Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2168

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Front kod Debaljceva - 9. febuar 2015.



Izvor: http://warindonbass.ru/ (mapa je velika pa sam isekao samo jedan deo)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1917
  • Gde živiš: Republika Srpska

miljan02 ::Izgleda ima civilnih zrtava u Краматорскu. 12 ranjenih i 3 poginula.
http://112.ua/obshchestvo/v-rezultate-obstrela-kra.....87570.html
Pobunjenici sve vise i vise rade sto rade ukrajinci, to nece da izadje na dobro ako hoce da imaju podrsku lokalnog stanovnistva




Zar nije Краматорск poprilicno daleko od fronta? Kako su uspeli cak tamo da napadaju. Pokusali su da pogode deo ukrajinske baze

http://www.militaryphotos.net/forums/attachment.ph.....1423569180

Ukrajinska ofanziva, zauzeli Pavlopol. Najverovatnije bez borbe, jer nije bilo velikih pro ruskih snaga tamo

http://www.militaryphotos.net/forums/attachment.ph.....1423558030

UNDER FIRE: community soup kitchen in LNR conrolled Pervomaisk hit by Ukraine Grad Rockets
https://www.youtube.com/watch?v=7nFZvtLwFlM&feature=youtu.be


Gadjan je aerodrom. Znaci da je gadjano selektivno a ne kao sto je slusaj kod ukropa koji granatiraju Donjeck bez ikakvog odabira mete osim samog grada. Na kraju krajeva pogodili su i bolnicu prije nekoliko dana. Ne trazim opravdanje za NAF, zivote ne moze niko da vrati ali ipak postoji odredjena razlika.

Sto se tice ovog klipa. Zena snima opusteno kako granate sipaju jos se cuje i djete a ona na prozoru. Nije normalna. GUZ - Glavom U Zid

Ukropi su probali prema Novoazovsku. Kazete da ima slabo ide. Predpostavljam da ce opet da udare na Elenovku i Dokucersk. Pomalo me brine Lugansk tamo nema zapazenih aktivnosti. Mozda se dogodi neki blic napad. Da je sva ova unistena tehnika NAF-a mislim da nebi imali ovako zapazena napredovanja ovih dana. Vjerovatno je ponesto njihovo ali ne bas sve. Smile



offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1917
  • Gde živiš: Republika Srpska



Neko je imao bas mnogo srece

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

BasCelik ::sta cu kad ih volim ::http://www.jutarnji.hr/-obucavam-hrvate-koji-su-tu-da-bi-se-borili-protiv-srba-na-ruskoj-strani-/1291937/
Interesantan clanak, a meni je jos interesantnije poredjenje, jer u tekstu se kaze da Hrvatski profasisticki dobrovoljci zele da ratuju tamo gdje ima Srba da ratuju protiv nasih momaka. Sad, znamo da su nasi momci od pocetka sukoba na strani prorusa, znamo da ih tamo nije odvela mrznja prema nikome vec zelja da prorusi ne budu ugnjetavani i da im se ne desi ono sto se desilo nama od strane Amerike i Britanije (i jos drugi motivi koji su svakako plemeniti gledajuci sa nase strane ali mislim i uopsteno plemeniti). A pogledajte njihov motiv, ja ga tumacim kao mrznju prema drugom narodu, Srbima.


E baš lupaš...

"Kada sam video da su se Hrvati pridružili ukrajinskom bataljonu Azov, za mene nije bilo drugog izbora, nego da se pridružim armiji Novorusije..."

youtube.com/watch?v=z4MktKAUKhw#t=170

Zar te nije sramota da se tako javno obraćaš članu ovog Foruma? Razumem ja da si ti navikao tako da komuniciraš na B92 i sličnim Forumima, baštinicima "europskih vrijednosti" i "demokraije". Poštedi nas, molim te, takvog rečnika i kulture.
To što je ovaj momak iz Novog Sad (Đakon) došao sa tom motivacijom (a verovatno je od skora tu), to ne znači da su ostali imali taj motiv. Prvo javno eksponiranje srpskih dobrovoljaca u Ukrajini je bilo na Krimu, Živković i njegovi četinci ( njih četvorica, koiko se sećam).Oni nisu navodili kao razlog njihovog boravka na Krimu borbu protiv Ustaša. To nije govorio ni Dejan Berić, koji je na Krimu bio pre njih. Posle medijske halabuke o "invaziji četnika na Krim", počeli su da se javljaju nekakve "Ustaše" i najavljuju odlazak da se "biju sa ćetincima". Dejan Berić kad navodi razloge zašto je otišao da se tamo bori on prvo kaže da je motiv : borba protiv fašista, NATO i vraćanje duga ruskim dobrooljcima sa kojim se zajedno borio na Kosovu i Metohiji.
Znači, uzrok i posledica, tuk na luk, stari računi i ostale balkanske zezalice.

Što se tiče ovog bombardovanja aerodroma u Kramatorsku, to mi je poprilično čudno. Najbliži položaji ANR su u selu Zajcevo a, severozapadno od Gorlovke a to je 40km od Kramatorsk (predaleko za "Uragan"). Možda je neka akcija Besa (Bezler) pod UKRopskom zastavom, ne bi me čudilo.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 516

Kao i u svakom ratu najvece zrtve podnosi obican narod bilo da se deklarisu kao Ukrajinci ili Rusi. Samo sto je to u oovom ratu uocljivije nego ikada pre. Taj narod uopste nema zelju da se bori medjusobno, nema zle krvi medju njima. Sva mrznja i nesreca je proizvedena izvan Ukrajine, kako sa zapada tako i sa istoka.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7855
  • Gde živiš: Zagreb

[quote="Wrangler"]miljan02 ::
P.S. Samo mi nije jasno čim DNR može dobaciti do Krematorska.

