Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4803

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
 • Boter 
 • Ugledni građanin
 • Pridružio: 31 Avg 2014
 • Poruke: 360

Citat:zdrebac

sa ruske strane ce sijati sunce?
ruskim vodjama nece biti problem da im se vojska smrzava i podhebava se u rovovima?

vidim da se za sve krivi zelenski, ali za igranku je potrebno minimum dvoje.


Твоје писање је прави примјер незнања и углавном прескачем шта пишеш ал одговорићу ти сада због других... Са руске стране неће гријати сунце али ће имати јасно издефинисане линије и базу са гријањем и ротације и зимску опрему. Ово на снимку није ’’передовои’’ ово је километар два иза прве линије мислим и ово је катастрофа. Јуче сам чуо да за једног Руса у Бахмуту страда 40-50 укропа и нисам вјеровао, сада вјерујем, а када падне дебели снијег биће тек расуло. За зеленског сам рекао јер први пут од почетка рата ми жао украјинских војника...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 08 Feb 2006
 • Poruke: 2599

bladesu ::Ali sada je, verovatno, postalo očigledno da je ujedinjenje (Donbasa i Rusije) trebalo da se dogodi ranije. Možda u tom slučaju ne bi bilo toliko žrtava među civilima, možda ne bi poginulo toliko dece“, rekao je ruski lider na sastanku sa majkama vojnika koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji.
Lepo što je priznao da je 8 godina te ljude i njihovo stradanje koristio kao čip u pokeru. I da je pritom izigran. Našao je i pravi trenutak i publiku da to objavi, alal vera.

offline
 • Pridružio: 20 Jun 2018
 • Poruke: 1082

Simon simonović ::Gađanje energetske infrastrukture neće bitno uticati na stanje na frontu.


Замисли себе тренутно у окопу. За шта ти је све потребна струја?
1. Вјероватно имаш паметни телефон који користиш да контактираш са командом, да добијеш команду. Можда имаш апликацију са картом + GPS који користиш да забиљежиш гдје је непријатељ, гдје си ти сам. Како да пуниш батерије на телефону?
2. Ноћ је, а ти ништа не видиш у мраку. Можда имаш некакву сијалицу у рову или лампу. Опет ти је потребан генератор или батерије.
3. Имаш код себе Моторолу или други радио? Тешко без струје.
4. Имаш дрон/квадракоптер за локално извиђање? И ту ти требају батерије.
5. Стао си на мину, нога ти смрскана, треба ти хитна медицинска помоћ? Неко те је извугао километар у позадину у батаљонски санитет. Рентген ноге? Тешко без струје. А и они тамо морају нечим да освјетле просторију.
6. Жељезница? Постоје локомотиве на нафту, али..
7. Можда имаш некакав модерни кул нишан, двоглед, средство за осматрање са оним топлотним модом? Опет батерије.

Најлакше би било да за све ово користиш цивилну електро-енергетску инфраструктуру. Истрошиле ти се батерије - просто их ставиш у ону ствар за пуњење(заборавио сам како се зове) и уштекаш то у утичницу у зиду. Е ту настаје проблем Ziveli

Онда ти је за већину ових ствари потребан генератор. А то за собом вуче повећање потрошње горива, то јест повећање логистике. Ту се појављује нови проблем! Наиме, одређене јавне установе као што су болнице, водоводи, канализација по правилу морају имати резервне генераторе. Све је то регулисано законом, као код нас, тако и у Украјини. Искрено, ја немам појма колико и како је то регулисано, али тако нешто мора постојати.

Зашто ово спомињем? Зато што временом, годинама и деценијама генератори пропадају, кваре се. Онда се оређени људи запитају: "А који ће нам ***** генератор који сведно никад и не користимо??". И онда се зарати...
На то додате корупцију и криминал и добијете данашњу ситуацију у Кијеву. Склоништа нису спремна, генератора нема довољно, а сваки дан је све хладније и енергетска ситуација је све лошија.

Ја вјерујем да ће украјина добити и генераторе и трансформаторе и у крајњем случају ако буде потребе - бензин и дизел и чак струју. Само за то треба вријеме! Дан - два или можда мјесец - два?
Онда се пред власти Украјине поставља питање? Коме је више потребан тај генератор? Некој јединици на фронту? Фабрикама намјенске индустрије? Болницама? Цивилном сектору?

Укратко: Ратовали су људи и прије струје. Сви ови проблеми које сам побројао се могу ријешити или заобићи. Али за то треба времена, знања, воље и зноја.

offline
 • Pridružio: 02 Jun 2013
 • Poruke: 3434

Generatore dobijaju i to brzo, ali oni služe samo za odredjenje ustanove koje su neophodne da funkcionišu.

