MiG-29 Fulcrum

1060

MiG-29 Fulcrum

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

Napisano: 18 Avg 2013 20:50

Ja cu samo da prepravim neke sitne greskice i nebuloze:
Loes ::Kakve veze im M2 sa SMT ja nisam rekao da je Jemen kupio vec samo preneo deo vesti kao primer jer zelim da se napravi razlika da posebno postoji u oznacavanju RSK MiG SMT za nov i unapredjen avion a potpisan ugovor si za nove imao sa Alzirom, opet kazem valjda proizvodjac zna sta radi pa to i pise....

Veza izmedju M2 i SMT je avionika. Niko normalan nece naruciti 9.13 doveden na SMT, kada moze da kupi M2. Zato sam te i pitao vise puta da li ima ikakav ugovor od 2008 pa na ovamo, ali ti mi citars samo gluposti. Dalje ne postoji posebna razlika u oznacavanju za nov SMT i modernizaciju starog 9.12 I 9.13 na SMT nivo. Mikoyan samo kaze da mogu ako kupac zeli proizvesti i 9.13 od nule sa SMT standardom. Medjutim kupca koji to zeli nema od 2008 godine.

Citat:Dakle kakve veze ima tvrdnja koju daje RSK MiG sam o sebi da pravi nove SMT sa M2 i non stop prica prema meni o potpisanim ugovorima. Napisi RSK MiG-u da izbrise da pravi nove SMT avione, da se SMT odnosi samo na modrernizaciju postojecih te da nema ugovore i problem resen:)

Kazu da prave od 2004. Tada je odradjena tura za Jemen i 2008 tura za Alzir koja je vracena. Od tada nije napravljeno nista. I ti koji su napravljeni vec ti je lepo receno da su napraveljeni od delova sa lagera starih 10 i kusur godina. Naravno da ce Mig i dalje da nudi ono sto moze da napravi, ali to ne znaci i da pravi te avione. Nudimo i mi onog nesrecnog Lazara, pa nista.

Citat:"Modernizacija koja je odradjena za Peru se zove SMP, jer su neke stvari odradjene shodno zahtevima zemlje narucioca, tj Perua. Ne znam sta ti tu nije jasno?"

Meni je sve jasno a tebi izgleda da nije kad kazem da SM je proizvod koji nudi RSK MiG a ne SMP, a vidim da to potvrdjujes "navodjenjem" zvanicnih izvora na osnovu kojih i dalje ostejes pri tvrdnji a osporavas sta MiG RSK navodi o sebi jer oni izgleda ne znaju sta rade pa ni ja ne znam sta pisem:) Nemoze zemlja narucioc da izmisli toplu vodu vec moze samo u okviru ponude za model koji je interesuje a za koji je dostavila zahtev da mozda trazi bolje uslove prodaje, a prodavac ce da odluci sta moze ili ne i dace oznaku svom proizvodu a sada ako ga kupac oznaci drugacije moze mu se ali to nemenja sustinu.


Tebi ocigleno nista nije jasno. Ali ajde sto ti nije jasno, nego sto ti ne vredi ni crtati. Mig ima svoj zvanicne modernizcije, SM, SMT.... on njih nudi, kada kupac kaze ja hocu SM ili SMT, ali umesto nekih ruskih delova ja hocu francsuke, onda to vise nije ta modernizacija, nego neka druga, i dobija novu oznaku. Mig te avione koji su isporuceni za Peru, zove SMP, a one za Indiju zove UPG. I sustina se menja jer to nisu iste modernizacije, to su modernizacije koje su izvedene iz osnovnih Migovih koje su u ponudi.

Citat:Testiranje novih SMT
http://en.rian.ru/video/20120313/172139338.html
Za UPG nisi u pravu kada kazes da ga MiG ne spominje na njegovom sajtu(mada vise volim izraz internet prezentacija od sajt ali sta da se radi kud plima tud i ja mada fleska necu koristiti makar me sekli:))


Ne spominje ga na sajtu u vidu ponude, ali ga naziva UPG, a ne SMT 2 kako ti tvrdis. Mig ne moze da nudi UPG, jer UPG sadrzi modifikacije koje nemaju veze ni sa Migom ni sa SMT.

Citat:UPG je pre svega univerzalna skracenica koju je od Upgrade a koriscena vise puta zvanicno kroz pres sluzbu MiG RSK kada se prica o unapredjenim avionima za Indiju ali istovremeno ne oznacava konkretan model koji je u ponudi MiG RSK.
http://www.migavia.ru/news/?id=58&tid=4&page=1


Normalno da ne oznacava, kada ta modernizacija sadrzi poprilicno delova sa strane. Mig nudi svoje, ali ako ti hoces i imas para, oni ce ti ugraditi u avion ciju god ti avioniku hoces, ali to onda vise nije njihovo, pa je normalno i da ne nude.

Citat:Kada se prica o Indijskim(UPG) Mig-29 u pitanju je SMT-2 dakle u osnovi zvanican SMT koji je samo u ovom pres izdanju oznacen kao UPG zato sto Indijci taj program zovu Upgrade" skraceno UPG, dok u zvanicnom razvoju i ugovoru je u pitanju SMT verzija 2. Ko se jos seca i kod oznacavanja Mig-21 za Indiju dodat je upg u nazivu sto je pre svega programska oznaka(indijski program unapredjenja pre svega kroz licencu tj. domaci program) koja se odnosi pre svega na licencu i program za unapredjenje a ne na konkretan model. Slicno je bilo i sa MiG-27UPG a kasnije je nastao program MiG-27UPG-2.

Svi ga zovu UPG, zato sto je to UPG, a ne SMT 2.
Citat:The maiden flight of the upgraded MiG-29UPG took place on February 4, 2011 at the airdrome of the Flight Research Institute named after M.M. Gromov.
Sa sajta Miga. Ali slobodno ti teraj po svome.

Citat:U principu to su avioni kojima je iz oznake izostavljen deo pa je Mig-21-93 upgrade je postao MiG-21upg a MiG-29SMT2 upgrade je postao MiG-29UPG u nekim pres izdanjima sluzbe MiG RSK iako zvanicno u ugovorima ili proizvodnoj ponudi ti avioni nepostoje pa je da ponovim rec o Indijskom programu koji nosi oznaku UPG tj. njihovom standardu a ne o proizvodnim modelima kompanije MiG RSK.

