Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2147

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/.....15511.html

Pišu Njemci. Pobunjenici se nemogu pobjedit. Njima su Rusi poslali vise sistema S400 i Tenkove T80. Nažalost nigdje slike niti izvori. Kažu da NATO Sateliti su to vidjeli ali da je to vojna tajna i zato se nesmje objaviti. Takve gluposti mi slušamo svakodnevno.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Зашто се америма жури у Украјини,јер им полако истиче хегемонија:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/amer.....a-2030--66



offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25670
  • Gde živiš: I ja se pitam...

lolovoz ::Anton Gerashchenko: "Svi koji dodju na proteste protiv mobilizacije ce biti privedeni". Najavljuje se i zakon kojim ce se zabraniti javno govorenje protiv mobilizacije.

https://www.facebook.com/anton.gerashchenko.7/posts/807014839385365



P.S. Aj malo oladite s vasim misljenjima o smislu zivota, molim vas. Ovde sam nekad mogao da pokupim najvise informacija, a sada je 90% postova o tome kako neko ima misljenje o necijem misljenju.


Сагласан!

Упозорење за све (и то последње, пре него прораде средства принуде):
Зорге вам је лепо представио и доњи и горњи праг толеранције модераторског тима који је некада био симбол интернет инквизиције ( Mr. Green ). Нисмо заборавили да радимо свој посао, само желимо да покажемо колико разумемо све фрустрације које ова невероватна тема са собом носи. Очекујемо да то поштујете јер ће то бити знак да поштујете и друге чланове форума. Ми јесмо створили и измислили овај форум, али није он измишљен и не постоји због нас, већ због вас! Имајте то на уму.

ПС
Кад сам већ лануо, да напишем и ово:
Нормално је што се овај форум сврстао и то овако како се сврстао! Не дај боже да се сврстао на страну противника људског рода и другачијег веровања (православља). Исто то бих написао када би неко напао мирну и недужну католичку, исламску или будистичку земљу (што се, је ли, већ догађало). Просто тако. Према томе, оставите се фемкања у стилу - овде су навијачи, и слично. Коме се свиђају нацисти, не мора овде да свраћа. Не морате да навијате, али покушајте да будете корисни објективношћу - а личне асоцијације оставите за приватне поруке. ОК? ОК.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Nova bespilotna letelica. Prednosti: moze da leti na vecim udaljenostima, 40 min leta.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2008
  • Poruke: 4075

Iako je Sarkozi ološ od politicara, bar se je malo dozvao pameti što se Ukrajine tice:

Sarkozi: Ne možemo kriviti Krim što se pripojio Rusiji

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/Svet/18.....usiji.html

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

cezar 35 ::Da "slucaj Ukrajina" nije od juce i sta sve Rusija moze zahvaliti Zapadu zbog aktivnog ucesca u stvaranju danasnje rusofobne Ukrajine, govori dokumentarni film Andreja Medvedeva, "Projekat Ukrajina"

Mislim da nije zgoreg da ovaj izvanredni film, opet preporučimo za gledanje. Film je sažeti pogled na objašnjenje uzroka ovog rata, ali preti opasnost da zbog zatrpavanja foruma svađama, mu se ne da mesto koje zaslužuje. Kalup koji jednom da rezultate, zapad očigledno koristi gde god može da prođe, pa otud more sličnosti događaja u bivšoj Ukrajni i bivšoj SFRJ.
abudabi ::U medjunarodnim odnosima drzava ne postoje kategorije kao moral i etika, vec iskljucivo korist. Bez obzira o kojoj se drzavi ili savezu radi.
Sto pre skapiraju ove univerzalne i jednostavne prinicipe pre ce odrasti.

Ekonomska i vojna snaga odredjuju status jaceg. Sve ostalo su iluzije.

