Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1253

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6317

Opa, ovo tek sad vidjeh.Američki poker.Da se ne preigraju.Sreća pa narikače otišle da spavaju Mr. Green
Украјина би могла добити америчке ударне дронове МК-9 Реапер
Тешки дронови америчке производње могли би се показати одлучујућим против руских снага које нападају Украјину.


https://t.me/Kharkov_Z/2307

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

gromovnik ::Mislim da su Rusi poceli da rade isto sto i nama NATO pakt oko 50 tog dana. Ajde malo bez struje, bez vode, tada nije bio interent u masovnoj upotrebi itd
Ostaviti pola Kijeva bez struje moze samo ako se omlati cvoriste E.Distributivne mreze, tj trafostanica min 300 mw i vise


Чекали да се врате западни амбасадори у Кијев. Cool

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2122

Sto se tice Moskve moje vidjenje do sada dostupnim informacijama.

Doslo je do pozara municije ,moguce prilikom puska S 300 u samom revolveru svaka raketa ima 100 + kg BG x 64 rakete jedna pored druge ili se Bazalt samozapalio jer koristi tecno gorivo , to je moguce pa je doslo do nekakvog kuvanja BG (ne klasicnog) jer nisu na vrijeme odreagovali sa gasenjem ili jednostavno nisu uspjeli ili neki drugi splet nesretnih okolnosti a desavale su se slicne stvari i ranije sa tecnim gorivima i zato su svi presli na cvrsta .Ili je pak doslo do nekog incidenta u sklaistima .Ovo ide na ruku cinjenici da je vecina posade evakuisana i da su imali vremena za to .

Sa druge strane imamo NATO koji 24 /7 prati svake sekunde kretanje ruske flote i izvjestava ukrajince da je doslo do incidenta i da se odmah krene u propagandu pa tako imamo samo jedan snimak izjave nekog ukro vojnika koji kaze da mi smo pucali sa dvije rakete i pogodili i samo potvrdjuje ono sto je vec receno iz i iz kremlja i iz OTAN a incident se desio dosta prije nego li je dao izjavu tj snimio se .
Da je bilo bilo kakvog dejstva po mornarici ovog obima ,garant bi ukrajinci to snimali cijelo vrijeme zarad propagande pa oni snimaju ako uhapse lopova u Kijevu ,babu sabotera ili izbusenu gumu na ruskom kamionu a kamoli kapitalca ,pobogu onih 15/20 vojnika zaginu od tenka jer su pravili selfije .A do sada nismo vidjeli ni jedan snimak rabote tih protivbrodskih raketa i pored toga sto svaki ukrajinac ima minimum po 2 telefona ,jedan android i jedan iphon ..Vise cu da u ovom slucaju vjerujem rusima jer ima dosta prezivjelih i ne mogu to da sakriju .


Tako da ako snimak ne postoji onda se nije ni desilo .Citiram jednog uvazenog forumasa .

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Evo me posle pola dana i još uvek me drži nervoza u vezi Moskve.
Ako je istina da je brod potonuo zbog neadekvatnog održavanja posledice snosi cela posada broda bez izuzetaka. Taj brod prestavlaljao je ponos ruske mornarice.
Ako je došlo do potapank zbog eventualnog pogogodka posledice treba da snose svi u generalštabu.
Ako je istina da je Šojgu doživeo stčani udar, onda je to pokazatelj da je čovek bio jako pogodjen nemarom svojih podčinjenih.
Ali šta je tu je, Rusi ne gledaju na gubitke poput ostalih jednostano tako ratuju.
Ja bi je zainat izvadio sa dna mora i pokazao svetu remontovanu i sredjenu.
Ovi jaki udari po Ukrajini koji se upravo dešavaju ne treba da stanu u narednih 48 sati, tići do besvseti svim i svačim kako sam pisao po prethodnom postovima. Da se zapadnim podguznom muvama usade slike šta unači i kako će proći.
Smatram da je krajnje vreme krenuti odlučno i bez imalo griže savesti, jer moral je čudo i kada jednom krene da pada teško ga je podići opet naročito ako znaš šta si mogao a nisi uradio i zbog toga gubiš.
Kada su pale Košare, moral u našoj vojsci je spao za 30% a bes kod vojnika se drastično povećao. Tako da braćo Rusi udarajte kako dolikuje da ne bi kasnije udarali sopstvene glave od muke i jada.

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

187 ::Tako da ako snimak ne postoji onda se nije ni desilo .Citiram jednog uvazenog forumasa .

Opservacija je na mjestu, da su Ukri pogodili brod, sta ih je sprecavalo da ga dotuku ? Pogodjen, zapaljen, napusten, i da gledas kako ti ispred nosa odvlace kapitalni cilj ? Da, vazi !
Ali znace se...

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Paverica
To je već krajnja nužda kada ti preti opstanak nacije.
Dovoljno je da ih tuku po svim zaostalim skladištima, železničkoj i putnoj infrastrukturi, logističkim centrima i naravno po glavnici vojske u donbasu. Tući neprestano 48 sati i videćeš kako cvile.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2122

sremac983 ::Е људи ево мене на њиви сејем, кукурузе и соју, да би вас наранио, ако дође криза, а ви овде наричете већ 20 страна о томе шта се десило и да ли се десили..

Интересантно је то да чим се нешто деси Русима одмах се појаве људи који већ 3-4 дана ћуте када су се украјинци предавали и предају се у Мариупољу и то у озбиљном броју...


