Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4838

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

bufanje ::Brze bolje Ukrajinci sada napumpase 200k gubitaka Rusa hahahah

Advisor to President of Ukraine, Mykhailo Podolyak asserts that irreversible Russian military casualties are now 200,000, of which at least 90,000 are KIA.
However, Putin intends to mobilize 1-2 million in 2023 and Ukraine is already running out of munitions.

twitter.com/igorsushko/status/159801871729.....p;ref_url=


Karajem Juna kada su Ukri tvrdili da Rusi imaju blizu 50 hilj poginulih, tada je CIA izasla sa procjenom da Rusi imaju izmedju 12 i 15 hiljada poginulih, stim sto je to ukupna procjena Ruska Armija LNR i DNR zajedno. Tako da kao i tada i sada Ukro tvrdnje o Ruskim gubitcima mozemo posmatrati kao obicne budalastine
Mislim da Ursula fon Der Layen koja se nalazi na mjestu šefice Evropske Komisije ima neke obavjestajne podatke, tih 100 hiljada mrtvih Ukro vojnika je sigurno cula na nekom od brifinga i izlanula se, brisanje te izjave, te Ukrajnsike sizofrene deluzije o ruskim gubitcima gledam kao pokusaj kontrole stete.

Da je 100 hiljada mrtvih na NATO strani stvar realnosti, pokazuje i ponasanje "kijevske hunte" kao sto si i naveo u svom komentaru Ukri ne dematnuju Ursuline tvrdnje vec sada pokusavaju da budalastinama o Ruskim gubiticima pravdaju svoje kolosalne gubtike...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2115
  • Gde živiš: Beograd

Karla ::
Brojno stanje Ukrajinskih gubitaka po oblastima. Navodno sastavljeno iz javno dostupnih podataka.

Саставио "Кауч генералштаб" Laughing

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1465

Začuđujuće mali broj za Nikolajevsku oblast....

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2335
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Denaya ::Začuđujuće mali broj za Nikolajevsku oblast....

Подаци су из спискова умрлих из јавно доступних извора. Можда се из одређених области не може доћи до извора (као што је Черњиговска). А могуће је и да у Николајевској области мобилизација није имала много успеха због близине фронта и проруског расположења становништва. Ово су само претпоставке. Оно што се види је велики број погинулих из Закарпатске области, што се поклапа са информацијама о великим губицима јединица из те области на херсонском фронту.

online
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2108

Ako se gledaju samo umrlice velika je šansa da će mnogi biti ubrojani više puta.
Iz zakarpatske oblasti poslata je jedna (ili dve?) planinska brigada, na hersonske stepe i na Izjumska brdašca. Kako li su oni bili opremljeni i za kakvu borbu su obučavani?
Daj da batalimo brojke. Ćorav je posao. Dosta su nam i grube procene.

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

@danijell

Citat:Uzeće im što kažu i crno ispod noktiju.

Верујем да ће већину отписати кад се све ово заврши јер ће бити немогуће наплатити све те паре Украјини. Сутра да се рат заврши Украјина не само да не би могла да враћа већ не би могла ни да преживи без даље финансијске помоћи са стране.
Питање је да ли ће запад бити вољан да финансира о након рата. Сада им се исплати јер, реално, то су ситне паре за запад. Исплати им се јер ратују са Русијом без да гину. Шта би био мотив да наставе финансирање уколико се рат заврши?

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Reportaza o oslobadjanju Majorska.

rutube

online
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Хроника специјалне војне операције
30. новембар 2022

🔻 Пограничне територије Руске Федерације:

▪Украјинске формације напале су село Тјоткино у Курској области и оштетиле стамбене зграде. Жртава и повређених нема.

▪АФУ пуцала на цивилне објекте у селу Красноје, Белгородска област, цивили нису повређени.

▪У Брјанској области украјински дрон бацио је муницију на складиште нафте у округу Сураж, на месту доласка избио је велики пожар.

У поподневним сатима, непријатељ је ударио на периферију села Суземка, оштетивши далеководе. У селу је било привремених проблема са струјом.

🔻Смер Старобелск:

▪У сектору Купјански украјинске формације извеле су напад на положаје руских трупа у рејону Куземовке, који се завршио неуспешно.

▪На сектору Лимански, јединице Оружаних снага Украјине поново су покушале да нападну у правцу Краснопоповке. Интензивна артиљеријска ватра вратила је непријатеља на првобитне положаје.

▪Артиљеријски дуели се одвијају дуж целе линије додира: Оружане снаге РФ су погодиле концентрације непријатељског људства и оклопне технике у Дружељубовки, Крахмалном и Берестову.

🔻Соледар правац (мапа (хттпс://т.ме/рибар/41593)):

▪У сектору Лисичански, руске јединице настављају чишћење западног дела села Белогоровка, а боре се и за село Спорноје.

▪У сектору Бахмут, украјинска команда се припрема за офанзиву руских трупа и прикупља резерве, покушавајући да спречи урушавање фронта. Пренос додатних снага отежан је оштећењем коловоза.

▪На југу Бахмута (Артемовск), јуришни одреди Вагнеровог ПМЦ-а и јединице НМ ДНР чисте подручја поред Курдјумовке.

▪Украјинске минобацачке посаде 54. бригаде и хеликоптери армијске авијације гађају подручја офанзиве Оружаних снага Русије у Андрејевци, Опитноју, Зајцеву, на аутопуту Соледар-Бахмут.

🔻 Доњецк правац:

▪Моторизоване јединице Оружаних снага РФ настављају жестоке борбе са непријатељем у центру Маринке. Руска артиљерија наноси ударе по концентрацијама Оружаних снага Украјине у западном делу града.

▪Украјинске формације из ракетне и топовске артиљерије гранатирале су стамбене зграде и цивилне објекте у Доњецку, Горловки, Каштановом, Минералном, Јасиноватаја и другим насељима агломерације.

🔻Запорожје правац:

▪Команда Оружаних снага Украјине наставља са пребацивањем људства и оклопне технике на линију додира, припремајући се за офанзиву дуж целог сектора фронта.

▪Руске ракетне трупе и артиљерија напали су непријатељске концентрације у Камишеваху, Приморском, Белогорју и Орехову.

offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 109

Citat:Шта би био мотив да наставе финансирање уколико се рат заврши?
Možda državanje pacijenta u životu dok se malo ne oporavi i nastavak rata ...

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10916

kunktator ::
Iz zakarpatske oblasti poslata je jedna (ili dve?) planinska brigada, na hersonske stepe i na Izjumska brdašca. Kako li su oni bili opremljeni i za kakvu borbu su obučavani?


Mehanizovana pešadija vulgaris.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 928 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 8 sakrivenih i 878 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AK - 230, aleksandarbl, aramis s, bestguarder, bladesu, bojcistv, bokisha253, bozomotika, chichabg, darkangel, dejoglina, Denaya, dragoljub11987, dule10savic, Excalibur13, Georgius, gomago, Jahorina, kikisp, kjkszpj, Kubovac, kunktator, Metanoja, mgolub, Mi lao shu, mikrimaus, Milos ZA, nemkea71, ObelixSRB, Parker, repac, Rogan33, S2M, Sirius, sombrero, Srki94, Srle993, Stefan M, suton, VP6919, W123, zdrebac