Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4799

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8378
  • Gde živiš: pecina stroga

Ajde da mi neko objasni kakve hebene veze ima sta danas misli narod po Ukrajini na ishod ovoga rata?

Nit je narod htio rat, niti narod vodi ovaj rat, niti ce narod odluciti kad ce rat zavrsiti. I kako ce rat zavrsiti.

Rat vodi nenarodna vlast radi ciljeva koji nisu narodni, niti donose dobro narodu. Rat finansiraju stranci, koji neskriveno kazu da se ratuje protiv Rusije i da je cilj ogranicavanje Rusije, i slabljenje Rusije.

Dal narod ima struje i da li voda stize do treceg sprata ili do dvaestreceg sprata u Kijevu je apsolutno irelevantno.

Isto kako sto ce biti irelevantno sta narod misli na kraju, kad dodje do rjesenja i kad se budu crtale nove mape.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

sremac983 ::
Спомињеш СССР упорно и не само ти него и други. Зашто је битан тај СССР, када он није био РУСИЈА из које је настао? Зашто се стално потенцира СССР, који је узрок свега данас овде што се дешава на том крајишком простору.

Да тај СССР није настао као што је настао, ан неким постуалтима где су стваране нове државе, на уштрб једне нације и њено потпуно разводњавање данас овога не би уопште било.

Зато кажем, није проблем у СССР, већ је проблем много већи, јер они сами негирају своје корене, а то је да су до пре 1922. године то били Руси, а не украјинци, а након тога полако али сигурно се стварају у све већој и већој мери. Чак су им и језик измислили, јер нису могли да се споразумевају ови са запада и истока, па као ајде и то да се нарпави, јер се тако нација прави...и све то за време СССР. Зашто би онда ови млади имали неке симпатије према СССР, кад су се урпаво из њега изродили и испилили њихови родитељи и њихови дедови уз то уверење да су то што јесу, уркајинци. Па побогу то имаш и код нас на нашем примери од после 2 СР. или ћемо и то да негирамо...


Pa nisam ja ušao u Ukrajinu sa crvenom zastavom, nego ruska vojska molim lepo.

I dobar deo ljudi koji su proruski orijentisani ili antizapadno orijentisani u Ukrajini, jesu SSSR-nostalgičari.

babaroga ::Ajde da mi neko objasni kakve hebene veze ima sta danas misli narod po Ukrajini na ishod ovoga rata?

Nit je narod htio rat, niti narod vodi ovaj rat, niti ce narod odluciti kad ce rat zavrsiti. I kako ce rat zavrsiti.


Ma da, pojavili se vanzemaljci i preuzeli kontrolu, a narod jadan ni kriv ni dužan stoji sa strane i ne veruje.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8378
  • Gde živiš: pecina stroga

awathorn ::

Ma da, pojavili se vanzemaljci i preuzeli kontrolu, a narod jadan ni kriv ni dužan stoji sa strane i ne veruje.


Iskreno da ti kazem meni su oni bolidi na Majdanu zaista licili na vanzemaljce.

Awathorn, mozes da se pravis lud, ali cinjenica je da je Zelenski dobio izbore na antiratnoj platformi, i da je kad je pokusao to da sprovede dozivio da mu prijete da ce da ga kace na banderu u Kijevu.

Ukrajinsko drustvo je taoc otmicara koje finansira zapad.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

babaroga ::Pomocnik komandanta mornarice hvali marince za "vjest desant kod Berdjanska" i oslobodjenje grada.

Da li nam je ovaj desant promakao?


Ne da nam je promakao,već nismo ni znali za njega. Bar ja.
Ovo objašnjava onu zarobljenu Ukro tehniku koja se nije ni pomerila iz kasarne u Berdjansku. Takođe i relativno lak i brz prodor do Mariupolja uz obalu.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

babaroga

Како бре није важно шта народ мисли? То је најважније.
Ако остану без струје, воде, грејања... Народ ће пасти у јако тежак положај. И војници су народ. Они имају мајке, очеве, сестре, жене, децу. Све што осећа народ прелива се на војску. Када све то потраје биће потребан само један јачи удар да се фронт сломи.
Исто би важило и за другу страну. Ако би се Руси нашли у таквој ситуацији. Исто би било.

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

babaroga ::
Awathorn, mozes da se pravis lud, ali cinjenica je da je Zelenski dobio izbore na antiratnoj platformi, i da je kad je pokusao to da sprovede dozivio da mu prijete da ce da ga kace na banderu u Kijevu.

Ukrajinsko drustvo je taoc otmicara koje finansira zapad.


Društva su često taoci najekstremnijih i najaktivnijih grupa. Ali to su generalne stvari koje nisu nešto specifične za Ukrajina. Većina stanovništva bilo koje države nema jake i jasne stavove o bilo čemu već se priklanjaju nekom narativu iako ih generalno samo zanima da im leže plata i da ih niko ne dira.

No, trenutno je to besmislena priča. Svaku dilemu prosečnog Ukrajinca bez čvrstog stava o čitavoj ovoj nacionalnoj zavrzlami plus geostrateškim pitanjima je rešio gosn Putin kad je u februaru poslao vojsku na teritoriju susedne države.

