Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1268

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

Na početku operacije Rusi verovatno nisu hteli da unište baš svaki zavod i fabriku vojne industrije jer bi i njima znacile u slucaju brze pobede. Sada kada su uvideli da nema predaje i da ce borba biti duga krenuce sa ravnanjem svega.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Ajmo ovako, osvrnuću se samo na organizaciju a sada i vojnu formaciju Azov, konkretno postaviću paralelu sa UČK. Azov od samog početka okupljao je desničare ali isključivo ukrajinske i hriščanske veoispovesti, tačnije pravoslavne. Njihove ideje i filozofija bila je na granici izmedju nacizma i nacionalizma i gde je na žalost preovladala ova prva ideja. Ulaskom u ukrajinsku vladu tj.u političke vode dobijaju na zamahu i polako oko sebe okupljaju inostrane pripadnike raznoraznih svetskih neonacita, fanatika ali i onih sa ratnim iskustvom i patološkom mržnjom prema Rusiji. Zapad je u njima konačno pronašo dovoljno glupog ali i fanatičnog borca protiv Rusije, plodno tlo za rasejavanje otrovnog korova koji bi u jednom trenutku zahvatio i samu Rusiju.
Ovde je nedostajala samo jedna sitnica a to je motivacija samih budućih ratnika ali i naroda Ukrajine da udari na sopstvenu braću u DNR i LNR. Naravno kao i svugde novac i moć je nešto našta je retko ko gadljiv. Zapad je upumpavao dolare u samu organizaciju i polagano je instalirao u svim javnim instuticijama nesrećne Ukrajine prethodno rastrzane podsovjetskim oligarsima i osiromašenu do prosjačkog štapa.
Šta je to privuklo mlade i tek neretko svršene srednjoškolce u ovu ozloglašenu organizaciju? Moć i novac, pa tako vidimo da na ulicama Kijeva i ostalih većih i manjih gradova od ruske Lade prelazak na zapadna vozila i to luksuzna vozila, tehnika sa potpisom Južne Koreje i Aplla i ono najgore a to su narkotici i hemijski stimulansi.Svojim pripadnicima dali su moć da mogu odlučivati kako će teći obrazovanje tek mladih naraštaja ekvivaltno nacističkoj nemačkoj, sudstvu i policiji i na kraju vojske koja je sramno bila poražena od rezervista i običnih gradjana u otcepljenim teritorijama.
Dolaskom stranih instruktura sami Azovci bivaju potčastvovani i sebe smatraju jako važnim faktorom poput ovčarskih pasa, jer moć im raste i ono za njih najbitnije novac.
Većina je smatrla da puštanjem zatvorenika iz zatvora i podela naoružanja civilima može dovesti do uličnih borbi, ali zaboravlja se jedna činjenica a to je da su te iste zatvorenike u ćelijama smestili Azovci i da je kontrola nad njima nešto što se podrazumeva.
Po mojoj proceni njih je bilo najvše u Mariupolju dok su samo ćelije ostale sa glavnicom Ukro vojske ako uopšte i postoji kao takva.Postavlja se pitanje da li će slom fronta krenuti onog trenutka kada se te čelije očiste.? Moje mišljenje je Da. Ali tu je zakazala Rusija i njeni agenti na terenu, tačnije likvidacijom pometuh glavešina.
Sama ukrajinska vojska nije pokazala nikavo taktičko ni strateško znanje a tome svedoči kopletno uništenje njenog RV i PVO kao celokupne mehanizacije. Skrivanje medju gradjane i zaposedanje gradova je čisti kriminal i genocid nad sopstvenim narodom čemu svedoče mnogobrojna ubistva celih porodica prilikom pokušaja bekstva iz gradova.
Sam generlštab vode zapadni ,,stratezi" preko svojih plaćenika i video linkovima, tako da i da još sutra Rusija osvoji Kijev, većeg čina od NATO kapetena ne bi pronašla.
Zašto paralela sa UČK, isti mentor, isti izvor finasiranja, isti ciljevi i naravno ista taktika ratovanja, samo što nad nebom Ukrajine ne lete NATO avinoni na svu sreću već Ruski.

