Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1175

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2008
  • Poruke: 12069
  • Gde živiš: Srbija

Ви још купујете односно набављате авионе ???
Свака част момци, 1175 страна и ви још не одустајете !!! Свака част !

online
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

a "srpski Tajfuni"? Mr. Green

offline
  • Pridružio: 08 Sep 2005
  • Poruke: 5746

Napisano: 26 Feb 2015 23:46

:) I ja sam se zanosio, posebno ovo kada je Vučić najavio da samo što nisu sleteli MiG-29.

Ali par godina unazad, sećam se rasprava. Nas nekoliko, manjina u manjini, pričala je o nekakvim Kineskim avionima, da su OK, adekvatni, i sa cenom i mogućnostima.

A onaa se sećam nekih veličina - Tajfun!, ništa osim Tajfuna! Pa kontra predlozi - ma bolje F/A-18!
Minimum je bio "Gripen"!
A mi ko siročići... - Ljudi, realno možemo samo od Kineza da kupimo nešto, naše mogućnosti, potrebe...
- NE! Kakvi Kinezi! Pa Tajfun je najbolji na svetu!

Pa sećam se rpiča, Ma Gripen - to je već odlučeno, to je gotova stvar, dobijaš u paketu sve i dve Švedjanke, da te obrade.

Kada sam rekao "IKEA avion je najveća glupost - samo ti treba da ti Švedjani uvedu sankcije zbog neke gluposti pa nemaš ni jedan avion"
Teli da me siluju! Very Happy

Ne, nama od avijacije treba samo jedna eskadrila višenamenskih aviona - (najbolje Tajfun... prim aut.) kupimo mi Tajfune pa smo se obezbedili za 150 godina.
A ja reko, na moju nesreću - Šta ako jedan pilot dobije ujutru proliv, mi onda gubilo 10% avijacije...

Da me obese...

Very Happy

Ali eto. Čekamo mi te Tajfune. A molimo se da dolete kineske verzije miG-21 Very Happy

Dopuna: 26 Feb 2015 23:49

Samo da se podsetimo:
vlvl ::Izvinjavam se nisam obratio paznju.Za ovu vest sam saznao jos onog dana kada je obavljena,ali sam cekao da neko pokrene ovu temu i cudio sam se kako niko to jos nije provalio,ali izgleda da sam pogresio.Ipak ja idalje tvrdim da su glavni favoriti za nase rv ipvo gripen ili eurofighter.Pozitivno je to sto su nasi zvanicnici veoma aktivni bez obzira na ekonomsku situaciju jer se mora pripremati teren za bolje dane.Iznenadio me je brzi odgovor eurofightera na trazene informacije i jos brze bolje nasi razgovori sa njima.Koliko sam ja razumeo plan nabavke visenamenskog aviona ove stvari su trebale da se desavaju sledece godine ili opet gresim.Svejedno,nisu oni isli u berlin da bi ih pitali kolika je brzina eurofightera ili koliki mu je raspon krila.Neko im je ocigledno dao zeleno svetlo da razgovaraju,a to moze samo drzavni vrh.Odgovorio bih komsiji, ukoliko toliko voli migove neka se odrekne F16C-D blok 25 iz NG Minesote,a
ja bih mu poklonio sve nase migove ukljucujuci i 29-ke.Sta ce srbiji eurofughter da li je skup ili ne to je nasa stvar i nas problem.Kada su vam ponudili F16 polovnjake gore navedenu verziju svi ste pljuvali i sprdali se sa njom govoreci kako je to ponizavanje Hrvatske.Sada kada je taj posao gotovo izvestan,sad odjednom sve super kako ce Hrvatska
postati zracna sila u regionu,tuzno i smesno.

offline
  • fin 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 06 Nov 2012
  • Poruke: 725

..brzo se sada treba ubaciti u taj "voz" oko Egipta i Indije sa Rafalom ako krene proizvodnja za te dve zemlje i sklopiti još par komada dodatno za jednu malu eskadrilu "dodatno" za jednu manju zemlju na Balkanu, jel tako?

offline
  • Pridružio: 05 Apr 2009
  • Poruke: 3702
  • Gde živiš: JAGODINA

Bićemo mi mnoogo srećni ako nam uopšte i stignu neki avioni pa makar i kineski ili polovni 9-13....
Realno govoreći! Sad Sad Sad GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Nebojša
  • prodavac magle u penziji
  • Pridružio: 23 Maj 2012
  • Poruke: 2848
  • Gde živiš: Niš bre

Naši mudraci ne mogu da organizuju remont onih 21-ica koje su baćuške ocenile da mogu da se remontuju, da ne spominjem TrA, a kamoli da kupe nešto novo.

