MiG-29 Fulcrum

1962

MiG-29 Fulcrum

offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5177

ray ban11 ::^

Ipak tako ne pise moj Kubovac ,moras to malo ipak bolje razluciti ,ti si neko ko je vezan za vojne ( borbene ) sisteme drugar ,to je cinjenica,to si sam svima nama izjavio .

Dakle ovo : `в квазинепрерывный режим излучения` znaci u kvazi-neprekidnom rezimu zracenja Kubovac ne osvetljavanja ,rec tj termin izluchenie se odnosi na zracenje u prostor ,pogledaj na temi MiG-31 molim te eto, pogledaj snimak cuvenog bugarskog pilota sadasnjeg predsednika `Blgarije` ,Rumena Radeva kad kaze malo nakon poletanja : `Vkljcam radar na Izluchenie` ,tj ukljucujem radar na zracenje sto ce reci osmatranje VaP Kubovac jer jedno je izluchenie a sasvim nesto drugo je podsvetljivanije tj ono Podsvet .



Evo...da pokušam ovako.....
Znači kada radar ostvari zahvat cilja, Glavni kanal (BRLS) radi u režimu "neprekidne pelengacije" iliti neprekidnog zračenja.
Kada lansira raketu, Glavni kanal radara radi sekvencijalno, jer mora u drugom taktu, napraviti "pauzu" i prepustiti "štafetnu palicu" kanalu osvetljavanja i on prelazi u režim "KVAZI-neprekidnog zračenja" odnosno "prekidno-neprekidnog zračenja".....
Zato se ceo taj režim praćenja i osvetljavanja odabranog cilja naziva "kvazi-neprekidno zračenje-diskretno-neprekidno osvetljavanje" ili "prekidno-neprekidno zračenje-diskretno-neprekidno osvetljavanje....

I još jednom Ray....Kanal osvetljavanja NE ODREĐUJE KOORDINATE CILJA i ne može služiti za praćenje cilja. To radi ISKLJUČIVO Glavni kanal. I to tako što kroz 1 izlaz, kroz 1 vrata, kroz 1 emiter, prolaze signala oba kanala sekvencijalno (naizmenično).
U suprotnom bi nam bila potrebna 2 izlaza, 2 vrata, odnosno 2 predajnika......

PS. (U engleskom prevodu tog istog teksta lepo piše da radar tokom lansiranja rakete prelazi u CW osvetljavanje cilja....)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

^

Ti polako shvatas sve ovo i to je dobro .Da ,glavni kanal prati cilj Kubovac ali kako ? Kako ga prati ? Pa prati ga rezimom automatskog pracenja u SNP eto kako .Glavni kanal nakon lansiranja rakete nastavlja sa rezimom Obzor -osmatranje i u tom rezimu on opet automatski prati onih 10 VC-a medju njima i onaj koji se gadja .To jednostavno moras da razlucis .Radar Kubovac ne moze pratiti samo jedan taj cilj kako si svo vreme mislio jer pracenje samo jednog cilja ne znaci nista drugo do sta ? Pa zahvat-nisanjenje kao sto vidimo nakon odabira u onoj pretrazivackoj kutiji .U toj kutiji vec sam ti rekao ,N019 moze da zahvati dva cilja ,pazi dva cilja jer moras imati na umu da je snop kod N019 sirine onih 3.5°.To uvek imaj na umu ,ti ces sve ovo vrlo brzo povezati, nesto mi govori .

Dkale tih 3.5° sirine snopa su dovoljni da u VaP radar N019 razdvoji dva cilja ,imas ono u VTUP o razdvajanju ciljeva po azimutu i daljini .Tako da pracenje samo jednog cilja tokom gadjanja a nakon lansiranja jednostavno nije moguce a da se ne prate ostali ciljevi ,shvatas to ? Radar kad osmatra on skenira ,dakle usmerava taj snop od 3.5° po datoj dinamici u datom sektoru . E u tom sektoru skeniranja ces imati svih 10 VC-a ako su tamo ,pored njih i onaj gadjani .

Drugi kanal predajnika ( jeste jedan predajnik ) ima funkciju osvetljavanja cilja i vidis i sam da to radi u rezimu KNI .Dakle Podsvet /RK jesu sastavni deo rezim KNI-osmatranje a ne nesto izvan toga .

Kod raketa sa PARS taj Podsvet treba biti sve do pogodka cilja, kod raketa sa ARS sve do trenutka kad ARGSN sama zahvati cilj .

