Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4631

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Okt 2013
  • Poruke: 13

Rusija jeste svetska sila ali ne nominalno u svim oblastima! Ne pravite od Rusije svemogućeg! Imaju oni kao i svi drugi svoje ahilove pete!

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 458

Nijedan rat, od drugo svetskog na ovamo, ma kako da se završio, nije ugrozio pozicije dve super sile.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 107

draganl ::shadow200 ''bježanija odlično odrađena, bas su zeznuli Ukre dobro haha''
Ne bih da kvarim radost, ali moram da pitam, je li to gde su Rusi pobegli, pre ovog rata bila Ukrajina ili Rusija? ha ha.


To je sad pitanje da li smatras da li je Ukrajina samostalna i nezavisna i koji k rusi onda tu rade ili je dio SSSR-a (nesto kao sta je Texas dio USA) ili neposredna zona utjecaja RF-a? U svakom slučaja rusi su smijesni i traljavi, ili su zakasnili 30g. i smjesni su jer se Ameri sigurno nebi hvalili s tim da su osvojili 15-10% Texasa s tedencijom da popuse do kraja, a ako nije, koji onda k rade tamo uopče i koji su im ciljevi uopče?Za šta ratuju točno? Usput eno rusi opet kopaju rovove na Krimu, toliko o tome..

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Cinoeye

"Mање више онако како се завршио рат у Југославији, само мало другачијом динамиком.
И можда Путин баш неће увести санкције свом народу као што је Милошевић."

То се у нашем језику зове "празнодсловље". Ако немаш одговор онда немој ни да пишеш.
Дакле напишеш конкретно. Тако и тако.

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2022
  • Poruke: 7

Vidim da i sada neki forumaši govore kako je ovaj rat tek sekundarno zbivanje spram onoga što se dešava u širem geopolitičkom kontekstu.

Prvo, tu nema mnogo logike, jer govorimo o promenama koje bi nastale kao posledica ratnih dešavanja. Dakle, uspeh ili neuspeh na bojištu direktno utiču i na geopolitičke reakcije.

Drugo, promene koje se dešavaju nisu tako povoljne kakvim ih neki predstavljaju.

Rat u Ukrajini nije započeo stvaranje multipolarnog sveta, već naprotiv - ubrzan je proces, što je očigledno plan trenutne američke administracije, podele sveta na dva bloka - Zapadni predviđen Amerikom (gde bi se još našle i Evropska Unija, Velika Britanija, Kanada, Australija, Japan) i istočni predvođen Kinom (gde bi se našla i Rusija).

Amerikanci su se ranije plašili potencijalnog saveza Kineza i Rusa, ali su trenutno uvereni da mogu da, uz pomoć svojih saveznika, imaju primat nad ove dve zemlje zajedno.

Rusija je svesno ušla u američku zamku u Ukrajini, jer nije imala mnogo izbora, a nadala se da će brzim ratom proći sa minimalnim štetom. Nažalost, ne samo da se rat odužio, već su Rusi doživeli i značajne neuspehe.

Amerikanci zdušno koriste trenutno stanje da preko Ukrajine oslabe Rusiju, kao i da usput potčine Evropu. Naporedo s tim, uvode sve oštrija ograničenja Kini i pritiskaju svoje saveznike da ih u tome slede. Na taj način žele da u isto vreme obuzdaju i ograniče domete i Kine i Rusije, kako bi zadržali dominaciju na svetskoj pozornici, koja im je poslednjih godina izmicala iz šaka.

U tom smislu je takođe pogrešno shvatanje da Trampovi republikanci suverenisti vode bitku protiv Bajdenovih globalista. Globalizam u Americi je poražen. Istina je da je borbu protiv njega započela nezadovoljna radnička klasa, ali ga je ubrzo odbacila i elita shvativši da Amerika ubrzano gubi moć spram Kine. Globalizam trenutno najviše odgovara Kini, jer ona nema jake saveznike, niti je član bilo kakvog vojnog bloka.

Naravno, uvek postoji mogućnost, i ja zdušno navijam za to, da će se Amerikanci na duže staze preigrati. Trenutno, međutim, stanje u Kini - jako nepovoljna demografska slika, zbog koje će ove godine po prvi put imati smanjenje broja stanovnika (a nisu, kao i Japan, društvo koje je spremno na masovnu imigraciju); znatno ekonomsko usporavanje zbog politike nulte tolerancije na kovid, kao i krize u sektoru nekretnina - makar kratkoročno ne uliva nadu.

Da je ekonomsko stanje na Zapadu, a pogotovo u Evropi, takođe loše, to stoji, ali je njihova kolektivna moć i dalje neprikosnovena.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Иначе за оне који не знају. Није ово прва антируска држава на тлу Украјине. Било је тога и раније.

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2006
  • Poruke: 3214
  • Gde živiš: Gde ja zivim...

