Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4437

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Ситуација у правцу Старобилск
од 16.00 часова 26.10.2022

🔻На сектору Купјански, Оружане снаге Украјине прешле су у дефанзиву, нема значајнијих промена на линији фронта.

🔻У Сватовском сектору непријатеља, уз помоћ појачане консолидоване батаљонске тактичке групе, пет пута је покушао да јуриша на положаје Оружаних снага РФ у рејону Куземовке из правца Пешчана. Руске трупе су одбиле ударце.

🔻На Лиманском сектору, јединице 3. моторизоване дивизије 20. армије, након успешног одбијања напада Оружаних снага Украјине, прешле су претходних дана у контраофанзиву:

▪Делови руске војске избацили су украјинске формације из Макијевка и Новосадова. Они су практично уништили непријатељски мостобран на источној обали реке Жеребец, са које су изведени напади у правцу аутопута Сватово-Кременнаја.

▪Цијелом дужином реке јужно од Макијевке, Оружане снаге Руске Федерације потиснуле су Оружане снаге Украјине до приморских села. Борбе се воде у Терни, Јамполовка, Торској.

🔻На Лисичанском сектору, непријатељска команда је прешла у дефанзиву након неколико неуспешних покушаја да јуриша на положаје Оружаних снага Русије код Белогоровке.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

Napisano: 26 Okt 2022 15:32

procesor ::I dalje tvrdim najcudniji rat.

Za Ruse smo ustanovili sta se desilo nakon Lisicanska i Severodonjecka .Stali su jer su izvukli snage na odmor.

Zasto Ukrajinci sad stoje? Cekaju da Rusi potpuno zavrse obuku mobilisanih i popunu jedinica valjda ???


Nisu Ukrainci stali. Išli bi rado oni napred kad bi mogli.

Sad ću citirati delove svog posta od 09.10.

"Ono što hoću napisati je to da je Rus možda uspeo u svojoj nameri. Amortizovao je ofanzivni potencijal Ukra i usmerio ga tamo gde je najbezbolnije za njega.

Mislim da su se Ukri dosta istrošili na Limanu,Kupjansku i sad na Krivoroškom delu,tako da nemaju snage za ofanzivu od Zaporožja u onom obimu kako su zamislili. Takođe mislim da tu Rusi trenutno imaju najviše snaga, čak i više nego na Donbasu. Ne smiju više trošiti toliko ljudstva jer Rus neće samo posmatrati i povlačiti se."

Takođe citat iz PP prepiske sa jednim članom.

"Kao što sam napisao pre oko dve nedelje, Rus je apsorbovao ofanzivne potencijale Ukrainaca. Sad je faza gde Ukri pokušavaju još nešto uraditi,da ne izgube inicijativu,odnosno uznemiravanjem Rusa otežavaju njihove napore u konsolidaciji. Znaju ako se upasive da će se Rus još bolje ukopati,pripremiti i spremati za kontru. A to je već počelo."

Ono što mnogi zanemaruju je dužina fronta. Za Ukrainu nije samo front gde su borbena dejstva. Za njih je front koji moraju braniti,nadgledati,utvrđivati od tromeđe Ukraina- Poljska-Belorusija,preko cele granice sa Belorusijom. Granicu sa Rusijom ne treba ni spominjati.

Rus je povlačenjem iz Harkovske oblasti sebi skratio front sa borbenim kontaktom. Tako skraćenim frontom je sebi omogučio da zbije redove i poveća broj vojnika i art.cevi po km fronta.

Ali isto tako nametnuo Ukrima nove km koje iako pasivne moraju da se nadgledaju i čuvaju nekim jedinicama. Znači Ukrainac mora držati neke jedinice na granici ka Rusiji u istočnom delu Harkovske oblasti. Ako to ne radi, riskira da mu Rus opet upadne preko Volčanska ili Burluka iza leđa snagama kod Kupjanska i tom delu oko akumulacije Oskil.

Dopuna: 26 Okt 2022 15:33

Dupla poruka.

offline
  • Pridružio: 25 Avg 2011
  • Poruke: 295

U sukobu SAD i Rusije, Rusija je onaj slabiji bokser koji trpi udarce i tek ponekad pripreti. Ameri su ti koji su gornji i to pokazuju i direktno, od Sirije naovamo, kod njih je inicijativa i oni su ti koji se usuđuju da dižu lestvicu.
Ako najavljuju upad, oni o tome ozbiljno razmišljaju, pa me ne bi začudila neka vrsta sirijskog scenarija.
Rusi sa druge strane nešto kao prete nuklearnim ratom, to je ono na šta se slabiji poziva jer zna da je slabiji u direktnom okršaju. SAD ne prete takvim oružjem, nemaju potrebe.

