MiG-29 Fulcrum

1521

MiG-29 Fulcrum

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96551

Aviadarts-2016



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 119

ray ban11 ::^

Kako ono bi ,koja je maks. dozvoljena visina u prilazu na sletanju na kojoj pilot moze da aktivira kocioni padobran ? Smile

Citat:фото. Как раз для тех кто еще не отличает 9-12 от 9-13.




Hrbaaaat ..... nego sad cu malo da `zasolim` jednim pitanjcem ,dobro pogledajmo 9-12 ,da li neko moze da napise koji je to detalj onako neobican ( ne vidja se cesto ) na ovom Bort-u br. 03 plavi .Da pomognem malo ,u pitanju je detalj na prednjem delu aviona ...

Smajli


Upozorenje za radarsko zračenje?
Znači li to da ovaj "08" nema radar? Mr. Green



offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96551

Aviadarts-2016

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

megadeki ::

Upozorenje za radarsko zračenje?
Znači li to da ovaj "08" nema radar? Mr. Green


Da ne bi i dalje razglabali o onoj analizi ( vise je to za temu `Virt dogfajt` ) pa cemo se osvrnuti na one detalje .. Sto se dozvoljene visine tokom sletanja kad je otvaranje koc. padobrana u pitanju ,to je cini mi se do 1 m najvise .Drugi detalj ,onaj Bort 03 plavi se ne razlikuje samo po tom sto je Izd. 9-12 vec ( pogledajmo dobro rekoh na prednjem delu aviona ) ima antenu Pion-NM za sistem RSBN-PRMG ispod radarskog konusa . Smile

Ranije je bilo i pitanje gde je ta antena smestena kod nekih drugih ( iz drugih serija pa i nasih 9-12B recimo ) .Smestena je unutar radarskog konusa .Dakle postoje 2 antene Pion-NM ,jedna na vertikalcu a druga bilo ispod ili unutar radar. konusa .

Ziveli

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96551

Ruski tehnicari u Alziru
Maj 2016

http://www.forcesdz.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=33&start=840

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Ali,iskreno,ja ne znam za slučaj gde je "devetka" oborila F-14,15,16,18,Miraž 2000...čovek je to napisao.Jeste,super je pokretljiv,na aeromitinzima,simulirani dogfajt,sve to stoji...ali pomenuta grupica nema potrebe da prilazi za dogfajt,nego rešavaju to izdaleka,"Amram-om","Sperou-om" ili "Feniks-om",ipak,nije ovo WW1.

Да је тако као што ти кажеш да ''поменута групица'' нема потребе да прилази за догфајт, зашто онда носе ракете ваздух-ваздух малог домета? Зашто је развијен нишан на кациги пилота и нове ракете попут Ирис-Т, ASRAAM, AIM-9X?

И где је то МиГ-29 имао прилиике да обори неки од поменутих авиона? Изнад Ирака и СР Југославије тешко.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

^

Nije samo to u pitanju, izgleda da neki ( lazni analiticari ) i dan danas ne shvataju sustinu prvo razvoja a onda kasnije i ser. proizvodnje /oper. upotrebe i nacina koristenja 29-tke .

Zato cu ponoviti ,boldovano, prvu recenicu lazne analize ( tekst koji na samom pocetku ima fotku groblja ostavljenih-zapustenih 29tki cime je odmah na pocetku ukazano na temu-motiv izlaganja )

Dakle, lovci MiG-29 nikada u svojoj operativnoj historiji nisu dosegli taktičko-tehničke standarde zbog kojih su uvedeni u naoružanje.

Pa evo da se ponovi za one koji znaju i iznese par cinjenica za one koji ovo ne znaju/nisu znali .

Doticni moguce da ne zna da je MiG-29 po TTZ=takticko-tehnickim zahtevima ( 1972-74 ) bio i ostao laki frontovski/takticki lovac ,sustinski ,sto je sa nase tacke gledista veoma vazno a to je da on nije bio patrolno-presretacki lovac jer su Sovjeti za te zadatke imali i danas Rusi imaju MiG-31 kao teski i Su-27 kao srednji patrolni/visinski presretac koji svoje zadatke patroliranja u datoj zoni VaP ili zadatke presretanja obavljaju uz koordinaciju sa A-50.

Znaci MiG-29 uopste nema nikakve veze sa tim zadacima sem u nekim odredjenim okolnostima kad ova dva pomenuta lovca nisu u blizini ( primer danas je AB Erebuni u Jerevanu gde baziraju upravo 29tke ) To sto je 29tka u VS-ma zemalja VU pa i SFRJ bila osnovni patrolni lovac ( i to sa radarima degradiranih-umanjenih sposobnosti,bez data-link sistema itd ) je bila stvar zemalja koje su ga nabavljale .Drugo bi bilo da je SFRJ recimo nabavila krajem 80tih/pocetkom 90tih kako je jedno vreme planirano i Su-27 pa da to bude osnovni patrolno-presretacki lovac ,ovako se moralo osloniti na 29tku koji uopste nije po TTZ bio lovac za te zadatke.

