Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4428

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 17 Nov 2021
  • Poruke: 448

Da li rusi upotrebljavaju neku verziju Lanceta koja je specijalno napravljena za trazenje radarskih signala u Ukraine? Ili mozda za to imaju neki drugi dron?
ps
sto se tice americke divizije u rumuniji, ako je prebace u Odesu to ce biti direktan pocetak treceg svetskog rata, sto ce na kraju rezultirati totalnim unistenjem Amerike, Rusije i Kine.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5478

bojank ::
Funkcionalno slican onom sto je u B3 minus automatsko pracenje cilja.



Kakva im je ušteda to što nema automatsko praćenje cilja?
Na sajmu Armija 2022. su prikazali (ali i prije nekad) T62 sa panoramskim uređajem za osmatranje na jarbolu, ali izgleda da to neće biti ugrađeno ako je suditi po slikama postavljenim na jednoj od prethodnih stranica.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2566

Ovo na severu je najverovatnije blef Rusije, da gomilaju 70tak hiljada vojnika, vecinski Beloruski na sever. To rade da bi odvukli Ukrajince sa ostalih frontova, tesko da ce ista ici na Kijev.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Napisano: 25 Okt 2022 11:22

Ситуација у правцу Старобилск
од 12.00 часова 25.10.2022

🔻Нема значајних промена на линији фронта у сектору Купјански. Команда 14. механизоване бригаде извршила је ротацију људства. Сада се формације 14. бригаде спремају за офанзиву на положаје Оружаних снага РФ у правцу Кисловке.

🔻У рејону Сватовског Оружаних снага Украјине, снаге комбиноване батаљонске тактичке групе покушале су да нападну положаје Оружаних снага Русије у рејону Куземовке са стране Пешчани. Руске трупе су одбиле напад, уништивши један тенк и три АФВ.

🔻У сектору Лимански, јуришне групе 66. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, уз артиљеријску ватрену подршку, напале су упоришта Оружаних снага Русије у рејону Невског.

Током борби, команда украјинске формације је пребацила тенковску резерву за пробијање одбране руске армије. Међутим, напад је одбијен, снаге 66. омбре су се повукле на првобитне положаје. Као резултат тога, Оружане снаге РФ уништиле су три тенка, два борбена возила пешадије, један оклопни транспортер и три камионета Оружаних снага Украјине.

▪ Топова и ракетна артиљерија Оружаних снага РФ гађају предње положаје Оружаних снага Украјине у сектору Боровој. Због тога је део људства 64. батаљона 103. ТРО Оружаних снага Украјине распоређен у резервне редове.

За јачање одбране дуж реке Жеребец и јуриш на линији Рајгородок-Коваљевка распоређена је јединица 71. јегерске бригаде Оружаних снага Украјине.

▪У околини Лимана и Заречног наставља се формирање консолидоване ударне групе трупа. У рејон насеља распоређена је тенковска чета.

🔻У сектору Лисичанск, команда Оружаних снага Украјине, после неколико неуспешних покушаја да јуриша на положаје Оружаних снага РФ на правцу Белогоровск, врши снабдевање јединица. У околини Серебрјанке постоје минска поља.

Dopuna: 25 Okt 2022 11:23

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2566

https://t.me/SrbijaRusija/8296

Izgleda da stize jos tenkova Ukrima od Ceha

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19178

mercedesamg ::...
Kakva im je ušteda to što nema automatsko praćenje cilja?...

Nisanska sprava nije ista, iako je funkcionalno slicna onoj na T-72B3, ovo je jos stari izvozni predlog za modernizaciju T-55/62.

Citat:
Na sajmu Armija 2022. su prikazali (ali i prije nekad) T62 sa panoramskim uređajem za osmatranje na jarbolu, ali izgleda da to neće biti ugrađeno ako je suditi po slikama postavljenim na jednoj od prethodnih stranica.


