Uskoro manje od 250 tenkova (Tema o T-55)

70

Uskoro manje od 250 tenkova (Tema o T-55)

offline
  • Kos93  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 6439

E da imam, to sam samo citirao @sasans23-ov post od prošle godine.

offline
  • kNikS 
  • Moderator u penziji
  • Pridružio: 31 Maj 2006
  • Poruke: 4610

na prvoj i na trecoj slici se vidi da je prednja ploca pokrivena necime sto lici na K-1. kupola sa cetvrte slike lici na kupolu za modernizovani BTR-50 i M-80. nije jasno zasto su maljutke na telu, i izgleda da pesadija izlazi preko krova vozila... sve u svemu - prilicno primitivno.

offline
  • Daktilograf 21. veka
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13814
  • Gde živiš: Apsurdistan

Ili drugim recima "ljudi koji su ove nedelje planirali da skoce sa mosta ili zgrade da se prijave na sledeci broj..." Laughing ....

Ona Ukajinska varijanta je zakon!

offline
  • boksi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2008
  • Poruke: 7304

leonard ::

Ona Ukajinska varijanta je zakon!


Koja Ukraijnska?

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12486

boksi ::leonard ::

Ona Ukajinska varijanta je zakon!


Koja Ukraijnska?


Naopaki T-55 oklopni transporter Mr. Green

offline
  • Toni  Male
  • SuperModerator
  • How bad do you want it
  • Pridružio: 18 Jun 2008
  • Poruke: 24873
  • Gde živiš: Petrovgrad

Boksi imas na predhodnoj strani sliku i podatke.

Ovo sto su nasi napravili moze dosta bolje,ali sve je bolje od rezanja u zelezari.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3576

TOP GUN ::Boksi imas na predhodnoj strani sliku i podatke.

Ovo sto su nasi napravili moze dosta bolje,ali sve je bolje od rezanja u zelezari.


Kolko je kilo zeleza? ako dobiju evro za kilo i ako iz t55 izvade 30tona celika to bi bilo 30 000 za jedan tenk, to puta 500 tenkova dobija se 15 milijona, a to bi moglo da se ulozi u research (alas, veci domet bumbara, nora, lazar, artiljeriska navodjena minicija velikog dometa), ili da se kupe bumbare, ili M-21ke, ili da se uradi malo posla na lazaru, ili za modernizaciju M-80, ili 2 najnovija Mi-17, ili nove uniforme i cizme za sve vojnike (a ne samo fensi generale), ili nove terence (GAZ Tigr kosta oko 90 000, tako da dobijes vise od 150 komada, uzmes 150 i ostalo spucas na rezervne delove), vidis moze svasta da se uradi sa tim parama, tako da ima dosta boljih stvari da se dobije sa rezanjem u zelezari nego pretvaranje tenka koji mozes da razbijes zoljom u spearhead borbeno vozilo, sta nema ni malo smisla niti ce uspeti.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10380
  • Gde živiš: Gorod-geroй Moskva

da li je neko napumenu da npr. konverzacija t55 u voilo MUNJA kosta 200000 $

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8422
  • Gde živiš: Ravni Banat

Маре-царе, процуњај до 20. стране ове теме.

offline
  • kNikS 
  • Moderator u penziji
  • Pridružio: 31 Maj 2006
  • Poruke: 4610

te konverzije i nisu tako jevtine kao sto se na prvo pogled cini, no, posto sam o tome govorio ranije, ako laze koza, ne laze rog - da citiram nesto sto je na drugom forumu rekao Vasilij Fofanov:

...Then what is left except for hull sides, road wheels and the engine/transmission? Oh wait, both engine and transmission are to be changed as well... Okay, so we get a whopping saving of 3 slabs of steel, 12 torsion bars and 12 roadwheels, in exchange you need to occupy people to de-mothball the tank and then basically spend a man-month cutting away the majority of it. You still believe it's cost-efficient?

...

Citat:But taking a tank chassis out of storage is surely less expensive then building a new.


Since when is it the case in Russia. Keeping the same chassis and hanging new stuff on it ad infinitum aka USA is not the way of the Russian MIC. Note that you are not taking a "chassis" out of storage, you are taking a tank. Of which you then need to recycle 90% of the cost, and then rebuild the remaining 10% to comply to new specs. The end result may very well be much more expensive than building a dedicated chassis from scratch.

btw, rec je bila o tome da se iz konzerviranih t-72b uzimaju sasije i od njih prave bmpt i nova samohodka, sto nije slucaj.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 541 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 3 sakrivenih i 535 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Fog of War, havoc995, Oluj2.1