Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4434

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Napisano: 26 Okt 2022 10:23

Ras007

Opet o tome bez izvora ništa to što si “bio jasan” možeš samo kući da tvrdiš tako i u kafani pa ako ti veruju ili ne . Ovde bato moj na izvor odgovori izvorom linkom knjigom člankom itd sve ostalo da ne dužimo.
To koga ćeš ti da podržavaš je samo tvoja stvar, a o logici koga treba podržavati opet logika je jedno a srpska logika je sasvim druga priča, ali je takva i ja to poštujem.Ja podržavam zna se koga i to nikada nisam krio iz principa i argumenata kojih se držim i kada je Srbija u pitanju i kada je bilo ko drugi u pitanju.
A što se tiče padobranaca napisao si kako su se TI padobranci proveli u Mogadišu, znači napisao si da su bili tamo a nisu. Prosto ispravka. A naklapanje je sve gde neko kategorički tvrdi nešto bez dokaza i argumenata. A ako se ogradiš i kažeš ja mislim tako i ja sam takvih ubedjenja onda je to drugi par opanaka.

Dopuna: 26 Okt 2022 10:25

Pusti ti izvore i putiće, jednostavno ili imas ili nemaš nisam te pitao da mi objasniš “nastanak života na zemlji” već tvrdnje oko kojih ima materijala.

Dopuna: 26 Okt 2022 10:28

Ili se ogradi da je to tvoje mišljenje i onda ok nemamo problema.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2440

Webb ::Jos nekih 15 dana ce biti lepo vreme u Ukrajni a onda krecu kise blato i sl... tako da ako se ne desi neka veca ofnaziva ovih dana to je to do decembra dok se ne smrzne zemlja.

Znaci krece jos dosadniji period od ovog predosadnog perioda. Ovo je kao los fudbal gde jedan tim stavi "autobus" ispred gola, a drugi mlitavo napada..

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

dragon986

У посту изнад сам покушао да дочарам шта ти значи извор на који си се позвао. Не вреди ништа у данашње време. Украјински национализам, који је вештачки, неутемељен и однегован од Запада, река је без повратка и води Украјину у пропаст.

Него, кад смо код извора....

http://www.nspm.rs/hronika/djordja-meloni-nova-ita.....ajini.html

Да се неће мењати италијанска спољна полиитика у односу према Украјини "наклапао" сам чим су конзервативци преузели власт. Што и није нека превелика мудрост. Такође се ништа неће променити ни избором Трампа(овде ћу да окренем све против себе). Хоће, ако Руси на бојном пољу остваре успехе и притисну их да преговарају. Онда ће се Трамп, или неко други, појавити у улози миротворца и добити Нобелову награду за мир. Ни избор Ле Пенове у Француској не би ништа променио. Генерално, сви ови у предизборним кампањама причају антиглобалистичке приче из простог разлога што са глобалистичком причом не могу победити такмаце. Не могу их добити на њиховом терену. Проблем је у перцепцији украјинског рата. Доста њих мисли да је ово обрачун конзервативаца са глобалистима, а ради се рату Русије и Запада, што је огромна разлкика. Укратко, Руси треба да се уздају "усе и у своје кљусе", а не у друге и "кљусе" са Запада.

А ови извори:

http://www.nspm.rs/hronika/nemacka-kompanija-merce.....itoru.html

http://www.nspm.rs/hronika/olaf-solc-neprekidni-ru.....oskve.html

https://www.blic.rs/vesti/svet/nemacki-predsednik-.....ni/megb1pp

Говоре о томе да Немачка постаје све више и више једна од главних украјинских узданица, преко уобичајног понашања окупиране земље о чему иначе редовно "наклапам" и овде и на другим сајтовима. Извињавам се због наклапања.

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10850

Srle993 ::
Znaci krece jos dosadniji period od ovog predosadnog perioda. Ovo je kao los fudbal gde jedan tim stavi "autobus" ispred gola, a drugi mlitavo napada..


Dečko ovo što si napisao je primer teške patologije ličnosti.

offline
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 82

@the zivotinja
Ako uzmemo u obzir da ništa nisam shvatio.
Možeš li onako seljački da mi objasniš šta je novo u tome da je zapad rešio da uništi Rusiju.
Što se tiče komentara sa tribina. Komentar da će ući u Ukrajinu i da rusi neće smeti da odgovore apsolutno ne vuče na tribine.
Molim te kada odgovaraš na nečiji post nemoj sa visine i ne pojednostavljuj (po seljački) razumljive jednostavne rečenice.
U vezi igranja sa neuravnoteženim-ludacima.
Šta postaje oprezan i staložen čovek (medved) kad je sateran u ćošak i kad mu je život ugrožen?
Možda je pravo pitanje ko više gubi u slučaju velike eskalacije.
I na kraju ponovo tvrdim da mišljenje formiraš na osnovu zapadnih mejnstrim medija i takvo mišljenje ovde iznosiš kao neoborive činjenice.

Završio sam sa off-om!