Panorame (bez jarbola) su trebale da idu i na T-72B3 i T-80BVM, pa nista od toga osim na onim "biatlonskim". Bitnije im je da dva tenka imaju termoviziju za nisandziju nego jedan za nisandziju i komandira.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 659
  • Gde živiš: United Kingdom

Dosta zestoke borbe u pravcu Svatova, ne znam jel Ukrajinske snage “ispipavaju” ili je pocela ofenziva, raznorazne mape pokazuju razlicitu situaciju tako da je tesko izvesti neke zakljucke, no cini se da su Ukrajinske snage imali manjih uspeha.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Појавила се фотографија која приказује изградњу такозване „Вагнерове линије“ у Белгородској области. Неки људи ову вест доживљавају као добру вест, као што је Руска Федерација хтела да заузме Кијев, а сада је принуђена да брани чак и сопствену територију од Украјине. Али ако размишљате логично, онда се ова конструкција не уклапа у општи тренд мобилизације у Руској Федерацији.

Модернизација 800 тенкова, концентрација 800 авиона, превођење привреде на полувојни ниво, мобилизација великог броја војних обвезника, никако се не уклапају у став: „Руска Федерација је на одбрамбени“.
Размислите како се ово пореди са утврђењима?

У комбинацији са стварањем „народне милиције“ у Белгородској области, то значи да ће Руска Федерација оставити утврђени одбрамбени систем на дугом подручју, а своје главне јединице пребацити негде другде.
У ствари, Русија ће поновити априлски маневар, када је повлачењем са севера смањила линију фронта и успела да се концентрише на кључне области. Онда се поставља питање где ће онда сва ослобођена маса?

Постоје информације да је у Руској Федерацији донета одлука да се иде на глобалну победу. А за ово је неопходно прекинути испоруке оружја Украјини са Запада, тачније, одсечити Украјину од границе са Пољском. У условима када је украјински војно-индустријски комплекс практично уништен, остаци ремонтне базе су под сталним ракетним и дроновим ударима, а совјетски ресурси понестају, Украјина је критично зависна од помоћи Запада. Ако Кијев изгуби снабдевање са Запада, онда ће са вероватноћом од 90% рат бити изгубљен за 2-3 месеца због недостатка муниције, ако НАТО не уђе у рат, а неће, бар сада.

Руске трупе треба да стигну до Стрија да би потпуно прекинуле снабдевање Пољске. Мађарска неће обезбедити своју територију, а чак и да то учини, Закарпатје је логистички повезано са Украјином са два пролаза која могу да се униште. Остаће само могућност испорука преко Румуније, али два уска грла неће омогућити одржавање нивоа муниције и опреме са садашњим интензитетом борби.

Према речима Генералштаба Оружаних снага Украјине, комбиноване снаге Белорусије и Руске Федерације могу да спроведу овај план, само је питање у ком облику, и којим снагама ће то бити урађено. Генералштаб Украјине се као да се спрема за могући развој догађаја, али по обичају становницима западних региона опет није речено или су заборавили да кажу како не би изазвали панику.
Да видимо шта ће бити
https://t.me/boris_rozhin/68366

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19178

bladesu ::...
Модернизација 800 тенкова


Modernizacija 800 tenkova je "liberalno tumacenje pogresno shvacenog pisanija". Receno je da ce T-62 biti modernizovani, a da ima oko 800 tenkova T-62 od kojih ce biti probrani oni koji su dobri za modernizaciju. Koliko ce ih tacno biti modernizovano nije receno i sumnjam da je i BTRZ znao u tom momentu, jer se moraju prvo svi ti tenkovi pregledati.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Pitanje je meseca kad ce Ameri ili Poljaci da se rasporede u Ukrajini, Odesa, Lavov...ako Rusima bude islo dobro preko leda...ili ovima lose..Zasto? A zasto da ne? Kad su mogli Rusi na pristinaki aerodom, mogu i ovi...Sta mogu Rusi da im urade,!? Realno nista ... Osim Atomke, jedni veliko nista....
Vrlo je jednostavno: Rusi ne smeju da pobede i to je sva mudrost. Bilo kakva ideja kapitulacije komplet Ukrajine ne dolazi u obzir...i moze ovde da se mrse strategije, taktike, remonti....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 822 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 12 sakrivenih i 772 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, aleksandarbl, aleksmajstor, Apok, Bloody, Brana01, Bubimir, cavatina, cenejac111, crnitrn, darkangel, DonRumataEstorski, draganl, FOX, Georgius, HrcAk47, JimmyNapoli, Kubovac, laganini123, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, mnn2, mocnijogurt, nemkea71, Niko Bitan, opt1, Panter, pein, raso7, Raso75, Ripanjac, simazr, slonic_tonic, Tragač, vathra, vladaa012, wolf431