Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4429

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6915

Nije potpuno nemoguće. Sirijski scenario na zapadu Ukrajine. Vreme nije prijatelj nijednoj strani. Bilo bi drugačije da Rusi mogu da vrše velike manevre pa da se ovi plaše da ne zaglave u sred "žurke". Ovako, na poziv suverene zemlje došli da mirišu ljubičice...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7949
  • Gde živiš: Zagreb

the zivotinja ::Sta mogu Rusi da im urade,!? Realno nista ... Osim Atomke, jedni veliko nista....

Vjerojatno isto što bi i Amerikanci mogli napraviti Rusima kad bi poslali vojsku na sjever Meksika koja bi aktivno s Meksikancima sudjelovala u ratu protiv Amerike.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1302

Bojim se da ima osnove verovati u mogucnost da Ameri udju preko Rumunije u Odesu(vec je tamo 5000 Amera),kao i na zapad Ukrajine pa sve do Kijeva se nameste. Videli smo da su Ameri bez poziva usli u Siriju i tu i ostali.

Neko zatisje na frontu sto mislim da Rusima odgvara da se jos malo ukopaju i pripreme na razni frontovima.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7949
  • Gde živiš: Zagreb

bladesu ::Bojim se da ima osnove verovati u mogucnost da Ameri udju preko Rumunije u Odesu(vec je tamo 5000 Amera),kao i na zapad Ukrajine pa sve do Kijeva se nameste. Videli smo da su Ameri bez poziva usli u Siriju i tu i ostali.

Odlučnost Rusije u slučaju Sirije i Ukrajine neće biti ista. Mislim da će to i Amerikanci shvatiti, prije ili kasnije.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1302

Bas kako smo mi pricali o tome i Rybar je izbacio text u vezi toga.

Амерички падобранци 50 км од Украјине

101. ваздушно-десантна (ваздушно-јуришна) дивизија била је у Европи први пут од Другог светског рата
Како се сазнаје из извештаја ЦБС Невс-а, амерички падобранци стигли су на полигон Бабадаг (координате 44.809055, 28.799775), где се одржавају заједничке вежбе са румунским копненим снагама.

Супротно изјавама новинара, око пет миља до границе Украјине, од полигона где су учесници вежби смештени у шаторима, до границе је око 50 км.

Обука 101. ваздушно-десантне дивизије САД (502. падобрански пешадијски пук) и 2. пешадијске дивизије Оружаних снага Румуније „Гетика“ изводи се у оквиру годишње вежбе „Мерести 22.2“

Раније је Си-Би-Ес, позивајући се на изворе у команди 101. ваздушно-десантне дивизије, известио о спремности Американаца да уђу на територију Украјине.
https://t.me/rybar/40586

PS Moram da priznam da sam mnogo zabrinut oko te mogucnosti da Ameri ulete u Odesku oblast,bar da su Rusi redovno unistili onaj most koji spaja Odesu i taj juzni deo Odeske oblasti(neko ga zove i Budzak)

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 643
  • Gde živiš: United Kingdom

101 vazdusna je bila u Evropi posle drugog rata.
Brian Berletic (new atlas) je spominjao mogucnost da 101 “uleti” u Ukrajinu:

https://youtu.be/RJiNl0xDe3U

20 min, nazalost samo engleski jezik
Inace, Brian je bivsi Americki marinac, zivi u Tajlandu i u ratu u Ukrajini podrzava Rusiju Smile
No u njegovim prezentacijama ima interesantnih detalja.

online
  • sap 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 601

bufanje ::Malo mi je sumnjiv onaj video sa cecenima, no hajde de vrijeme ce pokazati da li je pravi.

И ја помислих исто јер су им очи и трепавице не запрашене.Ипак онако изгледа кад те ознојеног заспе бетонска прашина ,а и ране дјелују од мањих комадића бетона.Крв из носница је због пуцања капилара од детонације или је бачен напријед.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1302

1.
Ирански фактор и „руски цунами“

Војни експерт Борис Рожин о употреби „Геранијума-2“, плановима мобилизације Кијева и ветеранима у зони НВО посебно за канал Военкор Котенок З @военкорКотенок:

Ако у ваздуху - ирански акценат

- Ирански дронови. Колико су ефикасни?

– У садашњој фази, ирански дронови показују високу ефикасност и успешно пробијају локалну украјинску противваздушну одбрану, постижући и чисто војни и медијски успех. То је навело десетине земаља да се заинтересују за могућност куповине иранских дронова.

Техеран такође показује потпуно задовољство искуством борбене употребе. Наравно, на званичном нивоу то нико неће да призна, што је сасвим у складу са праксом савремених хибридних ратова са стандардним обрасцем понашања странака: „Нисмо ми, али знамо да... (намигује)“.

Очигледно, НАТО ће уложити озбиљне напоре да смањи ефикасност иранских удара беспилотних летелица, али, како је показала пракса рата у Јемену, чак ни интегрисани систем ПВО изграђен на америчким системима ПВО и електронског ратовања није у стању да у потпуности гарантује безбедност објеката нападнутих од стране иранских дронова и пројектила.

Очекује се да ћемо у новембру-децембру видети нове беспилотне и ракетне системе са „тешким иранским акцентом“ на фронту.

Руски цунами на таласу Бандере

– Непријатељ спрема нови талас мобилизације. Како реаговати?

