Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4581

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Питање за све. Како видите крај рата? Како видите евентуалну победу Русије?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

Srle993 ::
pa tacno je, videli su ogromno gomilanje vojske tu i shvataju da ne mogu to da odbrane jer je nestabilno podrucje koje su zauzeli.


Sve mi je jasno, taktičko povlačenje, ovo ono, ali ovo gore, nije. Kako jedna ozbiljna vojska, 2. u svijetu može "vidjeti" gomilanje tuđe vojske a ne razbti to gomilanje? Nego se odluči povući?? Nema smisla.
Onaj video od neki dan, di se ukri sami snimaju, nekoliko desetaka bmp-ova i raznih donacija, ne razumijem kako Rusi ne traže takve ciljeve, pa makar i nakon pojavljivanja videa?

Jel moguće da Rusi ne mogu slati dronove dublje od par desetaka kilometara iza linija? Jer također mi nije jasno kako još niti jedan Himars nisu našli, pratili, poklopili.. To mi je za rubriku vjerovali ili ne. Nakon ovoliko vremena. Do sada su morali uočiti odakle operiraju da ga ***š.

Ja ko mali Perica, pošto mi rat nije struka, ali zašto ne funkcionira nešto kao slijedeće- pošalješ dronove u dubinu. Ukri ih označe i skidaju, ti imaš spremne nigove i suške 50 km od fronta koji patroliraju i odmah šalju anti radarske rakete. I ponavljaš to dok ne prestanu rušiti dronove. Zar je to tako komplicirano?

online
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 467

Ovde se stvorila slika da su Rusi predali već Herson što se naravno nije dogodilo, a verovatno i neće. Što su mobilisali Vojsku ako neće da brane ono što su zauzeli i da oslobode kompletan Donjeck, a možda i da nastavljaju dalje prema Nikolajevu i Odesi. Cela priča oko pregovora se svela na par Američkih tekstova znači kao da se Rusi tu ništa ne pitaju već će Amerikanci da im samo narede da urade to to i to i oni će da poslušaju, pa stvarno više.. U jednom tekstu piše ako se Rusi povuku iz Ukrajina oni će da im ukinu sankcije hahahhaha kako da neće, pa oni su sankcije jedva čekali, i ako je finansijski rat za sada dobila Rusija ipak na duge staze svi ekonomisti kažu da će sankcije da prorade i da će da naštete samo tako. Rusi nisu u poziciju za pregovore više jer su zauzete teritorije sada "njihove" i nema tu više prostora da se sa njima trguje, oni kažu javno mi hoćemo pregovore al to je samo čisto politički. Na sve to Putin je skoro pominjao Odesu kao najlepši grad na svetu ovo ono, baš u periodu kad se ovde pisalo kako će Amerikanci da uđu tamo, da li je to bila poruka Amerikancima ili da je Odesa sledeća vreme će pokazati. A Ukrajina nema šta da pregovara mora da se bori da oslobodi što više može jer je svi što bi oni sad potpisali čista kapitulacija, a Rusi na to mogu samo da odgovore čistom vojnom pobedom i uništavanjem kompletne Ukrajinske vojske i tad mogu da kažu e sad hoćemo pregovore al pod našim uslovima.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Skakac7 ::Питање за све. Како видите крај рата? Како видите евентуалну победу Русије?
Prvo moraju da srede stanje u svojim glavama.
Sta god da bude oni su na gubitku.
Ili ce im biti ExYu varijanta i motace kablove do kraja zivota.
Ili ce da spuste gvozdenu zavesu i da se okrenu istoku/jugu, a u tome i vidim problem: tesko da ce se pomiriti da nema vise blagodeti zapadnih "proizvoda". Ipak ma sta mi mislili zapad je presao igricu i pare su jece od icega. Zapadne perlice su sveti gral.
A kao sto sam napisao, jedina pobeda je razbucati Ukrajinu kao svinja masan dzak, sve ostalo je samo zatisje do konacnog ExYu scenarija, pri cemu treba da se pomire sa Gvozdenom Zavesom...

Meni Rusi lice kao kad tipa ostavi pi@ka ( bitno je ne devojka, vec pi@ka) i covek ne moze da se pomiri sa tim, i dalje je hoce, gnjavi ispod prozora, nece druge, ode u alkohol.... a ona, zensko ko zensko...brise pod sa njim....

Mada, ja sam kao ona dvojica sa balkona u mapet show.... meni nista ne valja...

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1955
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^Ni ne vidim neku pobjedu Rusije u ovim momentima. Od momenta pripojenja 4 oblasti, za sve što izgube, kategorizira se kao poraz Rusije jer je to njen teritorij.

Iako je jedan kolega nedavno napisao, postavio pitanje:

Zar ima jos neko na ovom forumu ko stvarno misli da Ukrajina nije porazena?

Za moj pojam nije. Nije i svjetlosnu je godinu daleko od poraza. Zašto, zato što ih Rusi nisu pobijedili. Grunfovski odgovor, ali je tako.

Možemo sada pisati dvadeset strana o ovome ali priča je jednostavna i bez obzira na enormne ukrajinske gubitke, nedostatak energenata, kolaps energetskog sistema, zimu itd sve kada sumiramo nije dovoljno da kažemo da je Ukrajina poražena i ne možemo vidjeti kada (i ako) će biti.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Jahači apokalipse uvijek zajedno jašu...upornost za nevjerovati

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2442

https://t.me/intelslava/40793

Razbijen MaxxPro kod Pavlovke, je l ga ovo Krasnopol skinuo? Lici na preciznu artiljeriju?

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

Srle993 ::https://t.me/intelslava/40793

Razbijen MaxxPro kod Pavlovke, je l ga ovo Krasnopol skinuo? Lici na preciznu artiljeriju?


A samo jedan post prije


https://t.me/intelslava/40792
Citat:🇷🇺⚡️Deputy head of the administration of the Kherson region Kirill Stremousov died in an accident - source Readovka

Koji se klinac dešava to više ni dragi bog nezna.

Gledao sam i video bakice koja hoće preko Dnjepra ali više ne može. Potopili su sve brodove a službena evakuacija civila je završila jučer. Navodno može kod švercera ali nema novaca jer su prestali isplaćivati penzije sa desne strane Dnjepra (??).

offline
  • Ratarstvo
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 256

Stalno se spominju da "nestaju" ruske rakete, a niko da primijeti da su izgleda ukr Tocke vec neko vrijeme utihnule.

E da, o Hersonu cu veceras, trenutno sam u toaletu, kao neki proliv imam.. al cim se sredim javicu vam 😁😁😁

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19102

the zivotinja ::...Najveci neprijatelj Rusu je sam Rus , isto kao i kod Srba. Najveca droga na svetu su izlgeda te sarene zapadne perlice: dosle su glavama Indjijancima, Abordzinima, Juzna Americkim....
Ma bre, ovce su za sisanje....


Pretpostavljam da zivis u monaskoj celiji da bi se odbranio od mrskih perlica? Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1354 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 4 sakrivenih i 1305 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, Alibaba1981, Andrija357, Areal84, bagor10, bufanje, cikadeda, darkangel, DPera, draganl, drimer, FileFinder, ikan, jackreacher011011, janbo, Karla, kikisp, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, milutin134, mocnijogurt, naki011, nemkea71, nextyamb, panzerwaffe, pein, raptorsi, Romibrat, skvara, Srle993, suton, Toper, Trpe Grozni, Vlada78, wolf431, YugoSlav, zbazin, zlaya011, Zoca