MiG-29 Fulcrum

1064

MiG-29 Fulcrum

offline
  • Loes 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 1216

@ray ban11

Ja mozda ne slusam pazljivo ponekad ali zato veoma pazljivo citam napisano kao i dokumenta i vesti...

Ako nista drugo zapitajte se da li ako neko na brojnom stanju dobije novu kolicinu letilica a prethodno nije sa brojnog stanja povukao stare(ne ulazim u rashodovane jer oni su za otpis) i poslao ih na modernizaciju te da li je to nov ili stari avioni? A ako je polovan avion u pitanju pa modernizovan znaci da nije nov a da bi se dobio takav iz upotrebe trenutno moraju da povucu postojeci MiG-29 koji ima "airworthiness" sto se tice "airframe" tj.rama te da je nakon zavrsetka modernizacije njegov buduci limit ogranicen jer ram nemoze vecito da traje bez obira na modernizacije(modernizacija ne podrazumeva menjanje rama i svih delova jer je to onda nov avion vec samo unapedjenje pojedinih celina postojeceg aviona). Zasto bi neko ko napred zna da su polovni avioni u pitanju(ili mislite da Ministarstvo odbrane Rusije to nezna), zakljucivao ugovor za proizvodnju novih a ne za modernizaciju postojecih?

Posebno se zapitajte da ako u vesti pise da ce nabaviti ili kupiti 16 aviona tipa SMT "договоренностей о закупке истребителей МиГ-29СМТ" za oko 490 miliona dolara(oko 30 miliona po komadu) a nigde nepise da ce modernizovati postojece te da se razmatra opcija za jos jednu kolicinu da li i dalje ima smisla insistirati na tako necemu...

Nijedanput se niste osvrnuli i rekli da je netacno to sto sam citirao zvanicne informacije da MiG sam pise da ima u ponudi dve opcije SMT z aproivodnju i SMT za modernizaciju da li smatrate da sam dao netacne informacije sta MiG u svojim dokumentim pise o tome?

Kao sto rekoh nije mi namera da ubedjujem vec da prikazem informacije koje imam i dam svoje misljenje
na ovu temu a svako moze da formira sopstveno vidjenje jedne iste stvari. Koliko ljudi toliko i cudi kaze jedna stara dobra izreka.

Kada budu zavrsili proizvodnju i poceli isporuku dakle za par godina seti se mene kolega i navedi koji su to postojeci avioni kao polovni povuceni iz upotrebe i onda modernizovani pa postali na volseban nacin novi...
Ja neznam za magiju kako od polovnog dobiti novo(ne mislim na reparirano) i tako ispostovati ugovor a da ne zamenis sve sto onda nije modernizacija postojeceg vec proizvodnja novog.

Tangosix kao i mnoge net prezentacije pojedinaca iznose svoje misljenje i ne presdstavljaju zvanicno misljenje ili informaciju a kada bi navodio takve izvore imalo bi ih previse koji su u suprotnosti sa njegovim informacijama i misljenjem.

Kolega posto vidim da je misljenje ipak samo misljenje te da nije moj posao da menjam tudjje necu ulaziti u dalju polemiku o tome svemu i ja ovde sem u slucaju nekih novih i epohalnih informacija koje mozete izneti ako imate posebno iz zvanicnih izvora da me demantujete necu reci nista vise oko SMT. Svi smo ovde osobe koje mogu i nesto novo da nauce.


Idemo dalje....


Sta profesionalci misle o razlikama izmedju Su-27 i MiG-29?