Vec sam ti lepo citirao zvanicnu stranicu Miga gde se taj avion oznacava sa UPG.

Citat:Citiracu Indijske novine da bi bilo jasnije:
"The modernisation concept for the Indian MiG-29s is the same as that used for Russia’s MiG-29SMT programme. These fighters have been in service with Russian air force units since 2009 and are already being used successfully by pilots."

Oni ga zovu UPG a MiG za 29 pravi samo SMT tj SMT-II (SMT-2) koja predstavlja drugu fazu SMT verzije sa novim radarom, modernizovanim motorima itd...


Lepo ti receno vec sto puta UPG je nastao iz SMT, modifikacijama na zahtev Indije. Ugradjena je zapadna avionika koju su indijci hteli. Gde ti tu vidis da neko spominje SMT 2. Na milion mesta na internetu se moze naci da je oznaka tog programa UPG, ali ti ipak teras po svome i pronalazis nepostojece dokaze. Dao sam ti dokaz da ga i Mig zove UPG, a Mig modernizaciju poput indijske uopste nema u ponudi, premda to nikog ne sprecava, ako ima para da trazi isto sto i Indija.


Citat:Okreni obrni MiG ne pravi ili modernizuje na UPG vec na SMT a to sto ga drugi tako zovu pa ga onda i MiG tako oznaci u pres izdanju pa moze im se...

Okreni, obrni nemas pojma, pricas kojesta. Pa jbg sada i Mig nema pojma, sta oni znaju, ti si otkrio jedinu pravu istinu.

Citat:Sto se mene licno tice i svih razlicitih oznacavanja konstruktorskog biroa MiG za koji sam i sam vise puta rekao da imaju dosta konfuznih oznaka te da se mnoge netacno prenose a posebno za MiG-29 uopste ja koristim sledecu tabelu oznaka koja je po meni najtacnija u odnosu na sve koje su se pojavile a koja je kao izvor crpela zvanicna dokumeta:


Epa ako je po tebi najtacnija, a ti si priznati i poznati strucnjak u ovoj oblasti, onda ko smo mi da sporimo.....

Citat:Primecujete u ovoj tabeli na kraju kako autor kaze da je MiG-35 "upgradded model" a to neznaci da mozes uzeti MiG-29A i pretvoriti ga kroz modernizaciju tek tako u MiG-35 vec je u pitanju nov avion.

Od 9.12 i 9.13 i slicnih ne moze, ali od M/M2 moze jer je to prakticno isti avion.

Citat:Mnoge od ovih varijanti su samo papirnate tj. predlozi i ponude, a van ovoga zna se sta je u zvanicnoj prodajnoj ponudi za 29-ku u zadnjih 10 godina koja je videla reazlizaciju:
SD, SM, SMT, KUB, M/M2, 35/35D


To je u zvanicnoj ponudi, ali Mig nema nista protiv da ti dodjes i kazes ja hocu SMT, ali hocu neki drugi radar... Ali to onda vise nije SMT, i zato dobija novu oznaku.

Dopuna: 18 Avg 2013 20:51

Loes ::Drago mi je...I ja da u necemu budem u pravu:)
Posebno oko price "Ne nov deo nije i dalje nov ako stoji na polici 10 i vise godina. Nije to kamen. " Da nov deo ili jednostavno nova stvar koja propisano stoji npr deset, dvadeset, pet, jednu ili dve godine a nije nikada koristena volsebno postaje polovna na to se nisam ni osvrtao jer nema svrhe...Kvalitet, novo, polovno su razliciti pojmovi i ne treba ih mesati.


Naravno da je to nebitno i da je sve kako ti kazes, zato su Alzirci izpizdili i vratili avione, a Rusi se pokrili usima. Premda opet moram da se slozim apsolutno je nebitno.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Loes 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 1216

I-"Ajde kome je prodan novo napravljen SMT, koliko ja znam nikome, prodavani su paketi modernizacije za vec postojece avione, kao sto je SMP za Peru ili UPG za Indiju. "

II-"Ja te pitam je li ih kupio neko, a ne dali ih je Rusija nudila nekome. "

III-"Nadji iti jednu vest da neko od 2008 pa na ovamo, tj od vracanja aviona Rusiji 2009 planira da nabavi SMT."

Iako nije bilo znaka pitanja ni u jednom slucaju odgovor si dobio da su Alzirci kupili sto si i valjda i sam znao a kao vest si imao na pocetku o proizvodnji SMT koju sam preneo zasta sam izgleda najvise kriv.

Medjutim "nezadovoljan" time ides dalje pa dodajes
IV- "Zato sam te i pitao vise puta da li ima ikakav ugovr od 2008 pa na ovamo, ali ti mi citars samo gluposti."

Vise puta pitao za "UGOVOR"...Ja znam da citam i mogu da razumem procitano ali izgleda da nezadovoljstvo radja opsesiju pa sad se dodaje da si me VISE puta pitao za ugovor...

Sam nadji odgovor ako ces da koristis taj nacin komunikacije....Kada bi nasao i napisao ti kojim slucajem da postoji ugovor posle 2008 sledeca tvoja konstatacija bi mozda bila tipa "Vise puta sam ti rekao da ugovor mora da bude zaveden i overen u I Opstinskom sudu ali ti mi citars samo gluposti"

Tako da cu ja izbeci trazenje ugovora:) da nebi posle bio kriv sto niej zaveden...

Zatim prvo si rekao:
V-"Ne spominje se isto kao sto se na sajtu Mig-a ne spominje ni UPG, jer su to modifikovane verzije zvanicnih Migovih modernizacija, shodno zeljama kupca."
VI-"Dao sam ti dokaz da ga i Mig zove UPG, a Mig modernizaciju poput indijske uopste nema u ponudi, premda to nikog ne sprecava, ako ima para da trazi isto sto i Indija. "

Dobijes prvo odgovor gde se i kako spominje UPG na zvanicnom MiG sajtu i link ali odgovor nije bio izgleda zadovoljavajuci pa onda teramo dalje sa obrnutom ulogom
VII- "Vec sam ti lepo citirao zvanicnu stranicu Miga gde se taj avion oznacava sa UPG. "

Nigde ti nisi nista prethodno citirao vec si tvrdio da nema nigde?!!!!!!

