Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2145

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Заузети рудник у Углегорску




Ови дронови се опасно користе, примјетио сам да их ЛајфЊуз користи за снимање и репортаже али изгледа и ополченци



Изгледа да су кренули мало озбиљније на Дебаљцево



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

@A.Nevski

A taj broj telefona je registrovan na neku piljarnicu u Moskvi i povezuje se sa jos nekim "zanimljivim" sajtovima

ART-GRUPP

UL BELOZERSKAYA D 17 V
Moscow, Russian Federation 127543
Business Phone Number (495) 785-6536

ART-GRUPP in Moscow is a company that specializes in Groceries & Related Products, Nec. Our records show it was established in Russian Federation.

http://www.salespider.com/country/ru/bw-10319379/artgrupp



offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990



Овај расколник је рашчињен, размонашен и враћен у ред лаика са именом Михаило Антонович Денисенко. А због упорног остајања у расколу са Црквом анатемисан је од Светог Архијерејског Сабора Московске Патријаршије.

offline
  • Pridružio: 17 Feb 2010
  • Poruke: 428

vasiljevic ::Sad je na snazi prost i jednostavan sistem: imaš snagu ti si u pravu. I tu je kraj priče.
Nije sad na snazi, nego je na snazi od uvek. U ovom, prethodnom i svim vekovima u nazad. Medjunarodno "pravo" se postuje samo i iskljucivo samo dok postoji interes obe strane. Kada taj interes nestane, "pravo" ne postoji.

To sto deca silje olovke na medjunarodno pravo i pisu sta je fer, a sta nije, sta je nepravda, a sta pravda su decija posla. U medjunarodnim odnosima drzava ne postoje kategorije kao moral i etika, vec iskljucivo korist. Bez obzira o kojoj se drzavi ili savezu radi.
Sto pre skapiraju ove univerzalne i jednostavne prinicipe pre ce odrasti.

Ekonomska i vojna snaga odredjuju status jaceg. Sve ostalo su iluzije.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Thunderlion ::
ovo je tako loša taktika.....bespotrebno preterano trošenje granata....ako je i bilo na suprotnoj strani ukrofašista, već posle prvih nekoliko granata su se razbežali.....


Mozda ne znas ruski Smile to su trofejne granate , samo im ih vracaju Very Happy

offline
  • V. Uzelac
  • Pridružio: 28 Dec 2011
  • Poruke: 664
  • Gde živiš: Bačka Topola

Nisam video da je neko postavio još ovo pa prenosim:

Citat:Počuča u Ukrajini ratuje sa „ustašama”!

Hrvatski dobrovoljci iz internacionalnog bataljona „Azov“, koji se bore na strani ukrajinske vlasti, slikali su se sa nacističkim obeležjima i crnom zastavom na kojoj je ispisana ustaška parola „Bog i Hrvati“. Oni se u oblasti Donbasa bore protiv „srpskih husara“, među kojima je i Radomir Počuča, bivši TV voditelj i portparol Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije.

Jedan od Hrvata pripadnika ove jedinice izjavio je da nije plaćenik, već „dragovoljac“.


- Ja sam politički idealista, u duši revolucionar, uvek na strani slabijih, ugroženih, a protiv jačih, većih i moćnijih. Upravo zbog tih razloga borim se protiv četnika u Ukrajini, na strani Desnog sektora, tamošnjih nacionalista, koji žele slobodnu, neutralnu i nezavisnu Ukrajinu - rekao je ovaj Hrvat.
Počuča je nedavno takođe poslao poruke u svoju domovinu uz obećanje da će se vratiti, iako ga potražuje srpsko pravosuđe.

- Vratiću se, ne brinite. Spreman sam da se suočim sa posledicama otvorene duše, sa osmehom i sa bogom u srcu. Nastaviću da se borim za svoju Srbiju i odavde, gde se gine, ali makar čovek može da se suprotstavi zlu - poručio je Počuča.




http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/pocuca-u-ukrajini-ratuje-sa-ustasama/84758

offline
  • Pridružio: 08 Feb 2015
  • Poruke: 5

Pozdrav svim forumašima iz Crne Gore iz Nikšića grada Smile

Završio sam pravo i mogu Vam reći da je međunarodno javno pravo sada samo slovo na papiru i štura materija o teritorijalnom moru itd(osim ako se krene sa kolonizovanjem nebeskih tijela,a i o tome će opet odlučivati ratovi Razz ) Razz Sam pojam međunarodnog prava je vezan za međunarodnu zajednicu koja je zamišljena kao vlada svijeta i koja je trebala parlamentarnim putem i konsenzusom naroda da rešava krize...čim su početi jednostrani potezi,zaobilaženje institucija,dvostruki aršini normalno je da ni ti akti ne znače ništa...
Moje mišljenje je da je UN od početka bila varka da bi veliki upravljali malima lakše,nego da vas ne davim sad sa svojim stavovima, da vas pitam za mišljenje...Zašto Rusi ne organizuju i neke ustanke i diverzije u unutrašnjosti?( Da me neko ne shvati pogrešno mislim da su svi oni Rusi,osim možda malog dijela na zapadu i da je ovo vještačka podjela),bar u istočnim krajevima Ukrajine,mada mislim da tako moćne službe imaju svoje ljude i među ovim fašistima u zapadnom dijelu.
Drugo,vidio sam na snimcima da je ukrajinska vojska dobila neko novo naoružanje,šta mislite koliko će to uticati na borbe?
Čini mi se da je u naravi Slovena pasivnost,kako inače objasniti da su slovenski narodi uvijek reagovali tek kad su neprijatelji pokucali na vrata...Izgleda da imamo dosta zemlje i blaga pa nas tuđe nije interesovalo Smile
Za kraj nova verzija,dobre pjesme Smile

offline
  • Girkin 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 8

Видим неки апелују на објективност.

