Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1279

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Citat:To se tako kaže u globalističkim naklapanjima. Ako gledamo tako na stvari, sve je izmišljeni društveni konstrukt pa bi, shodno tome, u potrazi za bazom, odbijajući sve što je "izmišljeni društveni konstrukt" trebalo da se vratimo u pećinu umotani u životinjsko krzno. Tako da je to jedna od glupljih definicija.


Uopšte nema veze sa globalističkim naklapanjima, i globalizam je nešto sasvim drugo ima više ekonomsku odrednicu, o globalizmu Gidensova sociologija pa koga zanima neka zagreje stolicu, da ja sada ne davim time. Nije sve izmišljeni konstrukt nacije jesu i to nema dilema zna se tačno i početak stvaranja nacija, i razlozi sve pre toga se ne može nazivati nacijom, vec smo pričali o tome, nemoj da opet prelazimo sve. Ko uopšte traga za ikakvom bazom i ko je napiso da se trebamo vratiti u pećinu i ajd ne izmišljaj i ne ubacuj neke kvazi teorije. I ja nisam ništa definisao vec objasnio razloge zašto je to tako. A ti opet lutaš...





Citat:Na koje je, jel te građanska država imuna? Non sens.



No no ne ubacuj ono što nisam napisao. A i da nisam napisao istorija ti pokazuje da li sam ili ne u pravu...Ne može biti nonsens ono što empirija pokazuje, opet kao po običaju subjektivna borba sa nekakvi vešticama oličenim u građanskom društvu koje jelte napada tvoj ustanovljeni sistem...

Citat:Uostalom šta je to građanska država? Svaka priča o stvarnom građanstvu je samo ideal dok se narod ne izjednači u rasnom, etničkom i lingvističkom smislu.


E ovo je glupost ne čak ni nonsens svrha i ideal građanske države koja je negde više a negde manje prisutan jeste upravo prihvatanje svih različitosti i osobenosti savkog pojedinca ili etničke grupe. A ne znam kako da izjednačiš ljude u rasnom smislu, šta da crnci postanu beli ili obrnuto?

Citat:Sve države koje su formirale stare etnićke nacije nose ime po naciji koja ih je fromirala: Francuska, Italija, Danska. Ni jedna od njih nema neko "neutralno" ime. Dakle jedna etnička nacija je obeležila ove države i daje im miris i ukus. Političke nacije poput SAD, i Brazila formirane su od mnogih etničkih grupa. Ali je i njima pečat utisnula etnička nacija koja ih je stvorila. Amerikancima Engleska, Brazilcima Portugal.

Svrha nije da ima neutralno ime, nema ni potrebe za tim nego da sve različitosti prihvati i utopi u jedno prosto ime građanin, koji ima pravo na sve svoje osobenosti, amerikanac je građanin amerike i pripadnik američke nacije koji može biti i musliman, i sik, i srbin i da zadrži sve svoje osobenosti, isti slučaj i sa Francuskom, Italijom i ostalima.


Citat:Čak i u afričkim državama, kako god da se definisale, dominantan je jedan etnički jezik. ili jezik kolonizatora da bi etnički različiti narodi mogli međusobno da komuniciraju. Takođe, tamo gde je jezik kolonizatora službeni, ako postoji dominantna etnička grupa, njen jezik postaje službeni jezik uporedo sa jezikom kolonizatora. Takav je slučaj sa svahilijem u Tanzaniji, kečua i ajmara u Boliviji i Peruu.

Ne bih ja o Africi i njenim državama pošto znaš koliko i koje probleme vuku od kolonijalizma, i ne znam kako od građanskih država Evrope odluta na države u Africi i ostalim kontinentima.

Citat:Kakva god da je ustavna odredba države, jedna etnička grupa dominira. I tome se svi moraju povinovati. Jer ne možete voditi BBC dnevnik na urdu ili pakistanskom već na engleskom. Simbol Francuske nije Grande Mosquée de Paris već katedrala Notr Dam. Može se biti minstar kao Rašida Dati, Marokanka ali se ne sme nositi burka.

Ha BBC emituje dnevnik na preko 55 jezika...On je kulturno dobro Francuske a ne simbol države, pošto oni od njega zarađuju poštuju a ne prave totem kojem se klanjanju, pogotovo što znaš kolika je sloboda ispovedanja vere u Fra npr. Pa teško da kao ministarka nosiš Burku koja ti pokriv celo lice, znaš treba zboriti nešto, na sastancima. Drugo i u arapskim zemljama žene u politici ne nose Burke. Pomešao si druže sa ja mislim Hijab ona nije zabranjena za odrasle žene u Francuskoj, pošto je ona samo veo, koja pokriva glavu, ako se ne zove tako neka me neko ispravi.
Ti moraš shvatiti jednu stvar savršenstvo ne postoji u nijednom sistemu i neće ga nikada ni biti. Ta građanska evropa koja je zamišljena o kojoj pričamo, nije onakva kakva se zamislila u idejama Sumana i Monea. Ali ako misliš da je nacionalizam savršena opcija...onda si u velikoj zabludi.


Citat:Građanstvo podrazumeva da se sviizjednače po etničkom, rasnom i lingvističkom smislu, što je nemoguće. Uostalom, zašto nam na primer, V.Britanija ne dozvoli da se svi izjasnimo kao Englezi i ne da nam pravo da odemo da živimo tamo.