VIII-"Lepo ti receno vec sto puta UPG je nastao iz SMT, modifikacijama na zahtev Indije."

Ja napisem da ga Indijci zovu UPG te da je MiG to usvojio i objavio kao oznaku ali da je to u sustini SMT-2 nastao kao modernizacija SMT ali onda si ti tu da mi kazes da mi je ono sto sam ja napisao "lepo receno sto puta"

Ja napisem link u kome MiG spominje UPG za koji si prethodno tvrdio da nepostoji na njihovom sajtu a ti kazes da si "dao dokaz". Cas si ti cas si ja?!
Cas komentarises moje napisano kao da si ti napisao cas ga napadas odluci se ko si i sta si u toj prici....

IX - "Svi ga zovu UPG, zato sto je to UPG, a ne SMT 2. " Mogu ga svi zvati i krastavac "Na milion mesta na internetu " sto se mene tice nemam nista protiv ali to nemenja sustinu sto se tice od cega je nastao, a citiran ti je i izvor iz Indijskih novina da je u pitanju osnovi SMT koji oni zovu UPG i kao sto sam rekao oni licencno i sprovode moderizaciju otuda i njihova oznaka(Indijska) UPG koju MIG RSK koristi u svojim izjavama i dokumentima.

X-"Mig ne moze da nudi UPG, jer UPG sadrzi modifikacije koje nemaju veze ni sa Migom ni sa SMT. "

Ajde da za trenutak kazemo da si u pravu, objasni kako kompanija moze da prodaje nesto sto ne nudi? Imas li neko objasnjenje ili ce i tu da usledi konstatacija tipa "Epa ako je po tebi najtacnija, a ti si priznati i poznati strucnjak u ovoj oblasti, onda ko smo mi da sporimo..... " Ja nisam strucnjak ali sam barem funkcionalno pismen da razemem procitano....A rekao bih da MiG nudi SMT u verziji 2 a Indija ga sa minornom modifikaciom zove UPG a MiG taj naziv usvaja i koristi zbog Indije jer i samu modernizaciju najvecim delom rade u Indiji a ne u Rusiji.

XI-"Od 9.12 i 9.13 i slicnih ne moze, ali od M/M2 moze jer je to prakticno isti avion. "
Nista novo nisi rekao iili mislis da ja to ne razumem i ne znam tada si opet na pogresnom putu ocigledno da ne svatas primer navodjenja toga tj. da se rec "Upgrade' koristi a da oznacava nov avion te da je sutina unapredjenja u odnosu na prethodni model a ne modifikaciju postojeceg na nov. Sve sam dao u kontekstu onoga preko cega prelazis prelazis a to je da postoji nov SMT pravili ga nepravili a da unapredjeni postojeci avion koji dobija oznaku SMT.

XII-"Mig 29 SMT, nije nov avion pa da se pokrece proizvodnja, SMT je paket modernizacije za stare 9.12 i 9.13. " Ovo je tvoja prva tvrdnja gde si rekao da SMT ne postoji kao nov da bi to sada umanjio na: "Dalje ne postoji posebno razlika u oznacavanju za nov SMT i modernizaciju starog 9.12 I 9.13 na SMT nivo. Mikoyan samo kaze da mogu ako kupac zeli proizvesti i 9.13 od nule sa SMT standardom. Medjutim kupca koji to zeli nema od 2008 godine. " Polako se korigujes napredujes:)

XIII - Navodis da "Ali tada M/M2 nije ni nudjen." Ja ti na to odgovaram
"Kakve veze im M2 sa SMT ja nisam rekao da je Jemen kupio vec samo preneo deo vesti kao primer jer zelim da se napravi razlika da posebno postoji u oznacavanju RSK MiG SMT za nov i unapredjen avion a potpisan ugovor si za nove imao sa Alzirom, opet kazem valjda proizvodjac zna sta radi pa to i pise..."

Na to teras dalje po svome kao da nista ne postoji:"Veza izmedju M2 i SMT je avionika."
Ko je pitao ili rekao sta je "veza" ko je pricao o M/M2 pa da sada to spominjes iz vedra neba?

Ja o SMT ti o M/M2 lepa diskusija nema sta....

XIV-"To je u zvanicnoj ponudi, ali Mig nema nista protiv da ti dodjes i kazes ja hocu SMT, ali hocu neki drugi radar... Ali to onda vise nije SMT, i zato dobija novu oznaku. " Pa lepo sam napisao da ga Indija u okviru svog program zove UPG ali za MiG je to SMT podvarijanta tj. i dalje SMT te nemaju neku novu dezignaciju u ponudi. Ja ne sporim da ga oni zovu UPG sto sam i sma potkrepio pre tebe zvanicnom informacijom vec samo kazem od cega je kokoska nastala te da je SMT osnova te ponude.

Sto se tice Perua i daljih insistiranju na oznaci SMP citiram deo zvanicnog izvestaja RSK MiG o modernizaciji za Peru:
Проведена модернизация 1 самолета МиГ-29 до уровня СМ для ВВС Перу


Ja kao i ti nisam ovde samo da dajem samo odgovore ovde vec i iznosim svoje misljenje koje moze biti ispravno ili pogresno..

Svako moze da pogresi sto je normalno jer svako ko radi i gresi pa mi nije problem to i da priznam i nemam problem da od drveta ne vidim sumu a stvar je u tome da neko nikada a neko pak sporije ili odmah prizna ili uoci svoje greske,.



offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

Loes ::
Vise puta pitao za "UGOVOR"...Ja znam da citam i mogu da razumem procitano ali izgleda da nezadovoljstvo radja opsesiju pa sad se dodaje da si me VISE puta pitao za ugovor...


Odgovarao si sa citatima o mogucoj novoj narudzbini Jemena, od koje nije bilo nista, i o Kupovini Alziraca, koji su svoje avione vratili. Pri tome ti je objasnjeno da to nisu novo proizvedeni avioni, nego avioni sastavljeni od delova iz 90-tih godina, ali ti i dalje teras po svome. Dakle gde su ti ugovori? Nema ih nigde.

