Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4433

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Ras 007

Na prvo ti neću odgovarati iz poštovanja prema pravilniku foruma. Ja sam dao izvor, sa jasnim tvrdnjama gde su pripadnici iste organizacije bili molim ako se ima neki izvor da se pošalje meni na PP pa možemo nastaviti, a ovo na majke mi i bez dokaza i na reč nema nikakvu težinu.

Ras 007

Ajd što ono klasična priča o amerima nema veze, tvoja percepcija al niti je 101 nije ni učestvovala u operaciji niti su njene pripadnike vukli veće Delte. Svaki post ti je takav ono iskreno naklapaš i pokazuješ da ne znaš mnogo osim nekog narativa koji si negde čuo. Ispeci pa reci stara poslovica.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 82

@the životinja

I ti si na osnovu ovoga zaključio:
1. Amerika i NATO će se uključiti u sukob
2. Rusi neće odgovarati na njihov napad bar ne po strateškim ciljevima...
3. Rusija mora biti poražena.

- Amerikanci i NATO će se uključiti u sukob jedino ako im rusi to dozvole tj. ako im omoguće da zadrže malo časti kao što je to slučaj u Siriji. Ostanite tu da ne bi doživeli totalnu blamažu.
- Predpostavljam da imaš informacije iz ruskgog vojno-političkog vrha da ne planiraju ili nesmeju da napadaju avakse, baze...
- Mnogi su do sada mislili da Rusija mora biti poražena a neki su i probali, znamo kako se završilo. Samo tri stvari moraju "da se piš.., kak., i umre". Sve ostalo ne mora.

A sada i jedno pitanje. U slučaju da je Rusija dovedena do ivice poraza koji bi vrlo moguće značio i njen politički vojni a vrlo moguće i teritorijalni raspad, šta bi je sprečavalo da upotrebi nuklearno oružje?

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Чини ми се да су Украјинци опрезни. И да неће олако кренути у напад. По свему судећи у овим мањим нападима немају пуно успеха. Руси су добили доста времена за озбиљно утврђивање својих положаја.
Како време пролази тако ће се руске снаге повећавати.
Како у броју људи тако и у техници. Русија има сопствену производњу али и велику резерву технике. Од толиког мноштва они могу да проберу шта може да се оспособи у догледно време. Имају и ремонтне заводе.
Од савезника набављају оружје које им фали.
У сваком случају не би требало да имају проблема у одбрани. Мислим да је ова мобилизација довољна за сигурну одбрану. И ствара добру основу за неку офанзивну операцију у будућности.

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3042

procesor ::I dalje tvrdim najcudniji rat.

Za Ruse smo ustanovili sta se desilo nakon Lisicanska i Severodonjecka .Stali su jer su izvukli snage na odmor.

Zasto Ukrajinci sad stoje? Cekaju da Rusi potpuno zavrse obuku mobilisanih i popunu jedinica valjda ???


Ukrajinci ne stoje, nego ne mogu ništa više da naprave. Ne možeš uvjek pobjedivati na jednu fintu, to je sa malim grupama u pozadino neprijatelja raditi pomutnjo i kaos. Sada je ruja više, male jedinice više ne prolaze. Brojčanost ukra se iztopila, sada ruje uništavaju tehniku ukra, kao su oni na početku rata uništavali rusku. Mobilizirani još dolaze, još su snimci na netu. Sada su ukri primorani da i oni mobilizuju. To i rade.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Naravno da su oprezno ispituju teren dokle se ne utvrdi gde će ići napad, i da li će ga biti ove godine nekih velikih ofanziva. Kako to uvek i biva posle prvobitnih iznenadjenja koje su priredili Rusima u onim jurišima sa lakim okl. vozilima, sada su se Rusi prilagodili i sada ta taktika neće tako lako uspeti ponovo. Šta će biti i koja taktika sledeća videćemo. Ne zavisi samo od Ukr vec umnogome od Rusa i njihovog rasporeda.

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3042

dragon986 ::Naravno da su oprezno ispituju teren dokle se ne utvrdi gde će ići napad, i da li će ga biti ove godine nekih velikih ofanziva. Kako to uvek i biva posle prvobitnih iznenadjenja koje su priredili Rusima u onim jurišima sa lakim okl. vozilima, sada su se Rusi prilagodili i sada ta taktika neće tako lako uspeti ponovo. Šta će biti i koja taktika sledeća videćemo. Ne zavisi samo od Ukr vec umnogome od Rusa i njihovog rasporeda.

Po mom mišljenju biče tako, kako pričao Berič.

Ruje če uspostavit vrlo tvrde odbrambene linije, (to je več ustvareno), onda če dovuči gomile bezpilotnih letelica (za 14 dana) i sa njima tuči po ukrajinski vojski i kritički infrastrukturi. Onda kad se ukri smekšaju, mobilizirani rusi obuče....može se nešto uraditi.

Kad se pričalo o tenkovima, po nekim informacija u vrijeme sovjetskog saveza napravljeno je bilo 22.000 tenkova T62. Tako da sam bog zna kolko toga imaju ruje. Al sigurno imaju više od 13.000 svih tenkova kako je bilo ovde predočeno.

