Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4800

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3012
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Аватхорн, ја не видим ту хомогенизацију у Украјини! Па погледај само одзив на мобилизиацију, погледај бројно стање војске за толику земљу, мени је то све јако чудно и више ми говори да већина људи само чека да ово прође. Па кад су бомбардовали Србију ја који живим 300 км од исте сам ишао са школом на протесте у центар града. Видјећемо шта ће отежан живот без струје рећи о тој хомогенизацији против заједничког непријатеља и спремносги на жртву, већ су почеле трзавице на релацији Зеленски-Кличко.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

awathorn ::

Pa nisam ja ušao u Ukrajinu sa crvenom zastavom, nego ruska vojska molim lepo.


Не прави се блесав добро знаш шта та застава означава код РУСА, а и код велике већине данашњих украјинаца..а то је борба против фашизма и крвника који су побили 15 милиона цивила, највише гле чуда Руса...исти ти су данас на власти и слободно марширају у сред Киејва са свастикама на рукама...Не видим нешто да се народ против тога буни,да излази на улице и да протествује...ако не за тај дан, зашто не после или пре тога...Немој ми само рећи да нико од њихових није страдао у том великом рату...

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Борци ОСУ у рововима на фронту код Артемивска

Украјинска јавност објављује фотографије. Види се да су тамо Оружане снаге Украјине до колена у води и блату.
Украјински ровови овде личе на ровове из Првог светског рата
https://t.me/SrbijaRusija/10909

Украјинске оружане снаге спремају велики напад на Сватово

Са терена се јавља да украјинска војска масовно пребацује трупе у област Харкова. „Спрема се велика офанзива.

Много трупа је концентрисано у Харкову и региону, индустријска зона града је сва у прслуцима“, кажу очевици.
Највероватнији правац удара се зове Сватовское (ЛПР).
https://t.me/SrbijaRusija/10912

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

sremac983 ::
Не прави се блесав добро знаш шта да застава означава код РУСА, а и код велике већине данашњих украјинаца..а то је борба против фашизма и крвника који су побили 15 милиона цивила, највише гле чуда Руса...исти ти су данас на власти и слободно марширају у сред Киејва са свастикама на рукама...Не видим нешто да се народ против тога буни,да излази на улице и да протествује...ако не за тај дан, зашто не после или пре тога...Немој ми само рећи да нико од њихових није страдао у том великом рату...


Ne pravim se ja blesav, nego ti pokušavaš svoje fantazije o Rusiji da prilagodiš stvarnosti.

Nisu bez razloga komunisti druga politička snaga u Rusiji i (bili) druga najjača proruska politička grupacija u Ukrajini.

Baba koja žali za zlatnim vremenima sedamdesetih godina je pre bila glasač komunista ili partije regiona, nego Julije Timošenko ili Olega Ljaška. I sve su šanse da je to pre zbog nostalgije prema pokojnom sistemu i mladosti nego zbog nekog dubokog promišljanja o ruskom karakteru Kijevskih velikih kneževa. Ne znam što te to pogađa toliko? Very Happy

fantom_S ::Аватхорн, ја не видим ту хомогенизацију у Украјини! Па погледај само одзив на мобилизиацију, погледај бројно стање војске за толику земљу, мени је то све јако чудно и више ми говори да већина људи само чека да ово прође. Па кад су бомбардовали Србију ја који живим 300 км од исте сам ишао са школом на протесте у центар града. Видјећемо шта ће отежан живот без струје рећи о тој хомогенизацији против заједничког непријатеља и спремносги на жртву, већ су почеле трзавице на релацији Зеленски-Кличко.

Vidi, moguće. Nit znam kakvo je brojno stanje vojske, nit znam koji je odziv na mobilizaciju.

No i to su neke relativne kategorije. I kod nas je bila masa pobegulja i političkih sukoba, pa i političko-vojnih sukoba, profiterstva i muljanja, pa se ne može reći da nismo bili homogeni u odnosu prema protivniku.

Uglavno, vojska koja nema moral i želju da se bori bi davnih dana pukla pod udarima ruske artiljerije. Ukrajinci nisu. E sad, možemo da verujemo da iza svakog nevoljnog Igora ide po jedan nacista sa pištoljem uperenim u glavu ili možemo da verujemo da tu postoji neka kohezija.

Ne mogu da dokažem ni jedno ni drugo, ali znam šta mi je verovatnija opcija.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7966
  • Gde živiš: Zagreb

mgolub ::
+ ŠBBKBB

razumno razmišljanje, međutim kronologija događanja ga pomalo demantira.
U tom slučaju mnoge stvari vezane za SVO nisu bile potrebne.

Tu pretpostavljam naravno da su Rusi i prije započinjanja SVO mogli anticipirati takav razvoj događaja u slučaju preuzimanja potpune kontrole nad Ukrajinom. Mislim, ne treba za to biti neki poseban genij, to je 1+1.