Underwood ::Ljudi,
ajde da budemo bar malo realni!
1. Rusija ne vodi rat protiv Ukraine već protiv Ukraine + Nato pomoć kroz logistiku, tehniku i nešto ljudstva!
2. Potencijal Nato-a sve vreme se zaboravlja a naravno da je nekoliko desetina puta veći od onoga što Rusija ima! Nemojte da smo deca!
3. Nisu Rusi glupi da sve što imaju, i vojske i tehnike bace u vatru kroz mesec dana i da onda matica ostane nebranjena i slobodna da se ušeta ko god želi! Herson je ispravna vojnička a ne politička odluka!
4. Ovo nije rat koji će ze završiti za 3 meseca već za tri godine, ko god misli drugačije previše je naivan!
5. Ovo je rat iznurivanja, rat čije posledice će osećati celi svet desenijama, ovo je tek, ako poredimo sa WWII 1939godina! Budimo malo razumni i dalekovidi!
6. Da li Rusi moraju bolje? NARAVNO DA DA!
7. Budimo srećni što mi nismo ovaj put glavni glumci!

1. To би требало да буде јасно свима који су бар мало упућени. Да ли је Русија приступила рату као да то зна?
2.Па нико то није забправио. Али ако уђеш у рат са таквим противником, да ли си спреман да идеш до краја? Како ти се чини до сада да Русима иде по том питању? Јел не могу боље или не желе са обзиром како им иде? Или мислиш да им иде добро?
3. После закључака из прве две тачке, шта мислиш ко ће издржати дуже?
4.Морају боље ако заиста нешто желе. А шта тачно желе сходно ономе шта смо до сад видели? И оно главно?Да ли уопште желе или као нешто желе? И како им иде за сад са обзиром на оно што су рекли да им је циљ?
7.Да, добро је да нисмо главни, али није баш да смо само споредни. Ми смо нешто као статисти са задатком.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2334
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

zdrebac ::gledam snimke ukra sto ulaze po reditu, ono stanovnistvo tamo im sa bas raduje.

nije ovo krim i donbas, ovde je stanovnistvo bas nepriljateljski nastrojeno prema rusiji.

mozda je ovo razlog celog cirkusa od februara, rusi su mozda ocekivali da ako udju, narod ce ih podrzati i navuci zelenog na kolac u roku od dan dva.
a desilo se suprotno.


Херсон је од осамостаљења Украјине био подељен проруско-прозападни. Велики број становништва десне обале је напустио своје домове и отишао у Русију последњих пар недеља. Руси су дали цивилима избор да се евакуишу или остану. Логично је да се проруски део популације евакуисао, а да је прозападни остао. Такође, одређен део прозападне популације је сигурно напустио Херсон док је био под контролом Руса или у периоду између 24. фебруара и руског заузимања Херсона. У Херсону је по проценама остало око 80 хиљада, од предратних 300 хиљада становника. Логично је да је тих 80 хиљада осталих у Херсону већински прозападно оријентисано. Можда се на тих 80 хиљада врате још прозападних становника раније расељених, а можда и тих 80 хиљада буде евакуисано од стране Украјинаца. Зависи од много фактора. Херсон тренутно нема струје, врло могуће да ће бити гранатиран од стране Руса, ако Украјинци распореде снаге и администрацију у граду, а на самој је линији фронта.

offline
  • Glas 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2022
  • Poruke: 18

cinoeye ::Наравно да иста питања важе и за Украјну, али мене икрено више занима Русија која је светска сила...док се зна шта је Украјина и која је њена сврха.

Tako je, zna se koja je svrha Ukrajine,
Za tu istu Ukrajinu od 2014. se govori da je na izdisaju, na finansijskim aparatima koje pumpa zapad.
To što su dali na Ukrajinu je sića, statistička greška, u odnosu na ono što su spucali u Avaganistan pa nisu propali.
Takođe, nesrećnu Ukrajinu su lepo izmuzli po drugim pitanjima.
Ukrajina im je džek-pot!


A sada ta Ukrajina, za koju su govorili da je na izdisaju, i za koju od 20124. govore da neće još dugo, ta ista Ukrajina koja je odvano trebala biti upokojena po njima, ruši sneška boljarskoj ekipici, na čelu sa dirigentom koji je do juče svirao klavir sa klincem.
Haos!

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 458

shadow200
Kad se radi o Amerima, Teksas je nešto poput recimo Voronješke oblasti, samo mnogo veći. Ukrajina bi u tom slučaju bila Kuba, Nikaragva, Bolivija, Venecuela... Spisak toga šta su Ameri, odnosno zapad izgubili od drugog rata na ovamo, je dugačak i lako dostupan ako se glava izvadi iz peska Ukrajine ili istočne Evrope čiji su ukupni potencijali verovatno manji od Irana i Turske.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1250 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 8 sakrivenih i 1197 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., airsuba, Apok, babaroga, bagor10, Bojan85, bojank, Bubimir, bufanje, cavatina, CrazyDiablo, darkangel, dejina811, flash12, GandorCC, Georgius, GORDI, goxin, ivicasimo, Kubovac, kybonacci, loon123, M1los, madza, mean_machine, Mercury, milenko crazy north, Milometer, moldway, nuke92, pein, procesor, radionica1, SR-3m, Srle993, Toper, vathra, vladaa012, vladulns, voja64, YugoSlav, zdrebac, zeo, zillbg