- Повећање величине непријатељске групације у Украјини захтева симетрично повећање величине групације Оружаних снага Русије како би се отклонио бројчани диспаритет и спречиле ситуације у којима непријатељ покушава да реши своје оперативне проблеме на рачун бројчану предност.

Поред попуне постојећих јединица и упућивања на фронт позваних на делимичну мобилизацију, потребан је даљи активан рад на формирању добровољачких јединица, регрутовању у ПМЦ, формирању јединица из локалног становништва итд.

Треба разумети да ће можда бити потребан још један талас делимичне мобилизације да би се групација Оружаних снага РФ у Украјини довела до 800-900 хиљада људи до краја зиме и почетка пролећне кампање 2023.

Стрелков иде у рат

- Да ли су Игор Стрелков и други познати људи 2014. отишли ​​на фронт? Има ли потребе за ратним ветеранима у Донбасу?

– Таква потреба свакако постоји, посебно на фону привлачења великих маса мобилисаних и активних регрута у добровољачке формације.

Сваки ратни ветеран је драгоцено борбено искуство, укључујући и искуство савременог ратовања.

Са моје тачке гледишта, свака особа која жели да учествује у НВО-у треба да има прилику да то учини и користи земљи и народу. Ово се односи и на учешће у непријатељствима на фронту и на рад на првој линији фронта. Могућности за учешће и помоћ су бројне. Неко се бори, неко хвата украјинске терористе, неко носи хуманитарну помоћ, неко успоставља нови живот на ослобођеним територијама. Консолидација напора је кључ за постизање победе у рату у Украјини са САД и НАТО. Ово је наш главни историјски задатак у овом тренутку.
https://t.me/voenkorKotenok/42040

2.
Слажемо се са мишљењем колега са канала Војни доушник @милинфоливе да, нажалост, овако нешто код нас нећете видети на тренутак.

За наше пилоте нема питања, они су свакако хероји, као и већина наше војске. Али концепт њихове примене је потпуно застарео и једноставно није применљив у овим условима.

У савременом ратовању, тепих бомбардовање од стране ФАБ-а могуће је само уз потпуно сузбијање система ПВО, а са старим типовима наоружања биће проблематично уништити све системе ПВО. Наравно, приликом извођења војних операција са брадатима, као што је то био случај у Сирији, за тим уопште није било потребе.

Али сада су потребне промене не само у тактици, већ иу сфери војно-индустријског комплекса. Иранци су доказали да је чак и под јармом бескрајних санкција и, заправо, користећи импровизована средства, могуће изградити заиста моћан војно-индустријски комплекс.

Увелико застарели Су-22 иранских ваздухопловних снага опремљени су најновијим вођеним бомбама са дометом већим од 50 км. Таква модернизација им омогућава да циљано гађају циљеве без уласка у подручје покривања ПВО.

Тако Иран штити своје авионе и, што је најважније, пилоте. А војни производи су потпуно у корак са временом.

Исто се сада дешава и у Украјини. Модернизација МиГ-ова за употребу антирадарских ракета ХАРМ и накнадна опрема Хуррицане-а за америчко пуњење
https://t.me/rybar/40589

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6269

Citat:Zamenica premijera pozvala izbeglice da se ne vraćaju
Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk pozvala je ukrajinske izbeglice da se ove zime ne vraćaju u zemlju.

-Koristeći priliku, zamoliću vas da se ne vraćate. Moramo da preživimo zimu. Nažalost, mreže neće izdržati... Ako je moguće, za sada ostanite i prezimite u inostranstvu... Situacija će se samo pogoršavati, a ovu zimu moramo da preživimo. Kad preživimo zimu onda ćemo razmišljati o svemu ostalom, izjavila je Vereščukova.

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1166377/uzivo-.....ina-rusija

Obično se zovu u rikverc.

Citat:Predsednik Nemačke u skloništu
Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer, koji se nalazi u poseti Ukrajini, proveo je sat vremena u skloništu za bombe u Černigovskoj oblasti, nakon što je objavljena vazdušna uzbuna, prenose lokalni medij

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2261

sto se cecena tice, nakon onog performansa kadirova i njegovih sinova sa ukro zarobljenicima, ne bi me cudilo da su ukri trazili nacin da uzvrate. tako da rabota po nekom mestu gde je bila njihova baza ne bi trebalo da bude cudna. videli smo dosad par puta da ukri imaju i cime da odvale, a imaju i dobre informacije gde se sta nalazi.

nesto ne verujem da ce ameri skoro u ukr, zasto bi isli sad kad ukri mnogo bolje stoje nego na pocetku rata kad je bas bilo gusto? odesa je, dok se tuku u okolini hersona sigurna za ukre.
verovatno su tamo pored granice za svaki slucaj, ako nesto eskalira (nadajmo se da nece), jer da hoce odma da ulete, ne bi gradili bazu tamo (makar i privremenu, jer ne bi bilo potrebe za time).

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 660 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 5 sakrivenih i 629 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amstel2, bigfoot, Bluper, bojank, darkangel, djordje92sm, GenZee, gorantrojka, ILGromovnik, ljubacv, m0nstrum_, Mercury, mikki jons, milenko crazy north, Mixelotti, moldway, pein, raykan, sap, Shilok, slonic_tonic, Srle993, stalja, strela, tubular, vlad4