Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4644

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

flash12 ::



Што се тиче украјинских губитака - Лост армор је избројао неких 60-ак комада уништеног украјинског оклопа на херсонском фронту од краја августа до данас, тако да твоја даља претпоставка не пије воду и да је 200.


Ovo nije tačno.
Na Lost Armour stoji da su Ukrajinci od 28. Avgusta do sada na Hersonu izgubili 117 komada oklopa, ali koliko sam preleteo fali gomila oklopa u njhovoj datoteci.
Nema uopšte Hamvija, Hamera, Haskija, Kirpija, Kozaka, Mastifa kojih su Ukrajinci pogubili baš dosta na Hersonu. Njih možda i ne uvodi u evidenciju? Nema niti jednog vozila kod pontonskih prelaza koji su bili načičkani rasturenim oklopom, a nisam siguran da li računa zaplenjena vozila? Kamione , džipove i vučnu artiljeriju definitivno ne računa. Vozila koje je pogodio Krasnopolj u "sivoj zoni" a koja naknadno nisu uslikana takođe ne računa kao gubitke.

Ovaj lik ( ili tim ljudi ) je prolazio kroz snimke i fotke, pravio temeljni obračun Ukrajinskih gubitaka u tehnici od 28. Avgusta do sada. Uspeo sam da ga uhvatim samo za jedan Hamvi kog je stavio a bio je uništen u okolini Izjuma još sa početka rata, ali čim mu se skrenula pažnja sklonio ga je sa liste.
Elem na osnovu snimaka kaže da je izgubljeno ukupno 104 tanks, 111 IFVs, 57 IMVs, 70 APCs, 29 vehic. 31 unknown, TB-2, 2 jet, 1 heli, 12 art , 7 AA

Evo ga link : https://twitter.com/1_plus_1equals3/status/1568463644278804480

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19167

mercedesamg ::^^^ Imaš li podatke o kapacitetima proizvodnje tenkova Nato zemalja? Može i u neku drugu temu.

Beda bedinjska. Nemci mozda 100 godisnje, Francuzima konzervirana linija, zadnje sto je radila je nesto manje od 100 za godinu dana, Spanci nemaju kapacitet za proizvodnju, samo remont i modernizaciju, Englezi isto kao Spanci samo jos gore, Italijani takodje samo modernizacija i remont.
Ameri su nepoznaica, trenutno verovatno 200ak (nije puna proizvodnja, ali skoro da jeste posto remontuju stare M1 tako sto od njih ostane samo unutrasnja struktura oklopa), ali to je pod znakom pitanja. 150 da budemo sigurni.
Poljaci... nepoznato. Planiraju 50ak K2PL u prvoj godini domace proizvodnje, ali sta posle boga pitaj. Trenutno verovatno nista, samo modernizacija i remont, mada sa solidnim kapacitetom.
Slovaci i Cesi samo remont.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

kokodakalo ::Arestovic je izjavio da sledeci korak Ukrajine nece biti direktan udar, vec potpuno iznenadjenje za Ruse. Rekao je da u 21 veku direktno udaraju samo Rusi.

Лако је Арестовићу да ноншалантно прича из америчког д...та, где се завукла целокупна нацистичка Украјина. Сва та прича о Украјинцима, који сад као нешто представљају, заврћу руке Немцима и не знам коме већ, обична је глупост која може само да теши прозападни део украјинског народа. А нису ништа друго него словенски робови. Тако Запад и гледа на њих.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Руси уништавају два своја тенка при повлачењу:
https://twitter.com/200_zoka/status/1591173028721090560

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Da li je moguca upotreba BMP 3 kao lakog tenka?

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

bojank
Претпостављам да нема довољно квалификованих радника на добровољној бази. Али ако им је то ратни распоред? Није баш неизводљиво. Само треба озбиљно приступити проблему. И на време.

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 917

PrintZip ::
Него, питање за све нас, шта ће следеће Украјинци да ураде? Амери већ тврде да је ово максимум са којим требају ићи у преговоре са Русима.


Sve to mogu da budu manevri i zamke, ničije zvanične izjave više ne treba uzimati za ozbiljno. Evo danas je i ukrajinski ministar odbrane požurio da izjavi da sledi zimska pauza jer zima neće pogodovati ni jednima ni drugima, a Ukrajina će za to vreme da se fokusira na obuku i uvođenje novih brigada. Što gotovo izvesno znači da će do kraja ovog meseca napasti žestoko na nekom pravcu.

Načelnik američkog združenog štaba je koliko juče prognozirao da će se Rusi nedeljama izvlačiti iz Hersona, na kraju ispalo da su oni već bili 90% izvučeni i onih preostalih 10% su izvukli za jednu noć.

Posebna priča su ta beskrajna tumačenja koja daju o pritisku koji vrše na Zelenskog: te kažu da ga ništa ne pritiskaju nego samo savetuju da ne isključuje pregovore, te da mu je sad zapravo prilika za pregovore ali on da odluči o uslovima, te da mu je ovo maksimum pa je vreme da se zamrzava...

Ništa tu ne može da se uhvati ni za glavu ni za rep i svi su izgledi da će se ovo nastaviti ko zna dokle.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

bojank ::
Pouzdanost LA je sto za razliku od Oryx-a i ostalih brojka izgubljenih vozila sigurno nije manja od date.
Tako da brojka nije tacna, ali je pouzdana kao minimum minimuma, jer nemas sumnju na koju stranu moze ici.

Uporedi to sa Oryx-om, kod koga ukrajinske gubitke ne mozes da uhvatis ni za glavu ni za rep. A ruski su naduvani, jer se nekriticno, na osnovu nekih mutnih snimaka itd prihvataju. Da LA to radi za Ukrajinske ne bi bili nista bolji od Oryx-a.


Nije mi jasno zasto to meni objasnjavas? Hoces li reci da su moje tvrdnje pogresne?

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

Skakac7 ::bojank
Претпостављам да нема довољно квалификованих радника на добровољној бази. Али ако им је то ратни распоред? Није баш неизводљиво. Само треба озбиљно приступити проблему. И на време.

Naravno. Akcenat je "na vreme".

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

beowl ::

Načelnik američkog združenog štaba je koliko juče prognozirao da će se Rusi nedeljama izvlačiti iz Hersona, na kraju ispalo da su oni već bili 90% izvučeni i onih preostalih 10% su izvukli za jednu noć.


Американци у целој овој херсонској причи глуме француске собарице. Као нису знали да су се Руси већ увелико повукли пре званично објављене одлуке о повлачењу? Па, имају цело украјинско ратиште као на длану.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 978 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 7 sakrivenih i 935 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Bobrock1, bojank, bojcistv, cikadeda, Danijel99, Dimitrije Paunovic, djboj, Djokkinen, DPera, dragoljub11987, drimer, Georgius, gorican, JimmyNapoli, Karla, Kubovac, ladro, Levi, Lubica, milenko crazy north, Mixelotti, MrNo, pera12345, Rogan33, S-lash, sevenino, shadower78, Tvrtko I, vathra, Vlada1389, wolverined4, x9, YU-UKI, šumar bk2