Rusija planira nove nosace aviona

8

Rusija planira nove nosace aviona

offline
 • Pridružio: 18 Okt 2008
 • Poruke: 132
 • Gde živiš: Novi Beograd

sebab
Проблем бродоградилишта се не односи само на ратну, него и на цивилну морнарицу. На новим или проширеним старим доковима би се градили и цивилни бродови. Бродоградња у Русији је тренутно у катастрофалном стању управо због тога што њихова РМ годинама није ништа плаћала бродоградитељима, а није ни наручивала нове бродове.
Taso
Адмирал Накимов не иде, већ остаје на ремонту на коме се налази већ дуже време. Многи аналитичари на западу процењују да се ни он никада неће вратити са тог ремонта, као што је био случај са великим бројем других бродова. Руска РМ кука за њим, али је цена ремонта папрена, па се годинама пролонгира. Медведев је (бар на речима) више посвећен улагању у војску и морнарицу, па можда ту буде неких позитивних помака, али неће Накимов још дуго запловити(ако икад!)...

Ево и слика нове корвете Стерегучи (ако се тако чита-слаб сам са Руским). Нуди се за извоз под именом Тигар.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Taso  Male
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 28 Maj 2008
 • Poruke: 865
 • Gde živiš: Terra Australis

CTEBA ::Адмирал Накимов не иде, већ остаје на ремонту на коме се налази већ дуже време. Многи аналитичари на западу процењују да се ни он никада неће вратити са тог ремонта, као што је био случај са великим бројем других бродова. Руска РМ кука за њим, али је цена ремонта папрена, па се годинама пролонгира. Медведев је (бар на речима) више посвећен улагању у војску и морнарицу, па можда ту буде неких позитивних помака, али неће Накимов још дуго запловити(ако икад!)...

O kakvom remontu "u kome se nalazi vec duze vreme" pricas?

The vessel has the last nine years been docked in the Sevmash shipyard in Severodvinsk, Arkhangelsk Oblast.

Najava za remont je bila data u Maju ove godine, a prva operacija zapoceta u Septembar (vidi citat gore)


CTEBA ::
Проблем бродоградилишта се не односи само на ратну, него и на цивилну морнарицу. На новим или проширеним старим доковима би се градили и цивилни бродови. Бродоградња у Русији је тренутно у катастрофалном стању управо због тога што њихова РМ годинама није ништа плаћала бродоградитељима, а није ни наручивала нове бродове.


Mislim da previse citas Global Security i Fas.org - a ne pratis vesti...ipak nije sve tako crno kako oni tvrde.

Citat:New icebreaking oil tanker for Russian Arctic
http://article.wn.com/view/2008/10/30/New_icebreak.....an_Arctic/


Norilsk Nickel takes over new icebreaking tanker
http://www.barentsobserver.com/norilsk-nickel-take.....25969.html


Russian shipyard starts building 2nd ice-class oil tanker
http://article.wn.com/view/2008/11/10/Russian_ship.....il_tanker/


New generation nuclear icebreaker model passes simulated sea tests

http://www.bellona.org/news/news_2008/new_genicebreaker_test


Neke buduce vojne projekte ovde:

Arrow Severnoye DB eyes the world
http://spkb.air.spb.ru/en/news/publications/asian_def_december/offline
 • Pridružio: 27 Jul 2006
 • Poruke: 2041

Citat:Такође, програмом развоја Руске армије до 2015. није предвиђена куповина додатних Су-33 и Миг-29к, па се поставља питање финансирања, али и спремности конструкторских бироа да у кратком времену произведу нове клоичине палубних авиона.
@CTEBA:
Ја сам недавно на једном руском сајту прочитао информацију да 2012. године истиче ресурс палубним авионима Су-33 и да се очекује тендер на коме ће учествовати РСК МиГ са својим МиК-29К и Сухој са новим Су-33.

offline
 • marat 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 10 Mar 2007
 • Poruke: 602

Citat:Ево и слика нове корвете Стерегучи (ако се тако чита-слаб сам са Руским). Нуди се за извоз под именом Тигар.