Citat:Sam nadji odgovor ako ces da koristis taj nacin komunikacije....Kada bi nasao i napisao ti kojim slucajem da postoji ugovor posle 2008 sledeca tvoja konstatacija bi mozda bila tipa "Vise puta sam ti rekao da ugovor mora da bude zaveden i overen u I Opstinskom sudu ali ti mi citars samo gluposti"

Ugovor ne postoji, pa ga necemo naci ni ja ni ti, zato sam ti rekao da ga nadjes. I nisam rekao da bukvalno nadjes ugovor(ne ocekujem nikakve fotokopije), ja sam ti rekao da nadjes cak i pominjanje potencijalnog ugovora, ali vidim da nisi nasao nista. Nema potrebe sada da spinujes, to kod mene ne pali.

Citat:Tako da cu ja izbeci trazenje ugovora:) da nebi posle bio kriv sto niej zaveden...

Kao sto rekoh lepo sam te pitao da nadjes cak i spominjanje da je neko zainteresovan za taj model, ali ti posto nisi nasao nista, sada se pravis pametan.

Citat:Dobijes prvo odgovor gde se i kako spominje UPG na zvanicnom MiG sajtu i link ali odgovor nije bio izgleda zadovoljavajuci pa onda teramo dalje sa obrnutom ulogom

Lepo ti je receno sta je UPG, i naveden primer sa zvanicne Migove stranice gde ga oni nazivaju UPG. Ti sada mozes da se pravis lud do mile volje, a mozes da krstis i da taj model ima kodno ime krastavac, to nece promeniti cinjenice.

Citat:Nigde ti nisi nista prethodno citirao vec si tvrdio da nema nigde?!!!!!!

U pasusu iznad u istom tom postu, citirano sa zvanicne migove stranice, nisi valjda corav, pa ne vidis oznacen citat na engleskom.

Citat:Ja napisem da ga Indijci zovu UPG te da je MiG to usvojio i objavio kao oznaku ali da je to u sustini SMT-2 nastao kao modernizacija SMT ali onda si ti tu da mi kazes da mi je ono sto sam ja napisao "lepo receno sto puta"


Nije tacno tako ga zovu svi. SMT 2 je bio nastavak kako Rusi vide dalju modernizaciju Miga 29, i nema nikakve veze sa UPG. SMT je valjda u pocetku podrazumevao modernizovan N019 radar, i nije imao toliki paket modernizacije kao sada. Onda je predlozeno da SMT 2 dobije novi Zhuk-ME, i da se izvrse jos neka unapredjenja, od cega je nesto prihvaceno, a nesto ne, i sada se sve to zove SMT. Sada je SM prakticno ono sto je SMT 1 bio u samom pocetku.

Citat:Ja napisem link u kome MiG spominje UPG za koji si prethodno tvrdio da nepostoji na njihovom sajtu a ti kazes da si "dao dokaz". Cas si ti cas si ja?!

Nemoj da lazes. Tvrdio sam da Mig nema UPG i SMP na svom sajtu u ponudi, nemoj da izokreces reci i da se pravis lud, znam dobro sta sam rekao. A to sam citirao kao dokaz, jer si ti iako si okacio link, glumio nekakvo ludilo, kao Mig ne misli ono sto je napisao....A rekao sam sledece:

Citat:Ne spominje se isto kao sto se na sajtu Mig-a ne spominje ni UPG, jer su to modifikovane verzije zvanicnih Migovih modernizacija, shodno zeljama kupca.

A zatim i pojasnio u sledecm postu sta sam tacno sa tim mislio, i to detaljno pojasnio (zastp UPG nije u ponudi i sl), a sada zasto se ti pravis lud, meni stvarno nije jasno. Pricali smo o modernizacijama u ponudi na sajtu Miga gde si ti tvrdio kako se tamo spominje samo SM, a ne SMP, i ja ti ovo napisem kao odgovor i ti se onda pravis da ne razumes.

Citat:Cas komentarises moje napisano kao da si ti napisao cas ga napadas odluci se ko si i sta si u toj prici....

Opet klasicno spinovanje, ja pricam jedno te isto sve ovo vreme, ti si taj koji je kontradiktoran bez ikakvih dokaza.

Citat:IX - "Svi ga zovu UPG, zato sto je to UPG, a ne SMT 2. " Mogu ga svi zvati i krastavac "Na milion mesta na internetu " sto se mene tice nemam nista protiv ali to nemenja sustinu sto se tice od cega je nastao, a citiran ti je i izvor iz Indijskih novina da je u pitanju osnovi SMT koji oni zovu UPG i kao sto sam rekao oni licencno i sprovode moderizaciju otuda i njihova oznaka(Indijska) UPG koju MIG RSK koristi u svojim izjavama i dokumentima.

Lepo ti kazem da je UPG nastao iz SMT, i to niko ne spori, ali to nije SMT 2, nego UPG. To mu je svugde zvanicna oznaka. A ti mozes da verujes u sta god hoces. SMT 2 je zapravo danas SMT.

Citat:X-"Mig ne moze da nudi UPG, jer UPG sadrzi modifikacije koje nemaju veze ni sa Migom ni sa SMT. "

Ajde da za trenutak kazemo da si u pravu, objasni kako kompanija moze da prodaje nesto sto ne nudi? Imas li neko objasnjenje ili ce i tu da usledi konstatacija tipa "Epa ako je po tebi najtacnija, a ti si priznati i poznati strucnjak u ovoj oblasti, onda ko smo mi da sporimo..... " Ja nisam strucnjak ali sam barem funkcionalno pismen da razemem procitano....A rekao bih da MiG nudi SMT u verziji 2 a Indija ga sa minornom modifikaciom zove UPG a MiG taj naziv usvaja i koristi zbog Indije jer i samu modernizaciju najvecim delom rade u Indiji a ne u Rusiji.


