MiG-29 Fulcrum

1589

MiG-29 Fulcrum

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

За колегу racerx11080.

МиГ-29М и М2 је наручио Египат, 46 авиона за 2,2 милијарде долара.

Такође раније је и Сирија наручила 12 авиона али они наравно нису испоручени.

За Миодрага.

Мислим да радар Оса-2 одавно више није актуелан.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

U medjuvremenu ...

Samo da se ispravim u vezi podatka za ogranicenje po brzini sa izvucenim ( podignutim ) periskopom kod UB naravno ...

Citat:Periskop ima ogranicenje i ono iznosi 500 km/ cas. Periskop se automatski uvlaci cim se dostigne brzina ogranicenja.

Dakle ogranicenje po letnoj brzini kod periskopa je 500km/h a kod izvucenog ST je 700km/h ( podatak iz VTUP za L-18 )

Smajli



offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Napisano: 13 Jan 2017 12:47

Као прво написао сам да ће врло вероватно бити СМ(Т) модернизација, то је нека моја претпоставка, јер све остало нема смисла радити. Као друго јасно је колико нас коштају ти авиони к'о дан, а то је 180 000 000 евра/долара не битно, за 10 авиона, у ту цену је све урачунато од модернизације, преко резервних делова, ракета до преобуке људства...Шта ту има да није више јасно...

Морнарничак верзија МиГ-29К је послужила као основ за развој Ми-29М/М2-МиГ35 уз мање модификације истог...шта ту има да ти више није јасно...исто тако је тај МиГ-29К настао из МиГ-29 крајем 80тих година за потребе моранричке авијације уз одређене модификације основне 29тке...

Ф35 је потпуно другачије замишљен и отуда проблеми са њим....

Dopuna: 13 Jan 2017 12:47

Таман човек помисли да је готово са троловима, када се појави један спавач...

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

Potvrda da i 29tka moze da leti sa jednim motorom na rezimu Forsaz , (desni dok je levi na rezimu Maksimal ) .


offline
  • Pridružio: 14 Apr 2011
  • Poruke: 317
  • Gde živiš: Beograd

Meni se cini da se u levom motoru pali forsaz, vidi se da "svetli"

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

^

Tako je kolega ,u pravu ste ,no radni rezim je `Maksimal` sto se vidi po polozaju konvergentno -divergentnih mlaznica ( suzenje na rezimu Maksimal i zatim sirenje na rezimu Forsaz/PF ) . E sad ide pitanje , kako se zove ( ruski naziv ,da pripognem malo ,u pitanju je `plameni trag-put` ) pripala forsazne komore a koju konkretno vidimo na slici ,dakle paljenje komore naknadnog ( dodatnog ) sagorevanja ,u ovom slucaju levog motora ?

Ziveli

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2007
  • Poruke: 61

Napisano: 13 Jan 2017 19:20

miodrag2 ::Izvini, jesi li ti procitao prvo procitao sve postove na ovoj i temi o MiG-35? A mogao bi da odes i na temu o indijskom tenderu, pa ce ti neke stvari postati jasnije, ako si dobronameran.

Ako jesi, onda ili ne razumes sta si procitao, ili si dosao ovde kao provokator odredjene interesne grupacije (sto ne bi bilo prvi put, javljaju se sa vremena na vreme i ovde, mada redje neko na drugim sajtovima i forumima), ili totalno ne razumes o cemu pises.


Jeste, ja sam provokator, obavesti kontakte u ruskoj ambasadi da mi dodele operativni naziv i pocnu da me prate...

Citat:Jedan od uslova na indijskom tenderu je bio da se dostavi odredjeni broj prototipova/serijskih aviona na testiranje, koje je onda odrzano u svim delovima Indije sa razlicitom klimom, kako bi se ustanovilo kako se avioni ponasaju u praksi u svim tim uslovima. Znaci, prototip je postojao. Problem je samo sto je bio razvijen od drugog aviona, i imao nesto drugacije karakteristike. Takodje je trebao da ima AESA radar koji je u tom trenutku jos bio u razvoju, znaci nije bio u serijskoj proizvodnji. A nije ni danas, i nece ga dobiti verovatno ni ruski MiG-35, dok se razvoj ne zavrsi u potpunosti.


