Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4432

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5375

^ sumnjiv snimak

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19102

bladesu ::...
Румунски БТР-60 имају тактичке симболе у ​​виду беле траке. Може се претпоставити да су то тактички знаци које једна или друга група трупа користи током вежби. Ево управо истих ознака које смо видели на опреми коју користе Оружане снаге Украјине.


Po 57849. put - sve oznake koje koriste i Rusi i Ukrajinci i ovde Rumuni, a vidjali smo ih i kod Madjara, Poljaka i Ceha na vezbama su "prepisane" od SSSR-a, iz njihovog prirucnika o oznakama na borbenoj tehnici iz 1958.
Poreklo vuku jos iz 2.s.r.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19102

dragoljub11987 ::... UNA-UNSO, desni sektor, nesto, nesto...
https://www.youtube.com/watch?v=4CoOsAKn-RU

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Сватовско-кременска одбрамбена операција: непријатељ напада, покушава да пробије фронт "🅾тважних" и ЗВО
▪Оружане снаге Украјине настављају да покушавају да се пробију на аутопут Сватово-Кременнаја у групама до 40 милитаната са оклопним возилима. Током дана уништено је 6 група.
▪Непријатељ покушава да нападне код Орљанке, Рајгородке, Макејевке и Червонопоповке. Офанзива је овде заустављена, а Оружане снаге Украјине нису могле да постигну мале тактичке успехе између Макејевке и Терни.
▪Настављају се покушаји форсирања реке Сталлион.
▪Са стране Диброва, непријатељ је покушао да пређе у контранапад, ватром из тенкова, артиљерије и МЛРС уништене су 2 оклопне групе.
▪Руска војска даноноћно наноси ватрену штету положајима и идентификованим подручјима концентрације непријатеља у правцу Лимана.
▪Дан раније, као резултат активних акција Оружаних снага РФ, уништено је више од 120 украјинских милитаната, 3 тенка, 2 борбена возила пешадије, 1 оклопни транспортер, 3 камионета и 1 возило.
▪Непријатељ наставља да преноси појачање из Изјума, јачајући ударну песницу, укљ. припремајући нове нападе у правцу Торског.
▪Непријатељски ДРГ-ови активно раде, покушавајући да се инфилтрирају кроз линију фронта ради додатног извиђања и узнемиравајућих напада позади.
▪Интензивне борбе се настављају даноноћно.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1785

mercedesamg ::^ sumnjiv snimak
*Сумњив и већ стари снимак

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Evo, bas je izasao clanak na mainstream portalima ( b92 copy )
Moj uvod, komentar je
Dakle, sta je poenta: ovo je osnova svega, izbor reci, opis stanja, resenje svih problema. I to je to. Ici ce i eskalacija koliko god treba, ulaz amera, poljaka, nebitno... u Ukrajinu.
Kao i do sad Zapadu nema limita- granice u ponasanju, a Rusi NECE gadjati nosace, avakse, baze i ostale gluposti...
Dakle kad neko pita sta ce da bude, pa evo, sto se zapada tice ovo ce da bude... Ostaje pitanje sta je to sto moze da zaustavi zapad ( koja sok terapija) a da ne ode sve u tri lepe...( Grejanje gas nece to biti)

>>>>>Clanak, citati otvorenog uma
Rusija mora biti poražena u Ukrajini
Osnovna logika kaže da je ničim izazvan osvajački rat u Evropi nedopustiv jer bi mogao da otvori kapije pakla i kontinent uroni u katastrofu goru od onih iz prve polovine 20. veka. Pored toga, nuklearna ucena — zauzimanje teritorije pod pretnjom nuklearnog oružja — bila bi još opasniji presedan jer bi gurnula svet u nuklearno širenje.

Nijedna regionalna sila, ili sila koja želi to da bude, ne bi propustila signal da bi atomska bomba mogla da otključa put da se „vrati“ „nacionalna teritorija“ koja je „nepravedno“ ostavljena sa druge strane granice. Ako je sa druge strane granice iole sposobna država – a danas nuklearnoj sili ne treba bog zna šta, čak i Pakistan ima atomsku bombu – takva ambicija s jedne strane bi izazvala bezbednosnu dilemu i na kraju isti odgovor sa druge strane granice.

U nekoliko koraka našli bismo se u svetu preplavljenom nestabilnim, agresivnim, državama srednje veličine sa teritorijalnim zahtevima i nuklearnim oružjem. Izlaz iz ove noćne more nije lak, ali svakim danom postaje sve verovatniji: Rusija mora biti poražena u Ukrajini. Dokazana hrabrost i sposobnost ukrajinske vojske – profesionalaca i običnih Ukrajinaca – presudna je za postizanje ovog cilja
.

Pa opet ja:
Tako da polemike oko nekog sela, lozenje na unistavanje " ofanzive " sastavljene od 2 oklopnjaka i 30es vojnika...Mlacenje prazne slame

I ono sto je nalepse ( najsmesnije ) kako god: ovo ce da nam pise u udbenicma za koju godinu..>>> nicim izazvan bal bla...

online
  • Pridružio: 18 Nov 2012
  • Poruke: 357

Vagnerovci nahvatali par Ukrajinaca.
https://t.me/zov_ne_brosaem/5013

Ukrajinska ofanziva prema Svatovu stala pre nego što je i krenula.
https://t.me/vysokygovorit/9785

Od uspešne Harkovske i Hersonske ofanzive Ukrajinci zadnjih mesec dana pokušavaju da sprovedu korišćenu taktiku u prethodne dve ofanzive, korišćenje malih grupa i brodor lakim vozilima u rusku pozadinu, koja se u trenutnim uslovima pokazala kao promašaj. Očigledno je da su Rusi dovukli dodatne snage na front i mnogo je teže naći rupe u odbrani i nesmetano se kretati kilometrima u ruskoj pozadini, međutim ono što me čudi je to što Ukrajinci umesto da promene taktiku i dalje šalju manje borbene grupe koje se brzo otkrivaju i uništavaju. Rezultat te taktike je novi talas mobilizacije u Ukrajini, ko preživi pričaće.

rip
  • natrix 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 8179

Citat:lozenje na unistavanje

Šta se ložite i raspaljujete - čuvajte svoje resurse! Mr. Green

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

the životinja
Neće Amerikanci ući u Ukrajinu sigurno. Jedino grupe instruktora i po neki avanturista u solo režiji. Njima je sasvim dovoljno da imaju nekog ko će dobrovoljno da ratuje protiv Rusije uz njihovu logistiku. Mislim da ni mladi Poljaci, bez obzira na retoriku svojih političkih elita, ne izgaraju od želje da ratuju sa Rusima .

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 765
  • Gde živiš: RS/BiH

I dalje tvrdim najcudniji rat.

Za Ruse smo ustanovili sta se desilo nakon Lisicanska i Severodonjecka .Stali su jer su izvukli snage na odmor.

Zasto Ukrajinci sad stoje? Cekaju da Rusi potpuno zavrse obuku mobilisanih i popunu jedinica valjda ???

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1335 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 2 sakrivenih i 1305 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksandarbl, Andrija357, Bane san, Bobrock1, Boris BM, Dorcolac, draganca, FileFinder, ILGromovnik, Istman, Ivica1102, jackreacher011011, janbo, Joja2, kovinacc, kraJo, Lukaaa, Mi lao shu, Panter, pein, raketaš, Sloven, Srky Boy, taz1cl, vasa.93, vladulns, wolf1, zlatkoa987