Tigar je posebna klasa (odprilike zamena za KONI), za sada je prodata Vjetnamu (2+2 broda) a 1 ili 2 broda su u Kaspijskoj Floti.

offline
 • Pridružio: 18 Okt 2008
 • Poruke: 132
 • Gde živiš: Novi Beograd

@marat
Изгледа да говоримо о истом броду. По ономе што сам ја нашао на интернету друга корвета је продата Индонезији, а прва Стерегушчи по којој читава класа носи име служи у Каспијској флоти (тешко је пронаћи проверене податке). Реч је о пројекту 2038 а последња бројка говори само о редоследу градње и верзији наоружања. Иначе. ТИГР јесте извозна варијанта Стерегушчија са нешто сиромашнијим наоружањем. Планирано је између 10 и 20 бродова ове класе у зависности од финансија и извозног успеха. Одломак је из "Краснаја Звезде":

Citat:Презентация его экспортного варианта – корвет проекта 20382 «Тигр» вызвала большой интерес со стороны зарубежных экспертов и потенциальных заказчиков.
Линк redstar.ru/2007/07/11_07/4_03.html

Taso
Citat:O kakvom remontu "u kome se nalazi vec duze vreme" pricas?
??? Shocked
Citat:The vessel has the last nine years been docked in the Sevmash shipyard in Severodvinsk, Arkhangelsk Oblast.
А може и овако:
Citat:Undergoing repairs at Sevmash since 1999.
Или овако:
Citat:14 августа 1999 года поставлен на ремонт и модернизацию на предприятии Севмаш в Северодвинске.

Овим си потврдио оно што сам и ја написао. Не разумем где сам по теби погрешио, осим што је можда требало реч ремонт да ставим под наводнике. Брод се води да је на ремонту,а то што 9 година скоро ништа није урађено, је друга ствар. То је стара Руска фора да брод воде да је на ремонту 10,12 година, а онда га избришу из флотне листе и исеку. Многи су имали такву тужну судбину укључујући и Адм. Лазарева (Фрунзе) и вероватно А.Ушакова (Киров). Надам се да Нахимов неће бити те "среће". Колико сам сазнао, у буџету Руске Војске за 2009. су предвиђена средства за пренаоружавање и снабдевање нулкеарним горивом Нахимова, али ће тај процес вероватно потрајати и наредне 2010.

Citat:Mislim da previse citas Global Security i Fas.org - a ne pratis vesti...ipak nije sve tako crno kako oni tvrde.

Углавном се информишем из Руских медија. Пре око месец дана нашироко се писало о штрајковима радника у бродоградилиштима који годинама нису примили плату, а читав град нема грејања (крајњи север Русјие), јер локална топлана нема новца за гориво. Поједина бродоградилишта добро раде, али ни она немају могућност градње великих бродова. Генерално гледано, Руска бродоградња је у великој кризи,иако има помака на боље, нарочито од 2005.

offline
 • marat 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 10 Mar 2007
 • Poruke: 602

Ne Steregusci nije na Kaspijsku vec je tamo Tigar, nisu u pitanju isti brodovi
Indoneyija je uyela Steregusci.

Dopuna: 27 Nov 2008 21:56

ufff
da se ispravim.
U pravu si Stevo Tigar jeste Steregusci. Ali nije usastavu Kaspijske flote i nije izvezen u Vjetnam.
Klasa na koju sam mislio je Goblin i ta klasa je prakticno naslednik KONI klase, mislim da ce dva broda biti u sastavu Kaspijske flote i da ih Rusija vise nece za svoje potrebe graditi.