South Korea - 20 generators 450-500 kW
Denmark - A truckload of generators arrived for 2-nd time in a week
France - 100 powerful generators
USA - (USAID) 80 generators
Germany - 100 generators

A transformatore to je mrka kapa. I da ih dobijaju ništa ne sprečava Rusiju da opet gadja. I tako u krug.

offline
 • Pridružio: 02 Feb 2015
 • Poruke: 1282

Film koji sam postavio prije stranicu dvije odlicno opisuje sa koliko idiotizma je Rusija upravljala LDNRom u zadnjih 8 godina.

offline
 • Pridružio: 23 Avg 2022
 • Poruke: 107

dragon986 ::

Pa čekaj Kuba je dobila Kastra na demokratskim izborima? Jel tako? SSSR ništa tamo nije delao? Jel amerika izvršila invaziju? Jeste probala je onu sarenu komediju i to je to.
Znas to sto je nečije dvorište ne znači da sile ne čaprkaju tu i da sada mi treba da ovde opravdamo agresiju na nezavisnu državu zato što je Rusko dvorište.
Ja Rusiju razumem i njenu bezbednosnu dilemu, ali imam svoj stav povodom agresija na nezavisne države i on je isti za SAD i za Rusiju.
A to što vama ovde Ukr postaše neprijatelji br 1 jel tobože kako su smeli da kazu nećemo sa Rusijom hoćemo na Zapad je problem, pošto se većina vas identifikovala sa Ruskom državom i njenim interesima to je drugo poštujem i ne trudim se da menjam iste.


Ovde ukri nisu postali neprijatelji br 1. 3/4 njih stalno glasa protiv tvog misljenja i 1/4 nacista.
Problem je sto ne mogu da dobiju ono za sta glasaju.
Donbas i Krim su samo rekli da ne priznaju ono sto "Fuck the EU" Nuland bira (Jatsenuk is our guy).

Kad se vec upustas u reviziju istorije (Kuba nije htjela revoluciju nego ih SSSR natjerao),
reci nam kako je Lenjin dosao u Rusiju.

Ono tvoje pitanje o Odesi nije bas jasno, ali ako sugerises da je Rusija imala nesto sa ubijanjem ljudi u Odesi, ako to stvarno mislis onda si isti ili gori od Porosenkova "vasa djeca ce zivjeti u podrumu..."

online
 • Pridružio: 13 Jan 2012
 • Poruke: 1298

Boter ::
Твоје писање је прави примјер незнања и углавном прескачем шта пишеш ал одговорићу ти сада због других... Са руске стране неће гријати сунце али ће имати јасно издефинисане линије и базу са гријањем и ротације и зимску опрему. Ово на снимку није ’’передовои’’ ово је километар два иза прве линије мислим и ово је катастрофа. Јуче сам чуо да за једног Руса у Бахмуту страда 40-50 укропа и нисам вјеровао, сада вјерујем, а када падне дебели снијег биће тек расуло. За зеленског сам рекао јер први пут од почетка рата ми жао украјинских војника...


jel si ti video snimke u kakvim uslovima su mobilisani po rusiji? ili kako se bune zbog uslova u kojima su?
ili one snimke kako ukri gadjaju bombicama ruske vojnike sto spavaju po iskopanim rupama?
kazes snimak kilometar od prve linije? jel vidis rucne granate sto stoje iznad rova, spremne da se bacaju cim zatreba? bas ih tako drze na drugoj liniji.


sto se zelenskog tice, kad je pocela igranka u ukrajini, to je bilo jos 2014, onda je on bio samo obicni komicar, nije da ga branim, jer nema za sta, ali to su cinjenice. nije ovaj rat poceo u februaru, nego jos 2014, ovo je samo nastavak.

za rasulo i stotine mrtvih ukra dnevno slusam polako vec godinu dana, pa nikako da se desi.
nesto nije tako kako tu pojednici, pa i ti tvrdite tu vec mesecima, posto razna povlacenja gledamo sa druge strane.