Znaci Kubovac zaboravi samo pracenje jednog cilja nakon gadjanja ,rekao sam to odavno ,pratiti i osvetljavati samo jedan cilj i to sa dva kanala jednog predajnika ,to nema ni smisla ni logike.Kod Kuba ti imas dve antene jel tako ,jedna stalno osmatra a druga ( ona gornja ) prati i osvetljava cilj .E sve to isto rade ona dva kanala N019,glavni kanal svo vreme osmatra a drugi kanal ti osvetljava cilj .

Zato sam ti i stavio onaj tekst sa vezom izmedju Kuba i N007 a sve to ima i N019 nastao nakon N007 .



offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5399

Falsifikator nastavlja sa svojim lažima i obmanama, nepismen čovjek ne zna šta čita, on samo nešto čita bez razumjevanja i sve bi bilo dobro da to ostavi za sebe, a ne ovako javno da se sada već sramoti.

Sad se uvelo traveljanje i o režimu KNI, a dotični blage veze nema šta je režim KNI, lijepo mu zvuči pa se sad sa time ovjde eksponira, pojedincima, ostalim pokazuje svoje donje granice znanja. Mislio sam da nemože niže, ali prevario san se...ide on još dublje u gluposti.

Režim KNI je isto tako sondirajući režim samo sa drugom frekvencijom, koristan kod pasivnih smetnji, a ima jednu manu...ne možeš odrediti daljinu do cilja osmatrajući ga ovim signalima.

offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5177

ray ban11 ::^

.....U toj kutiji vec sam ti rekao ,N019 moze da zahvati dva cilja ,pazi dva cilja jer moras imati na umu da je snop kod N019 sirine onih 3.5°.To uvek imaj na umu ,ti ces sve ovo vrlo brzo povezati, nesto mi govori .

Dkale tih 3.5° sirine snopa su dovoljni da u VaP radar N019 razdvoji dva cilja ,imas ono u VTUP o razdvajanju ciljeva po azimutu i daljini


Ajde postavi ponovo to iz VTUP-a, ne mogu da pronađem..... ok? Smile

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12565

@Rej

Drugar mislim da je ipak vreme da malkice razmislis jer ako kod americkih radara koji su dvokanalni nemas to sto ti pises moguce da nisi u pravu.

Da pojasnim, postoji TWS (sto je jelte SNP) i STT, kad radi STT ne radi TWS i obrnuto. To imas na par mesta npr imas u upustvu za DCS koji je koristilo manual za neki F-16 radar i to lepo pise, kad se meta gadja sa AIM-7 TWS se gasi a to sto na ekranu i dalje postoje ostali ciljevi to je nesto drugo.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

^

Shocked

Nemoj mi samo reci da si i ti `zahvatchik` ??? Mr. Green

Pa jesi procitao VTUP ? Ovo sto je Luka sad postavio ,samo nemoj i ti `mean` molim te o zahvatu ,smatram da iole nesto poznajes .`Mean` brate dragi kakav zahvat vise ,kakav snop koji je fiksiran za cilj ,pa nije ti R-27R1 `radarski vodjena raketa po snopu ` ono `navedenie po luchu RLS` kao nekad davno RS-2US , vec raketa sa INS+PARS .Pusti ove ostale sto ne poznavaju materiju ,Kubovac mi jedini od pocetka razmatra stvari kako treba jos samo da poslozi sve kockice i to je to .

Mani te se vise zahvata, ako ne znate sta je to ,imate u u VTUP, imate u onom ukr. dok. jeste na ukr jeziku ali se da sve to prodetaljisati.

Sta je KNI jel pukovnice ? Uzmi sam vidi sta je to KNI i zasto se upravo taj rezim veze za zracenje kod N019 i navodjenje R-27R1 .

@Kubovac

Evo ovde ako mislis na ono sto je navedeno ?

Arrow https://www.mycity-military.com/slika.php?slika=13.....%20267.jpg

Luka je stavio i izvolite citajte:

Citat:При пуске ракеты радар переходит в квазинепрерывный режим излучения...

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12565

Kod Amera to sto ti pises ne postoji. Jasno ti pise u upustvu koje smo vec postavljali kako radi kombinacija TWS i STT. TWS kad se gadja cilj ne postoji, na ekranu ostali ciljevi nisu dobijeni od radara vec racunom.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

^

Nije to tacno ,pod terminom STT ti je ono sto je kod Rusa `mean` Podsvet tj rezim DNP= pracenje i osvetljavanje gadjanog cilja .Samo sto to ovde dosta vas ne razume .STT ako mislis na pracenje i gadjanje tog jednog cilja ,nije ti nista drugo do opet zahvat Mr. Green ,da zahvat-nisanjenje a dosta autora jednostavno ne poznaje termine,jednostavno ne poznaje funkcije radara i odnosa radar-raketa .Onda na prosto napisu ono `lock-on` ili sta slicno .