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2018
  • Poruke: 158
  • Gde živiš: Zvezdara

Bliže se "midterms" izbori za predstavnički dom. Analitičar CNN predviđa pobedu konzervativaca uz moguće promene u politici finansiranja Ukrajine za koji najveći uticaj ima ovo telo.

Takođe ističe i drugačije poglede na sukob kod demokrata koji favorizuju pregovore sa Rusijom.

How rising skepticism of US Ukraine aid plays into Putin’s hands
edition.cnn.com/2022/10/26/politics/us-ukr.....index.html

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Ras 007


Eto vidiš sa svim navedenim gore u vezi evrope se slažem. Ja ne idem tako kataklizmično da je ovo sukob Zapad- Rusija itd već jednostavno borba za interese kojih je bilo i biće.
Rusija iz bezbednosne dileme ne sme dozvoliti gubitak Ukr, a Evropa iz svojih strahova ne sme da dozvoli gubitak iste, zato sto onda dovode u pitanje svoj geopoliticki polozaj. Ako bi Ukr presla na rusku stranu, otvara se pridnjestrovlje, pa se otvara Moldavija pa eto ih na Balkanu, gde Rusija ima podrsku i dosta jake partije u Bug, Srbiji C.Gori, i otvara domino efekat.
Pa onda ostavlja pitanje za zemlje Baltika itd itd. Pogotovo posle izjava zaborravih kako se zove onaj Putinov ideolog (mrzim taj izraz al ajde) da ce Rusija rešavati sve silom u nekoj budućnosti.
Moramo se vratiti na početak, amerika se tek kasnije na kraju Majdana uključila u to. Dotada to je bila EU stvar i ona je bila pokrovitelj nemira. Ukr je za EU itekako bitna.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Апсолутно се слажем да је ЕУ, са све Немачком, дебело заинтересована за пораз Русије у Украјини, па су послали Кличка на Мајдан и људе из БНД да организују одбрану украјинских градова. Све је тачно што си написао како би се ствари даље развијале, ако Русија "узме" Украјину. Чак и да остане само на Украјини, велики је добитак, јер Запад не би више контролисао руски меки трбух. Али не бих се сложио да је Америка стајала по страни. Сетимо се Нуландове и како је хранила учеснике Мајдана колачићима пуњеним амфетаминима. Била је то симболична подршка, али Американци нису само симболично учествовали у мајданским догађајима. Они су за Украјину били заинтересовани још од завршетка Другог рата. Покушавали су рехабилитовати Бандеру, као клицу будућег украјинског национализма , однеговати украјинску нацију која би по дифолту била супротстављена Русији.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2012
  • Poruke: 357

Po mom skromnom mišljenju, za razliku od ratova koji su u zadnjih 70 godina vodili tamo negde, rat u Ukrajini je u neposrednoj blizini EU i direktno utiče kako na ekonomsko blagostanje stanovnika EU tako i na njihov osećaj bezbednosti i sigurnost, a o strahu od eventualnog korišćenja nuklearnog oružja da ne govorima. Tako da priča o ratu koji će trajati dok Rusija ne bude poražena je priča za narod kako bi se stanovništvu zemalja EU pokazala odlučnost i spremnost da se rat vodi do konačne pobede, a ekonomski problemi se nagomilavaju i usložnjavaju svaki danom. Ove godine EU je uspela da napuni skladišta gasa i da se koliko-toliko spremi za zimu i da oezbedi energente za proizvodnju, kad se isprazne zalike za 3 do 4 meseca nastaće problem, ali usled uništenja Severnog toka neće biti u mogućnosti da napune skladišta gasa za narednu sezonu. EU ni po visokim tržišnim cenama nije obezbedila snabdevanje gasa od SAD i Katara, jer tih količina jednostavno nema na tržištu, a SAD ne žele da potpišu dugoročne ugovore već isključivo prodaju gas na licu mesta tzv. spot. Priča o izgradnji LPG terminala širom EU je leepa priča, samo je problem što nema robe, pa ni po najvišim cenama. Pametni Poljaci više ne uvoze više ugalj iz Rusije ,već ga sada uvoze iz Australije, zbogom pameti.

U onom trenutku kada se smanji ili prestane pomoć Ukrajini kraj će biti kao i 1975. u Vijetnamu, zahtevi Ukrajine kako rat odmiče će biti iz dana sve veći i veći jer je u potpunosti zavisna od svojih saveznika, proizvodnje nema, a milion mobilisanih lica treba hraniti i plaćati, da sam na njihovom mestu sačuvao bi žitarice, trebaće im jer će naredna žetva biti tanka.

offline
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35509
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Tri špijuna istovremeno....





Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1015 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 10 sakrivenih i 976 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, airsuba, bojank, Chainsaw, Dorcolac, draganca, Fabius, GandorCC, Georgius, Hexe, Krvava Devetka, Kvazar, Luka Blažević, marsovac 2, MB120mm, milenko crazy north, Milometer, Milos82, nemkea71, Panter, Parker, pein, raptorsi, Shinobi, Smd, Srle993, stegonosa, VP6919, Yugol33