offline
 • Pridružio: 03 Jul 2014
 • Poruke: 69

Povampireni nacizam je posledica negiranja zajedničke istorije. Ako se komunizam i nacizam izjednače, onda nacizam postaje prihvatljiv kao anti teza I svi bivši evropski nacisti su automatski na pola puta do rehabilitacije kao zadrti antikomunisti. Evropska komisija tvrdi da su SSSR i nacistička Nemačka podjednako krive za drugi svetski rat. Dalje, Rusija je nasledila primitivizam i divljaštvo SSSR, dok je u međuvremenu Nemačka, zahvaljujući nekakvom volšebnom procesu, postala egzemplar liberalima i demokratije. I tako bivši dežurni krivci postaju avangarda dobrine. Među nekim Nemcima sada postoji čak i uverenje da su njihovi nacistički preci možda bili i u pravu.
Zbog takvih neistina, kolektivni zapad se odmiče sve dalje i dalje od realnosti u borbi protiv nečega što navodno shvataju kao ruski primitivizam. Vrednosti kolektivnog zapada su normativne, tu nema pregovora ili diplomatije, jer je ruska kultura po definiciji inferiorna. Zato se Rusija mora povinovati svim njihovim zahtevima i prihvatiti jedan nov oblik dominacije defakto superiornih rasa. Rusi treba da su zahvalni što će Evropa u budućnosti možda ponekad da im dozvoli da prodaju naftu, plin, đubriva i to po bagatelnim cenama, a po nekom kulturnom salonfahig Rusu će možda biti i dozvoljeno da dođe ponekad u posetu u baštu. I eto, u svojoj bujnoj mašti, kolektivni zapad je kao uvod u svoju projektovanu novokomponovanu hegemoniju pre osam godina uspešno izveo puč u Ukrajini. Ali Rusi su ove godine odgovorili sa specjalnom vojnom operacijom i sad su na pola puta da uvedu nekakav red i povrate oduzeto.
Naravno pokušaj da se Rusiji ukrade Ukrajina, jedan od ključnih delova ruskog sveta, morao je biti sprečen kad tad, jer se time i sprečava stvaranje jednog novog supremističkog evropskog rajha ili kako Borel, ministar spoljnih poslova Evrope, od milošte to naziva svojom evropskom baštom, izvan koje je eto ruska džungla.
Što se Ukrajinaca tiče, znaju oni svoju istoriju i ko je koga oslobađao ali eto love u mutnom. Znaju takođe i Poljaci, da ih ne bi bilo da nije bilo crvene armije, ali eto i oni love u mutnom.
Kakav bi mogao da bude rasplet? Pošto je ukrajinski politički vrh prodan stranim interesima, od njih rešenja nema. Da li bi onda bilo realno očekivati da će u izvesnom momentu neko u ukrajinskom generalštabu doći do zaključka da zbog katastrofalnih gubitaka treba da se prestane po svaku cenu, da su novi NATO zadatci nazovi ofanzive dal na Melitopolj, dal Svatovo, samo prolongiranje neminovnog? Pošto politički vrh ne bi ni da čuje za prekid ratovanja, da se pregovara, kapitulira itd., onda bi jedini način da se rat zaustavi u bliskoj budućnosti bio postignut tako što bi ukrajinski generalštab kolektivno dao ostavku. Naravno ukoliko NATO to nije već predvideo i sprečio takav rasplet. Japanski scenario.

offline
 • Pridružio: 26 Mar 2022
 • Poruke: 1412

dragon986 ::
A to što vama ovde Ukr postaše neprijatelji br 1 jel tobože kako su smeli da kazu nećemo sa Rusijom hoćemo na Zapad je problem, pošto se većina vas identifikovala sa Ruskom državom i njenim interesima to je drugo poštujem i ne trudim se da menjam iste.


Problem nije u tome, da Ukrajina ide na zapad. Problem je Nato. I njegove instalacije, koje su se več gradile u Ukrajini i naslutuju, kamo to ide. Ide u pravcu, da bude Ukrajina krcata sa američkim raketama, koje če sprečavati nuklearni protiv udar. I naravno če dobiti i nuklearno oružje na svoj teritorij.- Tako da situacija sasvim jasna. Isto bi Amerika uputila armiju na Kubu, ako bi Kuba htjela na istok i do zuba se naoružala sa raketama, i dopustila rujama da tamo doteraju atomke. Amerika je i zauzela dio bivše Juge i tamo postavila dosta veliku bazu. I to samo zbog toga, da se ruje odbaci od Balkana. Kako je svoje interese provodila hiljade kilometara od Države, naslučuje, da bi bio u slučaju, kojeg sam napomenu prije, slučaju rat sa Kubom ionako neminovan.

U ovom kontekstu "svako lako radi šta oče" ne prolazi. Dupli aršini zapada su očiti, i ako se zaboravlja, oni sada viču držte lopova a sami uništavali kritičku infrastrukturu u nekolicini država, koje su silovali sa svojim interesima.

offline
 • Pridružio: 26 Mar 2022
 • Poruke: 1412

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1596616666309398528

GP"Oružane snage Ukrajine u Bakhmutu dobile su ultimatum da polože oružje i predaju se! Dali su vremena do 27. studenog do 6:00" Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 808 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 4 sakrivenih i 765 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AK - 230, Atomski čoban, Bane san, ccoogg123, dankisha, dule10savic, Džordžino, GandorCC, gorval, goxin, hyla, indja, Jozar8, kihot, kolateralnasteta, Kubovac, Lieutenant, luka1978, magna86, marsovac 2, mercedesamg, mikrimaus, Milos ZA, nebidrag, nevjerna beba, Parker, Petarvu, rikirubio, robert1979, savaskytec, stagezin, suton, taz1cl, vathra, vladetije, vukdra, zdrebac, zlaya011, zziko