Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4619

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

Wrangler ::TG-OTES ::Herson ce biti poslednja "pobjeda" Kijevske hunte u ovom ratu.
Tako se mislilo poslije svakog povlacenja Rusa.


Neko je ovde napisao sjajnu recenicu "Ne mogu se donositi strateske ocjene na osnovu trenutne takticke situacije"
Sta si mislio u Aprilu i Maju kada su su Ukri po priznanju Zelenskog svakog dana imali po 300 mrtvih, a ta cifra se mnozi sa 3 do 5 i imamo broj ranjenih,zarobljenih, bolesnih i dezertera? Svakog dana im je nestajalo po pola brigade... Ovde su padale opklade koliko Ukri tako mogu da izdrze dok ne iskrvare.
Ukro generali i njihovi NATO saveznici su razmotrili stuaciju donijeli par brzih i odlucnih odluka
1. Napustiti sve teritorije na kojima moze doci do okruzvanja.
2.Sprovesti opstu mobilizaciju,
3. Zaprijetiti Rusma na desnoj obali Dnjepra i stvoriti realnu prijetnju od okruzenja iste.
4. Nadoknaditi gubitke u izgubljenim MTS i naoruzanju.
Ukrima je krajem Maja bilo jasno da sa oruzijem koje dobijau sa zapada i za 600-700 hiljada vojnika mogu prvo zaustaviti Ruse a onda su im poceli nanositi udarce.
E ono sto su radili Ukri u Junu i Julu, sada rade Rusi, sredjuju bojsinicu, popunjavaju jedinice, stvaraju rezerve, rade foritfikacije.
To je matematika.Ukrajinci vise nigdje nece imati mogucnost kao npr u Harkovskoj oblasti da sa udare sa 50-60 hiljada pjesadije na 3-4 hilajde Rusa .
Rusi sa mobilisanim, dobrovoljcima i kriminalcima na front dovode blizu 400 hiljada, skratili su bojsnicu, relaksirali logistiku, naucili lekcije. To ne moze a da ne dovede do rezultata.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3016

I u čemu je problem? Gde su bile granice pre i posle tog mog posta? Malo me svrbe prsti, ali bolje za sve da ostane na ovome Wink

(ovo je odgovor Zmajčeku nekoliko posova iznad)

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

Boter ::И тако, Русија изгуби рат... Него, нешто размишљам, не дај боже да је било интернета 1914те. Мишић би се убио, Путник би побјегао а београдски жандарми би ухапсили Александра. Која је то брука била и пораз, побјећи из престонице, предати тако Београд ауу. Ја сам мислио да нешто о рату знам и да сам довољно мирисао барут ал сам био у заблуди изгледа. У праву је вучић требало је Херсон да буде Стаљинград ал ето побјегли Руси, неће да се бију значи да не знају или су кукавице. Умјесто да се боре јуначки за сваку зграду до задњег они се сакрили иза Дњепра, брука и катастрофа, ма колапс тотални. Него сад мислим, сигурно ни ту нову линију одбране нису направили како треба, откуд они то да знају... Ја сам мислио сва поента и вјештина је да ти бираш када и гдје прихваташ борбу и како теби одговара ал испаде да то није тачно. Извињавам се, наставите.
Друже, ово што си написао би у садашњој ситуацији апсолутно имало смисла да су Руси све време заправо у дефанзиви и да су жртве неке нове "Барбаросе" и да су укропи стигли до Херсона преваливши пут од румунске границе... А не ово:

- Сами започели СВО
- Сами започели "денацификацију" некога
- Сами започели "демилитаризацију" некога
- Сами заузели тај град/област
- Сами одржали референдуме (А нико ме не може убедити да тада нису имали процену ситуације!)
- Сами припојили себи тај град/област

Да не помињемо Путинов срцепарајући говор о новим територијама, који сада можемо да окачимо мачку о реп. Уосталом, као и гомилу тога што је рекао од 24.2
Највише она уПоЗоРеЊа.

Потез за потезом, они као да желе да испадну смешни и пред својим народом и пред светом...

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Luka

Druže samo pucaj…ako neces ovde ima PP pa se lako reši sve i šta svrbi i šta se češe…

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Beograd

Ja mislim da sve će se snage koje se povlače sa leve obale, preusmeriti negde. Ali kad pogledam sve one zavoje, lepeze i močvare koje Dnjepar pravi na krajnjem južnom toku, u svojoj delti, za obezbeđivanje protiv ukrajinskih diverzivnih akcija prava logistička noćna mora. Ono što je bila pozadina iza antonovskog mosta sada je prva linija, treba sve rasporediti na nove položaje i osigurati dodatno. Možda i tu završi dobar deo snaga snaga. Pa onda gledam branu i Novu Kahovku gde će "kontakt" biti najbliži, i tu može biti dobre igranke.
Ali ako nisam u pravu i ostane dobar "višak" trupa, mislim da će pravac prema Zaporožju biti prioritetan u narednim mesecima, jedino mi to ima logike. Osim ako zima ne "uspava" obe strane, ondak tamo na proleće.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

Али шта ћемо са Укрима? И они исто тако "ослобођају" своје снаге овим руским потезом... А верујем да су њихове и бројније, јер ем су уопштено бројнија војска, ем сада многи пишу да се Руси постепено већ недељама повлаче... А не одједном.

