JF-17(FC-1) Thunder

7

JF-17(FC-1) Thunder

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97326

http://www.aviationweek.com/aw/generic/story_chann...../22/14.xml

Potpredsenik korporacije CATIC izjavi da je avionika u JF-17 preuzeta iz J-10Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 03 Sep 2009
 • Poruke: 1752
 • Gde živiš: Zemun

Ma pravo cudo od aviona. Ovde na linku deluje fenomenalno, poslednji krik avio industrije GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid .
Sve im verujem.offline
 • Pridružio: 23 Dec 2006
 • Poruke: 12566

A ne najbolje ce zbog tebe da ga ne hvale?
I nije mi jasno sta ti smeta u tom tekstu ali bukvalno ne vidim sta je tebe moglo da iznervira.

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97326


Cockpit Thundera

offline
 • Nikola Vukota
 • Multimedija , creativity work- world of disajn
 • Pridružio: 08 Sep 2010
 • Poruke: 1060
 • Gde živiš: ZEMUN - Gardoš - Forsaž - BB.

Ashaman PVO ::Svakako bih pre gledao Gripena na nasem nebu nego JF 17,oni ne mogu da se porede, Gripen je klasa za JF 17.....ali ako se bas toliko insistira na tome mozemo slobodno na virtuelni dogfight da ih poredimo.....

Ni jednom rečju nisam rekao da je JF-17 bolji od Gripena! Gripen je po svim perfomansama bollji multirole avion 4. generacije a JF-17 - treće. Jedino sam i te kako racioonalno i znajući šta pišem rekao da bih trenutno radije video JF-17- Thunder na našem nebu od Gripena. Mnogi su u zabludi što potcenjuju ovaj vrhunski multirole avion koji će budeti ivereni tek zablistati ! Samo je trenutno avion 3. genereracije. Aerodinimački avion je fenomalno urađen sa stopljenim DSI usisnicima,FBW,HOTAS i več sada dovoljno manevarbilan. JF-17 kao i J-10A sledi još dublja modernizacija na čemu se uveliko radi. Ni jedan avioinženjer bilo sa zapada niti sa istoka neće za isti reći da je "ružan"! Naprotiv. Izuzetno zahvalna platforma za široku dalju modernizaciju!
Ko je jednom ušao u kineske proizvodne pogone i njihove laboratirije iz korena bi promenio mišljenje. Uporno govorim da KINA grabi koracima od sedam milja. Kina je već osvojila svoj samostalni motor i prebolela bollke sa VS-10-13 i takođe u poodmakloj fazi sopstvenog AESA radara. Kamo lepe sreće da smo kao prelazno rešenje po izuzetno povoljnoj ceni uzeli eskadrilu novih JF-17 nego uradili površnu "modernicazicaju" Mig -29. Kasnije je lako na istu platformu dograđivati bolje motore i bolji radar uz postojeći glass kokpit Thalesov i fenonamalne rakete PL-8 i PL-12 kao i više samostalnih kineskih samonavođenih raketa zemlja vazduh. Mnogi su ogromnoj zabludi što potcenjuju pamet i neumoran rad hiljade kineskih avionženjera!
- Vreme će brzo demantovati sve "neverne Tome" ! U prilogu tekst iz današnjeg defence daily koji nije puka propaganda. Mada se u tekstu pominje razvoj J-10-a ka J-10B i te kako treba u razvoju motora i osamostiljavinju kao i AESA radadarom made in China gledati i dalju dublju modernizaciju JF-17 koja je tvrdim izvesna!

