Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4839

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2022
 • Poruke: 183

bladesu@
Gledam, svakih nekoliko strana naiđe tvoj post sa pregledom situacije i kažem svaka čast na uloženom trudu i upornosti.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 11 Mar 2022
 • Poruke: 450

Puno stvari se izdešavalo, odakle krenuti?

1) Oduzimanje Ruske imovine od strane zapadnih bankarskih kartela da budem iskren nisam očekivao, obzirom da je u tom slučaju bilo kakvo dalje ulaganje od strane država koje nisu američki dupelisci očigledno katastrofalno rizično. Kina užurbano prodaje američke obveznice poslednjih 12 godina, i samo prošle godine su ih rasprodali u vrednosti od oko 100 milijardi dolara. Dakle, u zapadnom bankarsko-kartelskom sistemu će ostati NATO + par država. Naravno to nije instant proces, ali će ga ova kaubojština sa Ruskim parama sigurno ubrzati.
Neka zapadnim ex-robovlasnicima i neokolonijalistima tih 300 milijardi ako će to označiti konačan otklon većine planete od njihovih Ponci šema. Dugoročno će imati više štete nego koristi.
P.S. Ukrajina neće videti više od 5% tih para.

2) Povodom izjave neizabrane od strane naroda, predsednice Evropske komisije Von Der Lejen, dodao bih da je više NATO generala još proletos procenjivalo Ukrajinske gubitke na oko 1000 dnevno od čega 300 mrtvih a ostalo ranjenih. 300 x 280 dana rata = 84000. Do Jula su Rusi održavali tempo od 60000 ispaljenih artiljerijskih projektila dnevno, na šta su Ukrajinci odgovarali sa 4-7000. Dakle, razlika je frapantna u korist Rusa + avijacija + preko 4000 Kalibara, Iskandera, Bastiona. Koliko god je pljuvali, VKS su na Hersonskom pravcu odradile fenomenalan posao čemu su svedočili i momci na terenu.
Takođe treba naglasiti da su Ukrajinci puna tri meseca u ofanzivi koja iziskuje višestruko veće žrtve od čučanja po rovovima.
I za kraj po pitanju Ukrajinskih gubitaka bih dodao da se počela širiti informacija da je više regiona u Ukrajini zabranilo stavljanje zastave na grobove vojnika zato što je postalo uočljivo da one gigantske parcele pokrivene Ukrajinskim zastavama i izjava Arestoviča o samo 9000 poginulih vojnika u ratu apsolutno nisu kompatibilne.

3) Pozivom na formiranje NATO suda koji će se baviti Ruskim "ratnim zločinima" u Ukrajini, zapad je kao i sa Ruskim parama napravio situaciju bez presedana u istoriji kada su odnosi nuklearnih sila u pitanju.
Nikada do sada nisu išli ovoliko daleko.
Zapad je faktički zacrtao kao cilj potpuno uništenje političkog sistema u Rusiji.
Ameri su 8 godina na pravdi Boga svaki dan u proseku ubijali 500, da dobro ste pročitali 500 CIVILA DNEVNO u Vijetnamu. Poprskali su im šume sa supstancom za koju su sumnjali da je potencijalni mutogen i kancerogen, ali ih je savršeno boleo đoka zbog toga. Dan danas u Vijetnamu umiru ljudi, a rađaju se obogaljena deca usled Agens Oranža. Za jedan od najbrutalnijih masakra u mestu Mỹ Lai gde su američki vojnici između ostalog grupno silovali i ubili dete od 12 godina, je proveo 3 ipo godine u kućnom pritvoru glavnokomandujući jedinice koja je ta zverstva učinila. Niko drugi nije bio osuđen, a dokazano je grupno silovanje!
3 ipo godine kućnog pritvora...
500 civila dnevno 8 godina
Agens Oranž:
400000 mrtvih i invalida zbog izlaganja
2 miliona trajno bolesnih
pola miliona beba rođenih sa defektima
Svedoci smo da američko bombardovanje nikada ne prestaje. U Vijetnamu nastavlja da ubija Agens Oranž, u Iraku i kod nas osiromašeni uranijum. Satanisti...

I sada će ta predstavnici te iste države da oforme sud pravde Lige Naroda, pardon NATO, pardon UN.
Mrtvu majku im je.em!