Ne nudi uopste, oni nude ono sto nude. Ali onda dodje Inidja i kaze, da li mi mozemo da kupimo Mig 29, ali da pri tome kupimo deo avionike na zapadu i da dodamo nesto nasih delova, a da vi sve to ugradite. I naravno Mig kaze da moze i tako nastane UPG. SMT 2 i UPG nisu isto, vec sam to objasnio u ovom postu. Svi ga zovu UPG (pa i sam Mig, kao sto smo vec videli) i kraj price. Nove oznake se daju da bi se znalo na sta se tacno misli, jer postoje razlike. Kada kazes UPG zna se da je to komplet koji je isao za Indiju.

Citat:XI-"Od 9.12 i 9.13 i slicnih ne moze, ali od M/M2 moze jer je to prakticno isti avion. "
Nista novo nisi rekao iili mislis da ja to ne razumem i ne znam tada si opet na pogresnom putu ocigledno da ne svatas primer navodjenja toga tj. da se rec "Upgrade' koristi a da oznacava nov avion te da je sutina unapredjenja u odnosu na prethodni model a ne modifikaciju postojeceg na nov. Sve sam dao u kontekstu onoga preko cega prelazis prelazis a to je da postoji nov SMT pravili ga nepravili a da unapredjeni postojeci avion koji dobija oznaku SMT.


Sta je onda poenta toga sto iznosis? Pa ti si malopre tvrdio da postoji razlika u oznacavanju novo proizvedenog aviona 9.13 sa standardom SMT, i starog 9.13 dovedenog na standard SMT, sto nije tacno. Sta sada ti hoces da dokazes? I gde to Mig 35 nosi oznaku upgrade, osim na toj nekoj listi koju si ti nasao. Svugde se vode i on i M/M2 kao novi avioni. M/M2 proistekao iz K/KUB, a Mig 35 nastao daljim usavrasavanjem ova dva aviona. Nije mi jasno sta je tacno poenta ovog tvog pasuasa, i sta zelis da kazes. Rusi su cesto svojoj tehnici davali razlicite oznake kada je u pitanju domaca upotreba i izvoz. Poenta onoga sto sam ja rekao da ti mozes od recimo starog M/M2 (kada bi ga imao negde) nparaviti modernizacijom Mig 35, isto kao sto mozes od starog 9.13 napraviti SMT, koji ce imati iste karakteristike kao i SMT koji je napravljen modifikacijom novo proizvedenog aviona 9.13. Ako to nije isto, objasni nam razlike.

Citat:XII-"Mig 29 SMT, nije nov avion pa da se pokrece proizvodnja, SMT je paket modernizacije za stare 9.12 i 9.13. " Ovo je tvoja prva tvrdnja gde si rekao da SMT ne postoji kao nov da bi to sada umanjio na: "Dalje ne postoji posebno razlika u oznacavanju za nov SMT i modernizaciju starog 9.12 I 9.13 na SMT nivo. Mikoyan samo kaze da mogu ako kupac zeli proizvesti i 9.13 od nule sa SMT standardom. Medjutim kupca koji to zeli nema od 2008 godine. " Polako se korigujes napredujes:)

SMT je paket modernizacije koji moze biti ponudjen na potpuno novom proizvedenom Mig 29 9.13. To niko ne spori. Cinjenica je da trenutno ni jedan nov 9.13 nije proizveden, jer ne racunam one sklopljene od delova iz devedestih godina. Znaci SMT je razvijen i do sada iskljucivo ugradjivan kao paket modernizacije. I gde ti tu vidis nekakvo novo pokretanje proizvodnje ?

Citat:XIII - Navodis da "Ali tada M/M2 nije ni nudjen." Ja ti na to odgovaram
"Kakve veze im M2 sa SMT ja nisam rekao da je Jemen kupio vec samo preneo deo vesti kao primer jer zelim da se napravi razlika da posebno postoji u oznacavanju RSK MiG SMT za nov i unapredjen avion a potpisan ugovor si za nove imao sa Alzirom, opet kazem valjda proizvodjac zna sta radi pa to i pise..."


Pa sta ti tu nije jasno, dajem ti obicnu logiku zasto je tada neko morao da naruci SMT (2001). Nije bilo niceg drugog. I tebi nije jasno sta tacno u tome? Veza je u tome sto niko danas nece pokrenuti proizvodnju novih 9.13, kada M/M2 ima novi i bolji zmaj, nove motore....

Citat:Na to teras dalje po svome kao da nista ne postoji:"Veza izmedju M2 i SMT je avionika."
Ko je pitao ili rekao sta je "veza" ko je pricao o M/M2 pa da sada to spominjes iz vedra neba?


Odnosilo se na unifikaciju koju si ti spominjao ranije (ne mogu ni ja sve da ispratim). Kada bi ti citirao deo moje poruke na koji repliciras ja bi znao tacno o cemu ti pricas. Nauci da koristis forum, nije to tako tesko, ja ne mogu da pogadjam na sta se odnose tvoja pitanja.

Citat:Ja o SMT ti o M/M2 lepa diskusija nema sta....

Pa lepo ti rekoh budi precizan na sta repliciras, pa cu ja moci tacno da ti odgovorim. Vidis kako ja radim.

Citat:XIV-"To je u zvanicnoj ponudi, ali Mig nema nista protiv da ti dodjes i kazes ja hocu SMT, ali hocu neki drugi radar... Ali to onda vise nije SMT, i zato dobija novu oznaku. " Pa lepo sam napisao da ga Indija u okviru svog program zove UPG ali za MiG je to SMT podvarijanta tj. i dalje SMT te nemaju neku novu dezignaciju u ponudi. Ja ne sporim da ga oni zovu UPG sto sam i sma potkrepio pre tebe zvanicnom informacijom vec samo kazem od cega je kokoska nastala te da je SMT osnova te ponude.

Nije to SMT ni za Mig, to je i za Mig UPG. To je UPG za sve osim za tebe ocigledno.

