Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4408

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

Napisano: 23 Okt 2022 17:47

novator ::To je ta razlika u pristupu ovom sukobu. Ukrajina upravo tako ratuje, kako i jeste, kao u pravom ratu (a ovo i jeste pravi rat).

Čitavu je državu tome priklonila. Od stanovništva do industrije.


https://mobile.twitter.com/ilciclistainblu/status/1584190244512882688

GP":Nastavlja se žestoka bitka u urbanom području Opera: MLRS, teško topništvo, avijacija"

Mr. Green

Dopuna: 23 Okt 2022 17:52

slonic_tonic ::Petraeus, američki general i bivši direktor CIA-e:

Američke i savezničke snage mogle bi direktno intervenirati u ukrajinski konflikt protiv Rusije, čak i bez prijetnje nekom članu NATO saveza.

https://www.presstv.ir/Detail/2022/10/23/691417/US.....-CIA-chief


Najajča mu je ova "sugerirao je da bi Washington mogao formirati novu koaliciju voljnih u takvom scenariju i upotrijebiti je umjesto snaga NATO-a da se angažira protiv Rusije."

Verovatno bi svi sa zapada nagrnuli u ovu koaliciju protiv Rusije. Mr. Green Mr. Green

Kolko se ja sječam ovaj več pretio, da če se zapad uključiti ako ruje počnu da uništavaju kritičku infrastrukturu Ukrajine.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

O dronovima Shahed-136 i Arash-2 koje Rusija navodno nabavlja od Irana.
Arash-2 navodno 2400 komada, to je veliki dron raspona krila 4m

Tvrde da su Rusi upgradirali i usavršili Shahed-136.

koliko je izvor pouzdan, ne znam


offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

slonic_tonic ::ja sam od tog Bahmuta davno digao ruke.
već 2 mjeseca slušam na svim YT kanalima kako Rusi napreduju, kako je Bahmut "pred padom", a svaki put kad pogledam kartu stanja i na ruskim izvorima, situacija ista, bez pomaka.
pa se pitam ko tu mene zajebava


Pogledaj sta je tamo

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2277

S2M ::„Прешли смо на тамну страну“ – цртани филм на насловној страни француског стрип магазина Шарли ебдо посвећен је тоталној деелектрификацији Украјине



Hoće li sad neki naduvani ukri sa kalašima napraviti pičvajz u redakciji i naravno imati lične karte sa sobom.


sad sam tek video ovo, ne bi me cudilo i da im neki od ovih sto su pobegli u eu udje i odvali par samara.

i vala zasluzili bi, nista naucili nisu od one pucnjave, stavise imam utisak da su otad jos gori.
jedno je humor, treba recimo pogledati sta americki i engleski karikaturisti/novinari rade svojim politicarima, zezaju, ali stvarno ih crtaju na smesan nacin i vidis da politicari tu kritiku zasluzuju glupostima sto rade.neki dan bas sam se lepo smejao na trci izmedju engleskinje i salate.
a ovi sta crtaju, to nije humor na koji se prozivaju, nego otvoreno podjebavanje i vredjanje.
samo cekam dan, kad ce i nas uzeti za metu, necemo se smejati sigurno.

offline
  • Pridružio: 18 Mar 2022
  • Poruke: 21

Webb ::
threadreaderapp.com/thread/1583853831347392513.html

Sustina pitanje je zasto rusi gadju enretsk isistem ukrajne a ne gadjaju ono sto je najbitnije za isti odnosno transofrmatore od 750kv.


Nije to baš tako, 750kV mreža im je interkonekcija sa susednim elektroprivredama i izmedju istoka i zapada, severa i juga Ukrajine, a radni konj je 330kV mreža i ona povezuje sve unutar Ukrajine. Da izbaciš kompletnu 750kV i dalje bi Ukrajina imala struju u punom kapacitetu. Možda je prava analogija da je 750kV avio saobraćaj, a 330kV drumski.

Inače se potpuno slažem sa @Frunze da je ovo sve "oblikovanje elektroprivrede Ukrajine" da u nekom trenutku kad to znači ugase svetla jednim plotunom pa da vidimo onda koji generator neće da upali jer je zamastila svećica i gde je majstor Mile sipao gorivo u auto umesto u generator. Sad da ugase dali bi vremena da se sve greške isprave.

online
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Ситуација у Запорошком правцу
од 20.00 часова 23.10.2022

Команда ОТГ „Дњепар“ Оружаних снага Украјине наставља са припремама за офанзиву. У току је активно пребацивање украјинских формација на сектор фронта Гуљај-Поље.

