Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4587

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Apr 2013
  • Poruke: 96

danijell ::I povuku su Rusi na drugu stranu obale. Poruše se mostovi... Cementirana linija za duže vrijeme. I šta sad, Ukrajinci većinu snaga koje su držali na toj strani mogu da prebace na drugi front...

Ако се деси ово повлачење, може да се деси и рушење мостова на Дњепру од стране Руса.
Јер:

1. који би сад био разлог да их штеде ако су одлучили да се повуку са западне стране Дњепра
2. који би би разлог да их не гађају ако се претпоставља да ће Украјинци релоцирати ослобођене снаге на исток

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Dukelander ::
1. који би сад био разлог да их штеде ако су одлучили да се повуку са западне стране Дњепра
2. који би би разлог да их не гађају ако се претпоставља да ће Украјинци релоцирати ослобођене снаге на исток

Узевши у обзир досадашњи начин извођења "СВО", апсолутно се не бих ни мало изненадио да Украјинци то обаве без икаквих проблема. Али видећемо.

А шта рећи о овоме.
Citat:Путин каже да ће људи на југоистоку Украјине сада живети у „својој правој историјској домовини“.

„Желим да ме чују кијевска влада и њихови прави шефови на западу... Становници Доњецка, Луганска, Запорожја и Херсона заувек постају наши грађани.

https://twitter.com/maxseddon/status/1575824315244720128

пс
Смејали смо се и смејемо се на украјинско ложење око ХИМАРС-а/М-270, али не сумњам да би Русима било доооста лакше да поменутим системима нису гађани мостови, понтони, прелази и Каховска ХЕ.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2569

danijell ::I povuku su Rusi na drugu stranu obale. Poruše se mostovi... Cementirana linija za duže vrijeme. I šta sad, Ukrajinci većinu snaga koje su držali na toj strani mogu da prebace na drugi front...

Ne samo to, nego sa obale Hersona mogu da gadjaju i granatiraju drugu stranu, Novu Kahovku i Kahovku, itd...

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 919

Poraz se svakom desi, bože moj. Ja nešto drugo ovde vidim kao ključan problem:

Ruska pozicija na hersonskom pravcu nije bila ništa povoljnija u trenutku kada je doneta odluka da se održe referendumi i prisajedini hersonska oblast. Već tada je Antonovski most praktično bio izbačen iz upotrebe, himarsi udarali po baržama, Ukrajinci pokušavali da probiju gde god mogu... i Rusi ipak odluče da idu na referendum i ubace Herson u Rusiju. Time su sebi nabacili imperativ da ga zadrže ili da pred svojom javnošću ispadnu gubitnici.

Nije bilo nijednog generala da u trenutku objave referenduma pozove Šojgua i kaže: "izvinite druže ministre ali nama Herson ozbiljno visi, pa možda referendum tamo nije najbolja ideja"?

Ili još gore, da su bili sigurni da će mobilizacija pomoći i onda se ispostavilo da ne pomaže?

Ovo je sad već ozbiljna gubitnička spirala a gubitnike niko ne voli. I ajde što ih ne voli, nego što im ne veruje.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1077

Rat neće trajati samo godinu…
Ukrajina kao drzava koja ubire prihode vise ne postoji, finansira se kreditima i ko zna kako, ali to ne moze potrajati dugo.
Kakvo ce stanje biti za dvije godine, sko se rat nastavi? Ko ce to sve placati?

Rat se vodi oruzjem i cizmama, ali je takodje moguce do te mjere iscrpiti protivnika drugim sredstvima da mora pristati na uslove.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

Pokusavam da saznam sta se desava na frontu na desnoj obali Dnjepra, ta tri napada koja su juce krenula a danas nastavljena nisu dali nikakve rezultate, Mislim da su i sami Ukajinci zbunjeni ponasnajem Rusa i da pokusavaju nekim manjim napadima da provjere o cemu se tu radi...
Za sada konkretno na frontu nema nikakvih indicija da se Rusi povlace.
Podoljak je prije nekih sat vremena izjavio "jos je prerano govoriti o Ruskom povlacenju iz Hersona"
Prema nekim procjenama Ruske snage na desnoj obali Dnjepra iznose oko 35 hiljada, sto nije mala cifra, povlacenje preko tih uskih grla "mostova, barzi, brodova" je veliki i opasan posao, i to pod uslovom da svu opremu ostave.
Neki izvjestaji govore(neprovjereni) govore da se Rusi useljavaju u napustene kuce i stanove po Hersonu i da se po gradu krecu u civilnim odjelima i da nema nikakvog govora o povlacenju .
Defintvino ruska grupacija na Desnoj obali je borbeno sposobna, povlacenje zbog poraza nije u pitanju.
I dalje dajem 50% sansi da je u pitanju finta

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Udario sam podršku Bojank-ovom postu kada nas je zamolio da se suzdržimo koji dan i vidimo što će biti, jer je to i logično.

Eto, nažalost nije trebao koji dan, u pitanju su bili sati. A ovaj rat je, kada se malo razmisli, zapravo postao i predvidljiv, samo treba otvoriti oči.

Mjesec dana nam kojekakvi dopisnici, snimaju punkteve i ubjeđuju da se neće nitko povući iz hersonske oblasti. Čim te uvjeravaju toliko jasno je da nije dobro.

Trenutno, dok se nešto radikalno ne promijeni, ovo je vojno/politička katastrofa Rusije. Najblaže rečeno. Nema više ni onih postotaka teritorija ni ovog ni onog.

Naredni korak, na proljeće, će vjerojatno biti napad Ukrajinaca ka Melitopolju. Sada i oni imaju siguran bok jer Dnjepar i njih štiti. Svi će se sliti u Donbaski bazen, više ih je i pored svih gubitaka koje će imati na kraju bi i mogli uraditi nezamislivo, a to je poraziti Rusiju na zauzetom teritoriju.

Kada vidim kuda vagner pravi liniju odbrane sve mi je jasno....

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

И Украјинци су опрезни.

online
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Kadirov i Prigozin saglasni sa Surivikinom oko napustanja Hersona, sta god to znacilo :

https://twitter.com/GeromanAT/status/1590386981259.....dnkFg&s=19

online
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 469

Ukrajinci ćute i ne oglašavaju se, njihovi kanali pišu da je u pitanju prevara, Guverner Nikolajeva isto to priča. Videćemo, Rusi su svoje civile evakuisali , kad Ukrajinci krenu da ulaze mogu da bace sve na desnu obalu Dnjepra što imaju, da li će se to desiti ili neće, videćemo. Od Rusa se sve može očekivati... I ova nesreća ovog zamenika Herosnske oblasti baš danas, malo je mnogo slučajnosti.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1089 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 10 sakrivenih i 1027 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, babaroga, Ben Roj, Bojan85, bojanM84, bojcistv, ccoogg123, chichabg, darkojbn, Denaya, djboj, Dorcolac, draganca, Duh sa sekirom, dule10savic, Džordžino, Frunze, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, Lubica, mean_machine, mercedesamg, Mercury, MiG-29M2, milimoj, minmatar34957, mrav pesadinac, oldtimer, operniki, opt1, panzerwaffe, Petarvu, prle122, procesor, rasok, royst33, ruso, S2M, Shinobi, Smajser, srbijaiznadsvega, styg, t84dar, tubular, TwinHeadedEagle, voja64, wulfy, xpforswodniw