Citat:Sto se tice Perua i daljih insistiranju na oznaci SMP citiram deo zvanicnog izvestaja RSK MiG o modernizaciji za Peru:
Проведена модернизация 1 самолета МиГ-29 до уровня СМ для ВВС Перу


Daj nam link do tog zvanicnog izvestaja. Da je sve ostalo isto oni ne bi imali nikakvu potrebu da menjaju oznaku. Ovako je oznaka promenjena da bi se znalo da postoji razlika u odnosu na SM. Ja sam cak na vise mesta video da se zapravo spominje da su Peruanci dobili izmenjenu SMT modernizaciju, a ne SM. SMT nisu dobili sigurno jer im je ostao stari radar, ali valjda unapredjen. U svakom slucaju verovatno postoje neke razlike i sa SM i SMT, inace ne bi postojala potreba da se menja oznaka modernizacije. Ja sam ranije citao na nekim stranim forumima da ce to biti nesto izmedj SM i SMT. Mozda neko ovde na forumu ima podatke sta je tacno ugradjeno na Peruanske avione.

Citat:Ja kao i ti nisam ovde samo da dajem samo odgovore ovde vec i iznosim svoje misljenje koje moze biti ispravno ili pogresno..


Vec ti je vise puta ukazano gde gresis, ali ti teras nesto svoje.... I postoji razlika izmedju misljenja i tvrdnje.

Citat:Svako moze da pogresi sto je normalno jer svako ko radi i gresi pa mi nije problem to i da priznam i nemam problem da od drveta ne vidim sumu a stvar je u tome da neko nikada a neko pak sporije ili odmah prizna ili uoci svoje greske.

Nije problem u greskama, svi mi gresimo, problem je sto ti ne zelis da prihvatis da si igde pogresio. Par puta do sada sam dokazao da gresis, i ti si te delove samo preskocio, i nastavio dalje. Ni jednom nisi rekao, ok nisam u pravu pogresio sam.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

proka89 ::
Ne radi se o kvalitetu nego o polovnim delovima. Alzir je platio nove avione, a dobio je avione sastavljene od delova sa lagera proizvedenih u devedesetim, sa tim da je jedino novo ono sto se odnosilo na SMT standard. Zato su avioni vraceni. Rusi su mislili da su Alzirci budale, pa su se propisno izblamirali, doslo je i do nekih tuzbi, i na kraju je sve gurnuto pod tepih, a Alzir je mnogo bolje avione dobio po povoljnoj ceni. Ne znam zasto ne citas ono sto ti se napise.


Alzir je znao da su zmajevi aviona napravljeni 90tih, "Rusi" nisu mislili da su Alzirci budale, nego je neko u rukovodstvu Miga ukrao pare i naredio da se ugrade polovni delovi kojima je istekao vek upotrebe. To nije gurnuto pod tepih, nego je ta osoba iz Miga osudjena pred sudom. Very Happy

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

Napisano: 19 Avg 2013 2:19

Ja sam nasao ovo:

Citat:Fraud charges were brought against the first deputy director general of the MiG Aircraft Corporation Sergei Tsivilev and his deputy, Oleg Fadeyev, but after a six-year investigation, the statute of limitations period has expired.

Both defendants, who denied all the charges, agreed with the decision to close the case without exoneration, the Kommersant said.


Pa sam zakljucio da je bilo pojeo vuk magarca, ne znam da li je neko i osudjen.

Dopuna: 19 Avg 2013 2:21

Ali osudjen je neki biznismen i jos jedan lik, nisam procitao tekst do samog kraja Very Happy

http://en.rian.ru/military_news/20121204/177916582.html

Ovi iz Miga se izvukli, zastario slucaj.

Dopuna: 19 Avg 2013 2:23

Nego da ne znas ti mozda mare ima li kakve razlike izmedju SM i SMP, da resimo dilemu?

offline
  • Loes 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Jun 2013
  • Poruke: 1216

Samo kratko posto si nepopravljiv, nigde nisam rekao da MiG 35 nosi oznaku "upgrade" vec sam pricao o terminu "upgrade" i njegovom koriscenju koji ocigledno neke ljude zbuni do bola pa se vataju njega ko mrtav plota kao sto sam ti vec pricao a pokazujes da ne razlikujes sta je novo, sta je polovno, sta je kvalitet.


Sve je to
TERMINOLOGIJA

Kada budes potkrepio bilo sta sto sam rekao ja cu prihvatiti moju gresku a prica tipa gresis, gresis jer tako ja kazem a necu da pogledam sebe i svoje greske prolazi kod ljudi ali ne i kod mene...A ne kada ti dam citate koje mozes upotrebiti i naci dokumenta i izvore na internetu u originalu koje nisam prevodio ti onda trazis dokaze, pa daj ti jedan dokaz za sve sto kazes....Mada i sam sam u stanju bez drugih da pronadjem i priznam svoje greske pa ako je uocim ovde napisacu.

Sve sto sam ja rekao svelo se na 4 stvari koje ti uporno diskutujes i nameces i ono sto nisam rekao dodajuci pri tome nevezane stvari i naravno napadajuci mene kao da sam neznam sta uradio:
1.Postoji serijski nov MiG-29SMT te SMT nije oznaka samo za postojece modele koji se unapredjuju. To sam potkrepio sa link-om ka MiG-u kada reci nisu pomagale ali taj link nije dovoljan izgleda.
2.Peruanski MiG je zvanicno oznacen sa SM a ne SMP prilozen citat zvanican od MiG RSK kada opet moje reci nisu pomagale
3.Kada si rekao da MiG nigde zvanicno na svom sajtu nespominje UPG dao sam ti link ka njemu gde ga spominje ali si me i zbog toga napao i predstavio kado da je neznam sta i okrenuo naopacke
4.MiG-29 UPG je esecijalno MiG-29SMT, prvi ugovor koji je potpisan 2006 odnosio se na SM, kasnije 7 marta 2008 ispravkom potpisan novi ugovor na verziju SMT koji je kasnije u oznacavanju koriscen UPG u dokumentima MiG-a jer to oznacavanje koristi Indija u kojoj se radi 90% modernizacije. U modernizaciji pod pokroviteljstvom MiG RSK ucestvuju Thales Francuska, HAL Indija, Elbit Izrael, Rada electronic Izrael, Bharat Dynamics Limited indija.

Sve je pocelo od toga da sam preneo da je Komersant a ne ja napisao da ce mozda obnoviti proizvodnju SMT pa mozda da se njima obratis na kraju a ne meni...

Sve to o presudama sam vec napisao...