Kada ti mene zezas i upotno se hvatas za nebitne stvari u mom postu, hajde i ja malo tebe da sprdam:
Sta znaci ovo "...prototip je postojao. Problem je samo sto je bio razvijen od drugog aviona" - kog drugog aviona? mig-21, mig-31...



Salu na stranu, ali ponovo pricas netacne stvari. Ovo ti je MIG-35 koji je bio na Aero India 2007. , a postoji jos od pre 2005. jer je tada prikazan na MAKS-u



Do 2010. postoji barem 3 prototiopa MIG-35 koji su testirani na Indijskom tenderu, tako tvrdi korporacija MIG - a sto je dijametralno suprotno od tvoje price. MIG-35 ispada sa tendera tek 2011. Dakle, i tvoja i njegova prica su suplje, postojalo nedostatak demonstratora nije bio problem.

Jos jednom ti ponavljam sustinu onoga sto sam hteo da kazem parafrazirajuci njegovo "da je avion postojao na papiru" - poenta je bila da se ovde uzimaju netacni argumenti i da se izvrcu i da se zmuri pred cinjenicama:

Indija je na proslim tenderima kupovala ruske lovce koji su bukvalno postojali samo na papiru (SU-30MKI) ili su nekada poleteli, ali nisu testirani u operativnoj upotrebi (MIG-29K/KUB - ovo je malo nategnut argument jer u sustini drugi avion nisu ni imali, suhoj je prevelik), sta ih je to sprecilo da uvide NEVEROVATAN POTENCIJAL MIG-35 - ako su isto uspeli za SU-30MKI??? Kako ovde forumasi uvidjaju potencijal mig-35, a Indijci ostadose tako kratkovidi i ne samo to, nego uzese Dassault Rafale!!!!!!!
Da li si ti svestan da je Indija kupila 36 Dassault Rafale-a, umesto 120 MIG-35 (pisem po secanju, ali brojke su otprilike tu)???? Da neko kupi toliko skuplji avion i da dobije odnos 36:120, iako je samo procenio da mu treba 120 lovaca... , a to ni po kakvim zakonima logike ne moze da bude ono sto si ti zakljucio, ili sto su drugi zakljucili. Da mig-35 ima bilo kakav potencijal, da taj avion nema izuzetno ozbiljne probleme, da nije dodatno osakacen sa ovim "objedinjavanjem zarad ustede" (pazi kada Indusima nije problem da odrese kesu kada je kvalitet u pitanju) cak i ako ce dobiti 3x manje aviona od potrebnog/planiranog broja!!!

Citat:Drugo, postojao je model MiG-29M ranije, kao deo nastavka osavremenjavanja aviona MiG-29. Ali je u datom trenutku bio preskup za rusko RV, za njega u datom trenutku nije bilo dovoljno interesovanja u inostranstvu, pa je projekat napusten.

Ja sam i napisao da je bilo normalno od M varijante 29-ke razvijati sve ostale verzije za poletanje sa konvencionalnih pista. Ovakvoj "unifikaciji" se pribegava u ratu, kada imas samo na raspolaganju zmajeve od K verzija u magacinu, pa kazes: "J#$@ ga, idemo sa njima... trebaju nam hitno avioni!"

Citat:Posle indijskog tendera krece razvoj novog MiG-35, na bazi MiG-29K. Taj novi MiG-35 je to sto gledas danas, a izvozna oznaka mu je Mig-29M/M2. To su uveli posle zbunjivanja sta je sta, slicno tvom zbunjivanju ovde. Znaci, avion razvijen kao kopnena varijanta MiG-29K, sa krilima bez mehanizma za sklapanje krila, i sa ostalim karakteristikama bliskim MiG-29K za indijsko i rusko vazduhoplovstvo. Za izvoz je to prakticno MiG-29K sa krilima bez mehanizma za sklapanje, za rusko vazduhoplovstvo ce to biti bolji avion prilagodjen zahtevima ruskog RV. TVC je mogucnost koju narucioc moze da poruci ako zeli,ako ne, bice mu isporucen avion bez TVC-a.

