Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4296

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Steeeefan ::већ је једноставно гувернер Чељабинске области (или ипак градоначелник града Чељабинска, нисам сигуран) објавио да је погинуло 6 мобилисаних суграђана.

Чудо да у рату неко погине?

Citat:Рекло би се да је макета. Нигде секундарних експлозија а има 4 ракете. А и крила од ракета се преплићу.

Није, јасно се виде војници около, да је макета не би било њих у близини.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Mae 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2022
  • Poruke: 4

Trinitron1 ::

Колега такве паушалне оцене ни ми који смо у тој струци не би могли да дајемо.

1 Елетроенергетска расклопна постројења која су гађана конвеционалним наоружањем (што је у Украјини случај) , а не графитним бомбама "sredi relativo brzo" ЈЕ НОНСЕНС.
2 ВН трансформатори и јесу део расклопног постројења, те их не можете гледати као засебну целину термоелекране јер то нису (ВН трафо је део раск. постројења). Поред тих постројења постоји допрема угља, котловница и стројарница. Овде су раск. постројења гађана не графитним бомбама и то су генерално тотална уништења - нема ту поправке. Могу да јаве моментално Хрватима они праве добре трафое, под условом да имају на легеру нове.
3 Трансформатори се не поправљају на лицу места, већ се носе на ремонт где се севрвисирају, али под условом да нису тешко оштећени. Ако јесу - бакар на рециклажу и ћао.
4 Ако су погођени ВН осигурачи (сф6) или катодни одводници, растављачи- ту нема "sredi relativo brzo" него комплетна замена.

Само за време лета када се врши ремонт једног комплетног блока ТЕ да би очистили керамичке изолаторе од прљавштине вам је потребно времена и енергије скоро колико и ремонт елетро-будилице у стројарници.

И да не идем даље, оно што сам ја видео на снимцима су озбиљна оштећења која захтевају и време и материјалне ресусе и коначно нове трансформаторе итд. итд.

Фото илустрација где пирален гори.



Додатак посту - Разводна постројења трансформишу напон са високих вредности на ниске, или обрнуто - СТОГА не пишите KW већ KV.
Дакле Волт, а не Ват.


Sad bas citam za Piralen koliko je to opasna i otrovna materija:

On nam je pojasnio da kada piralen iscuri u zemlju on trajno zagađuje zemljište, kao i podzemne vode koje tuda prolaze.
Prema njegovim rečima, najveća opasnost od piralena je prilikom njegovog sagorijevanja na otvorenom prostoru, jer se tada oslobađa veliki broj opasnih i kancerogenih produkata.
– Kada piralen gori on se ne može gasiti običnom vodom. Gašenje mora biti brzo, a požari se moraju gasiti penom i ugljendioksidom, bez vode. Kad se gase penom ona ostaje tu, a ako gasite vodom ono ide u zemlju i podzemne vode – objašnjava Aleksić.
Prilikom gašenja tih požara moraju se nositi maske, jer će inače doći do unošenja piralena u organizam, a definitivno postoji povećan rizik kancerogenog obolenja prilikom udisanja i ili nanošenja piralena na kožu.
Aleksić nam je pojasnio i proceduru zbrinjavana zemljišta kada piralen iscuri.
– Kada piralen iscuri u zemlju, prvo morate uzorkovati zemljište na više mesta i povremeno se udaljavati od mesta gde je iscurilo i testirati tu zemlju. Kada dođete do mesta gde se utvrdi da nema zagađenja, onda još pola metra dalje treba iskopati svu zemlju mašinama. Dubina bi trebala biti do jednog metra – istakao je Aleksić.
Iskopanu zemlju treba staviti u plastičnu burad koju treba dobro zatvoriti.
– Zatim je najbolje da se iskopa i betonira glinene rov i da se u njega stave ova burad i zatrpaju. To je najbolji način za zbrinjavanje. Slična je procedura i ako iscuri na beton. Tada po tom mestu treba posuti pesak koji će upiti piralen, i zatim taj pesak, kao i sav alat i odeću, treba staviti u burat i zakopati u glinene rovove – kaže Aleksić.
Kada je u pitanje uništavanje piralena, jedini efikasni način je termička razgradnja, ali nigde na Balkanu nema tih fabrika. Najbliže su u Austriji i Nemačkoj.
– To nije nimalo jeftina cena; zbrinjavanja ulja piralen košta oko 10 evra po litru i to jedna od najskupljih cena zbrinjavanja ulja – kaže na kraju Aleksić.
Tekst za link

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Путин:

- до сад је мобилизовано 223 хиљаде од планираних 300 хиљада
- мобилизација се завршава за 2 недеље
- у састав јединица је до сад уврштено 33 хиљаде мобилизованих
- борбене задатке тренутно извршава 16 хиљада мобилизованих

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32579

Deki se malo gubi

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Маск стигао на "Миротворац"

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/158091414.....lu7YPwlFfA

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1820

Rocker ::Efektivnost kumulativnog mlaza je veća ako se BG aktivira dalje od cilja.

Зависи од врсте и облика експлозива, али у теорији да. Неких метар од циља.

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Колега "Mae" нисам улазио у тематику колико је пирален опасан у смислу канцерогености, али све што сте навели је потпуно тачно.

Додао би и то да се пирален временом мења на ВН трафоима и када није запаљен и када није исцурео, а јако опасно радити са њим.

Унишавање пиралена који је изгубио својства вискозитета и хлађења , а замењен пирален је тек велика мука и опасност за раднике и околину. Економски издаци за уништавање пиралена који није за употребу је посебна прича.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Ja samo znam kolko je tesko naruciti i popraviti nesto od srednjonaponske opreme u fabrici..cak i kablove je tesko naci i ima dosta fizikalisanja...Tako da tesko oni to poprave preko noci...

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1580904645329027073


GP":Ruska zastava na tornju u blizini tvornice namještaja u Artemovsku. To je istočna periferija grada, gdje je PMC "Wagner" ušao u kolovozu."

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Авдејевка се сада налази у полуокружењу

https://mobile.twitter.com/AZgeopolitics/status/1580921824845516800

А и Берић рече у овом последњем клипу да се иде на опкољавање Авдејевке

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1121 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 5 sakrivenih i 1082 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, Ben Roj, cavatina, CikaKURE, comi_pfc, dankisha, debeli, Dimitrise93, doktor1964, Dorcolac, Georgius, hologram, HrcAk47, kolle.the.kid, krkalon, ksyyaj, Kubovac, kybonacci, ladro, Leonov, Marex, milos.cbr, Miskohd, mocnijogurt, muaddib, nebkv, Pohovani_00, RJ, Srle993, styg, vandrej, vathra, yrraf, ZetaMan