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 288

Nije bas da su Rusi precenili sebe a podcenili Ukre. Dobro se secam kako je Putin morao da tera rukovodioce da se izjasne da li su za pokretanje SVO u Ukrajini i kako su se oni preznojavali kad su trebali da daju odgovor. Znaci da su znali da nisu tolika sila kakvom su ih drugi smatrali. Nisam siguran, ali mi se cini da se na Sojgua derao da prica glasnije. Nakon evo, skoro devet meseci sticem utisak da su probali na blef da izazovu vojni puc u Ukrajini. Odatle i oni sumanuti trkovi ka Kijevu i jos sumaniji Gostomeljski desant. Danas se pitamo gde su ruski profesionalni vojnici, a zaboravljamo da su desantnici ostavljeni 72 sata sami na Gostomelju da se bore sa elitnim Ukro jedinicama, potpomognutim svime sto Ukrajina ima. Izuzetno hrabra akcija, ali potpuno besmislena. Nista nije vojnicki mogla da donese, ako se ne desi puc. Jedan takav desant je mogao da probije ceo front na Donjecku, gde vec mesecima krvare.
Nekako sam misljenja da se najelitnije jedinice ne koriste za blefiranje vec za ostvarivanje vojnih dobiti. Svakako da bi te jedinice pretrpele gubitke i desantom iza linija na Donjeckom frontu, ali te i takve zrtve bi bile opravdane.
Isto tako mislim da smo precenili ruske mogucnosti za mobilizaciju. Na papiru to jeste ogroman broj i sila, ali u praksi malo je onih kojima se gine u Ukrajini. I ovih 300000 mobilisanih su izzvali zemljotres, bezaniju iz Rusije. Pritom i tad sam vec pisao problemi dolaze tek sa drugim krugom mobilizacije jer ce do tada poceti da stizu sanduci sa prvo mobilisanima. Moderan covek nije spreman na zrtvu, bar ne ako mu kuca nije ugrozena.
Rusiji je potreban reset i ako je iz ove SVO nesta dobro proisteklo to je prilika koju su dobili da ga izvrse.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

Wrangler ::Ako nista drugo Rusi su mi ovom SVO razbili sve iluzije koje sam imao, ipak su teski amateri u mnogim sferama.


Mogli su Rusi i 14 te odmah posle "Mjadana" da Ukrajinu oduvaju kao malsacak, ali bi Ruska ekonomija i drzava prosla nista gore nego Ukrjaina.
Rusi su pripremali drzavu i privredu za sukob sa zapadom a Amerika Ukrajinsku vojsku i kao sto vidmo svi su se pripremili
Ruski budzet je u sufcitu 7-8% BDP-a, inflacije nema, nemira nema, na unutranjsem planu sve funkcionise.
40 milijardi koje je zapad upumpao u Ukrajisnki podgrejani leš nije ni trecina Ruskog budzetskog suuficita za fiskalnu 2022.
suficit i redovna izdvajanja za vojsku koja bi prema najavama iz Moksve trebala da se upotrebe u 2023 su velika cak i za Americke prilike .
A šta da imamo situaciju da "kobasičari" iz unutrasnosti hrle u Moskvu u potrazi za hranom, hulahokama i toalet papirom kao 1989, da nemas novca da isplatis platu vojniku ?
Brzo bi se ta pobjeda u Ukrajini pretovrila u poraz...
Rekao bih da amaterski razmisljas...

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Dragon, Tg-otes
Sacekajte ljudi, ipak se ovde radi o Rusiji koja je vazila za svjetsku silu br2 (bar do ove SVO) a koja se dovela u situaciju da se svako malo mora "pregrupisati" i povlaciti pred mrskim naci Ukrima pri tom ostavljajuci proruski narod (po njihovom zbog tog naroda su i usli u ovu pricu) na milost i nemilost nacistima koje su u startu obecali denacifikovati.
I sta sad imaju...izginula vojska, izgubljeno brdo tehnike, raseljen narod, trpe nevidjene sankcije, poljuljano povjerenje samih Rusa u Rusiji itd.
Pricajte vi sta hocete ali ova SVO u globalu je debakl za Ruse.
Da nisu amateri nebi se uopste doveli u situaciju da se moraju kriti iza Dnjepra.
Ps. Ma da nisu amateri nebi ni Majdana bilo.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Прво што Руси треба да ураде јесте да под контролу ставе све телеграм канале.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1137 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 9 sakrivenih i 1082 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, ajo baba, Andrija357, Asparagus, babaroga, Boris90, BraneS, BSD, bufanje, cifra, Darko8, dmdr, draganca, FOX, GenZee, gorican, Ivica1102, Joja, kjkszpj, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, LUDI, Lukaaa, mercedesamg, mikki jons, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, milimoj, milos.cbr, moldway, nemkea71, oldtimer, opt1, ostoja, Panter, panzerwaffe, Parker, pein, repac, stalja, vathra, Velizar, YugoSlav, Zi0mek