Ponovo netacna hronologija i gadjanje nazivima.
Em smo ustanovili da su avioni postojali i pre indijskog tendera.

MiG kao proizvodjac ne poznaje oznake van sopstvenih i kao takvih zvanicnih, lokalne oznake (poput nase interne vojne L-18 nemaju nikakav znacaj za MIG. Jos manji znacaj imaju oznake sa nekog foruma) . Ti si meni u svom prvom obracanju pisao da je MIG-29M2 izvozni MIG-35, sto je glupost, jer se radi o 2 razlicite varijante, da rezimiram K/KUB> MIG29M2> MIG-35, pri tome Rusi sami ne znaju da li su MIG-35 razvili iz K ili iz M2, posto su ih Indusi napusili kada su hteli da salju M2 na tender, onda cas ne spominju M2 u razvoju, a cas spominju. Ali, kao sto sam rekao, relevantno je sta je pise na sajtu MIG-a.


Jos leta gospodnjeg 2012. na sajtu korporacije MIG stoji da je MiG-29M2 bio na Batajnici, nikakav MIG-35 se ne spominje ili da je MIG-29M2 izvozna verzija...
Dalje, u delu o "novoj objedinjenoj familiji lovaca" stoji posebno MIG-29K, posebno MIG-29M/2 i posebno MIG-35. Gde u delu za MIG-35 stoji: "The MiG-35 (single seat) and MiG-35D (double seat) are the "4++" generation multi-role fighters, exhibiting the further development of the MiG-29K/KUB and MiG-29M/M2 fighters in the field of the combat efficiency enhancement, universality and operational characteristics improvement."
Dok za MIG-29M2 stoji: "The MiG-29M/M2 fighters belong to the new unified combat aircraft family designed on the basis of MiG-29K/KUB carrier-based fighters." i NIGDE u tekstu o MIG-29M2 se ne spominje MIG-35 ili da je neka izvozna varijanta.

I sada sta se tu ne slaze sa onim sto sam ja napisao u svom proslom postu: [quote= "racerx11080"]M>K/KUB>M2>MIG-35[/quote]????? Mislim da je najbolje da napises jedno pismo korporaciji MIG i da im objasnis kako im na sajtu stoji pogresno.

Da ilustrujemo kolika je razlika izmedju ova 2 aviona evo i 2 fotografije MIG-29M2 i MIG-35 , IMAJU 2 POTPUNO RAZLICITA KRILA, ja bih samo zbog toga rekao da se razlikuju i da su u pitanju 2 RAZLICITE VARIJANTE, a ne eksportna varijanta, kako ti tvrdis. Pored toga imaju i 2 razlicita radara, sto jedan ima recidive sarki, drugi nema...

Citat:Ovo je ti je najprostije moguce objasnjenje. Ako zelis da saznas vise, moras da znas nesto o istorijatu aviona MiG-29, iz validnih izvora, pre nego sto odes na teme koje sam ti naveo, a u raspravu mozes da se ukljucis kada ih procitas kompletno, inace ti nista nece biti jasno, kao sto ti nije ni sada. A niko ovde ne moze da samo zbog tebe napise referat na 30 stranica i prezvaka u njemu sve sto je o ovom avionu pisano iz relevantnih izvora, i sve sto ja napisano na forumu (a ovde je bilo i bivsih pilota, i inzenjera i mehanicara koji su aviona odrzavali, neki se jos uvek povremeno javljaju ovde).

Nemoj ti samo, molim te, da mi pises referate i bavise se analitikom... pogotovo, kada napises da je ovo najprostije objasnjenje, problem sa tobom je sto nikada ne trazis najprostije objasnjenje (pogledaj ispod za Okamovu britvu), nego izvodis mentalnu gimnastiku kako bi objasnio neobjasnjivo, sto sam nekoliko puta istakao (indijski tender, osa-2, broj pilota, remont...)

