Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4604

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 03 Sep 2012
  • Poruke: 1

Likujte što Rusija gubi i što će biti uništena, sutra će vam opet po vašem gradu neko šetati golog dupeta i vikati "Kosovo republjik", deca će vam u školi učiti da ima više polova, vakcinisaćete se dokle god ste živi a ni žig neće da manjka uskoro...

Valjda će neko ovo da vidi dok moderator ne obriše i ne banuje me.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Srle993 ::Sumnjivo mi je ovo da su sve civile pomerili iz grada Hersona

Нису померили све цивиле. То је све на добровољној бази било. Ко је хтео да оде, отишао је, ко је хтео да остане остао је. Око 115 хиљада становника десне обале је напустило своје домове. Кажу да је око 80 хиљада цивила остало у Херсону (предратно становништво око 300 хиљада).

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Према потврђеним информацијама
У току извиђања бране код села Александровка Белозерског округа, Херсонске области, откривена је и уништена артиљеријским ударом деминерска група 28. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Руска артиљерија активно ради и у другим областима на херсонском правцу.
https://t.me/SrbijaRusija/9610

Укронаци припремају нови напад на Запорошку НЕ
-члан администрације Запорожја В.Рогов

Кијевски режим је припремио најмање 700 украјинских бораца за још један покушај заузимања Запорошке НЕ, изјавио је Владимир Рогов, председник покрета “Заједно са Русијом”

Они сада увежбавају форсирање реке Дњепар, заузимање мостобрана и великих објеката“, нагласио је Рогов.
Украјински националисти желе да поделе руске оружане снаге и потом пресеку копнени коридор према Криму. Иначе, сви покушаји милитаната да јуришају и преузму контролу до сада су били неуспешни.
https://t.me/SrbijaRusija/9608

Проглашена ваздушна узбуна у областима Харков, Суми, Дњепропетровск, Запорожје, Черкаси, Кировоград и Чернигов
https://t.me/SrbijaRusija/9609

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1820

bladesu ::Google prevod:

Још у јулу, приликом једног од првих (и на крају коначног) затварања Антоновског моста због гранатирања, изјавили смо да ако није елиминисана опасност за прелазе преко Дњепра, онда као резултат офанзиве Оружаних снага Украјине, то би могло довести до предаје Херсона. Авај, све се обистинило.


Ово мислим да поједини не схватају на форуму. Не повлаче се они са западне обале Дњепра јер су претрпјели директни пораз и огромне губитке, или зато што би при уништењу Каховске бране били потопљени, него зато што би у случају заузимања Берислава и околних села (што укри могу урадити са огромним, али огромним жртвама) тада једини пут у остатак Русије био преко Антоновског моста који је претрпио једно милион граната.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

Ima li kakvih konkretnih dokaza da se Rusi povlace, Podoljak nije tako ubedjen...
twitter.com/Podolyak_M/status/1590379076464041984

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6922

Mitraljeta ::Eh, sta ti je zivot... Do juce sam kritikovao rusku vojsku zbog neorganizovanosti, zaostalosti i zadrtosti, a neke kolege su se podsmevale tome i tvrdile da sve ide po planu. Sada oni vide neki Konacni Poraz i raspad Rusije, a ja mislim da sve ide po planu Smile

PS Malo sale nikad nije na odmet Smile Jednostavno i dalje ne vidim kakav je to fundamentalni poraz povlacenje iz Hersona. Takodje ruska vojska koju gledamo zadnjih mesec i nesto vise izgleda za klasu bolje od ruske vojske koju smo gledali od pocetka SVO. To je bar moj utisak, koji naravno zavisi od informacija koje dolaze do nas i moze da bude pogresan.


Tačno, jedino je pitanje da li Rusija ima snage da se potpuno konsoliduje u pozadini. Ova nova linija na Dnjepru je zaista crvena linija koju Rusi moraju da brane. Ako to padne, ode SVO pod led. Ali me iz istog razloga takva odluka i bunila pa sam sumnjao i na navlakušu (veorvatno slično razmišljaju i Ukrajinci). Odavde nemaju gde da se dalje povlače. Nema rezervnog položaja. I veće je pitanje šta je sledeći korak. Ukoliko kupuju vreme za akciju OK. Ako misle da se ovde ukopaju za vjeki vjekov... To bi bila velika kocka i davanje prevelikog prostora Ukrajincima za njihovo pregrupisavanje i dalje akcije.

online
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 413

Putin ne ide na G20 nego će Lavrov predstavljati Rusiju.
Mislim da je to šteta, jer će i Xi i senilni Biden biti tamo i to je bila prilika da pokaže da Zapad nije cijeli svijet.
https://tass.com/politics/1534621

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

TG-OTES ::Ima li kakvih konkretnih dokaza da se Rusi povlace, Podoljak nije tako ubedjen...
https://twitter.com/Podolyak_M/status/1590379076464041984

pa to je staro 20 sati.
situacija je prilično dinamična ovih dana

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Leonov ::Putin ne ide na G20 nego će Lavrov predstavljati Rusiju.
Mislim da je to šteta, jer će i Xi i senilni Biden biti tamo i to je bila prilika da pokaže da Zapad nije cijeli svijet.
https://tass.com/politics/1534621


Није још сигурно да ли ће Си ићи:

ЛИНК

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

slonic tonic
Ситуација није драматична јер није дошло до пробоја фронта нити гоњења.
Опет да поновим. Са војне тачке гледишта разуман потез. Ако се гледа са политичке тачке то јесте велики пораз. Али је исто тако велики политички пораз било повлачење из Београда 1914 године. Међутим врло брзо је град враћен под контролу. Што само доказује да војне операције треба да воде војници и да их притом политичари не оптерећују.
Можете да причате шта хоћете и да етикетирате мене и друге. Али ово је исправна одлука војног врха. А да је СО од 24.02 за команданта имала Суровкина да ли би данас фронт изгледао овако?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1131 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 1089 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, anbeast, cavatina, cenejac111, CikaKURE, comi_pfc, dankisha, debeli, Dimitrise93, Dorcolac, FileFinder, galerija, HrcAk47, kolle.the.kid, krkalon, ksyyaj, Kubovac, kybonacci, Leonov, ljuba, Luka1998, Marex, mercedesamg, Milos ZA, milos.cbr, Miskohd, mocnijogurt, muaddib, Ne doznajem se u oružje, nebkv, Parker, Pohovani_00, Singidunumac, Srle993, styg, suton