Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4802

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5480

bojank ::
Rusi su izgubili najveci deo podrske naroda tamo, jedino sto ih jos drzi koliko toliko je sto je se zna da ce biti masakr ako dodju Ukrajinci.
"Sjasi Kurta..."


.



Onda to nije sjaši Kurta da uzjaši Murta.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • mnn2 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 05 Avg 2006
  • Poruke: 322
  • Gde živiš: tamoDaleko

awathorn ::

Pa nisam ja ušao u Ukrajinu sa crvenom zastavom, nego ruska vojska molim lepo.


To majstore. Nije tebi mesto na vojnom forumu nego na Indexu ili klixu

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Georgius

Itekako je većina pobegla na Krim i ratovala kasnije. A kako baš samo oni su odlučili da brane ustav. Ruski uticaj FSB u Berkutu je odavno bio itekako jak i pre Majdana. Imas dosta materijala o tome ali da ne davim sa tim koga zanima istrazivaće.

Pa čekaj Kuba je dobila Kastra na demokratskim izborima? Jel tako? SSSR ništa tamo nije delao? Jel amerika izvršila invaziju? Jeste probala je onu sarenu komediju i to je to.
Znas to sto je nečije dvorište ne znači da sile ne čaprkaju tu i da sada mi treba da ovde opravdamo agresiju na nezavisnu državu zato što je Rusko dvorište.
Ja Rusiju razumem i njenu bezbednosnu dilemu, ali imam svoj stav povodom agresija na nezavisne države i on je isti za SAD i za Rusiju.
A to što vama ovde Ukr postaše neprijatelji br 1 jel tobože kako su smeli da kazu nećemo sa Rusijom hoćemo na Zapad je problem, pošto se većina vas identifikovala sa Ruskom državom i njenim interesima to je drugo poštujem i ne trudim se da menjam iste.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

@bojank

Ma razumijemo se. Narod se naravno ne pita nista cak ni u Americi a kamo li u Ukrajini ali narod mora da ima stav i ima mo da djeluje u prelomnim trenutcima...inace ne bi ni bilo DNR/LNR ili RS/RSK. Na kraju krajeva nisam rekao je DNR/LNR raj na zemlji ali manje zlo ipak. Kao neko ko je prosao rat zapadno od Drine 91-95 meni Donbas lici na kninsku krajinu. Izbacivanje Rusa iz Ustava 2014 je isto kao slicno iz 91 (da ne idem protiv pravila foruma). Revolucija jede svoju djecu nazalost cistka u Donbasu je otisla u pravcu koji je gori nego 2014. Cak i Deki vrti glavom i previse prica u zadnje vrijeme...iskreno bolje da batali, on je svoje odradio muski i ne treba mu frka sad.

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

Надам се да ће зеленски једног дана добити у чело што заслужује. За десетак дана иду минуси и снијег...

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Metak u celo je previse laka kazna. Samo oduzeti imovinu i na robiju...

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4933
  • Gde živiš: Novi Sad

Citat: to što vama ovde Ukr postaše neprijatelji br 1 jel tobože kako su smeli da kazu nećemo sa Rusijom hoćemo na Zapad je problem, pošto se većina vas identifikovala sa Ruskom državom i njenim interesima to je drugo poštujem i ne trudim se da menjam iste.

Ја могу само да се идентификујем са државом у којој сам рођен, то је Србија. Није лепо такве ствари да пројектујеш на људе које не познајеш.

Погрешно је Украјину посматрати као једну целину. Народ на западу Украјине и на истоку Украјине није исти. Упорно покушавају да их направе да буду исти. Ко је био тамо, зна о чему причам.

Цела моја прича везано за војни пуч и легалност власти Украјине је да је на чело једне државе доведена екипа која хоће да затре руску културу на територији Украјине и одведе бар 20 милиона људи ван руске сфере утицаја и диреткан одговор на то је сецесија Доњецке и Луганске области (покушано је са Харковском и Одеском области али су то ВСУ спречили/угушили). Правно, украјинска власт после мајдана има исти легитимитет као и власт ДНР/ЛНР јер су оба ентитета настала после војног пуча и оба су илегална.