offline
  • Pridružio: 25 Apr 2012
  • Poruke: 441

Obično se najveće stvari i iznenađenja dese kad se čovjek najmanje nada, tako je bilo u slučaju Hrvatske, tako isto može biti i u slučaju Srbije. Bili smo u oskudici dugo vremena, pa preko noći došli hrpa kamiona, PZH-2000, Kiowe, mogli bi i black hawkovi, migovi-21 i obalni radari otišli na remont itd itd. Kad je vojska u pitanju, stvari se brzo mogu promijeniti, praktički preko noći. Sutra Vučić može reći Rusima "ajde bre odjebite od nas, da vas više nikad nismo vidjeli u svom dvorištu", a sutradan će ujka Sem donirati eskadrilu Kiowa i rabljenih F-16. To vam je tako, geopolitika.

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2008
  • Poruke: 12069
  • Gde živiš: Srbija

^ Vec to i misli, samo jos malo fali da to i kaze.

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4934
  • Gde živiš: Novi Sad

Nekom je u interesu da se VS svede na lovacko udruzenje naravno bez LA...kao sto vidis na tome se aktivno radi uz podrsku domacih ministara\generala

Tek kad to urade onda ce da usledi donacija neke sitne opreme, par helikoptera, par mrapova i IFV-ova i onda cemo da se sutamo u dupe kako smo eto modernizovali vojsku....vuk sit a ovce na broju.

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

Georgius ::Nekom je u interesu da se VS svede na lovacko udruzenje naravno bez LA...kao sto vidis na tome se aktivno radi uz podrsku domacih ministara\generala

Tek kad to urade onda ce da usledi donacija neke sitne opreme, par helikoptera, par mrapova i IFV-ova i onda cemo da se sutamo u dupe kako smo eto modernizovali vojsku....vuk sit a ovce na broju.


Pre će biti da je u pitanju ekonomska situacija zemlje. Ameri bi nam vrlo rado prodali polovnih F-16 koji im realno ne mogu predtavljati nikakvu pretnju... ili dozvolii da damo milijardu e nekom njihovom savezniku u evropi za njegov avion pa da to posle negde prebiju. Problem je što mi trenutno nemamo te pare. Mi prodajemo preduzeća da bi pokrpili rupe u budžetu koje su realno veći prioritet od lovačke avijacije.

Srbija mora da ima zdravu privredu da bi mogla da izdržava prvo svoje stanovnike a onda i RV. Privatni sektor treba da identifikuje proizvode koje može kvalitetno da proizvede u Srbiji (idealno bez uvozniih komponenti) kao i tržišta koja ih traže i nađe sredstva da pokrene proizvodnju. Država je dužna da privatnom sektoru obezbedi efikasno pravouđe, policijsku zaštitu, dobre međudržavne odnose sa najvažnijim tržištima kao i potrebnu domaću infrastrukturu. Eventualno ponegde kreditne garancije i koncesije mada to treba svesti na minimum. Poreze treba držati niskim koliko god to bilo moguće ali naplata mora biti nemilosrdna (takođe kroz efikasno pravosuđe i policiju). Novac prvo treba usmeriti na novu infrastrukturu koja bi bila katalist još većim investicijama ,kao i dalje poboljšanje pravosuđa i birokratije što bi donelo još para kroz poreze. Kad ekonomija stane na noge.

Srbija na primer nema ambasade u mnogim bogatim državama sa kojima bi realno mogla da napravi lepu trgovinsku razmenu. U UAE je tek nedavno otvorena amdasada. U Saudijskoj Arabiji, Kataru, Bahreinu i Omanu ne postoji... a sve su to države u koje se sliva novac od prodaje nafte širom sveta a koje uvoze ogroman broj proizboda uključujući i prehrambene. Prodor na ta tržišta kvalitetnim proizvodima bi ujedno bio i put ka poboljšanju snabdevanja naftom... U radnjama u tim zemljama se npr može kupiti i sladoled od maline, ali nije made in Serbia. Zašto?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1131 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 5 sakrivenih i 1081 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, aramis s, babaroga, bokisha253, Boris Bosiljčić, Buzdovan, Denaya, DPera, dulleo, FOX, goxin, Hamannche, hologram, Još malo pa deda, Karla, kjkszpj, laurusri, Lieutenant, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, mrav pesadinac, nemkea71, procesor, rasok, Ripanjac, RJ, rodoljub, royst33, ruma, sasa87, Sirius, Sićko, slonic_tonic, Srle993, ss10, theNedjeljko, Valter071, vaso1, Vlad000, YU-UKI, zeo, šumar bk2