Бити објективан у сукобу добра и зла је ђавоља работа. То значи да би објективно требао бити неутралан док нацисти убијају жене и децу по источним градовима. То би даље значило и да бих требао објективно гледати и на 1999 и бомбардовање авионима са 10.000 метара, као и на испуцавање осиромашеног уранијума који ће се стотинама година разграђивати и од којег обољевамо од рака у нестварно високом проценту.

Објективан могу бити у оцени ко је данас био бољи, Ливерпул или Евертон, али у сукобу исконског, нацистичкоог лудила и батског народа, објективност је немогућа. То остављам љубитељима нацизма, Кока кола културе, деда мраза и похованог пилета из Кентаки фрајд чикена.

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

vasiljevic ::@CroCop, Voja1978, ltcolonel, Lucije Kvint:

Međunarodno pravo je umrlo 90ih na primeru nama pokojne Juge.


Međunarodno pravo je izmišljeno pre 100-150 godina a otad su velike sile sprovele niz intervencija koje su po tebi bile u skaldu sa tim pravom?
SSSR u Mađarskoj, Čehoslovačkoj i Avganistanu...
Ameri na Kubi, u Vijetnamu, Koreji, Panami..
Francuzi i Britanci na više mesta po africi i Aziji (Vijetnam, Egipat...)
Kinezi na Tibetu i Koreji...
Indija u Goi i današnjem Bangladešu...

Za svaku se može naći argumentacija i za pljuvačinu i za opravdavanje ali ako neko to krene da radi glup je ko tocilo. Poenta je da ko ima snagu u regionu intervencije - može mu se.

Ko misli da je sve počelo od Juge posmatra stvari blago rečeno ograničeno i ne zna dovoljno istoriju.

I daj batalite priču ovi su u pravu a oni drugi nisu. Smarate bre. Ovo bi trebalo da je VOJNI a ne pravni ili vojnopropagandni forum (mada je u praksi podforum ostalo ponajviše ovo drugo). Da je pravo zaista toliko bitno vojske, a samim tim i ovaj forum ne bi postojao.

offline
  • Vuk
  • Pridružio: 24 Avg 2014
  • Poruke: 32
  • Gde živiš: Beograd

vasiljevic ::@CroCop, Voja1978, ltcolonel, Lucije Kvint:

Kao i svima ostalima koji se baš prepirete šta sme a šta ne sme po međunarodnom pravu, fluidnosti međunarodnog prava i tumačenjima i sl.

Međunarodno pravo je umrlo 90ih na primeru nama pokojne Juge. I tu smo kolektivno svi u svetu prihvatili da se ono vraća na nivo koji je postojao u vreme, ajd da ne preteram, Rimske imperije. Imali smo je dnu super silu koja radi šta hoće. Sad smo negde u vreme njenog naleta na Germane. Manje više. Kad su dobili po njušci. Legitimna vlada, pravo države, pravo naroda .... toga tada kao i sada nema. To j etekovina 20og veka. Da bi mi došli do onoga što vi pominjete, a to je 20ti vek, ima da prođe mnogo vode i ratova pod mostovima svih gradova na svetu. Sad je na snazi prost i jednostavan sistem: imaš snagu ti si u pravu. I tu je kraj priče.


Da, znam da vam se ne dopada napisano jer se ne uklapa u prepucavanja, ali to vam je to. Sad je sukob sličnih snaga koje imaju batine ne samo u vojnom smislu, već i ekonomskom (bilo i onda, nije Rimska imperija osvajala po okolini da bi donela humanitarnu pomoć gladnima). Dakle, sad imamo uspostavu novog poretka i to na početku. I dok se ne uspostavi ravnoteža interesa, dakle, dok se ne uspostavi neka nova Jalta podele interesnih zona, neće stati merenje gde je ko. I potezaće se sve teža ekonomska oružja i vojna rešenja. I što duže bude trajalo, to će prerasti u potezanje bez pardona. Ti mene jednom ja tebe dva puta. Šta da vam kažem, stigla nas najgora Kineska kletva: dabogda živeli u inteesantna vremena.


Само мали додатак, није нас стигла, у интересантним временима живимо од 1991, а сагласан сам да ће тек постати интензивно занимљива од ове године!
(поготово онима који нису ни примећивали да је нама "интересантно" деведесетих, њима неприпремљенима и успаваним следи ТОТАЛНИ ШОК)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1168 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 7 sakrivenih i 1113 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, Areal84, celik, crnitrn, dane007, Dimitrise93, draganca, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dushan, FOX, goxin, Griffon vulture, hatman, hologram, hooraay, Ivica1102, janbo, Karla, Koridor, ksyyaj, kybonacci, Leonov, Lieutenant, mackenzie, marsovac 2, mercedesamg, Metanoja, milenko crazy north, miodrag, MiroslavD, Mixelotti, Ne doznajem se u oružje, ObelixSRB, Parker, pein, procesor, radoznao, ruger357, slonic_tonic, Sokic, styg, uruk, Vlad000, Webb, yrraf, žeks62