Međutim, ja bi se više htio osvrnuti na tu tezu, koju sam više puta mogao pročitati i to iz oba "tabora", da bi zauzimanje Kijeva značilo kapitulaciju Ukrajine i pad vlade.
To je potpuno kriva pretpostavka, pogotovo s obzirom na podršku Zapada. Dogodilo bi se samo to da bi vlada preselila u neki drugi grad, pa čak po potrebi i u egzil, ali kapitulacije ne bi bilo, dok to ne kažu iz Washingtona.

Na koncu, čak i u ne-proxy ratovima to nije zagarantirano. Primjer je Rusija u vrijeme Napoleona, a i '41 je već bio spreman plan za evakuaciju Moskve, ali ne i kapitulaciju.

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

awathorn ::
....Ukrajinci su stavljeni u priliku da se podignu i dočekaju oslobodioce ili da obuku uniformu i ratuju protiv agresora. Izabrali su ovo drugo i to je to.


Zbog toga, cim se otvorio koridor prema agresoru, svi su poceli prelaziti tamo.
Da ga nisu bombardovali i da je ostao otvoren, svi bi i presli (ukljucujuci i Zelenskog, k'o u Radovanu III Very Happy )

Naravno, izuzev Galicije. Oni se vise ne mogu spasiti

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

awathorn ::

Ne pravim se ja blesav, nego ti pokušavaš svoje fantazije o Rusiji da prilagodiš stvarnosti.

Nisu bez razloga komunisti druga politička snaga u Rusiji i (bili) druga najjača proruska politička grupacija u Ukrajini.

Baba koja žali za zlatnim vremenima sedamdesetih godina je pre bila glasač komunista ili partije regiona, nego Julije Timošenko ili Olega Ljaška. I sve su šanse da je pre zbog nostalgije prema pokojnom sistemu i mladosti nego zbog nekog dubokog promišljanja o ruskom karakteru Kijevskih velikih kneževa. Ne znam što te to pogađa toliko? Very Happy


Лепо те питах шта та застава означава и за једне и дрге, а ти мени напишеш овака коментар у коме ја фантазирам.

Какве везе има једна баба и Кнежеви Кијевски са мојим коментаром на бандераше са свастикама у сред Кијева и то са све бакљама и где су противници истих, јер као што рекох нема шансе да није неко од њихове родбине у прошлости за време великг рата настрадао....

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2022
  • Poruke: 1

ako je toliko ukrajinaca poginulo koliko se prica, isto se sada moze reci da nema nekoga kome neko od rodbine nije poginuo od rusa.
i ovo je svezije od dede/babe od nacista

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

awathorn ::
Drugo zapažanje, koje baš i ne mogu da potkrepim, jesu mladi ljudi. Imam utisak da je proruska struja jača kod nekih srednjih i starijih generacija, a da generacije koje rastu pod većim uticajem ukrajinskog jezika, propagande i uopšte koje ne osećaju vezu sa vremenima bivšeg SSSR više naginju na drugu stranu.


Проблем је у томе што је руски национализам у једном тренутку почео да слаби (Наравно не сам од себе) па се то одразило и на отворено руско становништво у Украјини.

Једноставно, млади људи, као и овде, великом већином су анти-комунисти, а аутоматски многи и националисти. Нажалост, пошто је руски национализам до 2014. знатно слабио, многи су постали украјински националисти.

Крајње жалосно када знамо како националисти са запада украјине гледају на источно становништво.

Ко мало "дубље" прати зна да су многи данашњи украјински хероји и "Бандеровци" не тако давно били руски нацоналисти, а да су многима и дан данас породице у ЛДНР, а неретко и очеви у народним милицијама.

Свакако, до пре пар година је ситуација ипак била колико-толико стабилна. Све говори чињеница да је Зеленски у емисијама збијао шале на рачун АЗОВ-а, Бандере, Хитлера, Обаме...

Верујем да ни у фебруару није било све тако црно, чак ни након првих пар дана СВО.

А данас? Након толико месеци борбе? Након стотина хиљада жртава? Након свега онога што тек следи? Па ја мислим, пошто је све свакако моје мишљење, да је све отишло путем без повратка...

Просто ми је невероватно понекад помислити да је пре само 9 година Беркут у центру Кијева тукао Бандеровце. Sad

online
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4927
  • Gde živiš: Novi Sad

awathorn ::
Ma da, pojavili se vanzemaljci i preuzeli kontrolu, a narod jadan ni kriv ni dužan stoji sa strane i ne veruje.


Мене само занима да ли то намерно радиш да процовираш људе на теми или си заиста убеђен у то што причаш?

2013. година и протести на Мајдану.

Крис Марфи, амерички сенатор, је 2013 године на зиму у јеку протеста рекао: "Бићемо овде заједно, да славимо победу"

Причамо о периоду када су избори за које је ОЕБС рекао да су били регуларни, избори чије је резултате цео свет признао, били готови и Јанукович је био легитимно изабран председник.

