Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2154

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Моторола. Кто он такой? Биография бойца. 08.02.15



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 16 Okt 2008
  • Poruke: 2265

U vezi ove ogromne eksplozije u Donjecku - pogodjena je fabrika hemijskih proizvoda (pre rata proizvodila municiju i eksplozivna punjenja).
Ukri kazu da su pogodili skladiste naoruzanja i naneli neprijatelju ogromne gubitke (200 ljudi, 20 sistema Grad, 30 pomocnih vozila za dotur municije), dok separatisti tvrde da su u stvari detonirana stara eksplozivna punjenja koja su se nalazila u fabrici:

http://www.gazeta.ru/social/2015/02/09/6405661.shtml

http://sputniknews.com/europe/20150209/1017984234.html

Verujem da u ovome sto Ukri pisu ima istine, eksplozija je bila ogromna.



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Кијевски режим ракетира Доњецк – црвено- жута „печурка” над главним градом ДНР
РАДИЛО СЕ О НАПАДУ РАКЕТОМ „ТОЧКА-У” ИЛИ ЛУНА-М ИЛИ О ПОГОТКУ МАЊЕ РАКЕТЕ У СКЛАДИШТЕ МУНИЦИЈЕ
Украјинске снаге потпуно минирале Дебаљцево, спремају напад на Новоазовск и упутиле појачања из Дњепропетровска према Доњецку
За 22 дана борби после обнављања ратних операција имале: 2056 мртвих, 168 уништених или знатно оштећених тенкова и 133 оклопна транспортера и три оборена авиона

УКРАЈИНСКА армија је ноћас – пред поноћ по локалном времену – поново гађала Доњецк балистичком ракетом „Точка-У” или ракетом Луна-М

Над Текстиљшћиком, источним делом главног града ДНР, подигла се ужарена црвено-жута „печурка”, као да се радило о атомском нападу.

Од снаге експлозије се уздрмао безмало цео Доњецк.

Војни врх ДНР допушта и могућност да је до моћне детонације дошло и услед поготка ракетом или гранатом у неко складиште муниције у том делу града.

Јер, претходно су украјинске снаге исти део града гађале вишецевним мракетним бацачима „Ураган”, а друга два (Кировскиј и Петровскиј) – ракетним бацачима „Град”.

Едуард Басурин, који има другу командну улогу у армији Доњецке Републике, вечерас је објавио: да се према Доњецку креће велика колона украјинске војне технике која је кренула из Дњепропетровска. Он је оценио да Кијев својима – који последњих дана трпе велике губитке и у људству и у ратној техници – „шаље појачања”.

Према његовим речима, украјинске снаге су само данас изгубиле 11 тенкова (8 потпуно уништено) и имале 45 погинулих и 29 рањених. А за 22 дана борби после обнављања ратних операција: 2056 мртвих, 168 уништених или знатно оштећених тенкова, три авиона и 133 оклопна транспортера.

Басурин је указао и да су Украјинци у зону Мариупоља пребацили 20 тенкова и оклопних транспортера. При том је изнео претпоставку да Кијев спрема напад на положеје јединица ДНР које бране Новоазовск.

Снаге ДНР су Украјинце избациле из насеља Редкодуб.

Команда украјинских снага опкољених у Дебаљцеву одмах потом је наредила да се минира све железничка инфраструктура.

„Према исказима заробљених Украјинаца, циљ тог минирања је онемогућавање – и ако кијевске јединице напусте град – железничког саобраћаја изнеђу Доњецка и Луганска. На жалост, то није све. Претходно су миниране све пумпне станице градског водовода и трафо-станице. То указује на намеру да се, у случају принудног напуштања Дебаљцева, уништи сва његова инфраструктура” – открио је Басурин.

На страни Украјиннаца данас је, иначе, први пут ратовао амерички борбени хеликоптер AH-64 «Апач», којим су управљали „прави професионалци”.

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/kijevski.....gradom-dnr

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

http://facebookreporter.org/2015/02/09/%D1%81%D1%8.....%83%D0%B1/

offline
  • Pridružio: 06 Avg 2013
  • Poruke: 1708

@Курирдраган
Да ли је логично
1. Опколити војску, пресећи јој снабдевање и чекати да јој понестане муниције, хране, медицинских материјала или је логично и чекати њихову предају
2. Опколити војску, одсећи им логистику и нападати њихове утврђене положаје и притом губити далеко већи број војника на те нападе
То што сте написали око неког супер напада АНР, такав напад није могућ из великог броја разлога и ни једној страни не би ишао у корист. Украјинска војска јесте у очајном стању али то није војска будала већ у тој војсци постоји и школован кадар који не сме бити потцењен. Заиста мислите да су Украјинци толико глупи да нападну хуманитарни конвој ( нисам сигуран ни да би у тој ситуацији РФ ДИРЕКТНО војно интервенисала)?

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Milicija pomaže civilima da se izvuku (snimci su bili ali je sečen i drugačije montiran)..

ДНР. Шокирующие кадры. 09.02.15

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

У овом новом хладном рату ,Путин тражи савезника у неким арапским земљама,који су били бивши амерички савезници:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/puti.....s-jedan-73

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

@aerodrom

Jasno je da su pogodili neki eksploziv i to ogromne kolicine.

Ono sto je meni nejasno u celoj toj prici je cinjenica da je NAF skladistio toliku kolicinu naoruzanja na 5km od Peskija u dometu artiljerije... Nesto mi se tu ne izgleda kako treba...

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28518
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

Ovo je pečurka iste točke po danu bez pogotka neke silne municije. Noću naravno izgleda dramatičnije. Pa sad...



a ovo ostaje iza vozila nakon lansiranja

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

lažni đoko ::
Па ни пјешадијски капетан и капетан фрегате није исто и ако су оба капетани. Ziveli

Pa jeste druže, tako to biva u životu. Međutim, ti si ovde običan član a @vathra je Moderator.On se drži NATO-vske literature i zapadnjačkih stručnjaka i "stručnjaka" a ruski izvori i stručnjaci su za njega, izgleda, irelevantni i nepouzdani. Čak uporno koristi izraz "bojna glava". Nisam stručnjak ali mi se čini da se na srpskom ipak kaže "bojeva glava" a ne "bojna glava", što bi pre bio hrvatski izraz. Ne kažem da "bojna/bojno/bojni" nije i srpski izraz. Postoji i jedno poznato selo gde se odigrala Mojkovačka bitka u Prvom svetskom ratu, Bojna Njiva. Ali u ovom slučaju u vojnoj terminoligiji ja mislim da se kod nas isključivo koristi izraz "bojeva glava", možda grešim, nek me neko ispravi ako grešim.
Što se tiče rakete "Точка-У", ja mislim da si ti potpuno u pravu u vezi bojeve glave i pogonskog dela rakete. Naime, ono "U" u nazivu znači upravljiva (управляемая) i tokom leta se koriguje njen let ka cilju.
Evo jedan video o samom kompleksu "Točka-U" sa ruske NTV. Negde na 55s lepo kaže da se njen glavni deo ne odvaja tokom leta. Neko ko dobro poznje ruski jezik, na primer @Sirijus, bi mogli da potvrda da li je tako rečeno na videu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 597 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 590 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Mi lao shu, Milos82, Motocar, mrav pesadinac, Parker, stegonosa