MiG-29 Fulcrum

1963

MiG-29 Fulcrum

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

Dicus ::

Možda ima mnogo više razlika, samo nigde nisu dokumentovane, ni u VTUP ni bilo gde, niti je ijedan pilot njih video, ali ima ...


Imas u VTUP bas u VTUP moj Dicuse ,ima li ti IPV onu `setku` mozda ? Ima li na IPV rezim GRB sa NRZ i bombama, ima jos mnogo toga drugar ,ne bih mogao reci da to piloti ne znaju .To ipak moraju znati jel da ...

Rece da si procitao VTUP i to 3x ... pronadji sve ovo ... Smile



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5112

Napisano: 31 Okt 2018 11:42

ray ban11 ::^

Evo ovde ako mislis na ono sto je navedeno ?

Arrow https://www.mycity-military.com/slika.php?slika=13.....%20267.jpg


Evo Ray, ovde sam podvukao bitan deo vezan za razdvajanje ciljeva kod N019.



Kod N019M, verovatno piše ovako:

"Radarski i nišanski kompleks RLPK obezbeđuje zahvat i praćenje 2 cilja (sa njihovim razdvajanjem na indikatoru) koji lete na istom azimutu, sa minimalnom udaljenošću ciljeva za razdvajanje od 10,7 km. Ako su ciljevi razdvojeni po azimutu, maksimalna udaljenost ciljeva koji se mogu razdvojiti je 8 stepeni po azimutu".....

Smile

Dopuna: 31 Okt 2018 11:50

Drug pukovnik ::Falsifikator nastavlja sa svojim lažima i obmanama, nepismen čovjek ne zna šta čita, on samo nešto čita bez razumjevanja i sve bi bilo dobro da to ostavi za sebe, a ne ovako javno da se sada već sramoti.

Sad se uvelo traveljanje i o režimu KNI, a dotični blage veze nema šta je režim KNI, lijepo mu zvuči pa se sad sa time ovjde eksponira, pojedincima, ostalim pokazuje svoje donje granice znanja. Mislio sam da nemože niže, ali prevario san se...ide on još dublje u gluposti.

Režim KNI je isto tako sondirajući režim samo sa drugom frekvencijom, koristan kod pasivnih smetnji, a ima jednu manu...ne možeš odrediti daljinu do cilja osmatrajući ga ovim signalima.


Upravo tako pukovniče.
A nama kada lansiramo R-27R, više ne treba daljina, nego sam azimut i pravac kretanja....
Takođe, kod diskrentno-neprekidnog osvetljavanja, a ne neprekidnog osvetljavanja, bila je zamisao da pilotu SPO "žmirka" pa on "kao" neće znati da li je stvarno ispaljena raketa na njega jer je osvetljen ili ne...... Wink



offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

@Rej

U DCS upustvu za APG-65 pisano na osnovu VTUP-a lepo pise da se AIM-7 navodi u STT rezimu. A da ostale mete se na ekranu prikazuju na osnovu proracuna od strane kompijutera za odredjeni vremenski interval. I to je fakt. Ono sto je jos bolje je jasno napisano upustvo za razliku od naseg VTUP za MiG-29 koje vise lici na onaj vic sa "Mujom i kokoskom".

Za AIM-7 imas kod F-15 jos i Flood rezim ali tek nema veze sa ovim o cemu pisemo.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2009
  • Poruke: 4994
  • Gde živiš: Šid

Citam i ne verujem. Kao mala deca ste, prepirete se. "Ja znam vise ti nemas pojma", omalovazavate jedne druge, po meni, ni malo primereno ponasanje odredjenih clanova ovog foruma. Steta je samo, sto ovde nema pravih pilota na devetkama, koji bi vrlo lako rekli, sta je istina a sta ne. Mislim, da bi to zauvek zatvorilo usta pojedinim clanovima foruma.

Izvin'te, al morao sam da napisem, vec mi je muka. A evo sad jedna lepa fotka nase devetke, made by me Wink

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2013
  • Poruke: 1097


Slovak.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5386

Pilota nemamo, ali imamo stručnu literaturu kojoj vjerujem. Iz te literature se može pročitati i ono što pilota kao korisnika aparata možda i ne zanima toliko pa možda i nije upućen toliko u samu srž teme. Zato VTUP i je napisan tako kako je napisan. VTUP se koristi kao dodatno sredstvo obuke pilota i tekst je sukladno tomu i prilagođen.
Naravno siguran sam da u toku školovanja piloti prođu teorijsku nastavu, ali sumnjam baš da ulaze u detalje teme kao što je sistemska konverzija kutnog odstupanja objekta od linije ravnosignalnog usmjerenja i pretvaranje istog u amplitudni signal na prijemniku i slične stvari.