Ja sam upravo citirao tekst jednog od tih inzinjera, koji je tvrdio da je MIG-29M2 sklepan i da je los, njegov sud je POTVRDILO VREME i cinjenica DA NIKO NIJE KUPIO TAJ AVION!!!!

Citat:Sto se tice MiG-29 koji stizu iz Rusije, oni su trenutno iznudjeno resenje, jer jednostavno vremena za kupovinu i uvodjenje novog aviona vise nema. Resursi isticu previse brzo, i ostali bi bez lovacke avijacije. Avioni koji stizu su prosli remont 2014.-te, i imaju otprilike polovinu vremenskog resursa i vrlo malo potrosenih sati (barem je receno da su tako birani). Ostao im je jos jedan remontni ciklus, posle toga idu u penziju. Znaci, otprilike jos 14 godian letenja, ili jos oko 1000 sati.

Ovo nema veze sa vezom, koliko je to vremenski resurs od 14 godina i 1000 sati? Sta, ovima nece takodje BRZO isteci resurs? Problem sa MIG-29 je sto mu RESURS BRZO ISTICE i sto je NEVEROVATNO SKUP za upotrebu, remont, odrzavanje, pogotovo kada predje polovinu zivotnog veka, a ne kada je na njegovom kraju!!!

Proizvodnja MIG-29 u verziji 9.13 je bila od 1986.-1991. Dakle, posto ne znamo sa sigurnoscu kada su proizvedena ova 3 ruska 9.13 (najbolja varijanta po nas), to je bilo pre 25-30 godina. Sada, verzije 9.12 i 9.13 su poznate po tome sto imaju veoma kratak resurs od svega 2.500 sati na zmaj ili 25 godina, ovo ILI znaci ono sto prvo ISTEKNE!!! Dakle, za nekoga ko palamudi o OSA-2 radaru i ne zeli svoje fantasticno znanje da trosi na pisanje referate propustas ovu POJEDINOST!!!

Ti avioni se nalaze na samom kraju zivotnog veka, jer im istice VREMENSKI RESURS, makar da nisu leteli ni 10 sati od momenta napustanja fabrike. Da bi se resurs produzio treba da ih pregledaju ruski strucnjaci i da odobre njihovo dalje koriscenje, da se odradi remont i propise broj sati/broj godina, a TO KOSTA - 5 miliona po avionu...

Dalje, remont na mig-29, pricam o remontu, ne o SLEP-u se radi na 700 sati ili 10 godina, ne postoji remont na 1000 sati i 14 godina, to samo ti i uvazeni gospodin ministar poznajete takav remont, pogotovo sa rezervnim delovima i garancijom.
Sada da cita vojni atase Alzira, upisao bi se od smeha - garancija kod MIG-a, a njima pokusali da zavaljaju stare zmajeve i to loseg kvaliteta, iako u ugovoru pisalo sve novo (ovo sa zmajevima koji stoje u magacinu zvuci poznato, a???? A mozda neces povezati...)

Dalje, da se radi SLEP resurs bi bio produzen sa 2500 sati/25 godina na 4000/40 godina. ali to onda kosta vise i kao sto sam napisao koristeci primer Perua. Treba takodje primetiti da je Peru svoje avione nabavljao 2007/8. godine, dakle pre 20 godina, pa ih je modernizova 2008. godine, a ne kao mi navalja avione koji su pred penzijom i za koje ne znas ni koliko su stvarno leteli, ni kako se na njima letelo, ni kako su cuvani, da li na otvorenom ili ...
Peru je tokom najveceg perioda eksploatacije to znao, takodje modernizovao ih je 2008... a mi cemo to da uradimo 2018...