SMP je lokalna oznaka ne zvanicna po "stoti" put i sutra procitaj jos jednom sve sta smo pisali, laku noc ti zelim....

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

Loes ::Samo kratko posto si nepopravljiv, nigde nisam rekao da MiG 35 nosi oznaku "upgrade" vec sam pricao o terminu "upgrade"
Citat:Primecujete u ovoj tabeli na kraju kako autor kaze da je MiG-35 "upgradded model"
Pa onda kazes:
Citat:a to neznaci da mozes uzeti MiG-29A i pretvoriti ga kroz modernizaciju tek tako u MiG-35 vec je u pitanju nov avion.
Kao da je neko rekao to sto ti demantujes Bebee Dol

Citat:i njegovom koriscenju koji ocigledno neke ljude zbuni do bola pa se vataju njega ko mrtav plota

Ne vidim ko je tu zbunjen, osim mozda tebe.

Citat:kao sto sam ti vec pricao a pokazujes da ne razlikujes sta je novo, sta je polovno, sta je kvalitet.

http://en.rian.ru/military_news/20121204/177916582.html
Gde kazu:
Citat:Investigators, however, insist that both officials deliberately signed contracts with firms that sold old and faulty aviation equipment to the MiG company using forged certificates and tags while charging as if it were new equipment.
Trazio si dokaze eto ti.

Citat:Kada budes potkrepio bilo sta sto sam rekao ja cu prihvatiti moju gresku
Zasto ja da potkrepljujem ono sto si ti rekao, to je valjda na tebi?

Citat:a prica tipa gresis, gresis jer tako ja kazem a necu da pogledam sebe i svoje greske prolazi kod ljudi ali ne i kod mene...A ne kada ti dam citate koje mozes upotrebiti i naci dokumenta i izvore na internetu u originalu koje nisam prevodio ti onda trazis dokaze, pa daj ti jedan dokaz za sve sto kazes....Mada i sam sam u stanju bez drugih da pronadjem svoje greske pa ako je uocim ovde napisacu.

Sam si davao dokumente koji te demantuju. Primer je UPG, pa se onda posle pravio da to nije onako kako sam ja rekao, nego eto Mig cini Indiji uslugu, pa prihvata da koristi njihovu oznaku. Pa onda price sta ima veze sto su delovi stari 10 i vise godina i sl, pa onda UPG je SMT 2, pa si to i sam posle preskocio....


Citat:1.Postoji serijski nov MiG-29SMT te SMT nije oznaka samo za postojece modele koji se unapredjuju.

Ne postoji, postoji ponuda Miga da napravi i proda takav avion. Jedini proizvedeni avioni nisu bili novi, nego sastavljeni od polovnih delova, to ti je dokazano i potkrepljeno imas link gore, mozes da trazis jos, ako ti izjave ruskih istrazitelja nisu dovoljne.

Citat:2.Peruanski MiG je zvanicno oznacen sa SM a ne SMP prilozen citat zvanican od MiG RSK kada opet moje reci nisu pomagale

Sta je zvanicna oznaka za tu modernizaciju moze da bude predmet rasprave. Cinjenica je da se ta modernizacija vodi kao SMP od kada je pocela prica o njoj. Ne sporim da je moguce da je to cak i u potpunosti SM paket modernizacije, premda i dalje verujem da postoje razlike i da otud to P u imenu.

Citat:3.Kada si rekao da MiG nigde zvanicno na svom sajtu nespominje UPG dao sam ti link ka njemu gde ga spominje ali si me i zbog toga napao i predstavio kado da je neznam sta i okrenuo naopacke

Napao sam te zato sto si izokretao ono sto je napisano na linku. Iz linka je bilo ocigledno da cak i Mig tu modernizaciju oznacava kao UPG, ali po tebi to nije zato sto je to poseban paket modernizacije nastao iz SMT, nego zato sto su oni valjda svi zaludni pa smisljaju nova imena jer nemaju sta drugo da rade.

Citat:4.MiG-29 UPG je esecijalno MiG-29SMT, prvi ugovor koji je potpisan 2006 odnosio se na SE, kasnije 7 marta 2008 ispravkom potpisan novi ugovor na verziju SMT koji je kasnije u oznacavanju koriscen UPG u dokumentima MiG-a jer to oznacavanje koristi Indija u kojoj se radi 90% modernizacije. U modernizaciji pod pokroviteljstvom MiG RSK ucestvuju Thales Francuska, HAL Indija, Elbit Izrael, Rada electronic Izrael, Bharat Dynamics Limited indija.


Verzija koja je isporucena nosi oznaku UPG, svi je tako oznacavaju, jedini ti to sporis iz meni nepoznatih razloga. Cak si pokusao da predstavis da je to i SMT 2. Sta je reci da ga sada opet ne spominjes? Sada se ti ovde pravis kao da sam ja gore tvrdio da UPG nije proistekao is SMT, a ja sam to prvi ovde pricao i detaljno objasnjavao. Pricali smo o tome koja se oznaka koristi za tu modernizacij, ti si tvrdio da je to SMT 2, a ja da je zvanicna oznaka u svim zemljama UPG. Isto kao sto i na sajtu Sukhoi imas samo Su 30 MK, a u upotrebi su i zvanicne oznake kao sto su MKI, MKK, MKM, zato sto svak od njih nesto oznacava, a nisu ih gle cuda izmislili zemlje kupci nego upravo Rusi, da bi odvojili jednu verziju od druge, jer nije sve isto.

Citat:Sve je pocelo od toga da sam preneo da je Komersant a ne ja napisao da ce mozda obnoviti proizvodnju SMT pa mozda da se njima obratis na kraju a ne meni...

Jel moze link do tog clanka? Jel govorimo o ovom tekstu:
http://www.newsru.com/russia/17aug2013/mig35.html
Tu ja nigde ne vidim SMT.

Citat:Sve to o presudama sam vec napisao...

Sta si pisao. Pisao si da nema veze sto su delovi stari po deceniju i kusr, koliko se secam?

Citat:SMP je lokalna oznaka ne zvanicna po "stoti" put i sutra procitaj jos jednom sve sta smo pisali, laku noc ti zelim....