Baš me zanima kako će se pokazati iranske zujalice kada udari minus? Ako su sastavljene od komercijalno dostupnih delova, kako će da se ponaša elektronika i ostali osetljivi delovi? Ili su ipak Iranci to već testirali po svojim planinama?

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1062

Neutral-M ::Da li neko ima link da vidimo kako izgledaju mini elektrane na gas, koje bi ukri mogli da postave po kvartovima Kijeva?
Npr ovo:
https://www.alibaba.com/product-detail/1mw-Generat.....l9&s=p

https://cai3.com/spirit-1-mw/
itd.
Ima toga kolko oćeš - za neke esencijalne objekte vjerovatno nešto slično postoji u RR, u svakom slučaju teoretski je moguće instalirati po jedan na mjesto svakog 240v trafoa po naseljima.
Ako je neko nekad bio u Istočnom Drvaru taman posle rata, eto primjer Mr. Green

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://mobile.twitter.com/200_zoka/status/1585276460981444614


Artiljerija, tenk vs Ukri.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2442

Op, izgleda da imamo Rusku kontru na limanskom pravcu

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Ljudi saberite se.
Tema je postala kao ona sa Kliksa.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Спречен покушај пробоја Оружаних снага Украјине код Давидовог Брода⚡

Извори пројекта @варгонзо у правцу Херсона јављају да су Оружане снаге Украјине током дана очајнички покушавале да прошире мостобран од Давидовог Брода ка Ишченки са до 4 батаљонске тактичке групе.

Делови Ваздушно-десантних снага, уз подршку артиљерије 42. моторизоване дивизије, успели су да одбију све нападе и тако задрже своје положаје. Непријатељ се вратио на претходне линије, претрпевши велике губитке у људству и оклопним возилима, укључујући два тенка.
https://t.me/wargonzo/8905

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Baš nedavno raspravljamo ja i ćale u vezi BPL kaže ne valjaju ove male nemogu nikog ubiti misleći na MAVIC koje bacaju prerađene VOG 30 i ručne bombe F1 i RGD 5 u čaši. Ja reko dovoljno da rane imaš čoveka dva na frontu džaba to ne valja. Posle mi spominje onaj tajvanski što ukri treba da dobiju sa dobošem i bombama na bazi MB mina kaže najebali su rusi reko dobijaju ga od jula meseca kad se vest i pojavila samo nikako da dođe. Kako je rasprava tekla dođošmo i do onih malo većih. Dakle kako rat bude ulazio u delimično statičnu fazu i ne bude nekih većih pomeranja zbog rasputice BPL-ovi će dobiti prednost pored artiljerije i avijacije. Dakle neki zaključak te naše radprave je ba bi rusima dobro došla naoružana BPL poput našeg Pegaza ili njihove licencno pravljene verzije izraelske BPL Searcher/Foprost. Idealne za lov na živu silu i oklop naoružana verzija Foprost R videli smo ga poslednji put u akciji tažo u aprilu mesecu mož da ponese dve laserski vođene bombe od 20kg i mislim dve rakete Korneta. Da ih rusi omaju u dovoljnim količinama košto nemaju mogli bi na pojedinim delovima fronta naneti ukrima ogromne gubitke čak i veće nego samo udarima artiljerijom a da ne pričamo o sadejstvu sa drugim izviđačkim BPL.
Dakle imali bi sredstvo koje nebi moralo da zalazi u dubinu nego koje bi bilo na liniji kontakta i vršilo precizne udare kao onomad Bajraktari u NK pogotovo sad ide jesen i zima list opada a rovovi su jasno vidljivi.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5375

^ pa Mohajer 6, Šahed 129, Orion i Forpost R bi tada trebali biti na raspolaganju. Plus kamikaze.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 676 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 3 sakrivenih i 660 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ALBION101, bobomicek, esx66, havoc995, hooraay, Kruger, minmatar34957, mrav pesadinac, nick79, suton, VP6919, 125