Citat:Niko ne zna sta je tacno u paketu, ali smo pravili procene na osnovu informacija iz izjava koje su bile dostupne. Na osnovu svega zakljucak je bio da ce avioni biti osavremenjeni na SM standard, kao i da je u cenu uracunat i naredni remont za tih 6 aviona, kao i sve potrebno za odrzavanje tih aviona tokom tih 14 godina eksploatacije. Takodje, remont i osavremenjavanje nasa postojeca 4, od kojih 18101 treba prvo da se kompletira, jer je ocerupan radi odrzavanja ostala tri u letnom stanju. A to se desilo upravo zbog toga jer pri prethodnom remontu nisu nabavljeni rezervni delovi. Zakljucak o stepenu osarvemenjavanja je izvucen na osnovu karakteristika detekcije radara, vrsti vodjenog naoruzanja V-V, kao i mogucnosti za nosenje naoruzanja V-Z koji su dati u izjavama, ne A.V,vec drugih clanova delegacije.

Upravo to pravili ste procene i te procene su bile ne pogresne, nego glupe, kao Sremac sto spominje SMT - koji ima dorsalni rezervoar i sistem dopune u vazduhu... ili tvoja procena o OSA-2 radaru. Ja sam spreman sa obojicom da se kladim, posto sam ja pglu i neznalica, a vi strucnjaci, dajte uzmite mi pare.
Umesto da ljudi budu zabrinuti sto se o svemu NE ZNA NISTA i sto je ceo posao na MAJKE MI... ovde se vode razgovori: sto je babi milo, to joj se i snilo...
Citat:
Sto se tice naleta na tim avionima, trenutno je na raspolaganju 9 pilota obucenih za MiG-29. To je jedan od razloga zasto se umesto jednog uzimaju dva dvoseda, da bi se intenzivirala obuka letackog sastava. Kao sto si video iz zadnjih postova, za 10 aviona je dovoljan broj od 16 pilota. Tako da za toliki broj aviona sa 10 aviona mozes da ispunis nalet od oko 70 sati godisnje. Pri tome moras da imas u vidu da ce iskusniji piloti naleteti manje, jer su vec obuceni za dati tip aviona, i vec imaju letacku kondiciju koju mora samo da odrzavaju. Tako da je moguce smanjiti nalet za njih na manji broj sati, da bi se dobio isti efekat. Mladji piloti i piloti na obuci ce zbog toga naleteti vise. Takodje, veci broj dvoseda omogucava da veci broj pilota ostvari veci broj sati naleta sa manjim brojem sati ispucanih po avionu. Tako ce tokom trenaze mladjih pilota na dvosedima i stariji koji ih obucavaju nabijati sate tokom istog leta.


Kojih sada 70 sati godisnje za 10 aviona/pilota (ili vec sta si mislio)? Em si napisao da ce remont da se radi na 1000 sati i 14 godina, tako da se postavlja pitanje na koji si nacin stigao do 70 sati godisnje.
Em cemo imati 10 aviona, ali NE 10 jednoseda, VEC - 7 jednoseda + 3 dvoseda = 13 pilota, a ne 10 pilota, tako da ti je vec tu racunica NETACNA!!!

13 pilota -> 70 sati * 10 godina
26 pilota -> 35 sati *10 godina
30 pilota -> ispod 30 sati godisnje za 10 godina

i to pod uslovom da svi avioni izdrze 10 godina, a to je nemoguce, jer imaju razlicite godine proizvodnje, kao i razlicit preostali resurs pa ce se remont raditi u etapama. Pri tome ovaj nalet od 30 sati je SMEHOTRESAN, ali se zato leti na RUSKOJ MASINI, bracala... URAAAAA! I koji je to napredak u odnosu na trenutno stanje?? A?

Ove price koje ti pricas piju vodu kada ti piloti lete preko 100 sati godisnje, a ne kada kao nasi lete 25 sati godisnje, sa tim sto im vecina naleta nije u mig-29.

Dalje, nisam ja izmislio 30 pilota, vec je to ZVANICNA INFORMACIJA, koju niko nije demantovao, a prenele su Vecernje novosti.