- Chengdu Aerospace’s most famous product, the J-10 fighter aircraft, made its inaugural appearance at Zhuhai’s Air Show China in 2008, offering one of the most remarkable flight displays of the event. In the intervening two years, the program has made notable progress.
The J-10’s evolution mirrors that of another famous single-engine fighter aircraft, the Lockheed Martin F-16 in more than one respect.
One of the F-16’s major developmental milestones was the introduction of a second, alternate engine, the F110-GE-100, which at the time produced 6,000 lbs more thrust than the F-100-PW-100/220 that was the aircraft’s original power plant. In the same vein, Chinese industry has been hard at work to complete testing and development of the Liming Aeroengine Manufacturing Corporation (LMAC) WS-10A engine.
According to Chinese news reports, the WS-10A has been flying on board prototype aircraft of the J-10’s next block-series development, which has been designated as J-10B. The WS-10A will replace the Salyut AL-31FN engine, which was the aircraft’s original power plant.
Included as part of the J-10B’s configuration is an entirely new design for the engine inlet, which has changed from the rectangular configuration developed for the AL-31FN to an oval-shaped inlet. This again parallels the F-16’s development in which a “big mouth” inlet was developed for the aircraft to provide an increase in air flow for the enhanced thrust of the GE F110 engine.
In the modern day, however, what makes the major difference in combat aircraft performance is the capability of the on-board electronic systems. Chinese industry officials told Aviation Weel that a new line of products is in development to replace some of the major pod container systems in use now on the J-10 and other aircraft.
Most notable here is the CETC KG300G electronic warfare pod, which will be redesigned in a new variant that expands the frequency bandwidths it can cover. Also in development is a new-generation active electronically scanned array (AESA) radar that would replace the aircraft’s current mechanically-steered array. “AESA radars are a major improvement for any fighter aircraft,” said one Chinese designer, “in that it provides a significant increase in reliability and radar performance.”

Dopuna: 25 Nov 2010 0:38

Kina proizvodi JF-17 block 2 :

Arrow http://siyasipakistan.wordpress.com/2010/07/21/pak.....%E2%80%8F/

offline
 • Boskovic
 • IT-Programmer
 • Pridružio: 26 Feb 2009
 • Poruke: 1092
 • Gde živiš: Zasad u Svedskoj

Evo kako Kashmirac zamislja JF-17 Block II u pakistanskom RV i kolko ce ih biti. Dosta ovih slika smo videli i pre Smile
http://www.youtube.com/watch?v=rryEuzK9qCo

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2007
 • Poruke: 13932

VITEZFOREVER ::Da Kina (Pakistan), "nije sigurna" u kvalitet aviona koji nudi i da nije 100% proveren u svim režimima rada sa fenomalnom aerodimikom,DSI usisnicima,FBW,HOTAS, širokim spektrom naoružanja, ne samoPL-8 i PL-12 (koliko god to neko nazivao pukim "copy-paste") karakterististikimama bukvalno egal i sa Aim-9 i Aim-120, izuzetnom manevarbilnišću,odnosom masa/potisak, tako lakom promene trajektorije leta i vrhunskom agilnošću,odličnom finalnom izradom, glasskokpitom Thalesovim ...
Sa kojim verzijama Aim-9 i AMRAAM?
Kakava je konacna izrada mi ne mozemo znati.
Posto se porede Tejas i JF-17. Treba napomenuti da je "koza" Tejasa izradjena 90% od kompozitnih materijala. Krilo je vrlo napredno. Pri cemu je to prvi samostalan projekat Indije. Dok je Kina prisutna vec decenijama na svetskom trzistu. Bez obzira sto su u pitanju kopije. JF-17 je dobar samo zato sto je u ovoj verziji jeftin. Ne donosi nista novo za razliku od Tejasa.

Citat:sigurno ne bi ni zakoračila na aerosalon Fanborou i za kratko vreme 8. zemalja izrazilo tražnju za JF-17. Pa zar bi Egipat dozvolio sebi luksuz da kupuje proizvodnu traku za avion koji "nema budućnost" i na kome će se još uveliko raditi(još dublja modernizacija)?
To su slabije razvijene zemlje kojima je potrebna najpovoljnija zamena za veliki broj aviona.

Citat:Svako poređenje JF-17 Thunder sa Mig-21 uz svo poštovanje ka istom je u najmanju ruku bez osnova.
Tacno. MiG-21 je ziva legenda. JF-17 nece znaciti zemljama korisnicama koliko je MiG-21 znacio pre nekoliko decenija.