Odgovor je tačan.
Prvi pokušaji da se u svet uvede Pravda, a preko prava, datiraju iz vremena Hrišćanskog Rima. Znači pokušaji da se Pravda (principi), primene i na slabijeg i na jačeg. Do tada je vladalo isključivo pravo jačeg (kao i danas, juče, ...). Ali je to kratko trajalo, jer u suštini Pravdu i ne može doneti zakon, a koji sprovode zlikovci i hedonisti. Dalji pokušaji su bili sa Romejskim Carstvom, pa onda sa Moskvom. Pokušaji sa "Ligom naroda" i sa "UN", su vidno samo instrumenti za ovladavanje svetom od zapada, a što je demonstrirano svih ovih decenija. Znači nisu čak ni iskreni pokušaji.

Svejedno kako bilo, dok se moral i etika ne prihvate kao aksiom ponašanja među državama (šanse male, jer je sve to tekovina Hrišćanstva, npr: "Ne čini drugome, ono što ne želiš sebi", uvezano sa Rimskim pravom), svet će naravno plivati u ratovima. A da stvar bude zaista bitna, da se videti po tome, da je država koja je najmanje osvajala (sem u odbrani), koja nije ugnjetavala ni eksploatisala, već bratski pomagala (Mongoli, narodi Sibira, itd...) i danas najjači stub na svetu (Rusija)! Ovo kao uvod za sledeće:
versus ::I daj batalite priču ovi su u pravu a oni drugi nisu. Smarate bre. Ovo bi trebalo da je VOJNI a ne pravni ili vojnopropagandni forum (mada je u praksi podforum ostalo ponajviše ovo drugo). Da je pravo zaista toliko bitno vojske, a samim tim i ovaj forum ne bi postojao.
Kada npr. Japanske borilačke veštine, a koje su plod Šintoizma i Budizma (praktično antipodi Hrišćanstva), u svojim najvećim dometima imaju ovakva uputstva: "Nema prvog napada!"
Pri tome - sve to je kod Japanaca poznatih kao apsolutno surovih (bestijalno) vojnika!?
Besmislena bi bila bilo kakava Vojna rasprava (tema), a ako se ne zna (pokuša da zna) ko je u pravu.
Konflikt izaziva nepravda, a povređeni se brani jer ga nepravda vuče da je eliminiše.
Moral (biti u pravu) je najznačajniji vojni faktor i tu nikakve dileme nema.
Da je to tako, svedoči i uporno nastojanje napadača, da sebi pripiše pravedničku ulogu. A istorija opet svedoči, da nepravda može pobediti, ali samo određeno vreme (koje može biti i 1000 godina).
Zato je po meni besmisleno imati vojni forum, bez pričanja o tome ko je i zašto u pravu. Time se dosta jasno objašnjavaju pobede i porazi.
Ono gde se slažem je da prepucavanje oko: politike, nacije, religije, ... nije interesantno i besmisleno je. Znači, pomenuti važno, odgovoriti (kome treba) i tu da stanemo, a da ne bi imali rat na forumu. Ko god ima neko mišljenje, verovatno ga neće promeniti svađom, već možda činjenicama.
Izvinjavam se na uopštavanju i skretanju sa teme.

Novorusi očigledno polako lome ukre, pa ima malo bombastičnih vesti sa terena, što je dobro. Netaktični juriši su do sada karakterisali ukre i tu "milk-šejk" NATO taktiku: "Mi smo najači i odmah kažnjavamo...". Naleteli silosi na većeg mangupa, lako je bilo sa premalim i preslabim biti dasa. Zato će i pregovori natenane...

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Turcinov i Avakov predali novu tehniku, izmedju ostalog i "Spartane".



A i za malo podizanje morala, jedan vic.

Iz kotla, zapovednik zove stab ATO:
"Generale, nas je 200 i njih je 200, jel stize pomoc?- Stize, stize !"
"Generale, nas je 100 a njih 300, jel stize pomoc ? - Stizu tenkovi !"
'Generale, nas je 10 a njih 390, separatisti pitaju kad stizu tenkovi"
Very Happy

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Nije mi baš uverljivo,ako onaj iz Ilovajskog kotla gde u pozadini čuješ rat ,što naravno ništa ne mora da znači...možeš da zoveš kad je zatišje ili noću pa da bude tišina..naravno...

