Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4790

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3101

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu

GP":Lokalne javnosti objavljuju video s praznim policama i redovima u trgovinama u Kijevu
"Milijun ljudi, a kruha nema. Je li to to"? - iznenađena je stanovnica glavnog grada"

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Kao što se zapadni ekonomski model u poslednjih 50 godina sveo na najobičniju Ponci šemu, tako je i njihov konstantni marketing o "međunarodnoj zajednici" ujedinjenoj pod američkom čizmom najobičnija šarena laža.

Pogledajte glasanje UN o neobavezujućoj rezoluciji o Ruskim reparacijama Ukrajini.
Od 193 zemlje članice je za rezoluciju glasalo 94. Rezolucija je prošla zato što je 14 zemalja glasalo protiv, 73 je bilo uzdržano a 12 zemalja nije uopšte ni želelo da prisustvuje sednici.
Od ove navodne "međunarodne zajednice" ujedninjene pod američkim đonom su standardne NATO pudlice + odumirući Japan, još gore odumiruća južna Koreja i pregršt minijaturnih, potpuno beznačajnih zemalja. Uopšteno američki princip rasturanja država i pravljenja vazala od nastalih minijatura je upravo pravljenje privida neke većine "demokratskih" zemalja ili tzv. međunarodne zajednice.
Jedine dve značajne zemlje za koje sam bio iznenađen d anisu uzdržane su Argentina i Meksiko.
Vrag će ga znati, možda su njihovi ambasadori dobili ponudu koja se ne odbija.

Umesto da jedna SFRJ u UN ima reč kao protivteža neokolonijalistima, raspadom smo dobili 5 američkih pudlica.
Umesto da jedna SSSR bude ogromna protivteža neokolonijalistima, raspadom smo dobili 3 baltička rektalna polipa + Soroševu Jermeniju, Gruziju i nacističku Ukrajinu.
Eto, za američku rezoluciju su glasali Malavi, Maldivi, Malta, Maršalova Ostrva, Mikronezija, Monako, Mijanmar. Ovo su samo države na slovo M. Tragično...

I onda prođe vest "Ujedinjene nacije traže od Rusije" a kada sabereš populaciju tih zemalja UN koje su glasale dođeš na 30% stanovnika Zemlje ili i verovatno i manje.
Smejurija i jeftina propaganda za morone.
Kolega Frunze je potpuno u pravu, i trenutnu situaciju u UN možemo okarakterisati kao Liga Naroda 2.

BRICS se uvećava iz meseca u mesec i najavljuje SVOJU VALUTU čija vrednost će biti podržana robom i resursima, a ne anglo-saksonskim bankarskim kartelom i prisilom da se trgovina nafte i plemenitih metala odvija isključivo američkim dolarom.
Saudijska Arabija pregovara sa Kinom da im prodaje naftu u domaćim valutama.
To je pre desetak godina bilo nezamislivo i instant bi imali Libijski scenario.

Sa punim pravom se može pitati zašto Ukrajinska energetska mreža nije rasturena u prvih mesec dana rata, zašto su Rusi nastavili isporuke gasa EU kada je ta ista EU od prvog dana punila Ukrajinu oružjem.
Sa punim pravom se mora KRITIKOVATI KATASTROFALNA situacija oko Balakleje gde je odbranu držalo 10 puta manje trupa nego što vojna struka kaže.
Sve te kritike stoje.
Ali, reći da zbog očiglednih Ruskih propusta u vojnoj sferi svet nije uveliko u procesu podele na dva tabora od kojih jedan tabor ima 80% planetarne populacije je vrlo naivno.

Rusi su izgubili Herson, to je činjenica.
Ali je takođe činjenica da su za članstvo u BRICS aplicirali ili su u toku aplikacije 12 zemalja od kojih bih izdvojio Indoneziju, Saudijsku Arabiju, Iran, Argentina, Alžir... i činiće preko pola svetske populacije, 60% nalazišta gasa, 45% nafte i oko 50% svetskog BDP.

I za kraj, kao potpuni paradoks bih rekao da će taj nazovimo ga BRICS+ od 17 zemalja i 50+% svetske populacije u UN komotno preglasati Maršalova Ostrva, Fidži, Luksemburg i ostali beznačajni lizači američkih đonova.

Liga Naroda, ali nadajmo se ovaj put bez Svetskog rata.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 409

Jedna od teorija na pitanje koje muči mnoge, zašto Rusi nisu unišili mostove i energetsku mrežu davnih dana.
Kaže, zato što su Ruski oligarsi (navodi se koji i s kojom robom) partneri s Ukrajinskim oligarsima i da su uništeni mostovi i željeznica Ukrajinci ne bi mogli izvoziti svoju robu, aluminij, titan, željezo, gnojiva, hranu, glinicu... za koje su im sve partneri Rusi koji bi tada isto ostali bez love.

https://alterminfo.blogspot.com/2022/11/usprkos-za.....neral.html

I da se Surovikin oglušio na "zabranu" oligarha i jučer "ugasio" željeznicu.
Ako ima samo malo istine u ovom onda se Rusi bore s jednom rukom zavezanom.
Ne kažem da vjerujem 100% u ovo, ali kada netko komparira Amere u Iaku, Libiji itd. ovaj sukob se ni po čemu ne može izjednačavati, jer po meni je ovo najbliže građanskom ratu što može biti i tek ćemo čitati koliko je tu bilo interesa i isprepletnih priča.