Mi na temi vec odavno imamo proracune bojevih -taktickih radijusa MiG-29 sa 50% i punim rez. goriva ( unutrasnji i sa PTB-1150 ) i naoruzan sa 6 raketa V-V .Iz prilozenih proracuna se vidi da su ti radijusi dosta manji u odnosu na ova druga dva sovjetska lovca-presretaca ,manji cak i u odnosu na neke zapadne rivale .No to je zato sto je to bio i ostao kako rekoh laki frontovski lovac ,po koncepciji tako razvijen i izradjen da moze da polece sa PSS aerodroma u neposrednoj blizini `fronta` , borbeno deluje u zadacima presretanja ( prevashodno kroz vodjenje bliske manevarske vazdusne borbe ) protivnickih lovaca,lovaca-bombardera ,takt.bombardera i jurisnika u zoni fronta a ne u zoni teritorijalne PVO kao npr MiG-31 i Su-27P .Otuda tako mali radijusi na sto su se npr zalili svojevremeno svapski piloti ,kao da nisu znali o cemu se radi a znali su naravno jako dobro kao i nasi ,kao i svi drugi koji su leteli i koji lete na 9-12/-13.

Ono sto je bilo za Sovjete-Ruse zapravo nije bilo za ostale koji su redom 29tku nabavljali od 1986g pa dalje .Ovu cinjenicu mnogi i danas ne uzimaju u obzir i otuda imamo raznorazne analize koje sustinski nemaju smisla ni logike pogotovo u kontekstu poredjenja 29tke sa nekim zapadnim lovcima ili kad se uzimaju rezultati i ucinci nekih borbenih dejstava .

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

A ja mogu da tvrdim da ni F-15, 16 ili 18 ne bi oborili nijedan avion da su bili u situaciji u kojoj su bile nase 29-ke. Sankcije, malo goriva i letenja, malo delova, neuradjen remont, nedovoljna trenaza, neispravni avioni i onda dodjes do toga da se sudaris sa najvecom vojnom silom na svetu. Ajde da se kladimo da bi pod ovim okolnostima rezultat bio isti sve i da su u 127. leteli horneti a ne migovi.

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 119

Tako je,Bane Rej..."9" je projektovana da bude frontovski MR avion,ali za sistem odbrane,kakav je imao SSSR-velika dubina teritorije u svim pravcima.Naš koncept odbrane je bio isti,kao i kod Iračana.Po toj logici,"9" nije ni trebao radar,što je logika nastanka i upotrebe "1". Ono što sam zaključio,je da je to bilo skroz pogrešno,sa obzirom na tipove ratova koji su se vodili od WW2 ili Koreje na ovamo.
To dokazuje i razvojni pravac verzija "9" nastalih krajem 90-tih godina,svih ovih,lepih,namudjenih,fensi "9", koje se šepure po sajmovima,širom sveta.
Ne znam kakav avion da smo imali 99.- mi se ne bismo mogli odupreti NATO,sa teritirijom 300 x 800km, u eri krstarećih raketa i baza svuda oko nas.Pre neki mobilni,sofisticirani sistem PVO-ali se plašim da ih uspešnost takvog sistema ne bi odvratila od napada,nego bi ih još više isprovocirala i pojačala samo.
"...lepo kaže Charles Burkley - što ulaziš u frku,kad si slabiji..."...Gojko Sisa,MUNJE.
@voja 1978: Da smo imali "Hornete" u 127.,lepo ih sakrijemo,dok sranje ne prodje.
Uzgred,bio ja 2003. na aeromitingu u Iverdonu(CH) i videh "Hornete" i "Miraže 2000"...a,da i F-5. Mogu vam reći,da je "18" zlo od aviona.
Mali Švajcarci,ali imaju zajebanu avijaciju.I to je ono što se vidi.
A ono što se ne vidi(raketni sistemi PVO),mogu samo da pretpostavim. Ja se sećam,da je bilo pitanje oko nabavke lovačkog aparata,kada su razmatrali čak i "9",ali su nabavili "18" ipak.
Sumnjam da su im pare bile problem.

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96551

Slovaci i poljaci u Belgiji



Citat:BAF Days 2016 - Florennes AFB
http://www.spottingzone.com/forum/photos-2016-f743/topic20329-60.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 707 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 1 sakriven i 704 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Milos82, panzerwaffe