[eng subs] Intercepted conversation of UA "Donbas" battalion officer from Debaltesvo

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

У Украјини 50.000 жртава!?
Немачки безбедносни органи сматрају да је у сукобима на истоку Украјине до сада страдало чак 50.000 људи, што је скоро десет пута више од званичних података о жртвама сукоба
БЕРЛИН - Немачки безбедносни органи сматрају да је у сукобима на истоку Украјине до сада страдало чак 50.000 људи, што је скоро десет пута више од званичних података о жртвама сукоба, истиче "Франкфуртер алгемајне цајтунг'' у недељном издању.
Позивајући се на инсајдере, недељник пише да би, према информацијама из немачких безбедносних кругова, број страдалих украјинских војника и цивила могао бити око 50.000 људи.

Званичне бројке су, према тим сазнањима, дефинитивно прениске и нису поуздане.

У тексту се подсећа да украјинска влада износи да је у борбама погинуло 1.200 војника и 5.400 цивила, а Уједињене нације износе податак о 5.360 мртвих.
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%.....000-zrtava
Лицитирање са бројем погинулих војника и цивила у Украјини

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Građani Ukrajine masovno beže od regrutacije, i prebijaju one koji su se odazvali
Citat:Četvrti talas prisilne regrutacije u Ukrajini ide veoma slabo iz očiglednih razloga: Prvo, svi oni koji su hteli da idu se već otišli, a mnogi od njih su se vratili bez iluzija, ili se nisu vratili uopšte.
Vojne priče o nedostatku hrane, oružja, vozila i osnovnog ljudskog poštenja su svuda po internetu.
Drugo, Vlada je dosledno lagala regruta, na primer, govore im da bi imali tri nedelje treninga i umesto toga drže ih šest meseci u rovovima.
26. maja, predsednik Porošenko je lično obećao 1000 grivni dnevno vojnicima, i da će se samo dobrovoljci slati na ratišta.
U stvarnosti, većina ranjenih regruta ne mogu ni da dokažu da su ikada služila, i nikada nisu videli obećani novac. Sada kada niko ne želi da služi, predsednik opet obećava novac.
Treće, rapidno pogoršanje situacije u zemlji dovelo je do opšteg razočarenja u Kijevu.
Revolucija je donela još jednog oligarha na presto koji ne samo da nije uradio kao što je obećao, već vodi veliku fabriku u Rusiji.
Nacionalna valuta je spala na jednu trećinu kakva je bila pre godinu dana pod Janukovičem, koja sada čini Ukrajince daleko najsiromašnijim ljudima u Evropi.
Procenjuje se da je 1,5 miliona ukrajinski vojno sposobnih muškaraca pobeglo u Rusiju (koja još uvek drži otvorenu granicu), gde su se u većem broju skrivali u zemlji.
Opšti uspeh ciljane regrutacije se procenjuje na između jedne polovine i jednu desetinu u zavisnosti od regiona.
To dodatno pogoršava činjenica da zbog nedostatka ljudstva državni aparat ne može više ispoljavati potpunu kontrolu van velikih gradova, što je dovelo do toga da u malim gradovima meštani tuku regrute, dok ostali vojnici iznajmljuju autobuse i beže u Rusiju.
Najekstremniji slučaj od juče je bio u malom gradu Odesi, gde su stotine razjarenih meštana opkolili tri vojnika, oduzeli kalašnjikove, i spalili vojne papire, dok ih nisu spasili lokalni zvaničnici.
U velikim gradovima , antiratni aktivisti su u zatvoru zbog „izdaje“. Takvom taktikom čitava zajednica može dovesti do sukoba na širi na ostatak Ukrajine.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 745 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 2 sakrivenih i 736 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Dorcolac, goxin, Lazarus, MikeHammer, mnn2, sasa76, Shilok