Smerčem bez problema. Domet je 90 km, a od Gorlovke ima oko 45...

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

BBC javlja da je Azov u ofenzivi kod Mariupolja...

http://www.bbc.com/news/world-europe-31357588

"Meanwhile, Andriy Biletsky, commander of the Azov battalion - an ultra-nationalist volunteer force based in Mariupol affiliated with Ukraine's interior ministry - confirmed to the BBC that its fighters were advancing and fighting pro-Russian rebels outside the southern port city.

"We have taken the villages of Shyrokine, Pavlovo, Kominternovo. We are currently moving towards Novoazovsk."
"

online
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4873
  • Gde živiš: Novi Sad

purke62 ::
Što se tiče ovog bombardovanja aerodroma u Krematorsku, to mi je poprilično čudno. Najbliži položaji ANR su u selu Zajcevo a, severozapadno od Gorlovke a to je 40km od Krematorsk (predaleko za "Uragan"). Možda je neka akcija Besa (Bezler) pod UKRopskom zastavom, ne bi me čudilo.


Нашао сам податак да ракете са ознаком 9M521 за БМ-21 Град имају домет 40км

http://www.splav.org/en/arms/grad/m521.asp

Али то и даље значи да су морали да дођу укропима пред нос да би гађали аеродром у Краматорску


riva ::BBC javlja da je Azov u ofenzivi kod Mariupolja...

http://www.bbc.com/news/world-europe-31357588


To CNN 'malo' kasni Wink

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17647

ИНТЕРВЈУ: ГЕРНОТ ЕРЛЕР, изасланик немачке владе за сарадњу с Оебсом
Србија треба да прихвати спољну политику ЕУ

Нисам наклоњен идеји да Београд дела као посредник између Русије и ЕУ, о чему се повремено говори

Овогодишње српско председавање Оебсу повод је да у посети Београду ових дана борави посланик Бундестага и изасланик немачке владе за сарадњу с Оебсом Гернот Ерлер. Будући да ће управо Немачка догодине наследити Србију на кормилу ове организације, дипломата истиче улогу Београда као посредника за решавање украјинске кризе.

„По мом виђењу, у томе се крије шанса Србије, као председавајуће Оебсу, да се у оквиру својих традиционалних односа према Русији заузима за решавање кризе. Важно је да Русија и од партнера с којима одржава посебан однос прими поруку да норме и вредности међународног права и Оебса морају да се поштују. У то спада и недвосмислено изјашњавање за неповредивост граница у Европи и непримену силе за решавање међудржавних односа. Међутим, нисам толико наклоњен идеји да Србија дела као посредник између Русије и ЕУ, о чему се повремено говори. Србија је већ у процесу преговора и жели да постане чланица Европске уније, што ће рећи да прихвата њену спољну политику. Сматрам да је то управо оно што би Београд требало да уради. Међутим, то се не слаже с улогом Србије као посредника између ЕУ и трећих”, каже Ерлер за Политику...

Али..
- У то спада и недвосмислено изјашњавање за неповредивост граница у Европи и непримену силе за решавање међудржавних односа. -

Ооо је*ем тиии...

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Ocjena situacije iz perspektive vojnog eksperta SAD-a...čova im skresa neke činjenice u brk...
O razlozima zašto Ukrajina ne može da pobedi u ratu sa Rusijom i zašto Amerika neće da dostavi oružje Ukrajini za ukrajinsko izdanje „Novoe vremja“ govori Majkl Kofman (Michael Kofman), vojni ekspert Kenan instituta Centra Vudro Vilson.
Citat:
Hoćete da kažete da treba priznati da te teritorije nisu ukrajinske i oprostiti se od njih?

– Šta je doneo konflikt? Te teritorije su realno izgubljene. Jedini rezultat koji ja vidim u proteklih godinu dana je da Ukrajina neprestano gubi teritoriju i vojnike, a nema poboljšanja. Sankcije nisu promenile politiku Moskve.

A zašto oni napadaju? Zato što Minski sporazumi Rusiji ništa nisu doneli. Rusi smatraju da su potpisivanjem sporazuma u Minsku napravili ozbiljnu grešku. U Ukrajini nije postojao nikakav ozbiljan interes da se razmotri Minski protokol. Pored toga, svima je poznato da je, pored tog protokola, između Kijeva i Moskve potpisan i drugi protokol, 19. septembra, gde je utvrđena karta kontrole teritorije između vojske Ukrajine i milicija. Po toj mapi, Ukrajina je bila u obavezi da preda donjecki aerodrom i teritorije koje, u stvarnosti, Ukrajina nikada nije imala nameru da preda. To svi dobro znaju. Ukrajina nije imala nameru da se pridržava bilo čega, bez obzira što je potpisala sporazum. Niko u Ukrajini ne želi da prihvati stvarni kompromis.

http://webtribune.rs/vojni-ekspert-sad-ukrajina-je.....-shvatila/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1147 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 7 sakrivenih i 1110 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, bokisha253, danilopu, dijica, Dorcolac, FOX, Frunze, Georgius, ikan, ivan1973, Karla, Kriglord, Kubovac, Lieutenant, mercedesamg, milos.cbr, Milos82, Misirac, mkukoleca, NoOneEver Dreams, nuke92, pein, raptorsi, sevenino, Trpe Grozni, Vlada78, wolf431, yrraf, |_MeD_|