Indonezija je kupila Tigar klasu ali brodovi ce biti gradjeni u Spaniji a potom opremljeni u Rusiji.
Sorry STEVO

offline
 • Taso  Male
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 28 Maj 2008
 • Poruke: 865
 • Gde živiš: Terra Australis

Citat:Овим си потврдио оно што сам и ја написао. Не разумем где сам по теби погрешио, осим што је можда требало реч ремонт да ставим под наводнике. Брод се води да је на ремонту,а то што 9 година скоро ништа није урађено, је друга ствар. То је стара Руска фора да брод воде да је на ремонту 10,12 година, а онда га избришу из флотне листе и исеку. Многи су имали такву тужну судбину укључујући и Адм. Лазарева (Фрунзе) и вероватно А.Ушакова (Киров). Надам се да Нахимов неће бити те "среће". Колико сам сазнао, у буџету Руске Војске за 2009. су предвиђена средства за пренаоружавање и снабдевање нулкеарним горивом Нахимова, али ће тај процес вероватно потрајати и наредне 2010.

Nije bio na remontu ako za remont nisu bila odvojena sredstva...jel se slazemo.

Prosle godine je izdvojeno dodatnih $180 milijardi za period od 2008-2015 (izvan redovnog vojnog budzeta) upravo za modernizaciju....mornarica bi trebalo da svega toga da dobije svoj deo kolaca...e sad da li ce ova ekonomska kriza sve te planove ponistiti ostaje da se vidi

offline
 • Pridružio: 18 Okt 2008
 • Poruke: 132
 • Gde živiš: Novi Beograd

marat
Citat:Sorry STEVO

Ихх! Па, није дошло дотле да мораш да ми се извињаваш! Ziveli

Кад је Руска морнарица у питању има толико погрешних и контрадикторних информација на нету да је јако тешко разлучити истину од заблуде. Све ми се чини да то намерно раде. Почевши од преименовања бродова, преко безбројних промена бројева под којим их воде, до "случајног" пласирања погрешних информација у, иначе реномираним медијима. Тако сам и ја пронашао податак да је Стерегушчи у саставу Каспијске флотиле, а касније га нисам нашао на њиховом попису бродова. Зато га има на списку Балтичке Флоте. То је ваљда истинит податак, а и логичније је!


Taso

Citat:Nije bio na remontu ako za remont nisu bila odvojena sredstva...jel se slazemo.

Како год... Суштина је иста. Није пловио од 1999. или чак 1997. То је суштина.
Чујем да је сво то време ипак одржаван и да су нека недовољна средства одвајана. Зато данас није у тако лошем стању како се мислило.

Извињавам се за ОТ. Превише смо се удаљили од теме која гласи - нови носачи.

offline
 • Taso  Male
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 28 Maj 2008
 • Poruke: 865
 • Gde živiš: Terra Australis

Izgleda da ce Indijci ipak platiti dodatnih par $milijardi za Gorshkova...

Citat:Gorshkov: Medvedev on his way, Centre okays price renegotiation

New Delhi: On the eve of Russian President Dmitry Medvedev’s visit to India, the Cabinet Committee on Security (CCS) on Tuesday gave in to Moscow’s demands and gave the go-ahead to the Defence Ministry to renegotiate the price for aircraft carrier Admiral Gorshkov.

http://www.indianexpress.com/news/Gorshkov--Medved.....ion/393524

offline
 • marat 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 10 Mar 2007
 • Poruke: 602

New Delhi has agreed to pay an additional $2.2 billion to Moscow for the completion of a refit of its Vikramaditya (formerly Admiral Gorshkov) aircraft carrier. The starting sum of the contract was $700 million, but it was later increased to $1.5 billion.
Experts believe the tactic of obtaining large foreign contracts and their following re-pricing, while giving short-term benefits, is damaging to the reputation of Russian contractors and the country's image.

http://www.en.rian.ru/analysis/20081204/118695134.htm

Dopuna: 05 Dec 2008 20:11

http://www.itar-tass.com/eng/level2.html?NewsID=13345321


Porinuce

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 468 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 1 sakriven i 457 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cikadeda, DeerHunter, ILGromovnik, louderick, Mercury, Miskohd, nuke92, Ognjen D., powSrb, sovanova95