Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4829

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Ако се пажљивије прати шта ова оштроконџа говори да се приметити да она руске опљачкане паре не мисли директно уложити у Украјину, него направити "структуру за управљање овим средствима", тј. уложити руски новац у неки посао или послове, а приходе од тих послова усмерити у Украјину. Значи мисли да се тај новац искористи за економски просперитет ЕУ.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2973
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Naravno da će ih čerupati i nije to ništa čudno. Isto tako to je i poruka svima koji su se možda u međuvremenu zaboravili ili pomislili kako su iznad nečeg. Kad je mir, a to je na sreću uvek duže, onda je sve bezbedno ali ako neko misli da može da uđe u sukob sa zemljom a pare lične u njoj krije onda je dosta plitak. Rat košta i mora da se plati. Oduvek.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1284

Ne vidim video jer je privatni. Ali drago mi je da se priča o ovome. Od samog početka zamrzavanja imovine nije mi jasno. Ajde još direkno ruska imovina tj novci koji se "zamrzavaju". Ali onda pljačka fizičkih osoba, znači normalna pljačka a narod "sa ove strane" to slavi i odobrava, kao oni su oligarsi, njima treba uzeti bla bla.. Nema, to je privatna lova, ako je do nje došao nezakonito, dokaži, ali otvorena pljačka i to direktno od EU institucija.. Gledam i ne vjerujem.

Btw dobar video gore sa onim australskim plaćenikom/dobrovoljcem, vrlo informativno.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Sim.a ::Naravno da će ih čerupati i nije to ništa čudno. Isto tako to je i poruka svima koji su se možda u međuvremenu zaboravili ili pomislili kako su iznad nečeg. Kad je mir, a to je na sreću uvek duže, onda je sve bezbedno ali ako neko misli da može da uđe u sukob sa zemljom a pare lične u njoj krije onda je dosta plitak. Rat košta i mora da se plati. Oduvek.

Отимање пара и пљачку подржаваш. Одувек?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

U čemu bi bila razlika između ruskih milijardi i recimo libijskih od ranije, pa da je to nešto novo, neća valjada, kako mogu...

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

danijell ::U čemu bi bila razlika između ruskih milijardi i recimo libijskih od ranije, pa da je to nešto novo, neća valjada, kako mogu...

Либија је била немоћна да се супротстави Западу. Русија може, барем за своју државу и државе које су на њеној страни, да ову бескрупулозну пљачку искористи у пропагандне сврхе. Да отворено у УН каже да се ради о пљачки и да Запад тако функционише хиљаду година(где год су дошли све су опљачкали и у рату и у миру) и да неће бити никаквог међународног поретка ако се тако настави, укључујући и формирање међународних судова који само Западу одговарају-

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2022
  • Poruke: 365

@danijell

Razlika je prilicno velika.Libiji su pljenjena drzavna sredstva te sredstva Gadafija i porodice mu.

Ovo oko Rusije je nezabiljezeno da se necija privatna imovina i sredstva otimaju jer je gradjanin neke zemlje.Ne samo da otimaju onim koji su gradjani Rusije nego i onim sa dvojnim drzavljanstvima - cak i perfidno ukidaju drzavljanstva na nevidjene nacine.

Zapad tj. Amerika je pokazala da od nekog pravnog sistema koji je odvojen od vlasti nema nista nego samo privid istog, u ovakvim situacijama pokazu da to sto pise u zakonu te sami temelji kapitalizma su privid direktne kontrole vlasti kojoj kad se prahne moze sve da uradi i pri tome koristeci medije i ostala sredstva ucine da populacija jos pljesce i klima glavom bez mozga na takve postupke.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2973
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@ras007
Hajde molim te ne morališi kao da pričamo o krađi pilića po komšiluku samo jer su ti pri ruci a ne zbog gladi.

Oni smatraju Rusiju agresorom. On mora da plati. Koji deo ti nije jasan? Nije prvi put i sigurno nije ni poslednji i tako je oduvek. To je sukob i lepo je upozoravana Rusija da to ne radi. Ona upozorenja da će napasti Ukrajinu su tome služila. Ne da se neki ovde i ona likuša ismevaju Javite kad i koji dan ne počinje da planiramo, haha i sl. Poruka je još onda poslata. Ovo je realizacija.
Ja nisam na njihovom mestu kao što ni ti nisi na Putinovom ili njihovom. To je ozbiljan posao a ne palamuđenje po forumu bez obaveza i posledica. Da jesam i da mogu verovatno bih radio slično. Udariš da protivnika sa kojim si u sukobu boli kao što i Rusija to radi kad mlati po elektro sistemu i toplanama. Totalni sukob. Kontrolisan ali sve je u igri. Bilo bi bolje da ostave njihove pare na miru a npr. da Ukrajini daju taj Patriot koji se danas pominje i još ekstra ATACMS i osposobe ponovo Tomahavk za lansiranje sa kamiona. To bi bilo bolje? Pare vam nismo dirali što se bunite?
Nećemo valjda pare da im otmemo.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Napisano: 30 Nov 2022 11:50

Sima
Па није то баш тако. Није Русија напала ЕУ и Америку. Није напала Белгију, Данску итд... Није неки руски тајкун напао В. Британију. Јел тако? Они су улагали новац у те државе поштујући њихове законе. Улагали су новац верујући да су то правне државе. И одједном су им замрзли имовину јер је Русија напала Украјину.
Сутра ће одузимати имовину Арапима јер не поштују "људска права" у својим државама. Ево видимо кампању против Катара.
Дакле сада је свима јасно да улагати новац на запад и држати исти у њиховим банкама није безбедно.
Мораће да мисле о алтернативи.

Dopuna: 30 Nov 2022 11:55

🇷🇺More than 300,000 reservists called up for partial mobilization completed training in 2 months, they were trained at more than 100 training grounds in Russia and Belarus, 3,000 instructors were involved, Shoigu said.

According to the minister, more than 8,000 crews of tanks and armored vehicles, artillery crews, air defense, drones and electronic warfare have been trained in the training centers.

Осам хиљаде за тенкове, оклопна возила, артиљерију и ПВО. Ако највише оде на артиљерију онда не остане пуно за тенкове и оклопна возила.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3042

danijell ::U čemu bi bila razlika između ruskih milijardi i recimo libijskih od ranije, pa da je to nešto novo, neća valjada, kako mogu...

Zapad je ukrao Libiji 400 milijardi dolara, sada bi se omastio i sa 300 Ruskih milijardi.

Problem če biti, ako Ukrajina izgubi rat. To če biti velik problem za zapad. Jer Libija je rat Izgubila, zbog naivčine Gadafija. Pa su mogli uzet. Al kad se rat izgubi, jednačba se sastavi na drugčiji način. Jer u tom slučaju je da je rat izgubio i Nato i Evropa............. Nikada nije gubitnik postavljao uslove predaje i pisao istoriju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1039 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 8 sakrivenih i 979 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ben Roj, brundo65, dankisha, darkangel, deimos25, djboj, dmdr, Doca, Dragan1998, dragoljub11987, DragoslavS, elenemste, Fog of War, Frunze, ikan, ivan979, kunktator, kybonacci, Litostroton, LUDI, Luka Blažević, Marko Marković, marsovac 2, mercedesamg, milenko crazy north, nebkv, nemkea71, Neretva, oldtimer, Parker, Romibrat, sap, sasa87, slonic_tonic, srbijaiznadsvega, Steeeefan, stegonosa, taz1cl, tmanda323, Tvrtko I, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, voja64, wolf431, Zi0mek, zillbg, zixmix, zlaya011, 125, 79693