Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4574

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5374

Šta je sa ukrajinskim kamikaza BPLovima "phoenix ghost"? Ne sjećam se da sam vidio ijedan video ili sliku kako to izgleda, kamo li u upotrebi nešto. A čini mi se da je još ljetos najavljen kao donacija.
Da nije i to fantomski, kao i brat po imenu - duh Kijeva?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 288

Rusi su veliki posao napravili sa unistavanjem energetske infrastrukture. Trpe ukrajinci Majdaniste ali nece ih trpeti doveka. Tamo su zime hladne, bez struje ne rade ni zamrzivaci, a narod mora jesti, privreda potpuno staje i jos mnogo mnogo drugih problema. Pritom kompletan zapad nema resenje za iranske dronove, a moguce ni za rakete koje stizu. Rusi su stabilizovali front i tesko da Ukri mogu napraviti neke rezultate. problemi po Ukre tek slede, pritom apsolutno Rusi ne moraju da napadaju nigde sem u Donjeckoj republici.
Ogromna steta sto Rusi energetiku nisu pounistavali jos u martu. Verujem da bi vec doslo do mira.

online
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2305
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Rocker ::Ništa od toga ne mora biti tačno, ni Šarij ni Ribar nemaju 100% pouzdane izvore.

Управо. Тек их неће имати, јер цивилне комуникације са херсонског мостобрана готово више и да нема. Тако и треба да остане.

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Karla ::Иран наводно добија узорке западног наоружања из Русије, које су руске оружане снаге заплениле као трофеје у Украјини.
Izgleda da nije "navodno". Mr. Green
Citat:Русија је предала Ирану серију западног оружја.
Серија оружја и муниције заплењене у Украјини допремљена је из Москве у Техеран.

https://t.me/anna_news/42476

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

Da li ste primijetili pattern (uzorak)?

Prvo su masovno udarali sa Kalibrima pa smo pričali samo o tome. Onda su došli na red masovni udari Geranima. Sada pričamo samo o Lancetima. Mislim da bi nas u ponedjeljak ili u bliskoj budućnosti mogli iznenaditi masovni udari novim Arash-2 dronovima ili iranskim balističkima. A onda sve ispočetka kako se lageri pune Laughing

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5374

@Nixon

Prenosi britanski Skaj njuz, pozivaju se na neimenovani izvor. Ne kažem da je nemoguća razmjena zaplijenjenog, ali i dalje je navodno, sve dok ne potvrdi neki zvaničnik iz Irana ili Rusije ili se pojavi neki dokaz (npr NLAW u nekom iranskom institutu).

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Има ли продора у одбрани руске војске у Снегиревки и каква је колона на снимку
▪ Сада сви медији пишу да су Оружане снаге Украјине и страни плаћеници кренули у велику офанзиву и пробили фронт у Снегиревки.
❗ Зато што је непроверене поруке блогера ДУКВАЛНО поновио заменик начелника администрације Херсонске области Кирил Стремоусов и информација је постала, такорећи, званична изјава власти региона.
▪ У почетку је грешка настала из снимка Шарија са колоном од 6-7 возила која су била под артиљеријском ватром. Најпре је наведено да је реч о возилима Оружаних снага РФ, која су наводно напустила Снегиревку, затим о возилима Оружаних снага Украјине (???) у самој Снегиревки, која су наводно пробила фронт.
⛔Сада се већ јавља да је ово стари видео из ЛПР-а, снимљен пре неколико месеци.
Блогери су се већ оповргли и о колони и о пробоју, а лаж о продору фронта већ лети кроз медије, украјински ресурси су га са задовољством покупили.
▪Такође желимо да напоменемо да ниједан митски 205. пук из извештаја не држи одбрану на овом подручју, ту је стационирана 205. одвојена моторизована козачка бригада из Ставропоља, која је веома добро укопана и много месеци не даје непријатељу могућност да се пробије линија фронта.
▪Ровови бригаде заиста пролазе пругом. на периферији су на карти В. Угља, али је продор већ оповргнут.
▪Понављамо да је у области Снегиревка потпуни недостатак комуникације, па су све поруке на Интернету сада непроверене, засноване на спекулацијама и већ очигледним грешкама са видео записима и локацијама.
https://t.me/RVvoenkor/31405

Битка за Херсон: одсек Андрејевско-Бериславски
стање на крају 08.11.2022

На Бериславском сектору Оружаних снага Украјине извршили су и данас на снази извиђање.

▪Три механизована вода 60. пешадијске бригаде и вод 515. батаљона специјалних снага уз подршку топовске артиљерије и шест самоходних топова кренули су у офанзиву североисточно од села Дудчани.

▪Током борби, консолидоване јединице Оружаних снага Украјине успеле су да се пробију дубоко и задобиле упориште у области фарме 2 километра западно од Дудчана.

▪Скоро у исто време артиљеријске посаде и посаде самоходних топова 60. бригаде Оружаних снага Украјине у Трифоновки и Петропавловки пуцале су на положаје Оружаних снага Русије у области Борозенског и јужно од Нове. Каменка.

▪Унапред постављена минска поља и активна ватра руских трупа зауставили су напредовање украјинских формација. У овом тренутку, консолидоване јуришне групе се укопавају у окупирана подручја и чисте подручје.

🔻Сада се команда Оружаних снага Украјине припрема за наставак офанзиве. На командно-осматрачничком месту 9. комбинованог батаљона одржан је састанак на командном нивоу пре јуриша.

Ујутру 9. новембра, консолидована ударна група, заједно са резервом и опремом 17. тенковске и 128. брдске јуришне бригаде, наставиће напад у правцу јужне периферије Дудчана у циљу даљег приступа Миловју.

PS:O ovom mislim da niko nije pisao

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Свима је јасно да рат мора једном престати, али сумњам да је сад повољан тренутак за потписивање мировног споразума. Како би, уопште, тај споразум изгледао? Проблем је у томе што ни једној страни не одговара стање на терену.

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 288

ccoogg123 ::Da li ste primijetili pattern (uzorak)?

Prvo su masovno udarali sa Kalibrima pa smo pričali samo o tome. Onda su došli na red masovni udari Geranima. Sada pričamo samo o Lancetima. Mislim da bi nas u ponedjeljak ili u bliskoj budućnosti mogli iznenaditi masovni udari novim Arash-2 dronovima ili iranskim balističkima. A onda sve ispočetka kako se lageri pune Laughing

Mislim da cemo sve redje vidjati Kalibre, jer su Gerani izuzetno jeftini, visestruko jeftiniji. Nemaju Gerani snagu ko Kalibri, ali sasvim lep posao rade. Pritom ako je istina za Arash da nosi 4 puta vise eksploziva od Gerana, eto zamene za Kalibre, a opet visestruko jeftinije. O raketama iranske proizvodnje necemo dok ih ne vidimo na delu.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5374

Čovjek vozi motor Kijevom, međutim zvuk njegovog motora u trenutnoj situaciji asocira na nešto drugo:

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/159010457.....A&s=19

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1103 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 9 sakrivenih i 1059 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, babaroga, BlekMen, celik, darkangel, dragoljub11987, Fabius, Frunze, hologram, JOntra, Karla, krkalon, ladro, laurusri, Leonov, Luka Blažević, milanovic, milenko crazy north, milutin134, MiroslavD, nemkea71, novator, pein, Singidunumac, Sir Budimir, slonic_tonic, Srle993, tmanda323, vladaa012, vladulns, yufighter, Yugol33, zillbg, zziko, Čivi