Mnogo volis da objasnjavas ocigledne stvari, tipa: " veci broj dvoseda omogucava da veci broj pilota ostvari veci broj sati naleta..." jbt, ne seri, ja mislio da nam veci broj ovih 9.51 sluzi da bi u njih stavili radare OSA-2 pa da vratimo srBske zemlje! Za sta ce da sluze nego za obuku kada ozbiljnije rakete ne moze da nosi, mada, sada mi nesto palo na pamet, mozda ce da sluze za SLIKANJE POLITICARA!!!!

Citat:Sto se tice OSA-2 radara, on je na rasploganju svima ako imaju zelju da ga naruce i plate. Niko ovde nije rekao da je on u igri, vec da bi bilo dobro da se isti ugradi na dvosede tokom osavremenjavanja, jer bi time postali potpuno borbeno sposobni, i omogucili podizanje obuke pre prelaska na jednosede na visi nivo. To je mogucnost, da li ce biti iskoriscena ili ne, veliko je pitanje. Ali, ako se malo razumes u avijaciju, onda ti je jasno kakve bi to dodatne mogucnosti obezbedilo u koriscenju dvoseda, ne samo u obuci, vec i za odredjene borbene zadatke.

Nemoj pogresno da me razumes, ja stvarno nisam cuo za OSA-2 radar i hvala ti sto si me naucio necem novom, ovo bez ikakvog sarkazma, ali nije nikakvo pitanje da li ce biti iskoriscena, buduci da NECE, jer je sansa za to ravna 0%.
Reci mi koji ce nivo obuke da bude ako se ne bude uradila modernizacija? Nego nastave da lete u avionima koji imaju kokpit ko avion iz Vijetnamskog rata?

Citat:Sto se tice broja od 30-tak pilota,verovatno bi ih bilo toliko u slucaju da se dokupi dodatni broj od 12 aviona, kao sto tabloid Informer najavljuje. Oni uopste nisu relevantni izvor, ali s obzirom da su prilicno tacno pogodili sta cemo nabavljati u njihovom predjasnjem clanku, moguce je da su u pravu i sada. Ukoliko je to slucaj, na raspolaganju bi imali 22 aviona,pa bi samim tim i broj sati naleta po pilotu mogao da se odrzava na 70-100. Ali, to je sve u domenu teorije.

Ovde je tvoja analitika prikazana u najboljem svetlu: kaze INFORMER da cemo da dokupimo 12 aviona... a sta kaze SRBIN.INFO hoce li da imaju plazma stealth?

Hajde malo preracunaj koliko cemo onda da imamo aviona (ne daj boze da kupimo jos koji dvosed, imacemo knap pilota), pa se zapitaj da li je to logicno, na stranu sto objavljuje novina koja je poznata po svemu sem po tacnosti i profesionalnosti.

Takodje sto ovo o 30 pilota prenose npr. i Vecernje Novosti, koje u prvoj recenici kazu :" Za letelice koje stižu iz Rusije potrebno 30 vazduhoplovaca, Vazduhoplovstvo sprema osoblje. Imamo najviše dve godine da obučimo mlade avijatičare da lete na "migovima 29"". Dakle, tebi je polazna premisa netacna, tako da ti je i konkluzija netacna.

Da li si nekada cuo za "Okamovu britvu", potrazi malo na internetu sta je to.... i pocni da primenjujes. Bas pojednostavljeno glasi najjednostavnije objasnjenje je cesto najtacnije, u slucaju Inoformera to je da informer LAZE.



U stvari sa ovom pricom je najveci problem sto Informer laze, ovde se ne zna ko sve LAZE, jer NISTA NIJE POTPISANO, i NE ZNA SE sta kupujemo od delova i naourzanja i NE ZNA se na sta modernizujemo. Pri tome 30 godina nismo mogli da modernizujemo ni jednu 29-ku, ne samo to, nego su NEISPRAVNE poletale za vreme Agresije, a sada cemo ni manje ni vise da MODERNIZUJEMO na neke megalomanske standarde avione, kojima je resurs zapravo istekao, iako se mogu pojaviti ostecenja prilikom svakog sledeceg leta, koja ce ih prizemljiti zauvek.