Nakon jedne vezbe u 2012 odrzane u Belorusiji od strane 61 IAB kada je sa 4 aviona Su-27P i 2 MiG-29BM u roku od dva dana ispaljeno 48 raketa R-73 na 24 mete SAB-250T komandant 61 IAB pukovnik Aleksandar Potehin dao je sledecu izjavu(citiram jedan deo):

"Za mene oba aviona su dobra ali svaki od njih ima svoje karakterisike i osobine pa je svaki dobar na svoj nacin. MiG-29 je pravi vojnik. On je veoma pouzdan a u napadu i bliskim borbama nema jednakoga. Su-27 je vise akrobata. Izvodjenje akrobatskis figura na njemu je neizmerno zadovoljstvo. Ti avioni su modernizovani i mogu da odgovore svim zahtevima borbe. Naravno avioni imaju ogranicene resurse kao bilo koja druga tehnologija. Ali s normalnim pristupom i odrzavanjem mogu biti korisceni mnogo godina..."

btw

Moldova je nasledila 32 Mig-29A aviona a zadnjih 6 su dali na tender sa pocetnom cenom od 8.5 miliona(kasnije je bila cak moguca i niza)
http://en.rian.ru/world/20110120/162223660.html
Interesantno je da je US kupio Mig-29 od Moldavije zato jer je "nuclear-capable" (imajuci u vidu Iran) sto govori o njihovim fobijama ili glupim izgovorima kao da F-14 Iranskog vazduhoplovstva nije jednako ako ne i vise "nuclear-capable" ...
Interesantna emisija o moldavskim MiG-29:
http://www.youtube.com/watch?v=GR9zG-B7AKM#at=1103
http://www.youtube.com/watch?v=AnHUH90xQ4k



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1834
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

@Loes
Ajdmo jedno pitanje na bazi cega se radi SMT varijanta, odnosno nov avion?
Ako se kaze da je SMT paket modernizacije i naziva se brojno 9-17, kako se naziva onda seriski avion.
Posto po meni nemoze se paket modernizacije starih aviona i nov avion kodno nazivati isto.
Pazi cak ni Mig-29 M (Mig-33) nema ono sto ima SMT, e sad ti meni reci, a ja cu ti odgovoriti veoma jednostavno toliko da ces se zaprepastiti sta je u stvari SMT 1 i 2



offline
  • Loes 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 1216

Lord Sir Giga

Posto je sam pitanje video nakon mog odgovora Ray ban11 da odgovorim:
SMT je kao avion razvijan od 1999 do 2004 punih 5 godina a nov avion kao i svaki nov avion se ne pravi od postojeceg polovnog vec ga pravis ispocetka. MiG kaze da je SMT proizvod koji on nudi u 2 varijante:
1.Proizvodnja novog
2.Modernizacija postojeceg

Samim tim nema tu neke pocetne "baze" kad pricas o proizvodnji novog. Mislim da se dosta mesa to sto je SMT razvijen na "bazi" postojecih njihovim usavrsavanjem pa odatle izgleda potice da se on proizvodi od postojecih sto su savim dve odvojene stvari.

Npr Fiat pravi 500 i onda na "bazi" njega napravi 500L a to opet neznaci da koristi postojeci 500 u proizvodnji da bi napravio 500L iako su mozda neki delovi isti. (ili 500XL na primer)

Ili pak Samsung usavrsi svoj postojeci galaxy i napravi nov model koji isto ima galaxy u nazivu ali mu da i novu oznaku koja ga blize opisuje, da li to znaci da ce koristiti stari model i to polovan za proizvodnju novoga? Da li to znaci da nov Galaxy trebamo da zovemo polovan?

Zasto bi MiG to tako nudio ako je samo modernizacija u pitanju? MiG na primer ima model modernizacije koje ne nudi za porizvodnju. Kao sto rekoh ako ja obmanjujem tada i MiG RSK obmanje prvo sebe pa sve ostale a mislim da to nije tamo neka skljb kompanija vec svetski priznata ustanova.

Voleo bi da mi bilo ko od vas objasni cemu zakljucivanje ugovora za kupovinu novih aviona ako se postojeci modernizuju zar nije logicno ako ste u pravu da se sklopi ugovor o modernizaciji a da ne ulazimo da se i po ceni vidi sta je u pitanju...