Мало касније, тј већ почетком 2014. су протестанти ушли у неку административну зграду у Кијеву и наравно да се Викторија Нуланд нацртала одмах ту да дели крофнице и сендвиче а затим је од Јануковича тражено и захтевано да украјинска полиције да не примењује силу Question

Где на овом свету је дозвољено упадање демонстраната у административне зграде а при том тај догађај медијски и финансијски подржан од стране запослених америчке амбасаде у Кијеву.
Следеће, амерички амбасадор у Кијеву је у просторијама амбасаде регуларно примао представнике мајданских демонстраната (Јацењук, Андриј Парубиј*, Димитро Јарош** и Олег Тјагнибок***).

*Андриј Парубиј припадник странке која се звала Социјал-национална партија Украјине, чија је застава ово:
Касније је та партија имала rebranding и свима је познатија као "Партија Свобода"

**Димитро Јарош, оснивач десног сектора, такође био члан поменуте партије а сада је саветник министра одбране Украјине
***Олег Тјагнибок, персона која је изјавила да Украијину треба очистити од Руса и Јевреја, доспео је на листу центра Симона Визентала и држао је почасно 5 место на листи од 10 највећих антисемита.

Нађи ми сличан пример када су у питању протести жутих прслука у Паризу или када је била фрка око Капитол Хила у Америци, да је неко од представника тих ликова био можда у Руској или Кинеској амбасади.
Директнији доказ од мешања амера у оружани пуч у Украјини нема него пресретнут разговор Викторије Нуланд и амбасадора Џефрија Пајата

Citat:Pyatt's: I think we're in play. The Klitschko [Vitaly Klitschko, one of three main opposition leaders] piece is obviously the complicated electron here. Especially the announcement of him as deputy prime minister and you've seen some of my notes on the troubles in the marriage right now so we're trying to get a read really fast on where he is on this stuff. But I think your argument to him, which you'll need to make, I think that's the next phone call you want to set up, is exactly the one you made to Yats [Arseniy Yatseniuk, another opposition leader]. And I'm glad you sort of put him on the spot on where he fits in this scenario. And I'm very glad that he said what he said in response.
Онда одговор Нуланд:
Citat:Nuland: Good. I don't think Klitsch should go into the government. I don't think it's necessary, I don't think it's a good idea.
Citat:Nuland: [Breaks in] I think Yats is the guy who's got the economic experience, the governing experience. He's the... what he needs is Klitsch and Tyahnybok on the outside. He needs to be talking to them four times a week, you know. I just think Klitsch going in... he's going to be at that level working for Yatseniuk, it's just not going to work.

Комплетан транскрипт разговора имаш на сату BBC-a, да не буде да је руски извор па да одмах сумњаш. Такође, нико никада од америчких званичника није оповргао аутентичност разговора.
Arrow BBC - transkript

Буквално су саставили и финансирали екипу која ће да сруши Јануковича.
Нуланд је изјавила да су САД потрошиле 5 милијарди долара на подржавање демократије и демократских вредности у Украјини. Нећемо се правити тоше, врло добро знамо шта то значи.

То нас доводи до једне интересантне корелације са тачком 3. Будимпештанског меморандума.

3. Refrain from economic coercion designed to subordinate to their own interest the exercise by the signatory of the rights inherent in its sovereignty and thus to secure advantages of any kind.

Arrow Budimpeštanski memorandum
Кад су лепо Амери и Британци прекршили меморандум који су они потписали, зашто очекивати од Русије да се држи тога онда?

Мало касније имамо изјаву Порошенка који је рекао да је Мински споразум послужио као предах и куповина времена јер им је омогућио да се за 8 година наоружају.

Citat:The Minsk agreements bought Ukraine time, including to build its army, by freezing the conflict with Russia.
Извор, Financial Times Arrow Financial Times

Такође имамо Порошенкову изјаву да је Минск псеудо-примирје, извор Reuters

Сад ти мени кажи ако су се наоружавали осам година, свесно користећи примирје које им је Мински споразум дао, шта мислиш шта би било са ДНР/ЛНР кад би се завршило наоружавање?

Чисто као hint:

Већ је намештено време. Пошто разумем основно на украјинском ево ти и превод:

"Ми ћемо имати посао, они неће имати. Ми ћемо имати пензије, они неће. Ми ћемо имати подршку за пензионере они неће имати. Наша деца ће ићи у школе и вртиће, њихова деца ће седети у подрумима јер они ништа друго ни не знају. Тако, и само тако, ми ћемо да победимо."

Рекао бих да је све остало историја, али историја и последице овог конфликта ће се проучавати 2100. године

Украјина се овде представља наивна као француска собарица, многи ће попити ту причу али не и људи који су заиста мало више упућени у све то.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 961 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 8 sakrivenih i 913 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Battlehammer, Ben Roj, Bobrock1, ccoogg123, cikadeda, Denaya, djboj, doktor1964, DonRumataEstorski, DPera, dragoljub11987, drimer, dule10savic, Georgius, gorican, ivica976, Još malo pa deda, Kaplar2, Koridor, Leonov, lucko1, milenko crazy north, milimoj, MilosKop, mrav pesadinac, Neutral-M, Njemac, ozzy, Panter, Rogan33, S-lash, sevenino, Shinobi, Srki94, Sumadija34, vathra, W123, šumar bk2