Ma kakvi ,AIM-7 kao i sve druge rakete sa PARS ti se `mean` navode u osmatrackom rezimu radara ,da osmatrackom .Nisanski rezim je taj gde osmatranja sektora VaP nema ,kod Rusa je to RNP ( zahvat ) .Kad to prestane tj raketa se lansira ,radar se vraca u SNP/TWS i nastavlja da prati i vrsi akviziciju svih ciljeva ,ukljucujuci i onaj koji se gadja .Ta prica o nekom racunanju putanje ciljeva ti se odnosi na nisanski rezim kad i kod amer. radara prestane osmatranje VaP .Ne mozes ti gadjati neki cilj u trajanju od pola min ili min a da ti racunar kalkulise polozaj tamo nekog drugog cilja ,znas li sta znaci gadjati neki cilj u trajanju npr pola min ili vise a da ne osmatras VaP .

Kad bi ti bio samo taj STT tj zahvat ,raketama poput AIM-7 ili R-27R/ER uopste ne bi trebala ni radio-korekcija,zasto ce ti ? Pa ti stalno pratis tj stalno zahvatas taj gadjani cilj ,ne treba ni prijemna antena u konusu ,sta ce ti kad raketu vodis po radarskom snopu koji je fiksiran-zabravljen za taj cilj .

Valjda sad razumes o cemu se radi ,ne moze se pratiti samo jedan cilj a da radar ne skenira ( osmatra ) VaP ,ne moze( da to nije zahvat ) . Skeniranje je kretanje snopa a zahvat je zabravljivanje tj zaustavljanje kretanja snopa.Iste ove principe imaju kako ruski tako i amer. radari i svi drugi na svetu .

Kako je jednostavno jel da ...

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2993
  • Gde živiš: Beogard

ray ban11 ::Dicus ::
A što se tiče rasprave oko ILS i IPV, stvarno smo je sažvakali i došli do zaključka da je prikaz različit, a "razlika" je bukvalno u dve linije. Na ILS je prikazana linija koja označava zonu osmatranja po azimutu, a na IPV po mesnom uglu (Dakle, razlika suštinski ne postoji, ali ipak ima neke razlike)


Mnogo,mnogo vise od te dve linije ... Wink


Možda ima mnogo više razlika, samo nigde nisu dokumentovane, ni u VTUP ni bilo gde, niti je ijedan pilot njih video, ali ima ...

offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5177

mean_machine ::Kod Amera to sto ti pises ne postoji. Jasno ti pise u upustvu koje smo vec postavljali kako radi kombinacija TWS i STT. TWS kad se gadja cilj ne postoji, na ekranu ostali ciljevi nisu dobijeni od radara vec racunom.

Mean, evo da i ova dva pojma razgraničimo! Wink

Kao prvo, iako su slični, režimi SNP i TWS NISU ISTI POJAM! Smile

SNP ili "praćenje u prolazu" iliti "sopravazhdenie na prochode" NE OBEZBEĐUJE "situation awarenes" odnosno praćenje situacije u VaP-u kada se krene u gađanje odabranog cilja.
TWS ili "praćenje dok se skenira" iliti "track while scan" iliti "sopravazhdenie pri skanirovanii" omogućava "situtation awarenes" iliti praćenje situacije u VaP-u kada se krene u gađanje odabranog cilja.

Kod F-16 imamo 6-13 sekundi nakon lansiranja PARS rakete, matematički proračun kretanja ostalih ciljeva koji se prikazuju i to nema veze za TWS, jer to nisu podaci osmatranja sa radara. I traje ograničeno vreme.....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 817 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 14 sakrivenih i 759 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., anbeast, bojcistv, Boris90, brundo65, cavatina, Dogma21, Dorcolac, dragoljub11987, Excalibur13, GandorCC, GenZee, ikan, ILGromovnik, Karla, Kozi-RS, kuntalo, kybonacci, laki_bb, laurusri, Marko Marković, milenko crazy north, nenad81, nenooo, Nikolaa11, panzerwaffe, pein, pera bager, Phalanx, Prometeus, rasok, Rogan33, S1Mk3, sasa87, shaja1, skvara, solic, ss10, theNedjeljko, Titan, wizzardone, x9, yrraf, YU-UKI