Sa tacke gledista razumnog coveka je upitno da li se isplati kupiti F-16 star 25-30 godina-(i takva kupovina bi bil isplativa jedino uz bas dobre uslove), iako F-16 ima preko 2x duzi zivotni vek, daleko ekonomicniji motor - remont koji se radi bukvalno kada ceo MIG-29 ide u staro gvozdje. MLU - koji stavrno produzava zivotni vek... , a ne avion (mig-29) kome za 2-3 nedelje istice resurs (ovo je sala, nemoj da se primas i da pocnes da mi repliciras za ovo) -

Ovo je video u kome RUSKI ANALITICAR KOMENTARISE MIG-29
Od 29:15 treba poslusati da se shvati zasto se Rusi ratosiljaju ovih aviona!

Upravo zbog svega ovoga moj jedini zakljucak je sledeci:U slucaju ove cele netransparentne sarade sa AVIONIMA je da se oni nabavljaju zarad obostrane koristi nase i ruske strane. Nasa strana dobija avione ZA FOTOGRAFISANJE i POLITICKU PROMOCIJU, ruska strana dobija ugovor za MIG, koji je u velikim problemima. Naravno jos kada se posrednici malo ugrade, svi srecni!!! Niko tu ne brine ni o kakvom boljitku za RV, jer sa ovim resenjem on nece doci. Da je 1997. bila bi druga prica, ali danas je 2017.


@zixo

To da je Egipat narucio mig-29M2 je podgrejana stara koja traje jos od 2007. godine. Neki ruski sajtovi su preneli da je Egipat narucio od Rusa 46 migova, ali onda je usledio hladan tus. Oni su po toj prici trebali u toku prosle godine da isporuce prva 2 aviona, pa nista nije bilo od toga.

U medjuvremenu je aktuelna prica od 2014. da ce Egipat da nabavi MIG-35. Samo treba primetiti kako se nigde ne spominje prodaja MIG-35... I dok Rusi tako pregovaraju i ugovaraju Egipat potpise sa Francuzima ugovor o Rafalu i vec egipatski piloti lete na prvim primercima. Sa MIG-om jos uvek nije potpisan ugovor - ili kada se spominje ugovor naslov takvih tekstova se obicno zavrsava sa znakom pitanja (?) - ili za taj ugovor samo znaju u MIG-u -ali ne zele da ga komentarisu, dok tipa egipatska vlada nema pojma, dakle i dalje najave... Jedno vreme smo i mi bili izlistani kao neko ko ce da nabavlja mig-29M2
Na sajtu MIG-a postoji najava sa pocetka prosle godine da ce u toku 2016. da isporuce nekoj severnoafrickoj drzavi prva 2 aviona - isporucili su .|.

Ne kazem da se to nece desiti, vec da se u protekle 4 godine nije desilo, a najavljivano je svake godine jos malo pa sace, tako dok ne vidim da je neko kupio, NE VERUJEM.

Dopuna: 13 Jan 2017 19:58

sremac983 ::Napisano: 13 Jan 2017 12:47

Као прво написао сам да ће врло вероватно бити СМ(Т) модернизација, то је нека моја претпоставка, јер све остало нема смисла радити. Као друго јасно је колико нас коштају ти авиони к'о дан, а то је 180 000 000 евра/долара не битно, за 10 авиона, у ту цену је све урачунато од модернизације, преко резервних делова, ракета до преобуке људства...Шта ту има да није више јасно...

Морнарничак верзија МиГ-29К је послужила као основ за развој Ми-29М/М2-МиГ35 уз мање модификације истог...шта ту има да ти више није јасно...исто тако је тај МиГ-29К настао из МиГ-29 крајем 80тих година за потребе моранричке авијације уз одређене модификације основне 29тке...

Ф35 је потпуно другачије замишљен и отуда проблеми са њим....

Dopuna: 13 Jan 2017 12:47

Таман човек помисли да је готово са троловима, када се појави један спавач...