Zasto ugovor glasi (navodim primer) "Kupovina aviona MiG-29SMT" a ne "Modernizacija postojecih na standard SMT"? Da li zaista mislite da ne znaju da naslove ugovor i u njemu opisu sta kupuju i kako?

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

I meni ovo zbog sume o kojoj se radi (oko 30 miliona dolara po avionu) deluje kao kupovina novih aviona. Premda mi takva odluka Rusa deluje kao potpuno debilna jer pre svega po meni dalje narusava status Miga. Idu okolo i nude svima redom Mig 35 i M/M2 (kao izvoznu varijantu Miga 35), i onda se sami odluce da ne kupe taj avion, jer proizvodnja po izvoru iz tog teksta izmedju ostalog nije uhodana a avion treba dodatno u miru finalizirati??? U ostalom sami u tekstu kazu da je resenje kupovina novih aviona, a ne modernizacija starih:

Citat:"В принципе по результатам испытаний, проведенных в 2011 году в рамках индийского тендера, МиГ-35 показал необходимые характеристики: в частности, он единственный из всех участников конкурса сумел преодолеть испытания на высокогорье. В ближайшую трехлетку у РСК МиГ будут все возможности, чтобы спокойно и без спешки доработать самолет, подготовить его к запуску в серию,— говорит он.— Пока же мы поработаем вместе над МиГ-29СМТ, которые уже есть в войсках, заодно оказав поддержку промышленности". Контракт со сроком исполнения до 2016 года будет заключен в ближайшее время. По его словам, с учетом технологических и производственных мощностей корпорации МиГ проблем со своевременным исполнением этой сделки возникнуть не должно. "Решение именно о закупке новых истребителей, а не о модернизации старых — принципиальное",— добавил источник.

Sve u svemu meni ta prica o zahtevu ministarstva finansija da se nabavka Miga 35 pomeri za 3 godine deluje sumnjivo. Jer ako para nema otkud onda pola milijarde dolara za 16 SMT. Ako je cifra koja se spominje u tekstu tacna, onda nema sanse da se radi o modernizaciji postojecih aviona, jer bi u tom slucaju trebalo prakticno 3 puta manje para. Ili mozda Rusi imaju jos starih zmajeva i sl, na lageru pa zele da ih iskoriste?

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1834
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

@Loes
A U bre covece koji si ti kralj.
PA SMT je u stvari Mig-29 K/Kub odnosno M/M2 Odnosno Mig-35/35D, odnosno noviji proizvodi prepakovani u stare varijante ima oznaku SMT, odnosno nov avion koji bi se radio po SMT standardu kao nov je u stvari Mig-29 M/M2( stim sto naravno ima sitnica koje su novije, i koje naravno se mogu opet ugraditi u starije tipove avionakao radar motori novi i slicno ako imas da platis naravno) i skrati vise pricu, sedi 1 ko ajfelov toranj.
I nemoj vise da pises u ovoj temi molim te, posto nemas pojma.

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13939

Odlaganje kupovine može biti u vezi samo sa AESA radarom ili ukoliko u potpunosti odustanu. Novac problem, a ovamo im kljubovi u fudbalu bacaju desetine miliona na transfere?

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 188

A šta ako njihov sajt održava neki p'jani Rus a u novinama piše još neki pijaniji kojem je ovaj prvi prenio neku gomilu čudnih informacija?! A šta ako niko nije pijan i u pitanju je štamparska greška?! Dovoljno je pogledati šta su sve naši pisali u prethodnom peridu o Migovima i sve je jasno. Ali zdrava logika kaže da se ide napred a ne nazad. Sama verzija M je povećana i nabudžena a to znači da su se morali igrati sa aerodinamikom i to prilično a to košta dosta para i poslije svega toga oni se vraćaju SMT. Prosto nije logično. A njhovi sajtovi bi brujali o tome što ovdje nije slučaj.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Vjerovatno je već bila na ovih 10^6 stranica. Meni nekako nepoznata...al dobra

offline
  • Loes 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 1216

Lord sir giga

Dobro Sir ok ja nemam pojma a da pri tome ne navedes argumente necu vise da pisem o SMT zbog tebe mada rezervisem pravo da ponekad nesto da citiram a vi izvolite zakljujte sta zelite. Citat sa migavia.ru:

