Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4993

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3097

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1605234535288881152

GP"Mnogi ukrajinski tiktokeri i telegram kanali objavljuju ovaj video
Uz natpis: 'Zelenski luta Artemovskom
U Artemovsku nema takvih zgrada. Vrlo slično u Kharkovu"

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1605232216010854403

GP":Rusi će učiniti sve da Ukrajince ostave bez struje do nove godine. Njima je važno da Božić i Nova godina u Ukrajini prođu u mraku"

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Mercedesamg

Ниси ме разумео. Не кажем да је Зеленски незамењив нити да је у Руском интересу да га гађају. Већ говорим да он долази близу прве линије где постоји велика вероватноћа да може да страда од артиљерије, бпл, авијације итд... Пре свега од артиљерије навођене бпл-ом. Да буде поклопљен заједно са свитом. И да руководиоци и не знају ко је и тој групи. Једноставно виде групу војника и гађају. Виде конвој аутомобила и гађају. Дакле да би он био сигуран мора да постоји нека гаранција. У Бахмуту се воде борбе. Није безбедно.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

bladesu ::@A.R.Chafee.Jr,
da tesko mi je,a ne moram nista ni da kacim,nije problem.Pa razglabajte po 10 stranica van teme i bez ijedne vesti sa fronta.

Razglaba se i ovako i onako.
Da li bi mogao da okačiš i vesti sa druge strane,čisto da uporedimo?
I navedi izvor.
Bobrock1 
Razmisli da ne objavljuješ dezinformacije i tračeve iz krajnje sumnjivih izvora?

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Старобелск
стање на дан 20.00 20.12.2022

🔻У Купјанско-Сватовском сектору руске трупе спроводе позициону офанзиву на положаје Оружаних снага Украјине у области Двуречни и Петропавловка. Током борби, 14. украјинска бригада је претрпела губитке.

▪За јачање положаја у околини Синковке и Берестовоје распоређена су појачања 3. батаљона 14. ОМБ Оружаних снага Украјине, а у Первомајском је распоређен противваздушни ракетни систем.

▪На линији Орљанка-Јагодна, јединице 92. механизоване бригаде, 134. батаљон 114. и 202. батаљона 103. одбрамбене бригаде имају опремљене осматрачнице. Беспилотне летелице мале величине редовно делују са положаја.

🔻У сектору Лиман, команда тактичке групе Лиман Оружаних снага Украјине припрема се за напад великих размера на Диброву са циљем даљег приступа Кременној и аутопуту Сватово-Кременнаја.

▪Формације 80. и 95. ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине стигле су на линију Макејевка-Плошчанка-Терни. У Јацковку су допремљене минобацачке и артиљеријске гранате.

▪Тактички авиони Су-27 и МиГ-29 Ваздухопловних снага Украјине пружају ваздушну подршку копненим трупама са аеродрома Миргород (хттпс://т.ме/рибар/42108) у Полтавској области.

🔻Ситуација у правцу Старобилска тренутно је непромењена. На целом фронту се воде позиционе борбе и активна противбатеријска борба уз употребу хеликоптера и малих извиђачких беспилотних летелица.

Оружане снаге Украјине се припремају за офанзиву на Кременну, акумулирајући ударну резерву у позадини у сектору Лимански. Истовремено, на линији Диброва-Макејевка, и руско војно особље и украјинске формације изводе редовне летове, користећи рупе у одбрамбеним линијама.

У позадини у централним регионима Украјине, новоформирана 47. механизована бригада се појачава са 28 словеначких тенкова М-55С (хттпс://т.ме/рибар/41547). Особље је обучено за употребу опреме совјетског типа.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Citat:В Киевской области блэкаут, который наступил после последнего налёта Шахидов. Усиленное ПВО вокруг столицы не справилось, что уже ясно всем, а российская армия начала использовать новый вид беспилотников, которые сложнее сбить.

GP
Citat:У Кијевској области замрачење које је дошло након последњег напада шахида. Појачана противваздушна одбрана око престонице је пропала, што је већ свима јасно, а руска војска је почела да користи нови тип беспилотних летелица које је теже оборити.
Arrow https://t.me/rezident_ua/15602

Da li ima infomacija o kojim novim BPL se radi?

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2022
  • Poruke: 13

mycity.rs/must-login.png
U kom delu ratišta je snimljen video? Na D.Berić telegram kanalu pišu da je poklopljena kolona ukrajinska.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2022
  • Poruke: 149

Ланцет удара у Бук:

t.me/ukraine_russia_live_chat/129077

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

danijell ::Da li ima infomacija o kojim novim BPL se radi?
Mozda ovo?
GP
Citat:Русија је почела да користи нови модел беспилотне летелице Геран, која је мањих димензија у поређењу са иранским Шахидима. Ово је саопштио званични представник команде Ваздухопловства Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат.

„Раније су Оружане снаге РФ користиле само геранијум-2, а сада се геранијум-1 лансира и широм Украјине“, рекао је представник украјинских „прозорских“ снага.

Он је додао да Русија пушта дронове у малим групама у различитим правцима. Оружане снаге РФ користе беспилотне летелице углавном ноћу, јер их није потребно визуелно везивати за циљеве.



https://rusvesna.su/news/1671547796

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 254

Par forumasa je navodilo da bacanje modifikovanih granata iz komercijalnih letjelica nema neku preciznos i ubojnu moc , ali ovaj snimak ih demantuje , naime iako granata pada nekih 6 metara od vojnika koji se kriju iza nekog zidica , granata pokazuje veliku moc sto se vidi i po prasini gdje geleri pogadjaju zid , tako da ovakva upotreba nanosi ozbiljnu stetu , tamo gdje padne sigurno je diametralo djelovanje je oko 20 metara .

https://t.me/rf200_nooow/14094

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7955
  • Gde živiš: Zagreb

pa šta je tu čudno, kašikara je teška isto nekih 300-tinjak grama pa ubija teoretski na 15 metara.

više je bilo riječi o tome da je time relativno teško pogoditi nešto. Ovi filmići puno ne dokazuju, jer je (teoretski) moguće da je uspješna jedna na 1000 pokušaja, a to onda ne vrijedi tog truda.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 725 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 1 sakriven i 714 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, bato, bigfoot, darios, goxin, hyla, JOntra, nuke92, slonic_tonic, stalja