Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3941

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

ЛИНК

Бивши посланик украjинске Раде Журавко убијен је у нападу Хајмарсом на хотел у Херсону. Журавко је био проруски оријентисан и гласао је за присаједињење Херсонске области Руској Федерацији првог дана референдума.

Интересантно да су проруски политичари јако често циљ напада Украјинаца. Шта је то што садашњој власти у Украјини прети од њих више него од руске војске, с обзиром да јако често троше скупоцену муницију за убијање унутрашњих политичких противника, уместо да је искористе за одбрану од "агресора"?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1820

Bobrock1 ::
OK. Samo nije mi jasno, zašto nije izbacivao mamce, kad leti nad neprijateljskom teritorijem.

Значи пилот треба константно док лети над непријатељском територијом бацати мамце?
Bobrock1 ::Vozaju se ruje, kao po luna parku, nije njih biriga.
Пишеш глупости.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 733
  • Gde živiš: Beograd

Jesen na pragu, lišće opada. Uskoro će temperaturne promene ogoliti pejzaže i krajolike. A onda će džojstici da se zapale, i na jednoj i na drugoj strani.
Operateri malih, srednjih a i velikih "zujalica" imaće pregledniji front, i daleko više posla. Verovatno i više uspeha, imaće oni koji budu imali prednost u, kako neki ovde kažu moderno, "numeraciji".
Nastupa na terenu druga vrsta "maskirovke", ona koja se mora stopiti sa površinom tla, suprotno od dosadašnje, koja se većinom oslanjala na visinsku vegetaciju. Nadam se da mozgovi zaduženi za pripremu taktike računaju na ovu vrstu "preventive" i da tekstilni kombinati širom matice danonoćno štancaju sve vrste pokrivki i cerada, makar i višak. Da ne bude kasnije češanje po glavi.
Ašov, to sveto oružje svakog pešadinca, moraće još više da se usija, da ne moraju prsti na rukama da ih menjaju kad zagusti. O jakim utvrdama i da ne govorim. O težem i sporijem manevrisanju tehnike tokom jeseni i zime, takođe. Više vojske i tehnike = više ciljeva.
Isto se tako nadam da se ove vojne rezerve koje se pripremaju za teren neće trošiti na način na koji to radi ona druga strana. Bezdušno.
Treba dobro obezbediti front, pogotovo pozadinu. Višestruko jače nego do sada.

offline
  • HDMI 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 17 Jul 2019
  • Poruke: 332

mean_machine ::HDMI ::Posada bi pre trebala da bira nešto laserski vođeno,može i gliding bomb,a ne da izigravaju partizansku eskadrilu.

Da na papiru je tako ali toga kod Rusa nema. Nemas prvo moderni univerzalni nisanski kontejner, vec smo zaboravili kad su krenuli sa razvojem istog cini mi se 2000tih u kooperaciji sa Francuzima pa to puklo pa onda predstavili T220 domaci ali tu nesto skripi takodje.

Krilate bombe po meni jesu enigma zasto ih nemaju npr krilata bomba sa malim raketnim motorom je razvijena u SSSR jos pre drugog svetskog rata i imala je neko radio vodjenje primitivno ali opet upotrebljivo. DSR je poremetio razvoj a ne bi me cudilo da su tvorci zavrsili u cistkama jer je to ocenjeno kao sabotiranje i moguce da kasnije niko nije se istima ni bavio da ne zaglavi gulag:
http://nevskii-bastion.ru/prab-203-gliding-air/


Oćigledno smo do sada, u ovom sukobu,više videli šta Rusi nemaju ,nego šta imaju.
Do sada,veliko razočarenje,bar za mene.
Ako se manem, opreme i naoružanja,ono što me je najviše iznenadilo je, da em što su jako tanki u obaveštajnom radu,nego im još i cure informacije sa najbitnijih mesta,pa tako maltene sve što je rekla ona britanska služba,ispade tačno.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

šumar bk2 ::Jesen na pragu, lišće opada. Uskoro će temperaturne promene ogoliti pejzaže i krajolike. A onda će džojstici da se zapale, i na jednoj i na drugoj strani.
Operateri malih, srednjih a i velikih "zujalica" imaće pregledniji front, i daleko više posla. Verovatno i više uspeha, imaće oni koji budu imali prednost u, kako neki ovde kažu moderno, "numeraciji".

Rasputica je idealan period za SEAD/DEAD misije zbog tezeg manevrisanja sredstava na zemlji.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1317

Evo baš i na TG članak na tu temu, provucite kroz translator

https://t.me/boris_rozhin/64993

Dodao bih samo da do dan danas niti izraelska avijacija ne kontrolira VAP Sirije i ne ulaze, nego lansiraju krilate "preko brda".

Što se Lymana, već sam pisao da se ni meni situacija uopće ne sviđa ali po mapi koju sam gledao jučer i izvještajima, situacija još nije alarmantna.. ali slične situacije su bile i prije pa je završilo probojima...

offline
  • HDMI 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 17 Jul 2019
  • Poruke: 332

@Mitraljeta

Nema tu ništa idealno,idealno bi bilo da Gorbačov nije srušio berlinski zid, i ujedinio osovinu zla.Za dva izazvana svetska rata,hiljadu godina su trebali da budi kažnjeni, a ne da rusi danas ,opet rataju protiv njih.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5484

@mean machine

Mogli su od Kineza nabaviti nišanske kontejnere u
za ovaj period dok su nabavljali iranske BPL...

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1317

Napisano: 25 Sep 2022 10:11

U Rusiji pokopali Bidena

https://t.me/boris_rozhin/65001

Very Happy

Dopuna: 25 Sep 2022 10:17

Tu kažu da su sve posade od jučer spašene

https://t.me/boris_rozhin/65020

offline
  • Pridružio: 07 Maj 2020
  • Poruke: 836

Shinobi ::Zaista nerazumljivo je da suske cuvas od S-300 a lome ti ih stingerima i iglama.

Taktika lovačko-bombarderske avijacije u okruženju bogatom savremenim i još i višekanalnim raketnim sistemima PVO i jeste let na malim visinama, po mogućnosti čak ispod 1000 metara. Nije to ništa "paušalno". Rađene su matematičke studije, na osnovu iskustava i vežbi, da je verovatnoća da lovac-bombarder koji leti na srednjim i velikim visinama u takvom okruženju bude pogođen (i oboren) idu do blizu 100%, a da na visinama od oko 1000 metara (i niže) opadaju na svega 15-20%.
E sad MANPAD jesu problem, a mogu se donekle rešavati IC mamcima, a već je neko spomenuo ipak daleko slabije bojeve glave tih raketa, koje najčešće uzrokuju "samo" oštećenja letelica.
Tu sad treba uključiti i SEAD podršku i slično, ali nemaju sve avijacije takve mogućnosti (čak osim Amera i možda donekle Izraela, verovatno niti jedna dovoljno), a i da bi se to sprovodilo treba imati ostvarenu prevlast u VaP-u.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1121 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 4 sakrivenih i 1081 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: antonije64, Areal84, babaroga, Bobrock1, bokisha253, delrey, dushan, FOX, Georgius, Griffon vulture, hooraay, Karla, Koridor 11, Kriglord, Krvava Devetka, kybonacci, Lieutenant, Lošmi, Mercury, Milos ZA, milutin134, nebkv, Oscar, pein, procesor, raptorsi, ruger357, Srky Boy, Srle993, stegonosa, Tores, Trpe Grozni, Vladko, Webb, wolf431, yrraf