U rezervi ruje imaju i 2500 moderniziranih T55 i još 6000 boljih tenkova, koji se održavaju, u ovde idu i T62 koji su operativni, spremnih na borbu od kojih je 3000 T80. Tako da mante se pričanja da če nestati tenkova i slično. Pored toga ima još prvu kategoriju, u kjoj su tenkovi, spremni za popuno odmah.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6896

proleter373 ::
- Predpostavljam da imaš informacije iz ruskgog vojno-političkog vrha da ne planiraju ili nesmeju da napadaju avakse, baze...
-

Ne mešam se u vašu raspravu samo da skrenem pažnju da ovo nije argument. Poteže se non stop ali kada bi samo od toga zavisilo ova tema ne bi imala ni 20 strana.


@...
Ukrajinci ispituju teren, ali nije da se ne spremaju za akciju, samo su oprezni jer verovatno strahuju od mogućeg direktnog udara na Kijev, o čemu barem delimično svedoči smena generala odgovornog za odbranu Kijeva.

offline
  • Webb 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 656

Jos nekih 15 dana ce biti lepo vreme u Ukrajni a onda krecu kise blato i sl... tako da ako se ne desi neka veca ofnaziva ovih dana to je to do decembra dok se ne smrzne zemlja.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

+ ZAKLJUCAK

Proleter. Nisam ja na osnovu "toga" zakljucio. Nista ti nisi skontao.
A i komentar ti je kao sa tribina: e brate, vides kad im Rusi potope nosac...

Ja sam naveo sta zapad misli o ovom sukobu. Koju teoriju gura i gde to vodi. Sta je zvanicno. I da nema povratka nazad. Za zapad Rusija mora biti porazen. Naveo sam ti gde to pisu. I nema nazad. I koliko je to opasno jer: zapad toliko veruje svoju bogomdanu ulogu da ne moze da stane i da hoce dok ga neko dobro, ali dobro ne opauci po glavi, i to na granici Nuklearnog rata, znaci toliko jako da jedino jace od tog samara je samo totalni rat.
Zapad VERUJE da moze da rasturi Rusiju i ne bira sredstava, i nece birati sredstva, Rusi sa druge strane igraju oprezno jer znaju da imaju posla sa neurovnatezenim-ludacima itd i da tu nikad vise nece biti ( ako su i mislili da je nakad bilo) normalnog razgovora i dogovora. I kako god okrenes nema win win situacije.

I to je ono sto sam ja zakljucio.

ima i druga prica sta sam ja zakljucio:
Evo ovako po slejacki: Da pojedini ovde se frljaju sa napadima na nosace, takticnkim nukelarkama, itd kao da je to soping po pijaci....pa kad neko kaze ( e brate) potopice im nosac pa ces da vidis...

I odgovori na tvoje pogresne zakljucke mog posta:

I ti si na osnovu ovoga zaključio:
1. Amerika i NATO će se uključiti u sukob
Dovoljno je da udju u Odesu, Lavov u roku od cca 4h, marsom. Rus nece ni videti da su usli dok ne bude kasno. Dovoljno da se rasporede i kazu ne mozes nam nista. Ovi ih nece gadjati.
2. Rusi neće odgovarati na njihov napad bar ne po strateškim ciljevima...
Ko je spominjao napad!? Ameri ne moraju metak da ispale, procitaj tacku 1.
3. Rusija mora biti poražena.
Da, za zapad, mora i to je sva mudrost. Nema nereseno. Njihove reci, njihov stav. Evo recimo rusi stanu, nesto se dogovore i sad ce na CNN da bude: salili smo se, puj pike na vazi, Putko je ipak dobrica,znate nismo se dobro razumeli...


e da , i ovo:
Predpostavljam da imaš informacije iz ruskgog vojno-političkog vrha da ne planiraju ili nesmeju da napadaju avakse, baze...

Ovo je u rangu vrtica! Ne zaluzuje komentar. I ovo je previse.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Неко мисли ако је навео извор да је то готова прича. Али често се деси да се од извора не види река, као што се од дрвећа не види шума. Али сад ће да опадне лишће, па ће ствари да буду јасније. Где су скривени тенкови, хајмарси и остала скаламерија. Али има и руске технике по шумама. Ко је више сакрио и коме ће више одговарати опадање лишћа?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1337 korisnika na forumu :: 58 registrovanih, 7 sakrivenih i 1272 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Acivi, amaterSRB, aramis s, babaroga, bankulen, Bobrock1, bojankrstc, Botovac, Brana01, Bubimir, comi_pfc, danilopu, dankisha, darcaud, DENIRO, Dimitrise93, Djokkinen, Doca, dule10savic, GandorCC, Georgius, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, Ivan001, kalens021, kjkszpj, krkalon, kybonacci, laurusri, Luka Blažević, milanovic, milutin134, Miroljub1979, Mixelotti, mrvica78, nenooo, opt1, Panonsky, panzerwaffe, pristinski korpus, proka89, raptorsi, robertino, ruma, sap, sickmouse, slonic_tonic, Smajser, Sumadija34, suton, taz1cl, uruk, vathra, VJ, Vladko, vukovi