Ту долазимо онда до следећег, ако један део државе има права да подржи илегалну власт коју им је запад поставио, зашто други део државе нема права да не подржи ту исту власт (мислим на ЛДНР)
Нису амери и ЕУ ти који дају легитимитет као да су Богом дани. Имају обичај да серу по правном поретку што су искусиле десетине држава само у последњих 50 година, и кад крене да се сере по праву онда се углавном вади батина, што се и десило 24.02.2022.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2277

Boter ::Надам се да ће зеленски једног дана добити у чело што заслужује. За десетак дана иду минуси и снијег...



sa ruske strane ce sijati sunce?
ruskim vodjama nece biti problem da im se vojska smrzava i podhebava se u rovovima?

vidim da se za sve krivi zelenski, ali za igranku je potrebno minimum dvoje.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Georgius

Ja ne moram da poznajem nikoga lično stavovi koje iznose su dovoljni da utvrdimo kako neko razmišlja. To što ne pripadaš Rusiji ne isključuje da ne možeš da se identifikuješ sa njenim interesima. I ja nemam problem sa tim pravo svakog čoveka je da razmišlja kako želi. Ako ti kažeš da se ne identifikuješ Ok.

Već sam nekoliko puta do detalja po datumima iznosio tvrdnje i argumente, da je kršenje ustava i odluka skupštine u vremenu Janukoviča otvorilo pandorinu kutiju. Ne možeš ti kršiti ustav a očekivati da drugi poštuju.
I o jeziku tom famoznom sam pričao. Niko nije ukinuo Ruski jezik već su samo vratili na status jezika iz vremena ustava Kučme. I to su vratili 2018 do tada je taj zakon bio aktivan. Znači promenio je ustav u kome je status jezika definisan bez da je ispoštovao bilo kakvu proceduru promene istog. Koga zanima neka skine ustav Ukr iz vremena Kučme pa neka čita.
On je druže napustio državu iz kako kaže iz straha za bezbednost i pritom pozvao na intervenciju Rusiju. Skupština ga je u skladu sa zakonom uradila svoj deo posla.
Znači legitimitet je na strani Kijevskih vlasti pošto su sve poluge države ostale uz njih. To što su Rusi kao po nalogu a sigurno je tako bilo momentalno krenuli u itekako organizovane proteste i rekcija na Krimu itd govori da je Rusija bila spremna i znala koji redosled poteza povlači. Nema tu ničega spontanog. Majdan nije spontan a ruski protesti jesu ma nije nego.
E druže slažem se ja da oni po nalogu koju su dobili nisu želeli da žive u unitarnoj Ukr onda se vraćamo na staro pitanje šta bi se desilo kada bi u svakoj državi tako odredjeni entiteti kada im se ne svidi vlast dizali pobune i organizovali secesije ili to koristili da uredjuju unutrašnje odnose u državi van ustava. Mi smo iskusili to.
Znači druže Georgijus da li smatraš kao dominantan stav opredeljenje naroda ili nepovredivost granica. Ne može i jedno i drugo.
Opet se ubacuje kao poluga EU i stav Zapada briga mene i za jedno i za drugo ja imam stav koji ne zavisi da li je EU I SAD ili Rusija.
Nego idemo u krug ponovo. Ne slažemo se i to je to. Ti imaš svoje argumente koje smatraš validnim, ja svoje. Vreme će dati sud ko je u pravu.

offline
  • Pridružio: 16 Apr 2021
  • Poruke: 43

Citat:
sa ruske strane ce sijati sunce?
ruskim vodjama nece biti problem da im se vojska smrzava i podhebava se u rovovima?

vidim da se za sve krivi zelenski, ali za igranku je potrebno minimum dvoje.


Za igranku jeste ali za planirano etnicko ciscenje UKR nije, zbog toga je Zelenski neuporedivo vise odgovoran za sve.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 878 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 5 sakrivenih i 832 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, airsuba, amaterSRB, Apok, babaroga, bankulen, bojcistv, Brana01, dekan.m, delrey, Denaya, Dimitrise93, djboj, doklevise, DonRumataEstorski, Dovla, GORDI, Grah0, Kubovac, kunktator, laganini123, marsovac 2, mercedesamg, Mercury, Metanoja, milenko crazy north, Milos ZA, Mixelotti, mnn2, novator, ozzy, pein, Polemarchoi, ruma, slonic_tonic, Tores, tubular, vlajkox, wizzardone, wolf431