Moguce je da gresim, ne sporim to. Ali ja od kada sam cuo za modernizaciju peruanskih migova, slusam o paketu modernizacije koji nosi oznaku SMP, sada kao sto vec rekoh da li je to u potpunosti isto sto i SM, ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu, mozda neko na forumu sa vecim znanjem od mog to zna.

А i ti si celu ovu pricu zapoceo kao da SMP vazi za neku levu modernizaciju a ne peruansku:
Citat:Peru je SM ne SMP
Iz ovoga bi se dalo zakljuiti da SMP uopste nije modernizacja tih migova, nego pitaj boga sta. Tek posle si se ispravljao kako je ovo jedno lokalna verzija.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

proka89 ::Napisano: 19 Avg 2013 2:19

Ja sam nasao ovo:

Citat:Fraud charges were brought against the first deputy director general of the MiG Aircraft Corporation Sergei Tsivilev and his deputy, Oleg Fadeyev, but after a six-year investigation, the statute of limitations period has expired.

Both defendants, who denied all the charges, agreed with the decision to close the case without exoneration, the Kommersant said.


Pa sam zakljucio da je bilo pojeo vuk magarca, ne znam da li je neko i osudjen.

Dopuna: 19 Avg 2013 2:21

Ali osudjen je neki biznismen i jos jedan lik, nisam procitao tekst do samog kraja Very Happy

http://en.rian.ru/military_news/20121204/177916582.html

Ovi iz Miga se izvukli, zastario slucaj.

Dopuna: 19 Avg 2013 2:23

Nego da ne znas ti mozda mare ima li kakve razlike izmedju SM i SMP, da resimo dilemu?


Ja sam citao od nekih rusa da su presudjeni, ali dobro. Bar su podneli prijave. Uglavnom, nije u pitanju neki pokusaj Rosoboroneksporta, nego "inicijativa" nekih pojedinaca.

Ima razlike, ali ne znam sad koje su sve razlike. Znam da SM ne predvidja sondu za dopunu goriva, a ovaj SMP to ima, i to istu kao Beloruski BM. Inace je onaj Nato standardni data bus deo paketa u SD i SMT, ali ne u SM. Ali SMT predvidja radar Zhuk-M, a ovi SMP imaju samo modernizovani stari radar, kao SM.
I tako dalje... nije ni riba ni meso. Ali dok god im dobro sluzi i ispunjava sve sta im treba, nije ni bitno kako se zove.

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13939

Loes ::Kao sto rekoh sta kaze MiG da se SMT proizvodi od 2004 valjda znaju sta prave a opet ispada da vi bolje znate od proizvodjaca da nebude da sam pogresno citirao iz mojih arhiva procitajte ovde:
http://www.migavia.ru/eng/military_e/MiG_29_SMT_e.htm

Piše ti na početku:
Citat:The MiG-29SMT aircraft is a fundamental upgrading of the original MiG-29 aircraft which is the multi-role fighter of "4+" generation with avionics open architecture and continuously enhanced nomenclature of high precision weapons.
Ali svedno, prevod koji su uradili je jako loš. Iz prve rečenice ne znaš da li je MiG-29 ili 29SMT avion 4+ generacije. Naravno ko se razume može povezati šta je pesnik hteo reći... Bebee Dol

SMT je modernizacija za ranije proizvedene avione. Zna se kada je stala proizvodnja 9.12 i 9.13, i neće se objavljati jer bi to bilo potpuno besmisleno. Opet treba sledeći pasus pravilno shvatiti:
Citat:The MiG-29SMT aircraft is in serial production since 2004 and is supplied to customers. The RAC "MiG" also upgrades the aircraft previously supplied to a number of Customers into the MiG-29SMT type.
Koji su to novoproizvedeni od 2004 godine MiG-29 9.12 ili 9.13 pa dovedeni na SMT standard? Navedi mi samo 1.

Koliko ja znam, tu je reč o modernizaciji, a ne proizvodnji.

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1850
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Ajde da rezimiramo sve gore napisano, kao i mogucnost da se SMT/SMT2 proizvodi kao novi avion.
Sam projekat SM SMT je pokusaj da se od aviona koje VVS rusije ima na stoku a nije ih nacela korozija dovede na standard novih aviona, sto ukljucuje nov radar, nov motor, nova kabina nove rakete i slicno, a da bi se pariralo konkurentima.
Tako se dobio avion koji ima domet radara (po njima) 130km, rakete R-77, motore RD-43 i u kabinu imaju digitalne pokazivace, kao i MILD-1553b magistralu.
E sad koliko je ova varijanta ista kao i Mig-29M (Mig-33) je pitanje, kao i sve drugo sto rusi rade, sta je sve od opreme ubaceno zna samo kupac i onaj sto je istu ugradjivao.
Tako da nije prvi put da se kod rusa sve sto je isto oznacava sa po tri razlicite oznake najmanje.
Sto se tice novoproizvedenih SMT, ni to nije slucaj, ko zna sta su negde nasli u nekom hangaru od delova i napravili nov avion, ocu reci delovi su stojali na stoku i spakovani u celinu cine nov avion bez malo potrosenih sati.
Ali opet dolazimo na pitanje sto bi neko sklapao, ili jos glupse kupovao stari/novi avion, kad ima glanc nov Mig-29M-Mig-35 da kupi.
Ajde kao standard modernizacije, i slicno, ali da se razumemo po stampi se navodi da je jedini kupac za SMT bio alzir, pa je te avione posle u naoruzanje uvrstila rusija, i indija je kupila isto to samo sa svojim tipom modernizacije, da ne trazima sta je rusko a sta stramo u avionu

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 896 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 844 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, ArchaBasha, cenejac111, comi_pfc, crnitrn, djordje92sm, DonRumataEstorski, draganca, flash12, FOX, goxin, Griffon vulture, Karla, Kubovac, ljuba, mercedesamg, mile23, milenko crazy north, milos.cbr, Misirac, Mixelotti, nebkv, nikoladim, ostoja, ozzy, panzerwaffe, pein, Raso75, raykan, royst33, samsung, Sančo, shone34, Srki94, Tores, vasa.93, Vatreni Zmaj, virked, Vlad000, Vlajman1957, wolverined4, zastavnik, zeo