4) Najveća država u Nemačkoj, North Rhine-Westphalia, najmnogoljudnija sa 18 miliona stanovnika, ( bivša ) ekonomski najjača i (bivši) industrijski gigant je upravo proglasila "izuzetnu urgentnu situaciju" kako bi povukla tranšu kredita ( narodski, da se zaduže preko ušiju ) ne bi li opstala pod nenormalnim cenama energenata.
Od najvećeg donosioca para u državnu kasu do kreditnog ovisnika u 9 meseci. Bravo za Nemačku i EU!

Stanje na terenu deluje kao da su se Ukrajinci dobrim delom ispucali u onim NATO organizovanim kamikaze napadima. Neka postojeće linije izdrže do proleća, a svako pomeranje u korist Rusa vidim kao bonus.
Inače, Vesli Klark je upotrebio frazu da Rusi "melju"
Umro sam od smeha Very Happy

offline
 • Pridružio: 05 Avg 2006
 • Poruke: 285
 • Gde živiš: tamoDaleko

Romibrat ::Citat:Шта би био мотив да наставе финансирање уколико се рат заврши?
Možda državanje pacijenta u životu dok se malo ne oporavi i nastavak rata ...

E zato sve osim "resetovanja " zdravstvenog radnika je Ruski poraz. Sad je prilika, Rusi nikad jači a ovi nikad slabiji.

offline
 • Pridružio: 01 Dec 2009
 • Poruke: 1760
 • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

@Vlada ne zaboraviti kako je posla imperija Vizantija, i naravno nikako ne zaboraviti da je Rusija pravno i kultoroski njena naslednica. I sta su i jednoj i drugoj zapadni "varvari" uradili i kako su se obogatili i razvili svoje gradove (u 13 veku godišnji prihod vizavtije oko 90 tona zlata rusi to dostigli tek početkom 19 veka).
Sto se tiče situacije izgleda da rusi čekaju da ukrajinci isprazne zapadne magacine i da će čim prestane artiljerijski udar ukra krenuti u ofanzivu. Ej 60000 granata dnevno (koliko smo mi ispalili za vreme kolubarski bitke?)
Opet ponavljam jadni ljudi, i mladi i stari izginuse nizasta da bi se zapad bogati a Rusija unistili, al okrenu se sve za 180 stepeni
I najgore od svega ukrajini kao zemlju ako ostane bez muskog stanovništva koje izgine naseliće drugi narodi tako to kroz istoriju biva imas sve i onda nemas nista a zbog čega.....
Da li ima podataka koliko je do sada stiglo vojske od onih 300000 regrutovanih znamo da je oko 30000 već u oslobodjenim krajevima (da upotrebim nas izraz za Metohija Kosovo i maćedoniju).

offline
 • Pridružio: 26 Mar 2022
 • Poruke: 1167

https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1598245273251225601

GP"Stižu preliminarne informacije da je Kleščejevka potpuno pod našom kontrolom, čekamo službene informacije"

Kako bi čovek pokomentirao ovo drugčije nego "prelijepo da bi bila istina".

offline
 • Pridružio: 12 Nov 2022
 • Poruke: 12

indianpunchline.com/conflict-in-ukraine-is-doomed-to-escalate/

Prevod dela teksta:
"Kako god bilo, događaji koji se sada odvijaju u Ukrajini sigurno će stvoriti novu dinamiku. Vidljivo ubrzanje ruske ofanzive u Bakhmutu u posljednjih nekoliko sedmica dramatično skraćuje vreme potrebno za zauzimanje grada, sa nekoliko sedmica na najviše narednih nekoliko dana. Slični znaci se pojavljuju i u Maryinki i Ugledaru u regionu Donbasa.

Ako je Bakhmut oslonac ukrajinske linije odbrane u Donbasu, Maryinka je mesto odakle ukrajinske snage bombarduju grad Donjeck; Zauzimanje Ugledara omogući će ruskim snagama da krenu prema gradu Zaporožju i, konačno, onemogućiti svaki budući izazov kopnenom mostu ka Krimu i lukama u Azovskom moru.

Zajednička nit ovde je da kontinuirano jačanje ruskih snaga raspoređenih u Donbasu nakon mobilizacije skoro 400.000 vojnika počinje da pokazuje prve rezultate. Prvi put su ruske snage brojčano veće od ukrajinskih, a ruska utvrđenja su značajno ojačana.