Jer ono, 1999. sigurno nisam mislio da li se slažem sa politikom vlasti, ko je lopov, ko nije, ko je budala a ko ne, da li je trebalo pregovarati ili nije, da li ima realnih izgleda da se pobedi ili ne i kakve će to posledice imati po ekonomiju ili bilo šta drugo. Rat homogenizuje društvo protiv zajedničkog neprijatelja.

Ukrajinci su stavljeni u priliku da se podignu i dočekaju oslobodioce ili da obuku uniformu i ratuju protiv agresora. Izabrali su ovo drugo i to je to.

online
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25611
  • Gde živiš: I ja se pitam...

awathorn

Citat:Pa nisam ja ušao u Ukrajinu sa crvenom zastavom, nego ruska vojska molim lepo.

Ово звучи као она реплика ''Бугари ушли у Софију'', без увреде, наравно.

Сигуран сам да ниси склон манипулацијама, зато ме помало чуди ова реченица, олако написана, без икакве историјске подлоге и тврдње. Стога да ствари ставимо на своје место: У Украјину није ''ушла'', већ ју је ослободила РККА, совјетска армија, једина законска сила државе СССР чији је конститутивни елемент била и Украјина. Не може краће од овога.
Крај ОТ.

ПС
Познато ми је да се то некима у Украјини није допало, а највише Бандери, али ту смо причу апсолвирали.

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 348
  • Gde živiš: U stanu

DrugiREI ::Sto se tice ljubavi/mrznje Ukrajinaca. SVO je neuspjela to je sigurno - jer prvobitni cilj blickriga i smjene vlasti u Ukrajini nije uspio.

Od tada na zalost imamo izgleda nesto tipa - "Mi bi eto da ratujemo al pomalo"...


Ja kao neznalica po vojnim pitanjima, a veliki ljubitelj impresionista, često razmišljam po principu ŠtaBiBiloKadBiBilo. Već neko vreme me kopka misao - šta bi se desilo da su Rusi uspeli da uzmu Kijev i izazovu pad Zelenskog i/ili kapitulaciju Ukrajine?
Ne znam kakva su bila razmišljanja na ovom forumu pre početka SVO (učlanio sam se kasnije, upravo zbog SVO), ali znam da sam po nemačkim medijima čitao analize njihovih "stručnjaka" koji su kao verovatan razvoj događaja navodili da će Rusija da pregazi Ukrajinu ukoliko je napadne, ali da će Ukrajinci da im se onda napiju krvi partizanštinom, na koju se već spremaju uz pomoć NATO instruktora iskusnih u gerilskom ratu.
Nisam neki superinteligentni šahista, ali sam probao da se stavim na mesto nekog ko je ušao u Kijev i dobio na papiru ostavku/kapitulaciju/ključeve svih gradova. Kako bih se suočio sa Afganistanom 2.0 na kvadrat, azovcima povučenim u ilegalu, neprijateljskim stanovništvom na zapadu zemlje, diverzijama, sankcijama (koje sigurno ne bi bile slabije nego sad) i amerima koji trpaju ilegalce svim i svačim? Čime bih mogao da pariram terorističkim napadima u svakom gradu? Kako bih organizovao red i mir, život, funkcionisanje države?
Ne znam, možda su Rusi imali rešenje za ove probleme, ali ako nisu, možda bismo mi trebali da uzmemo u obzir mogućnost da su se Rusi, svesni situacije da nema brzog rešenja u Ukrajini, odlučili na drugu taktiku.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Bravo @mgolub…odličan ubod na koji mnogi odgovora neće imati
Više puta sam spominjao da i na zapadu vlada panika…šta sad uraditi…i vjerovatno i tamo sad traže način kako se iz ovog šahovskog sranja izvući

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2258

Prica da "narodu se gade jedni i drugi" ili "narod ne interesuje" nema smisla sem ako taj narod nisu oligarsi jer samo njima je "svejedno". Obican narod ima zelje i ocekivanja glede posla, standarda, obrazovanja itd a to zavisi od izbora i politicara koji nude najblize tim zeljama. E sad nikad nije 100% zadovoljan niko ali reci da te ne interesuje je veoma opasno pogotovo kad mirise na rat. Zato je Zelenski i dobio tako lagano....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1298 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 5 sakrivenih i 1245 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amaterSRB, Asparagus, Atomski čoban, babaroga, Battlehammer, bladesu, BlekMen, bojanM84, Brana01, Centauro, comi_pfc, DeerHunter, dencorr, Dimitrise93, dragoljub11987, FileFinder, Griffon vulture, havoc995, Ilija Cvorovic, Ivica1102, Karla, kolle.the.kid, Kruger, kunktator, kuntalo, ladro, loon123, milan.vukovic, milenko crazy north, Milometer, Mixelotti, operniki, pacika, panonski mornar, pein, rodoljub, Sirius, Srle993, vaso1, vathra, virked, voja64, yrraf, YU-UKI, zzapNDjuric99, 125, 79693