Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4798

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 23

Kolega Sirius,
hvala na datoj reci.
Hajmo da se svi prisetim situacije pre osam godina, rulja sa majdana je urusila vlast,

situacija u samoj Ukrajini - proruski sentiment je veoma jak, veliki protesti od odese do harkova koji zahtevaju autonomiju proruskih oblasti. sama ukrajinska vlast u haosu, vojska godinama zanemarivana se raspada po savovima, mnogo prorusa u samom vojnom vrhu, setimo se samo prebega iz ukrajinske flote.

Situacija u Rusiji - ruska meka moc je znacajna u regionu, u usponu su koji je prekinut krizom iz 2008e ali su se brzo povratili, cak i brze od ostalih zemalja pogodjenih SEKOm, uspesna akcija u gruziji, deluju kao privlacno mesto za zivot za ex sssr stanovnike. Savrseno izvedeno pripajanje Krima.

osam godina kasnije
Ukrajina je konsolidovana, vojni i politicki vrh je ociscen od prorusa, nacionalni identitet je stvoren, ukrajinski jezik postaje raspoprostranjen iako ga orginalno rusofono stanovnistvo ne koristi kod kuce. Vojska je dobila ogromnu zapadnu podrsku, poluprikriveno je ukljucena u nato standarde.

Za to vreme Rusija donekle posustaje pod sankcijama, uspesna misija u siriji povecava samopozudanje kod vojno politickog vrha, uvidjaju da je napravljena greska sto se nije reagovalo u Ukrajini i za SVO postavljaju ciljeve koji bi bili savrseno ostvarivi 2014-e ali ne i 2022-e. Pobeda tj ispunjavanje ciljeva sa pocetka SVO vise nije moguce i nalazimo se gde se nalazimo.

Putin je napravio istorijsku gresku sto nije reagovao 2014e, cela prica kako tada rusija nije bila samodovoljna meni ne stoji i vrlo je nategnuta jer je rusija svakako dobila tada veliki paket sankcija zbog krima.

A kome ce Putin odgovarati, verovatno sudu istorije.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 564

Skakac7 ::The zivotinja
Шта ви била победа Русије и зашто? Шта би био пораз Русије и зашто?

Kolega, ti si se vec par dana unazad izjasnio da je RU pobedila,
tako da ne znam sta jos moze tu dodati.

Ako ovako izgleda pobeda, kako izgleda poraz!?

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Skakac, kuckam sa tel, pa pisem kako pisem...

Poraz R
.... je status slicno sadasnjem trenutnom stanju. Krim i D & L republike. I da stave sve to na papir, dzaba....Uvek se setim reci velikog mislioca Arestivica da je to samo uvod u treci odlucujuci rat. A iskustvo kaze da nije daleko od istine jer Zapad ne postuje dogovore....Dakle sve ili nista, nema na pola...

Pobeda R
Uzimajuci u jednacinu dve svari:
Ovo je rat sa Zapadom, a preko U...
Rat sa U nece prestati, videti gore tezu...
Zakljucak treba se odstraniti prvi problem, rak. U da prestane da postoji, ostaviti samo Lavov nacistima i na taj nacin dobiti sledece:
Pokazati svima sta im sleduje ( poljacima) kad cackas medveda, nema kompromisa i sa novom realnosti ( nema vise U) , pokusati resetovati odnose sa Nemackom na neke pocetne stvake... Jer mi je iskreno misljenje da R ne pripada kini, iranu itd... I bez Evrope urusice se iznutra,....

Sve ostalo je samo rak koji se ne leci a znamo da nema leka za rak osim odstranjivanja istog...

Mene iskreno plasi naoruzavanje Poljske!? Zasto? Zar stvarno misle da ce ih Rusi napasti, krenuti na Berlin!?
Ili se naoruzavaju, a Ukri su ti koji kupuju vreme dok Poljaci ne budu spremni... Itd... Dakle Amer nece stati, vreme i dalje mislim ide na ruku Amerima a R bi bilo pametno da odma izvade tumor dok nije zahvatio ostale organe...

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

„Краснопољ“ ударио у камион ГАЗ-66 Оружаних снага Украјине у правцу Угледара
https://t.me/anna_news/43315

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Кога брига шта народ мисли и кога воли, људи су се клонили по страни и чекају да с..ње прође, симпатисали једну или други страну, небитно. Вријеме лијечи све па и ратне страхоте, погледајте како је то данас код нас, има монголоида који и даље тупе шупљу причу али већина људи путује нормално у сусједне земље, бизнис ради, почели су опет мјешани бракови да се склапају. И без обзира на жестину војних дејстава тамо, наш сукоб је био она сретна комбинација грађанског и вјерског рата а тај ниво мржње је тешко достићи. Живот иде..

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19102

Tvrtko I ::...Ja se ovdje zalazem za spas 3/4 ukra koji na tavanu kriju lentu sv.Djordja...

Problem je sto svi mislite da su svi ili za Banderu ili za Bacusku Cara (u novom oblicju). Sta ako dobar deo ne interesuje ni jedna od ta dva ekstrema? Sta ako ih zabole i za jedne i za druge, i gadni su im i jedni i drugi?

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

bojank ::
Problem je sto svi mislite da su svi ili za Banderu ili za Bacusku Cara (u novom oblicju). Sta ako dobar deo ne interesuje ni jedna od ta dva ekstrema? Sta ako ih zabole i za jedne i za druge, i gadni su im i jedni i drugi?


Upravo je to o cemu govorim, ovih 3/4 nisu svi "pro ruski", ali su definitivno protiv bandere, i zele samo mir i normalne odnose

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1955
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

^
A 90% je da je upravo tako. Možda ljudi samo žele pristojan život za sebe i potomstvo.
Nisu problemi u Ukrajini od drugog mjeseca. Ukrajina od raspada SSSRa (iako se tada predviđalo da zbog jake industrije, resursa i proizvodnje može igrati jaku ulogu u Europi) živi sve gore i gore. Narod iseljava svakako i uvjeti za život su i bez rata jako loši.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7863
  • Gde živiš: Zagreb

bojank ::Sta ako dobar deo ne interesuje ni jedna od ta dva ekstrema? Sta ako ih zabole i za jedne i za druge, i gadni su im i jedni i drugi?
ništa.
ko se ne brine za svoju sudbinu, sudbina će se već sama pobrinuti i to se upravo događa.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7863
  • Gde živiš: Zagreb

tj. da pojasnim: ne možeš ti reći "ova vlast me me zanima, štoviše gadi mi se", a pustiti je da nesmetano vlada. Ako ta vlast čini zlodjela prema nekome, time si postao sudionik.

Jasno, nekad narod nema snagu da se odupre, znači da mu je potrebna vanjska pomoć. To se upravo i dogodilo.
Sada se nema pravo žaliti, može jedino žaliti što svoj problem nije riješio sam i uz manje odricanja.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 622 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 3 sakrivenih i 611 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cikadeda, gorantrojka, HrcAk47, Kenanjoz, Kruger, Pohovani_00, sovanova95, Vitomir