Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4856

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Frunze ::
Интересантно ми је да је став Руса према САД и ЕУ до фебруара 2022. био поприлично изједначено позитиван и негативан, а онда је драстично пао у негативно поље.


Na kraći period jeste, ali na duži i nije. Barem prema US. Pogledaj značajne datume. Agresija na Srbiju 1999. godina. Invazija na Irak 2003. godina. Gruzija 2008. godina. Ukrajina 2014. i 2022. godina. Svaki put skoro kao pješćani sat. Mada i sve duže trebalo da se vrati to pozitivno osjećanje prema USA. Sada su i događaji sve bliži njima... I geografski ali i po uticaju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4528

Eh, moram da se nadovežem na Raketaševo pisanje o Strižu i zagrebačkom događaju iz marta meseca. U nekoliko postova je je odlično objasnio vođenje drona, mane i ograničenja. Meni ostaje mala nedoumica ako je domet drona do 1000 km da li to znači 1000 km operativni domet „tamo“ i 1000 km „nazad“ po paralelnoj putanji. Ako je tako onda bi teorijski dron letom u jednom pravcu mogao da dobaci do 2000 km. Raketaš je postavio kao opredeljeni cilj drona Sveučilišnu biblioteku. Ako postavimo lenjir na krov zgrade u ulici Hrvatske bratske zajednice 4 i povučemo liniju na severoistok preko Pakša u Mađarskoj do harkovske regije posle 1605 km dolazimo tačno na početak piste aerodroma Čugujev u istoimenom mestu. Zanimljivo.





Još zanimljivije je da je taj vojni aerodrom baza harkovske Vojne vazduhoplovne akademije, dakle lokacije na kojoj se može naći najmanje jedna posada koja zna dron u prst. Ukrajina je inače prošle godine vežbala PVO gađanja sa Tu-141 konvertovanim u metu. U U principu glavno težište konverzije je da se iz drona izvadi kamera i pripadajući pribor poboljša vođenje i to je to.

Prošlogodišnja vežba:





Previše slučajnosti na jednom mestu da bi se mogle nazvati slučajnim. Raketaš je lepo pokazao da se dron ni u ludilu se ne može konvertovati u oružje visoke preciznosti osim ako ne postoji ekipa na zemlji u blizini potencijalne mete a u tom slučaju dolazimo na klizav teren black, false flag operations. Malo udavih, pardoniram

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2022
  • Poruke: 148

Помислих како Руси неће још заузети Бахмут, али кад сам виде одређене људе на форуму како ниподаштавају његов значај, почећу да верујем да је пред падом.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

Napisano: 04 Dec 2022 12:53

novator ::O Bahmutu.

Već četiri mjeseca i koji dan od prve rečenice: bježanija Ukrajinaca i Bahmut je pred padom. Strateških sela oko istog bilo je bezbroj kao i punktova. Zauzetih bitnih pravaca isto, kao i strateških kota.

Četvrtina godine se svela na eto ga, samo što nije.

Ja ću sačekati, tko zna više kako ovo sve može završiti.

Pa ako si cuo izjavu Fon Der Layen-ove od prije neki dan onda bi ti trebalo biti jasno zasto je to tako.
NATO ubacuje meso u masninu za mljevenje. Jednostavno nisu unisteni branioci odredjenog prostora koji treba da zauzmes.
Barem to tako vidi vojnik iz trupe, na štabskom nivou vojnik vidi da neprijatelj ima popunu u ljudstvu i MTS u I sve dok je to tako napredovanje ce biti sporo.
E sad je pitanje vremena koliko ce NATO moci izdrzati tolike kolosalne gubitke...

Dopuna: 04 Dec 2022 13:00

vukovi ::Cccc... Vagnerovci krimosi, ubice, a u Ukro-nazzi armadi, sve djeca iz manastira, isposnici i moralne vertikale?
Ja nigdje ne vidjeh da Vagnerovci strijeljaju zarobljenike, a dole pomenuti.... Hmmm...
Gadno je brate, kad čovjek ne može razaznati razliku između dobra i zla, vremenom se ta anomalija odrazi na psihu.


To sto ti ne vidis da Vagnerovci ne streljaju zarobljenike moze da znaci dvije stvari, da ne streljaju ili da ne snimaju streljanja.
Ono sto sam ja gledao na 18+ TG kanalima o njihovim aktivnostima u Siriji i po Africi.. radi se o psihopatama bez trunke empatije upravo su onakvi kakva i jeste vojska koja je skupljena sa dna drustvene kace (kriminalci, ludaci, fanatici).
Ono sto spasava vojnika zarobljenog na frontu, je samo cinjenica da je on potreban za razmijenu pa postoji jedno opste naredjenje da se zarobljenici ne ubijaju eto samo zbog toga.
A kad neka ekipa u nekoj rupu zarobi nekog nesrecnika, a komadant nije upoznat sa tim, vrlo je izvijesno da ce zarobljenik zavrsiti odran osoljen i okacen na drvo...

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1804

Napisano: 04 Dec 2022 13:07

ZetaMan ::...али кад сам виде одређене људе на форуму како ниподаштавају његов значај.... Стварно не разумијем какав је то значај Бахмута или Артемовска тренуто?

Dopuna: 04 Dec 2022 13:14

Нешто као Павловка код Угљедара?

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2329
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Рекао је Пригожин врло јасно у чему је значај Артјомовска.

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2018
  • Poruke: 61

Kaptain
"Bilo je diskusija o teskoci otkrivanja raketa za Himars zbog kvazibalisticke putanje. Pošto to utice prvenstveno na procenu daljine odakle je bila raketa ispaljena zar ne bi moglo da se uradi superpozicija obicne karte sa procenom dobijenom sa radara? I da se pozicija zasuje kasetnim i minama. Himars sigurno puca sa puta u ovim vremenskim uslovima a ne sa neke livade."

Verovatno koriste Himars lansere na način kao što su naši koristili npr. Oganj na Kosovu. Izađu na vatreni položaj, ispale rakete, a onda tutanj pod neku nadstrešnicu, u neki tržni centar, fiskulturnu salu škole, bolnicu itd. Čak i da ga napipaju Rusi da je ušao u takve objekte, sigurno neće gađati. Ko zna, možda su i na šleper pod ciradu stavili lanser, otvore, gađaju, zatvore i tutanj na drugu poziciju. Pretpostavljam da zbog gps navođenja ne mora da ispali samu raketu savršeno u pravcu mete...

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1582

^^^
Ranise Savketa , dobro, nije izgleda nista ozbiljno nije mu prvi puta. Zelim mu brz oporavak.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6915

Napisano: 04 Dec 2022 13:57

Ko kaže da Rusi neće gađati te objekte gde je sakriveno oruđe protivnika? Gađaju od početka rata.

Dopuna: 04 Dec 2022 13:59

Drugo, to sa satelitima ne ide baš tako. Nit ih ima nešto puno niti sve mogu da vide. Dovoljno da naiđe oblak i džaba sve. Bar mi to znamo iz 99.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 723
  • Gde živiš: Bratislava

Insan@

Još pre dva mjeseca ranjen.
Upoznao sam pola Savketove ekipe iz Palmire...
Dobri momci, i sigurno nisu psihopate i ubice!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 600 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 6 sakrivenih i 577 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, darkangel, djordje92sm, GenZee, gorantrojka, Krusarac, m0nstrum_, milenko crazy north, Panonsky, raykan, sap, Shilok, slonic_tonic, Srle993, stankolich, strela, Vatreni Zmaj