▪Из Орехова је у рејон Гуљајпоља упућено неколико јединица 65. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине. Истовремено, руководство бригаде разматра опцију упућивања преосталих снага у Волинску област ради јачања пограничних области са Белорусијом.

▪Заузврат, мобилисани грађани који су прошли обуку на полигонима у Западној Украјини пребачени су у сектор Ореховски. Од њих су формирани јуришни одреди са АТГМ-овима БГМ-71 ТОВ у служби.

▪У исто време, Оружане снаге Украјине повећавају груписање на ивици Времевског. Два одреда 77. аеромобилне бригаде, формирана у Житомирској области, стигла су у Болшу Новоселку.

Поред тога, у Успеновку су распоређени тенковски вод, механизована чета и 20 камиона са људством из неидентификоване јединице Оружаних снага Украјине.

▪Батаљон мобилисаних грађана стигао је у Покровское у базу 110. бригаде Територијалне одбране Оружаних снага Украјине, обучени на 184. полигону у Старичима и у иностраним центрима за обуку.

▪Концентрација консолидоване групе трупа одвија се на граници Дњепропетровске, Доњецке и Запорошке области у околини Новогеоргијевке.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2622
  • Gde živiš: Beograd

Frunze ::
Када су Руси коначно заузели Попасну и развили офанзиву из ње, коментарисао сам да је то добра прилика да се брзо заузме Артјомовск / Бахмут, пре него што Украјинци од њега направе град-тврђаву и да би за будућу офанзиву на Краматорск и Славјанск (погрешно пишеш назив тог града) он био битнији од Лисичанска и Северодоњецка, који би свакако пали у неком тренутку.

Руси ипак нису покренули ништа у смеру Артјомовска / Бахмута, бавили су се Лисичанском и Северодоњецком, док су се за то време Украјинци утврђивали у Артјомовску / Бахмуту, Северску, Соледару. Када су Руси заузели Лисичанск и Северодоњецк и кренули после тога ка западу, дочекале су их већ утврђене украјинске позиције.


Руси нису могли даље упркос пробијању украјинске одбране јер просто више нису имали људства, које искрварило на бело претходних недеља и месеци. После онаквог слома прво код Попасне па касније код Лисичанска, потпуно је било логично да се такав пробој експлоатише, заузме Северск и успостави једна равна линија од Славјанска до Бахмута, и затим покрене офанзива на Бахмут.

Са ове дистанце гледано сасвим је јасно да Руси просто нису имали чиме да наставе такву офанзиву. Уз то, Украјинци су се успешно извукли из Лисичанска и врло мало их је на крају заробљено, а недељама пре тога причали смо како ће то бити одлична прилика да се опколе и неутрализују велике и густо концентрисане украјинске снаге.

После целе Попасна-Северодоњецк-Лисичанск саге, Руси више нису урадили ништа озбиљно у Украјини, а затим су кренули и огромни стратешки порази. На неки начин се може рећи и да је та операција била преломна, али не у корист Руса како се очекивало, већ Украјинаца.

online
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Сватово-Кременски одбрамбена операција: Руска војска наноси превентивне ударе на Оружане снаге Украјине - ситуација од команданта батаљона БАРС-13 „Руска легија“ „Фомич“:

„Ситуација око града Кременнаја остаје стабилно напета. Да би спречила офанзиву непријатеља на правцу Червонопоповка-Пешчанаја-Житловка, наша артиљерија ради на акумулацији људства и оклопне технике Оружаних снага Украјине.

Непријатељ је на овом правцу концентрисао неколико оклопних транспортера и велики број тенкова. До 5.000 људи."

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

bladesu ::
▪Из Орехова је у рејон Гуљајпоља упућено неколико јединица 65. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине. Истовремено, руководство бригаде разматра опцију упућивања преосталих снага у Волинску област ради јачања пограничних области са Белорусијом.


Ja поменух Ковељ у Волинској области пре пар дана. Изгледа и да Украјинци слично размишљају одакле им прети опасност.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

kairos ::Pogledaj sta je tamo

Jedan Tos-1 i malo poroštiljaš ovo. Nije zbog toga Bahmut još uvjek ukrajinski. Zna se kao to ide, najprije makneš civile, onda...Tos -1, kasetne, magnezijum i tako nastavljaš.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 811 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 803 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bladesu, draggan, Koridor, M1los, MB120mm, Penzula, Vlajman1957