Ranije sam spomenuo radove koje su pisali školovani i učeni ljudi, o eventualnim mogućnostima korištenja ''praznog hoda'' u radu radara kako bi se isti iskoristili za radio-elektronske protumjere i kontra radio-elektronske protumjere, REP i KREP.
Evo nije mi bilo teško da prevedem tu jednu stranicu, tu koja opisuje upravo to o čemu već stvarno predugo diskutiramo. Znam da će pojedinci popljuvati i posmrditi ovo, šta da im kažem, možda su i u pravu kada sam budala da trošim svoje vrijeme u pokušajima koji su očiti bezciljni. Za one koje tema zanima, a ne za neko dokazivanje i prepucavanje koje je zaista kao kad se djeca čupaju za kosu u pješčaniku, mislim da će ovo biti sasvim razumljivo i egzaktno. Meni od samog početka je jasno, ali eto iznuđen sam da stalno moram ponavljati i u lažima i obmanama otkrivati pojedince. Bezveze, zaista.
Suma sumarum, 12 prijemnih kanala, u fazi osmatranja/obzora 9 ih se koristi 3 slobodna, u fazi samonavođenja 3 kanala se koriste 9 slobodnih, u napadu cilja 3 kanala se koriste 9 ih je slobodno.
Valjda je jasno na šta aludiram, ako se kao navodno u isto vrijeme prati napadani cilj, a usput i dalje prati situacija i ostali objekti u zračnom prostoru, pa onda naravno ne bi bilo zauzeće samo ta 3 prijemna kanala.





https://www.mycity.rs/must-login.png

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2018
  • Poruke: 264

Napisano: 31 Okt 2018 15:54

Ray Ban 11:

"Ma kakvi ,AIM-7 kao i sve druge rakete sa PARS ti se `mean` navode u osmatrackom rezimu radara ,da osmatrackom .Nisanski rezim je taj gde osmatranja sektora VaP nema ,kod Rusa je to RNP ( zahvat ) ."

Slika 1: SPO10 Uputstvo:



"Nacin manevrisanja ispod udara (zahvata) odredjuje pilot zavisno od visine, brzine i konkretne takticke situacije".

Ray Ban11: "Mani te se vise zahvata"


________________________________

Znaci uputstvo za signalizator radarskog ozracenja vam tvrdi da udar dolazi iz zahvata i da morate da manevrisete ne bi li ga izbegli dok vam Ray Ban kaze da se "manete zahvata". Pametnome dosta.

USS Voyager:

Neki clanovi ovde su izgubili hrpu vremena i zivaca u nastojanju da kvalitet informacija na forumu ne padne ispod svih kriterijuma i nije korektno da budu izjednacavani sa trolom.

Dopuna: 31 Okt 2018 16:02

SPO-15:



Pri prelazu radara koji ozracava u rezim pracenja pocinje da se pali oznaka "Zahvat" crvene boje. Kada je na avion lansirana raketa "Nike Hercules" oznaka "Zahvat" pocinje da miga sa ucestanoscu 2 hz/s.

Ray Ban11: "Mani te se vise zahvata".

offline
  • Stefan
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 92
  • Gde živiš: Beograd

Sa sajta MO...



offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

mean_machine ::

Za jednog naseg clana ni pravi piloti nisu merodavni on zna vise od njih. I da vrlo moguce da imamo jednog pilota 29-ke na temi.


Koji su to piloti da vidimo mi ovde ? Kad sam pre 4 godine predocio ZNANJE ,ne misljenje ili predpostavke i to glavnog inzenjera 204 lap ( 127lae ) onda ste to odbacili jel ???

Znate li vi sta je po nivou tehnickog znanja gl. inzenjer lap i to licencirani inzenjer za 9-12/9-51 spram jednog pilota ???

Ovde imamo izjave pilota kako se R-27R1 vodi u rezimu zahvata sto je totalna nebuloza i laz,ovde imamo izjave od pilota da na ILS vidi isto sto i na IPV sto je takodje apsolutna laz .Pa ko koga ovde zeza molim ?

Imate li VTUP ? Imate ,znate li vi od koga ste taj VTUP pre 4 godine i dobili ? Znate li vi od koga ste dobili vecinu dokumenata o MiG-29 na temi `MiG-29 tehn. dokumentacija` koju je zapoceo kolega` sremac983` ? Od nekog pilota mozda ?

Nije ,nego od nekada gl. inzenjera 204 lap .Zato fino VTUP u ruke i ostale dokumente i na citanjac .

Ziveli

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

Napisano: 31 Okt 2018 18:57

Problem je sto samo vi VTUP tumacite drugacije od ostali u raspravi gde izgleda sad imamo i pilota 29-ke. E sad moze se reci da je VTUP pisan nogom (moje misljenje) jer mi u srednjoj kad bi rekli da lampica/dioda gori odmah bi palo ribanje od strane profe, npr ko sto pise ovde:

https://www.mycity-military.com/slika.php?slika=477583_256832208_Sirena10II.jpg

tacka osam poslednja recenica.

Dopuna: 31 Okt 2018 18:59

cak se pravio problem i kad neko kaze da se pali ali to je jos koliko toliko bilo prihvatiljivo, dok problem se nije pravio kad se kaze svetli.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1145 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 3 sakrivenih i 1094 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, aleksmajstor, bankulen, bojcistv, Bokiboks, Boris BM, CikaKURE, crnitrn, darkojbn, Denaya, djboj, Dovla, drimer, FileFinder, Fog of War, ginjica, gomago, janbo, Kibice, kripo, Kubovac, kuntalo, Luka1998, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Metanoja, milutin134, minmatar34957, moldway, nenad81, nesa1962, nikoli_ca, pacika, panzerwaffe, Parker, radoznao, Springfield, suton, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vathra, vladulns, x9, zlaya011, Zoca, 1107