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2020
  • Poruke: 65

Na kraju ce ispasti,da se Putin digao na rat,da bi zastitito razne kumove,komrade od u strahu od raznih obojenih revolucija i otimanja rudnih bogatstava,koji su pod patronatom istih tih kumova,brace,drugova i tako im unistili utopiju.

offline
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 469

Kad već kolega pomenu železnicu, evo jednog snimka sa iste:

https://t.me/ukraina_ru/118422

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5463

Ruski Jutjuberi zeznuli i poljskog predsjednika Andreja Dudu. Mislio je da priča sa Makronom.
https://www.reuters.com/world/europe/russian-prank.....022-11-22/

Pokušao sam i u poljskim medijima da nađem, ali ne ide mi baš. Ne nailazim na demant.


Pošto neko reče nešto u fazonu da Rusiju više neće ozbiljno shvatati skoro niko:

Citat:"Emmanuel, believe me, I am extra careful," Duda tells the caller. "I don't want to have war with Russia and believe me, I am extra careful, extra careful."



Video

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2021
  • Poruke: 197

Ситуација се увек промени када синови једне државе почну да долазе кући у ковчезима. Додуше, да Дуда прочита овде колико су Руси слаби, ето њега сутра већ пред Москвом.

Подсети ме ово једном на једну сиутацију у раној младости, када је један назови мангуп хтео да поручи једном мом другу да више не долази у крај, преко мене. Рекох важи пријатељу, али не, све што имаш реци му сам. Наравно, ни речи са друге стране. Па тако и ово.

online
  • kihot 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 11 Avg 2008
  • Poruke: 29

+ Potencijalno interesantna situacija
Hm, jesmo na vojnom forumu ali na ovoj temi vojna zbivanja kao da nikog ne zanimaju. Nadao sam se da će se još neko oglasiti ali jok. Imam određemog tipa vojnog iskustva ali strateškog ne pa onako laički, gde ovde par brigada sa obe strane može da se sukobi?

offline
  • yrraf  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2488
  • Gde živiš: Loznica Srbija

@JimmyNapoli

Ma sigurno je to. Pošto gde god je došla obojena revolucija prvo su uzeli pare bogatima i podelili sirotinji. Uglavnom sve počne preko noći da pršti od jednakosti. Te zemlje odjednom počnu da imaju manjak radne snage, otvaraju se nove domaće visokotehnološke firme, te firme počnu da kupuju kompanije po zapadnim državama i izvlače profit iz njih. Sve krene da pršti od razvoja i prosperiteta. Ali jbg. Rusi nemaju sreće. Neki zli Putin i krupni kapitalisti, koje ako su Rusi zovemo Oligarsi, ruše sneška. Jer ja sam ubeđen da bi ruski narod mnogo mnogo više profitirao da naftu iz Sibira vadi Shell nego Gazprom Njeft. To je prosto logično.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5241

Leonov ::Jedna od teorija na pitanje koje muči mnoge, zašto Rusi nisu unišili mostove i energetsku mrežu davnih dana.
Kaže, zato što su Ruski oligarsi (navodi se koji i s kojom robom) partneri s Ukrajinskim oligarsima i da su uništeni mostovi i željeznica Ukrajinci ne bi mogli izvoziti svoju robu, aluminij, titan, željezo, gnojiva, hranu, glinicu... za koje su im sve partneri Rusi koji bi tada isto ostali bez love.

https://alterminfo.blogspot.com/2022/11/usprkos-za.....neral.html

I da se Surovikin oglušio na "zabranu" oligarha i jučer "ugasio" željeznicu.
Ako ima samo malo istine u ovom onda se Rusi bore s jednom rukom zavezanom.
Ne kažem da vjerujem 100% u ovo, ali kada netko komparira Amere u Iaku, Libiji itd. ovaj sukob se ni po čemu ne može izjednačavati, jer po meni je ovo najbliže građanskom ratu što može biti i tek ćemo čitati koliko je tu bilo interesa i isprepletnih priča.


Napon od 750000V je ruski ( sovjetski ) specijalitet i kad to ode nema popravka, ulje koje se koristi u tim transformatorima je i otrovno i kancerogeno. Kad se razlije po zemlji onda se bagerima skida taj sloj i trpa u bačve i čuva se kao nuklearni otpad , a radna odjela rukavice i bager je najbolje zakopati u betonski blok.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 925 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 2 sakrivenih i 905 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, Buzdovan, dika69, FileFinder, HrcAk47, Istman, kihot, krkalon, KUZMAR, mercedesamg, Metanoja, miodrag, nikoladim, Oscar, Rogan33, ruma, ss10, wolverined4