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

Mislim da ce "Operacija Donbas" krenuti u jednom "Bagariton" stilu. Maaisvan artiljeriski val, pracen podrskom iz vazduha. Sta miliste braco Forumasi koji ce pravci napada biti. ? Ajmo svi da se izjansimo pa da vidimo ko ce pogoditi ...

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3171

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1514978631159853066

GP:"Ruski zračno-svemirski strateški bombarderi koji lete iznad Tule (Rusija) u ovom trenutku pripremaju se za 2. fazu specijalne operacije ️ ️"

Izgleda da če početi ozbiljno. Ovi bombanderi če vjerovatno omekšati utvrdene pozicije ukra.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

@brado
da ne davim temu off- om , evo jedna 'plasticna' slika , znaci Azovsko more poveliko ali malo dublje od Palica, pretpostavljam da je i sovjetski program ekranoplana i razvijan zbog velikih vodenih povrsina koje su relativno plitke, a ravne ( kao sto voda uglavnom bidne) , da dodam i sjever Kaspijskog jezera.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Gromovnik
Iz pravca Harkova i Donjecka, znaci centar i istok.

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

+ komkom

Hvala za info, obrati paznju sta ce da se pronadje u Azovskom po zavrsetku rata (odavno se ispitalo, ne objavljuju jer se onda motiv obe strane stavlja u kalup enormnog profita).

offline
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2138
  • Gde živiš: Beograd

Bobrock1 ::https://twitter.com/AZmilitary1/status/1514978631159853066

GP:"Ruski zračno-svemirski strateški bombarderi koji lete iznad Tule (Rusija) u ovom trenutku pripremaju se za 2. fazu specijalne operacije ️ ️"

Izgleda da če početi ozbiljno. Ovi bombanderi če vjerovatno omekšati utvrdene pozicije ukra.


Ko да није 2022. Резолуције снимака никад грђе. Овде се виде 2 Ту160 и 2 Иљушина који лете испред и ваљда их танкају. Ово ко за параду.

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2008
  • Poruke: 292

Sasvim sigurno je da ce jedan pravac udara ici iz Izjuma ka jugu. Jer er se izjum opasno "zavukao" iza ledja Ukro snagama koje su Severodnjecku i Lisicnjaku


Kuda ce ici klin od juga to jos ne mogu da provalim ako ce uopste i ici

online
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 616

Novak.Asterix ::https://www.index.hr/vijesti/clanak/siri-se-stara-snimka-na-kojoj-ukrajinski-ekstremni-desnicari-slave-ratka-mladica/2351552.aspx

Koliko je ovo realno? Neki Azovci jesu u pitanju


Prvo DW, zatim index, tko je slijedeći? Izgleda da je stigla direktiva iz američke ambasade da se okrenu leđa Azovu.
A još prije koji tjedan na HRTu pričali su da Bandera nije ustvari bio toliko loš kao što mu se pripisuje a tu i tamo moglo se čuti i veseli poklič "Slava Ukrajini" iz usta raznih zvaničnika (ne tako davno Domagoja Vidu su razapeli zbog istog pokliča na SP 2018.).

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 825 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 7 sakrivenih i 771 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, Alibaba1981, amaterSRB, bobomicek, bokisha253, Bubimir, bufanje, CikaKURE, cinoeye, Dimitrije Paunovic, Dogma21, GandorCC, Georgius, hyla, ILGromovnik, Karla, Kubovac, MB120mm, mcgunner, mile23, milutin134, MiroslavD, mnn2, nedeljkovici, Pikac-47, radoznao, Romibrat, rovac, Sančo, sasa87, Singidunumac, Stanlio, stegonosa, Trpe Grozni, vathra, Vlad000, vladas87, Vladko, vukovi, x9, YugoSlav, zbazin, ZetaMan, |_MeD_|, 125