Mnogo upotrebljavate frazu "sta tu ima da vise nije jasno" za osobu koja je napisala da cemo nabaviti SMT verziju, iako imamo teritoriju koju i MIG-29, lovac osakacenog dometa, bez problema moze da pokrije...

Nas su samo DELOVI za ova 3 aviona koji trenutno lete kostali za 2 godine preko 13.000.000 $!!! Kako onda u 190 miliona $ mogu da stanu delovi za 10 aviona do 2030??? Hajde mi objasni? A gde je tu remont, a gde je naoruzanje, a gde je modernizacija...

Pa samo za delove za 10 aviona ce se do 2030. godine dati vise od 250 miliona i to po najoptimisticnijoj pretpostavci, koja ne ukljucuje kupovinu motora...

Eto, samo TO NIJE JASNO!!!

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Napisano: 13 Jan 2017 20:19

Citat:Ovo je video u kome RUSKI ANALITICAR KOMENTARISE MIG-29
Od 29:15 treba poslusati da se shvati zasto se Rusi ratosiljaju ovih aviona!


Па ако је тај руски стручњак толики познавалац авијације, зашто није споменуо намену МиГ-29 када је он конструисан. Он упоређује овде бабе и жаве и нигде није рекао да је МиГ-29 коснтруисан за улогу фонтовског ловца, док је улога Су-27 другачија мало...

И МиГ-29 није лаки ловац, већ спада у категорију средњих ловаца, али изгледа да је и то промакло господину аналитичару...

МиГ-35 је издувао на индијском тендеру јер Руси нису имали АФАР, а не зато што је био полу производ, а један од услова је и то био....

Dopuna: 13 Jan 2017 20:38

Како није наручено МиГ-29М/М2...Па види колко их имају Иднијци у њиховој морнарици, па и Русија је почела да их добија такође...Само што уместо М/М2 имају ознаку К/КУБ...шта има да ти ту сад па није јасно...

offline
  • Jester  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Feb 2008
  • Poruke: 6758
  • Gde živiš: Srbija

Opet pojedinci hoće da budu veći katolici od Pape.


Citat iz intervjua kojeg je direktor korporacije MiG dao Lazanskom 2013. godine:

pitanje:
"Хајде да разрешимо дилему да ли је авион „миг-29М2” другачији авион од апарата „миг-35”. Или је то, заправо, исти авион? Има доста полемика око тога.

odgovor:
"Миг-29М2” и „миг-35” су исти авиони по тежини, по димензијама, по радару, по моторима, по распореду електронике и авионике, по броју подвесних тачака, по наоружању, по визуелном изгледу. Никакве ту разлике нема. Истина, имамо и једноседу варијанту коју смо до сада означавали као „миг-29М”, док смо двоседу верзију авиона означавали као „миг-29М2”.

У ствари, „миг-29М2” јесте верзија за извоз, а „миг-35” авион за руску борбену авијацију. Ево, да вам кажем од овогодишње изложбе „Макс 2013” одустајемо од назива „миг-29М2” и усвајамо само име „миг-35”. Да не збуњујемо више купце, али и наше противнике. Значи, убудуће само „миг-35”, истина он ће се разликовати по опреми у зависности од жеље купца. Рецимо, Индија развија своју електронику за тај авион и ми је уграђујемо.




http://www.politika.rs/scc/clanak/268763/Kako-za-Rusiju-tako-i-za-Srbiju

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2007
  • Poruke: 61

Citiras mi POLITIKU - koja kaze "ne postoje vizuelne razlike" , a ja ti citiram sajt korporacije MIG i jos ti dam 2 fotografije na kojima se vidi da avion nije VIZUELNO ISTI, jer npr. ima totalno DRUGACIJE KRILO, - dalje razlike necu ni da navodim, jer neko kome to nije dovljno da se zapita da li gresi nece biti dovoljno nista!!

Mada, kada su na 1000m sileta im je gotovo identicna kada gledas sa zemlje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 669 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 1 sakriven i 658 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: esx66, havoc995, hooraay, milenko crazy north, pacika, suton, uruk, voja64, zziko, 125