Ko radi ne boji se gladi .Tako me ucili kad sam bio mali .Ja selo nemam i ako sam odrstao na jednom ,nemam cak ni bastu ,jedino da parkinga i staze porusim pa da krenem nesto.Tebi Sremac neka je bericetna godina .Da se ulozeno vrati i prertekne za porodicu i prijatelje barem .Nadam se da sam se dobro izrazio ako nisam nemoj se nasmijat jer ti ovo zaista zelim posto cijenim rad.

Izvinite za off momci


Veceras je izgleda igranka oko civilne infrastrukture.Ne znam sta bih kazao .....mi smo to dobro osjetili na svojoj kozi kako izgleda .jeste da ukropi koriste civilne objekte ,fabrike manjeg obima i td ,razne resurse u vojne svrhe ,daleko vise nego sto je to cinila nasa vojska ali ipak ne mogu da se slozim da neko sa porodicom nema struju i vodu a toga ce izgleda mi biti koliko jos sjutra.Jer bez struje nema vode!

Ponavljam ,svjestan sam da se Rusija ovdje brani van svojih granica na tudjem tlu ,odlucili su se da ratuju sada a ne za koju godinu na svome tlu i moguce tada cak izmedju sebe prilikom nekog raspada a vjerovatno je u igri bilo i potpuno unistenje rusije kao i svakog zitelja ,jednostavno pokrenuti akciju protiv komsijske zemlje istog porijekla se ne desava tako sto ces uz kafu sa generalima da dogovoris rat ,mnogo se vagalao to je sigurno pa ipak i pored svega i ako znam da su ukrajinci nista drugo do USA trupe ne NATO nego USA paravojska opet mi je zao ukrajinaca koliku god mrznju da su stvorili prema svemu ruskome ,koliko god pravi sektor usao u sve pore drustva i odlucuje umjesto vrhovne rade na svim nivoima ...ljudi su ti oni obicni ,koji gledaju samo svoja posla i zele da rade pa makar za hleb i pastetu oni su ti koji najvise ispastaju ali opet kada pogledamo koliko ih je na ulicima u znak podrske svojima iz azova i reguylarne vojske na istoku izgleda da su ti manjina i da bjeze iz ukrajine .

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Nebojša Vuković: Truli kompromis ili rat do pobede?

Bez svrgavanja vlasti u Kijevu, suštinske denacifikacije i političko-geografske rekompozicije Ukrajine, ruska vojna akcija mogla bi se opisati uzrečicom o „klanju vola za kilo mesa“

https://standard.rs/2022/04/14/truli-kompromis-ili-rat-do-pobede/

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Bravo za Nebojšu. Odličan tekst i analiza.

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2122



Bombarduju Kijev ,cuje se avion po zvuku nije brisanjac sigurno i snimatelj sam kaze samaljot. Avioni lete bez problema iznad Kijeva sto znaci da imaju kontrolu nad VAP om ukrajine do Kijeva i sigurno malo zapadnije pa zbog cega se onda upotrebljavaju danju Ka 52,Mi 24 i ostali helikopteri i rizikuju obaranja MANPAD om .Treba ih koristiti iskljucivo nocu kada je gotovo nemoguce uociti helikopter na vrijeme i dejstvovati po njemu a danju neka avioni pruzaju podrsku trupama .Da me neko ne shvati pogresno ,lako je meni sa ove distance i konfora kuce praviti strategiju ali ovo sto sam naveo je cinjenica.Da su helikopetre koristili samo nocu ubijedjen sam da bi imali drasticno manje gubitaka ako ne ni jedan jedini! Stoji da ukropi znaju ruska uzletista i da mogu da prave neke zasjede na ocekivanim pravcima ali to je toliko bezazleno sa MANPD om da pretrazujes nocu nebo ,pogotovo ako se radi o raketama sa IC navodjenim koje moraju da se svako malo hlade na svakih 30 sek do minut i malo vise zavisnosti od modela i brzo se trose baterije .Za ove nove laserski navodjene sto su dobili od britanaca zaista nisam upucen ...ali tek sa njima nocu laserovati pa to je vjerovatno umjetnost .

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1013 korisnika na forumu :: 72 registrovanih, 12 sakrivenih i 929 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: alkatraz080, amstel, Ben Roj, bigfoot, Bobrock1, bojank, cer, comi_pfc, darcaud, deimos25, dekan.m, Denaya, Dimitrije Paunovic, Djokislav, DPera, dulleo, Frunze, Georgius, goranperović66, havoc995, HogarStrashni, ILGromovnik, Ilija Cvorovic, JOntra, Karla, kikisp, Koridor, Krusarac, kybonacci, Lieutenant, Litostroton, LUDI, mackenzie, Maschinekalibar, MB120mm, mb1213, mean_machine, mercedesamg, Metanoja, mgolub, milenko crazy north, milimoj, Ne doznajem se u oružje, Nemanja.M, nenooo, nuke92, Panter, panzerwaffe, pirke96, raptorsi, Raso75, RJ, rovac, sasa87, skvara, Srle993, stegonosa, Stoilkovic, theNedjeljko, tmanda323, torivoje, UAV operator, vathra, VJ, vladulns, Vlajman1957, voja64, YugoSlav, zeo, zixmix, Žrnov, šumar bk2