Citat:Radije bih ugledao JF-17 na našem nebu nego Gripen.
Mogu se porediti JF-17 i Gripen posto su u istoj klasi. Medjutim ne treba se zaletati. Kinezi koracaju velikim koracima, ali ne toliko velikim. Treba ce njima decenija kako bi se po svim mogucnostima priblizili danasnjem Gripenu. Koliko god da su "dobrodosli" sa svojim proizvodima ipak Evropa, racunajuci i na Ruse, imaju svoje proizvode koji bi po nekom pravilu trebali imati ne samo prioritet vec i bolji kvalitet.

offline
 • Boskovic
 • IT-Programmer
 • Pridružio: 26 Feb 2009
 • Poruke: 1092
 • Gde živiš: Zasad u Svedskoj

Evo jos jedan klip JF-17 ali nije o Block II vec o sklapanju i letenju JF-17 i kad je bilo predstavljanje fabrike Pakistanskim Medijima
http://www.youtube.com/watch?v=hIF9qAVC9WU&NR=1&feature=fvwp

offline
 • Nikola Vukota
 • Multimedija , creativity work- world of disajn
 • Pridružio: 08 Sep 2010
 • Poruke: 1060
 • Gde živiš: ZEMUN - Gardoš - Forsaž - BB.

Uopšte nije tačno da mi ne znamo kakva je konačna-finalna izrada JF-17! Koliko god to neko verovao ili ne nove kineske rakete PL-8 i PL-12(SD-A) su egal sa zadnjim verzijama i AIM -9 i AIM-120 !
- Svesno sam radi poređenja aerodinimake u video klipovima stavio Tejas sa odličnim hibridnim krilom i aerodinimačku koncepciju JF-17 sa produženim strejkovima i DSI usisnocima. Tačno je da zmaj aviona Tejas čine dostta kompozita i odličan motor F-404.
- Ako iko iko misli da je tu kraj svake razvojne priće JF-17 grdno se vara!!!
Trenutni JF-17 je samo početak svestranog daljeg razvoja do ranga 4+ generacije i to za kratko vreme. Živi bili pa videli.
Govoriti o nekim "decenijima" da bi Kina dostigla Gripen je u najmanju ruku smešno i za no comment! Ne samo u sferi avijacije, ... već u svim naprednim vojnim tehnologojima Kina je vrlo brzo sila BROJ 1.
Zemlja sa nejvećim deviznimom suficitom u svetu i armijom od više hiljada inženjera da sebi dozvoli decenijsko zaostajanje !?? Pre će biti KVANTNI SKOK u odnosu na svet !
[/b]

offline
 • vlvl 
 • Super građanin
 • Pridružio: 14 Jun 2010
 • Poruke: 1095

@VITEZFOREVER
Citat:Ni jednom rečju nisam rekao da je JF-17 bolji od Gripena! Gripen je po svim perfomansama bollji multirole avion 4. generacije a JF-17 - treće.

Slazem se da je bolji,a na osnovu cega tvrdis da je JF 17 avion trece generacije.Ukoliko tu sagledavas iskljucivo primenjenu savremenu tehnologiju(elektronika,savremeno naoruzanje)onda je nas Mig 29 avion druge generacije.

@VITEZFOREVER
Citat:
U prilogu dva video klipa poređenja JF-17 sa indijskim konceptom Tejas i obrnuto. I u jednom i drugom projektu vidim povratak u život Miraža 2000 u boljem odelu i boljoj aerodinamici:


Ovakvu izjavu nisam ocekivao od vrhunskog pa i solidnog poznavaoca vazduhoplovstva.Mogu nekako ovog drugog da prezvacem,ali objasni mi kako ce to bolju aerodinamiku od Miraza imati JF 17,a ovo shvatam kao neozbiljnu izjavu.

@VIEZFOREVER
Citat:Kina proizvodi JF-17 block 2 :

Arrow http://siyasipakistan.wordpress.com/2010/07/21/pak.....%E2%80%8F/


Neozbiljana izjava i jos link sa njom zajedno.Kakav je to stelt avion pete generacije sa onoliko spoljnjeg tereta na sebi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 573 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 4 sakrivenih i 522 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, bigfoot, bojan_t, Brana01, BraneS, bufanje, ceman, darkojbn, Denaya, djo97, DonRumataEstorski, DPera, dragoljub11987, Georgius, hologram, ivica976, kikisp, kunktator, kybonacci, Lieutenant, mačković, MiG-29M2, Nikolaa11, Ognjen D., paja69, Panter, radionica1, raf87, rasok, RED4G-304, robert1979, rovac, savaskytec, Shinobi, solic, Srle993, TheBeastOfMG, theNedjeljko, Titan, Tvrtko I, uros, Velizar, Vlad000, zax22r, zlaya011, Čivi