"В экспозиции РСК «МиГ» представлен МиГ-29СМТ - один из базовых вариантов глубокой модернизации истребителей семейства МиГ-29, представляющий собой многофункциональный истребитель поколения «4+» с открытой архитектурой авионики и расширяемым арсеналом высокоточного оружия. РСК «МиГ» серийно выпускает и поставляет заказчикам МиГ-29СМТ с 2004 г., а также модернизирует по типу МиГ-29СМТ ранее поставленные самолеты. Информацию о других вариантах модернизации истребителей семейства МиГ-29 можно получить на стенде у представителей РСК «МиГ». "

BTW
Za dizajn modela SMT njegovi konstruktori su 2004 nagradjeni....A u SMT ugradjuju Sagem inercijalnu navigaciju.

PS
I jedan fotka posto ljudi vise vole fotke nego oznake, ako je bila na nekoj od 1471 strane u ovoj temi nedostatku adekvatnih opcija pretrage fotki I am so sorry....

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

Napisano: 20 Avg 2013 22:32

Loes ::
Npr Fiat pravi 500 i onda na "bazi" njega napravi 500L a to opet neznaci da koristi postojeci 500 u proizvodnji da bi napravio 500L iako su mozda neki delovi isti


Ni jedan deo nije isti. Fiat 500L uopste nije napravljen na bazi Fiat 500 i nemaju nikakve veze jedan sa drugim. Fiat 500L je napravljen na Fiatovoj platformi na kojoj su napravljeni oko 10 modela Fiata i Opela.

Ne znam kako covek moze da ima toliki talenat da bukvalno sve sta napise bude pogresno. Covek i da se trudi da gresi, ajde radi trolovanja ili komedije, bar nesto bi ispalo tacno. Ali ovde bukvalno sve ispadne bukvalno suprotno od stvarnosti.

Ovo sta si pisao o Mig-29 ne trebam vise ni da komentarisem, ko god da cita ovo i da ne zna sam za sebe, nek jednostavno zamisli suprotno od toga sta si ti napisao, i imace sta je tacno.

Dopuna: 20 Avg 2013 22:43

proka89 ::I meni ovo zbog sume o kojoj se radi (oko 30 miliona dolara po avionu) deluje kao kupovina novih aviona.

Samo da dodam, 30 miliona je tacno suma koliko su govorili da kosta da planirana nabavka Mig-35 po avionu. Ko ne veruje nek nadje brojeve i sam izracuna, ja sam neki dan izracunao.

A modernizacija Mig-29UPG Indiju kosta 15 miliona, a Ruse nebi trebala da kosta vise od 10 miliona.

Sve ovo drugo sta se desava uopste ne shvatam jer nisam pratio vestu u zadnja 2,3 dana. Zadnje sta sam cuo je da su pomerili nabavku Mig-35 zbog narede Ministarstva Finansija.

Leonardo ::Odlaganje kupovine može biti u vezi samo sa AESA radarom ili ukoliko u potpunosti odustanu. Novac problem, a ovamo im kljubovi u fudbalu bacaju desetine miliona na transfere?

Kakve veze imaju finansije privatnih preduzeca, kao sto su fudbalski klubovi, sa drzavnom kasom?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 980 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 1 sakriven i 954 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amstel, babaroga, Bobrock1, brundo65, cemix, Djordje29, DonRumataEstorski, Futog 74, ILGromovnik, Kriglord, krkalon, LUDI, m0nstrum_, milenko crazy north, Mixelotti, mkukoleca, paja69, Parker, pein, powSrb, sabros, Shilok, slonic_tonic, sovanova95, tubular