Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1358

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3122

https://twitter.com/Spriter99880/status/1661418690380693516

GP":Zamjenica ministra obrane Ukrajine Anna Malyar predložila je da se svim potencijalnim vozačima Leoparda oduzme imovina zbog bijega u EU ili Rusiju.

“Sve će biti transparentno: zaplijenili su ga, otvoreno prodali, novac je usmjeren na kupnju modernog oružja od naših partnera i plaćanja prijateljima Ukrajine koji nam dolaze iz cijelog svijeta boriti se protiv agresora”, rekao je Malyar. ."

Prestao sam da stavljam snimke brute force mobilizacije ukra, bežaniju preko granica, jer tih snimaka još uvjek ima i dolaze novi. Al ovo je šlag na tortu. Sada je sasvim jasno, da biologija materijala ne radi za Ukrajinu. Dolazimo prije ili poslije do momenta, kad če se to slomiti ili ulazi u rat Nato pešadija. Kolko sam ja na Twiterima saznao, ima uzrok, da još "nema snimaka" iz oslobodenog Bakmuta. Možete zamisliti zašto.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3521

Koridor ::

Clanak iz VICE-a je djubre kao i citav Vice. Bankrotirali su prije par dana...do vidjenja kako ste.


Готово све што пише у окаченом чланку је истина. Осим што мешају блек и дет метал. За остале њихове чланке које сам читао се слажем.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2626

🇷🇺‼️💥Снимак уништавања беспилотних чамаца укро-рајха који су напали брод "Иван Хурс" Руске морнарице у области Босфора
https://t.me/SrbijaRusija/24225


Sada su ga pogodili, a sta kada Ukrajinci posalju 10tak ovakvih na jedan brod? Opasne su ovo igracke

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

flash12 ::
Опет кажем, даљи ток рата ће показати колико је битка за Бахмут истрошила обе стране. Руси без Вагнера, или са жестоко ослабљеним Вагнером, су у огромном хендикепу у односу на пре 6 месеци. А Украјинцима опреме само стиже и стиже и стиже...


Hajde da kažemo da si ovde delimično u pravu, ali mi se čini da ne uzimaš u obzir oportunitetne troškove jedne i druge strane.

Ja bitku za Bahmut manje posmatram iz ugla gubitaka, koji su verovatno približni mada ni to nije bitno, mnogo mi važnije izgleda ko je bolje iskoristio vreme koje je ta bitka obezbedila.

Ukrajinska vojska je za to vreme napredovala kvantitativno, tj dobila je još X hiljada komada tehnike koju je već imala, ali nije dobila novi kvalitet.

Sa druge strane, ruska vojska je iskoristila tih 6 meseci da prvo ozbiljno utvrdi liniju fronta, i drugo i mnogo važnije da ozbiljno promeni pristup vodjenju rata. Mnogi su ovde na forumu (ili neki, uključujući mene) još od početaka SVO imali zamerke na neku vrstu autizma ruskog vojnog vrha, ali ako pogledaš novi izveštaj RUSI o taktici ru vojske u drugoj godini rata videćeš da je ona postala mnogo agilnija, da je počela da se prilagodjava uslovima na terenu, da koristi i dronove i precizno oružje, da je znatno unapredila C2 (sećaš se da je na početku sukoba vreme od uočavanja mete do gadjanja znalo da bude i više sati, sada je na nivou minuta), posredno možemo da zaključimo i da je ozbiljno unapredila ISR kapacitete, itd itd.

Ruska vojska danas i ruska vojska pred Herson su dve različite vojske, tako da mi se čini da je bitka za Bahmut mnogo više odgovarala rusima nego ukrajincima.

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 151

dragon986 ::Imba

Deder koliko imaš godina? Ako si mladki da pokušam da te nerazumnog urazumim, ako si stariji da batalim da ne gubim vreme. 😂
A mani se ti N1, za tvoj Happy ovi su izmislili novinarstvo. Znači tvoj odgovor je Ukr vojska nije jača, ajd deder pogledaj čime raspolažu, da ne odvaljuješ ovakve izjave. Ovo o civilima ne komentarišem, a ovo poslednje je najbolji argument koji se proteze od 2022 polako sada će samo što nisu itd.
Ajd neki drugi.


Najtuznije sto radim u medijima ,za koju godinu ce biti 30 godina xd.
Al eto sad ce ovaj da mi objasni sta je novinarstvo i sta je istina , tuga.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3521

dragon986 ::Dragoljub

Koliko beše imaju sposobnih za vojnu službu? Koliko miliona?

Бар дупло мање него на почетку рата. Ја бих рекао да је тиме демилитаризација до пола завршена. Твој Н1 је детаљно покривао бежанију.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32621

У Белгородској области створено је седам батаљона територијалне одбране) - власти расправљају о питању издавања оружја људима
https://t.me/SrbijaRusija/24228

Koridor gledaj na Zolju kao na ručnu artiljeriju pešadije a laki oklop možeš da gađaš iz zasede a prvenstveno ćeš da je koristiš da gađaš recimo neku otpornu tački zemunicu, bunker položaj mitraljeza itd. Imaš na drugoj strani šest videa napada ukra na položaj Ciklop nabacaše se ukri ručnih bombi a ni jedan ne nosi RB ili RPG (ručnij protivontakovij granatomjot) a nije da nemaju njihov elkvivalent našoj Zolji ili američkom LAW ni kod rusa se ne viđa RPG 18 da nose.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Dragoljuba

Cifre… druže objaviš cifre… pa onda zvanične podatke od broju. Ovako je što babi milo to i snilo…čuje završena demilitarizacija a ovamo mediji i emisije po Rusiji odzvanjaji kako se sprema silna vojska za kontra-ofanzivu.
Jel imaš cifre? Ako ne da batalimo taj argument, ako imaš možemo raspravljati.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2983
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Ako Ukrajinci neće da ratuju za svoje izgubiće i to je prosto. Pitanje je da li ima više njih ili plaćenika u privatnoj vojsci jer očigledno da mobilisanih Rusa baš i nema ili ih ne pominju ovde.
Bilo bi interesantno znati kako se kreću cene angažovanja za ovih godinu i više. Ako je vojnik skuplji znači da je ponuda manja pa i cena tako raste. Ako cena pada onda se tek može ljudski potencijal Rusije pominjati kao prednost. U suprotnom ta priča je promašena. Naravno pod uslovom da se nešto ne promeni i da ostane ovako.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Imba

Svaka čast i poštovanje godina, ali očigledno nije to dovoljno.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 796 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 7 sakrivenih i 745 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Apok, ArmyBoss, bojank, bokisha253, chica, Djokislav, Duh sa sekirom, eaglehawk, FileFinder, Frunze, HrcAk47, ikan, krkalon, Krvava Devetka, ladro, laurusri, Lieutenant, Marko Marković, Mihajlo, milutin134, nenad81, NikolaC, nobutado, NoOneEver Dreams, Panter, pavlo, prle122, rasok, royst33, sabros, simazr, Sirius, slonic_tonic, Srle993, stankolich, Stanlio, stegonosa, Tvrtko I, Valter071, vathra, yrraf, Čivi