавите пролазнике
4. Не лај ноћу
5. Јаче затвори врата, промаја
6. До нашег повратка препоручујемо да будете уредни
Свака соба има портрет нашег председника В.В. Путина, љубите је!!
Доћи ћемо у проверу

ПС. Љубите заставу свако јутро и певајте химну Русије!!!

С љубављу,СПЕЦИЈАЛНЕ СНАГЕ Русијe


И онда се на форуму питамо зашто укри ратују...

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 175

^ Ako znate zašto ratuju da li možda znate zašto spaljuju ljude?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1372 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 3 sakrivenih i 1344 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, Areal84, bestguarder, Bobrock1, cifra, Djokislav, FileFinder, Georgius, hyla, jackreacher011011, Koca Popovic, ladro, laki_bb, maCvele, Mi lao shu, Milometer, Oscar, Parker, stegonosa, vathra, Volkhov-M, vukdra, W123, zlaya011, zzapNDjuric99