MiG-29 Fulcrum

1601

MiG-29 Fulcrum

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

^

Interesantno da su I. Svabe imale samo 30 obucenih pilota-lovaca za 9-12A/9-51A a imali 24 aviona.Doduse nije ni bilo vremena za dalju preobuku jer znamo sta se desilo 1990g.Od njih 30 samo je 5 preslo u sastav Luftwaffe .

Arrow http://www.mig.mariwoj.pl/mig-29-ddr.htm


Na ovom sajtu ima dobrih fotki `DDR -ovih` 9-12A ( LSK-LV )

Arrow http://www.pixpast.com/forum/public_html/viewtopic.php?f=29&t=79




Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 939

Hehe u jednom drugom videu (luftvafeove 29-ke protiv americkih horneta) se govori kako je gro pilota iz DDR-a otpalo posle ujedinjenja sa 29-ki zbog neispunjavanja zahteva prilikom ponovne selekcije (a pri tom su Istocni Nemci imali vrlo dobre programe obuke za mlade pilote na lovackoj avijaciji).

Lepo uvijena "oblanda" nema sta!

Lepse zvuci tako reci nego da se kaze, najureni su sa posla jer su previse vremena proveli u prethodnom komunistickom rezimu.Od pukovnika navise se penzionasalo, majori i potpukovnici su postepeno najureni (thenoloski visak i prevremena mala penzija posle 41. godine), a ostao je tek poneki kapetan ili porucnik (cisto da ne bude da su svi oterani) a i smatralo se da su oni dovoljno mladi da bi mogli da budu "prevaspitani".Isto tako su na ulicu najureni i profesori marksizma uz opasku da kao glasnogovornici bivseg sistema vise nikada nece moci da rade u drzavnoj sluzbi.Iako je to ujedinjenje proslo "bez krvi" nisu bas svi bili "dobitnici" u toj revoluciji Wink



offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

^

Od tih 5 pilota jedan je tad bio pukovnik ( Oberst ) i upravo se on vidi u nekoliko kadrova tog snimka ,ostali porucnici i kapetani .Inace Svabe su na 29ma redovno prasili ne samo USN Hornete vec i Svicere i Fince na istim lovcima ,naravno bilo je i njih `uslovno pogodjenih` ali odnos pogadjanja nije bio 18:1 kao u slucaju izvikanih 16-ca .Najbolje su ipak prosli M-2000 .
Da ponovim ,ono cime su zapadnjaci bili zapanjeni pored `zvona` i `kobre` ,fuzije senzora ( posebno ubitacne kombinacije NSC + R-73E ), jesu izuzetne manevarske sposobnosti u zaokretima i pogotovo ta fenomenalna moc penjanja ,nakon kratkog zaleta ( oko 250 m ) i bukvalno vertikalno kao kakva raketa .

MIG-29 KICKS F/A-18S ASS

Citat:MiG-29 vs F/A-18 in Dogfight

US F/A-18s took the chance to do a joint training with the German MiG-29s after the German reunification. The German Luftwaffe inherited the MiG-29s from the Air Forces of the National People’s Army (East German Air Forces). So they became the first NATO MiG-29s, and allowed the NATO members to study the top weapon of the former Warsaw Pact countries. A lot of rumors have been spread about the capabilities of this top fighter jet – now they had the possibility to check and verify them.


Arrow http://www.migflug.com/jetflights/mig-29-versus-fa-18.html

Dogfight MiG-29 vs F-18 at "Red October" War Games



Dalje ..

Schneller als der Tod - Mig 29 Reportage - JG-3 Preschen - Erprobungsgeschwader


offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

А исте те швабе су кукале како то нису исте 29тке које су совјети имали јер су ове биле деградиране, а то је изјавио мислим неки од официра који је имао огромно летачко исктуство на Ф4, ако се не варам и који је прешао преобуку на МиГ-29....

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 939

ray ban11 ::^
Od tih 5 pilota jedan je tad bio pukovnik ( Oberst ) i upravo se on vidi u nekoliko kadrova tog snimka ,ostali porucnici i kapetani .


Pa morali su da ostave i ponekog starijeg kao instruktora za prvo vreme.U svakom slucaju to ujedinjenje je oznacilo kraj vojne karijere(u narednih 2-3 godine su ih "elegantno sklanjali") za vise od 80% pilota iz sastava DDR-a .Bilo bi zanimljivo da vidimo podatak koliko njih koji su 1990 bili u novoformiranom RV (a poticali su iz DDR-a) je bilo u sluzbi 7-8 godina kasnije.Da se razumemo nisu Svabe nista drugacije od drugih.Svako nakon revolucije (smene sistema) zeli da instalira prvo svoje "proverene" kadrove.Oni iz bivseg sistema dobiju poneko sporedno mesto.Tako je bilo i kod nas nakon DSR-a - oficiri kraljeve vojske koji su pristupili partizanima (ili se vratili iz zarobljenistva kao jedan moj rodjak) su mogli da rade u JNA ali je njihovo napredovanje "u startu" bilo ograniceno (uz poneki izuzetak).