Nisam ja siguran da ti uopšte znaš šta je građanin Pošto ne želim da davim temu koja se bavi ratom, ja ti neću odogovarati.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

Jel ima neko da je u međuvremenu dobio proverenu informaciju ko beše u onom tenku što oduva grupu Ukrajinaca? Rus, ili Ukrajinac daltonista? Mislim nije mi bitno, ali rekoh da diskusiju o nacionalizmu malo prošaramo vojnim temama... Very Happy

A što se tiče projekcija buduće organizacije Ukrajine i uništenja nacista na zapadu Ukrajine, mislim da se Poljaci već oštre da ulete i da vrate svoje nekadašnje teritorije. Verujem da je sa te strane neki dogovor sa Rusijom moguć, Rusima odgovara da taj vruć krompir padne u ruke Poljacima, a Poljaci bi ne samo vratili teritorije, nego bi dobili priliku da se najzad obračunaju sa sledbenicima Bandere i Demjanjuka.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19165

Logika kaze da je Rus koji je kasno video trake, cinizam kaze da je Ukrajinac koji nije video trake vec samo vozilo sa ruskim oznakama.
U ratu... 50/50.

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14792

Није само до логике, има и до локације.
Тенк је Т-64 (Бојанк препознао} , који не користе Руси. Користе га припадници ЛДНР и Украјинци.

Ако је сликано у околини Кијева или на северу, пошто тамо нема припадника милиција, ради се о пријатељској ватри. Ако је снимљено према Доњецку и Луганску, може бити и њихов тенк.

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 113

u medjuvremenu, J-20 ulazi u redovni rezim patrole:

globaltimes.cn/page/202204/1259239.shtml

sezona tajfuna prestaje krajem septembra, a najlepse vremenske
prilike su u novembru. bas kad i midterm izbori treba da budu...
dovoljno je da zakazu malo vecu vezbu.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Gomila vatrogasnih kamiona hrli u Mariupolj. Navodno, pumpa se voda u tunele u Azovstalu.
Tako bar piše Nebojša Babić na svom facebook profilu. Da li je to uopće izvedivo?
Citat:Ovu taktiku će koristiti sljedećih par dana:
Vatrogasna vozila kreću ka čeličani Azovstal u južnom Mariupolju u Ukrajini, ali požara nema. Kamioni će se koristiti za pumpanje vode u fabriku, za pronalaženje ili utapanje 3000 militanata iz puka Azov skrivenih u ogromnom podzemnom prostoru ispod fabrike. Svaki vatrogasni kamion će pumpati oko 35 000 galona na sat u podzemni kompleks kroz nadzemne vazdušne kanale dok se sve neprijateljske trupe ne udave ili ne izađu na otvoreno.

Izvor: https://www.facebook.com/nbabaicbutkovic

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

Malo Točeno ::40 bm 21 grad na vozu, snimljeno u Tjumenju.

https://t.me/bograta/10531


Bio je jos jedan tovar juce, u Kazanju.

Sto onda govori da do pocetka ofenzive ima bar jos deset dana do dvije sedmice

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 724
  • Gde živiš: Bratislava

O brate.
Ugušiste temu, prvo sa Moskvom, a onda sa nacionalizmom!

Glede slučaja "Moskva", sinoć mi prijatelj ispriča, šta se o tome šuška u Sevastopolju.
Navodno, nema šanse da je pogođena bilo kakvom raketom, zbog činjenice da je imala aktivne sve opto-elektronske senzore zaštite, kako na CIWS-u, tako i na PVO odbrani.
Oštećena je tačno na liniji gaza, tako da je 99,9% u pitanju plutajuća mina.

Ništa od ovog nije zvanično, a momak sa kojim sam u kontaktu radi kao kranista u luci Sevastopolju.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Budimir

Јесте логично да користе воду да поплаве подземне објекте. Али ко то може да зна да се ка Маријупољу крећу ватрогасни камиони? Реално.
Довољно је да им вода буде мало изнад чукљева и за пар дана ће се предати.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Čitam jutros, Zelenski kaže da je poginulo 2.500-3.000 ukrajinskih vojnika ukupno od početka...

Čitam i ne verujem da je u stanju ne da laže, ni da se blamira čak, nego da je u takvom psihičkom stanju deluzije da uopšte ne rezonuje perceptivnost brojke koju on iznosi... Ne shvatajući da samo toliko poginulih Ukrajinaca celi svet sa pola mozga može samo da pretpostavi u jednom kvartu Mariupolja, a ne u celom ratu...

Ovaj čovek će stvarno biti grobar svoje nacije, ne znam kakvo čudo treba da se desi da ne bude

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 924 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 4 sakrivenih i 888 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bokisha253, ccoogg123, croato, Dimitrise93, DonRumataEstorski, Dukelander, dule10savic, Excalibur13, ginjica, kuntalo, Lieutenant, madza, milutin134, mnn2, Mr. Majevica, mrav pesadinac, nedeljkovici, nenad81, ozzy, Panter, pein, Rakenica, S-lash, S2M, Srki94, Srle993, Trpe Grozni, Tvrtko I, Vlajman1957, wulfy, zziko, |_MeD_|