Pad Bakhmuta će biti signal da Bitka za Donbas, koja je lajtmotiv ruske specijalne vojne operacije, ulazi u završnu fazu. Ukrajinska odbrambena linija u Donbasu se urušava. Ruska kontrola Donbasa je nadohvat ruke u zamislivoj budućnosti.

Šta se dalje događa? Ruski cilj može biti da potisne ukrajinske snage dalje od regiona Donbasa i zadrži stepe istočno od reke Dnjepar kao tampon zonu. Zaista, Dnjepropetrovska oblast je takođe bogata mineralnim resursima, tu su velika nalazišta rude gvožđa, mangana, titan-cirkonijumove rude, uranijuma, antracitnog uglja, prirodnog gasa, nafte i lignita i glavni je centar ukrajinske industrije čelika, kao i regija intenzivnog uzgoja žitarica, stočarstva i mljekarske industrije. Njegov gubitak će biti težak udarac za Kijev. U političkom smislu, narativ o pobjedi u Kijevu – da Ukrajina pobjeđuje u ratu i da će uskoro zauzeti Krim, itd. – postaje nemoguć još dugo."

offline
 • Pridružio: 28 Feb 2022
 • Poruke: 323

Још увек не треба потцењивати војне способности и могућности Украјине. Тренутно су у дефанзиви,али кренуће они поново у офанзивна дејства. Јер, немогуће је толика концентрација војних снага на разним правцима, а да не дође до контранапада. Чисто да не би после било разочарења и падања у тешки дефетизам....

А ево и једне вести из несвести:

https://rs.n1info.com/svet/nemacki-parlament-progl.....genocidom/

Немачки цинизам са дна енглеске каце.

offline
 • Pridružio: 24 Nov 2021
 • Poruke: 1076

Napisano: 01 Dec 2022 11:44

ras007 ::Још увек не треба потцењивати војне способности и могућности Украјине. Тренутно су у дефанзиви,али кренуће они поново у офанзивна дејства. Јер, немогуће је толика концентрација војних снага на разним правцдима, а да не дође до контранапада. Чисто да не би после било разочарења и падања у тешки дефетизам....

А ево и једне вести из несвести:

https://rs.n1info.com/svet/nemacki-parlament-progl.....genocidom/

Немачки цинизам са дна енглеске каце.


Apsolutno, velika koncetracija snaga je u Harkovu odakle ce verovatno zapoceti udar na Svatovo, takodje Zaporozje, odakle moze da krene velika ofanziva ka Melitopolu, trenutno ih zeza sto ne mogu lako da prebace 17tu tenkovsku brigadu jer su im Rusi polupali zeleznicu u blizini pa ce morati preko kijeva da salju sto ce trajati nedeljama.

A moguce je da je ta koncetracija snaga da bi se odbranila od Ruske ofanzive u tim delovima.

Dopuna: 01 Dec 2022 12:01


Uh, bice da nam se blizi strasan vatromet za novu...

Аеродром Енгелс у Саратову је у стању приправности. То значи да је нови ваздушни налет на Украјину неизбежан – Шпигл

Сателитски снимци показују скоро две десетине далекометних бомбардера Ту-95 и Ту-160.
Цистерне, кутије за муницију, возила и материјал за поправку.

Поред тога, на писти има много великих теретних авиона. И камиони који се користе за транспорт крстарећих ракета Кс-55 или Кс-101.

offline
 • Pridružio: 28 Feb 2022
 • Poruke: 323

Srle993

Епска је дужина фронта. Удари су могући на разним правцима. Али не треба заборавити да и Русима стиже нова војска која ће им такође омогућити комотне ударе где пожеле, без бојазни да заузете линије неће моћи одржати. Биће овде још жешће крварине од оне коју смо до сада видели.

offline
 • Pridružio: 04 Mar 2022
 • Poruke: 1533

Srle993 ::И камиони који се користе за транспорт крстарећих ракета Кс-55 или Кс-101.

Хајде да рашчистимо. Словна ознака ракета је Х. Х као Херсон. Ћирилично. Никакви икс, кс, кх или слично.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 768 korisnika na forumu :: 19 registrovanih, 2 sakrivenih i 747 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksandarbl, cvrle312, Dostanic09, galerija, goxin, HrcAk47, hyla, indja, ivica976, Kichma, koom0001, loon123, maCvele, MarKhan, Milometer, NewOrder, procesor, Smd, yrraf