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Zanimljiv tekst u novoj Odbrani o nabavci 29-ki.
https://www.mycity.rs/must-login.png

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

Laza sinoc na RTRS u njegovoj emisiji `Lazanski direktno` ( gost bio gen. D.Katanic nekadasnji kom. V-PVO VS ) pricao malo o 29-ma. Bio u poseti 61 AB Baranovici u Belorusiji i snimao 29ke .Belorusi presli na lake montazne kaponire metalne konstrukcije ,pominje on tako njihovu modernizovanu verziju BM od koje na snimcima nema ni traga ni glasa .U pitanju su bili 9-13 ,no kadrovi su svakako vredni paznje .

Onda slede kadrovi sa jednog u nizu MAKS u Zukovskom ,dosta vratolomija od M-OVT ( narod bi pomislio da to 29ke stvarno rade ,oni neupuceni a zapravo se znamo radi o jednom jedinom prototipu-tehnoloskom demonstratoru OVT ,osnosimetrickog vektorisanja sile potiske ili ti mlaza iz mlaznice a ne izduvnika kako `vele` ) .

Laza zatim u emisiji pokazuje svoj let na UB kojeg je imao 2001g sa N.Djukanovicem i onako ponosno kaze ,eto `Djuka` poleteo pod forsazem tako sto je avion drzao pod kocnicom ( `dao je forsaz ali ga je drzao jos na kocnici` ) ,kahm kahm ... Bio je to rezim `Maksimal` jer se avion ne drzi na forsazu pod kocnicom.To moze ali na probnom stolu ( bez kocnice ) ,dakle rezimi Forsaz/Puni forsaz na zemlji samo tokom proba motora na probnom stolu .Avion na probnom stolu mora biti `ankerisan` sajlama jer kad ne bi bilo toga na rezimima F/PF bi `podivljao` . Na kocnici pred poletanje se drzi pri 80% obrtaja ,avion se ono karakteristicno nagne ka dole ,pilot pusta kocnicu ( ona rucka sa leve strane RUS ) i zatim odmah vuce RUD napred , ka rezimu F ili PF ,dakle ukljucuje forsazni rezim pri cemu je zalet 29ke svega 250-300m .

Laza je `car situacije` Razz

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10344

Voja1978 ::Zanimljiv tekst u novoj Odbrani o nabavci 29-ki.
https://www.mycity.rs/must-login.png

Nazalost, tekst potvrdjuje ono sto smo nekolicina nas pisali u temi o nabavci novih aviona i naravno docekani na noz od dezurnih paljevina.
Kadrovski problem se razvlaci decenijama, a sada ga valja resiti brzo. E pa to ne ide tako lako i oni su svesni toga.
Ali sta je tu je, mora se krenuti od negde. Nadam se da ce se obuka i preobuka intenzivirati. Ide i lepo vreme, pa cemo videti koliko se leti Wink
A tu je i problem tehnickog sastava. Za to iskren da budem, ne znam kako ce naci resenje. Ovi momci sto se skoluju u SVS su jos uvek na na sredini skolovanja, a do tad valja imati vec obucene ljude. Jedino da se vrate oni koji su otisli...

Drzimo palceve i nadamo se da ce od sada uspostaviti sistem redovne obuke ljudi i kontinuirani prijem pilota i tehnicara u jedinicu.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

sremac983 ::А исте те швабе су кукале како то нису исте 29тке које су совјети имали јер су ове биле деградиране, а то је изјавио мислим неки од официра који је имао огромно летачко исктуство на Ф4, ако се не варам и који је прешао преобуку на МиГ-29....

Da ,bio je to pukovnik Johan Kek a sto se degradacije tice to je moglo biti samo u vezi radara N019EA te raketa R-27R1 ,nista posebno vise .Izd. 9-12A je po svim drugim avionskim sistemima i podsistemima na nivou Izd. 9-12 iz VVS .Ona prica o manjem potisku npr `ne pije vodu` jer smo vremenom saznali sta je to rezim `RPT` kod RD-33 a sto imaju 9-12A/B .

Here’s why the MiG-29 could defeat the best western fighters in close air combat, despite its limitations

Arrow https://theaviationist.com/2015/04/08/mig-29-in-close-air-combat/

Luftwaffe MiG-29 experience

Arrow http://www.16va.be/mig-29_experience.htm

The MiG-29 Fulcrum in service with the German Luftwaffe

Arrow http://www.migflug.com/jetflights/german-luftwaffe-mig-29-fulcrum.html


Nego zaboravih da pomenem ono sto je Laza rekao za beloruske pilote-lovce u Baranovicima .Kaze da oni imaju svega 30h naleta godisnje ,razocaravajuce ,pa to je cak 5x manje u odnosu na ruske kolege ( zadnjih godina ovi imaju oko 150h naleta godisnje ,prosecno po pilotu ) .

offline
  • Pridružio: 28 Dec 2016
  • Poruke: 905

"Vecernje novosti":

Moma remontuje migove
Vazduhoplovni zavod u Batajnici očekuje posao modernizacije ruskih i domaćih aviona. Posao će voditi stručnjaci ruskih vazduhoplovnih instituta

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktue.....uje-migove

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 953 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 1 sakriven i 942 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Bubimir, comi_pfc, Dorcolac, indja, Mi lao shu, Milos ZA, Mixelotti, procesor