Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4426

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3099

https://twitter.com/jaccocharite/status/1584642033171324928

GP":Prijavljen je veliki požar u rudniku u blizini Luganska."

Zapad postaje sve nervozniji, što znači samo jedno: Ukrajina gubi rat.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19160

sremac983 ::...
...може да буде одлична замена за јелте БВП...


A pesadiju ce da vezu za blatobrane?

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

И овако им се пешадија вози на крову од бмп...исто тако може и на тенку...

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

У Брјанској области експлозивна направа се активирала на потезу између насеља. Новозибков и Злинка. Оштећене железничке пруге. Ово подручје је од стратешког значаја, јер се налази на споју белоруске и украјинске границе. За било који ДРГ, ово је укусан залогај.

Заправо, ово је још једна потврда да су било какве мере у граничном (тј. већ у близини фронта) појасу, било да се ради о изградњи одбрамбених линија, појачаном патролирању или формирању територијалне одбране, јуче биле оправдане и да ће бити изједначене. сутра оправданије.
https://t.me/rybar/40565

По добрим људима, од јуче увече велике украјинске снаге крећу преко понтонског моста преко реке Оскол (где је некада био наш „Мост ветерана“, пут од Изјума до Рубца). Штавише, што је типично, вероватно по први пут у рату, највећи део трупа представљају Пољаци и пољска техника. Иза пољског се не чује украјински језик. Псхек се креће ка Боровој и Красном Лиману.

По свему судећи, Кијев спрема напад на Сватово, бацајући у борбу недодирљиву резерву. Напад на Червонопоповку је највероватније или обмањујући маневар, или секундарни правац неопходан да би се наше снаге преусмериле, тим пре што никоме није жао грба који у њима умире, већ желе максимално да сачувају пшек. Па сачекајмо Пољака, његов леш мирише много лепше од леша одбрамбеног инжењера из Харкова или Дњепропетровска.
https://t.me/rybar/40564

Znaju da ovi prelaze ponton i nikom nista

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Sto se tice T 62, Rusa i Ukrajine, mislim da ce Rusi T 62 upotrebljavati na pokrivanju pozadine + punktovsko - karaulnu sluzbu na pravcima snadbjevanja u zauzetim podrucjima. Nesto poput samopokretnog bunkera. Radili su to i prije. Mozda i ojacaju liniju sa T 62, T 62 kao pratece orudje pesadije. Neki od krajeva linije. Da izdrndaju zalihe T 62 i municije za njega. Sa doradom na nisanskim spravama mozda bude dovoljno dobar bez prevelikog troska i ekskluziviteta. Tamo gdje bude rasporedjen valjda i ne bude modernijih PORVa odnosno mozda se tenk sacuva taktickim mjerama, a ne samo oslanjanjem na debljinu oklopa.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

Procitah da ugradjuju neke mega giga nisanske u t62 sa termovizijom i dometa do 3000m sto je bas mega giga za osnazivanje prednjeg kraja. Posada na smjenu da osmatra i gadjaj sve sto se mrda Mr. Green

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 43

Гонзало Лира се чини озбиљно уплашен овим сценаријом:

1) Руси пребацују трупе у Белорусију ради одбране од напада из Пољске и Литваније којем ће да претходи ескалација у Николајеву и Одеси

2) Украјинци од свих угрожених градова евакуишу једино Николајев (а својој војсци у околини допремају АБХО опрему) јер планирају да у њему детонирају прљаву бомбу и за то оптуже Русију а то бомбардовање би требало да омогући 2 циља:

а) ометање Руског напредовања на путу Херсон-Николајев-Одеса уз помоћ радиоактивног загађења

б) а то је потребно како би се олакшало САД да своју дивизију из Румуније пребаци у Одесу да би тамо направили упориште за одбрану Украјине (од наводно помахниталих Руса који су бацили прљаву бомбу).

Гонзало мисли да су Руси звали западне министре како би свима ставили до знања да знају шта САД спремају пред своје изборе и плаши се да ће то да буде почетак спирале која ће да увуче у рат целу ЕУ.


Иначе у чланку од пре пар дана о тој дивизији у Руминији се на крају каже: "The "Screaming Eagles" commanders told CBS News repeatedly that they are always "ready to fight tonight," and while they're there to defend NATO territory, if the fighting escalates or there's any attack on NATO, they're fully prepared to cross the border into Ukraine."

Један од коментатора на Гонзалов видео каже: "I'm romanian and I'm really scared that our leaders will drag us intro a war against Russia. Our minister of defense was forced to resign today because he was against dragging our country into this war and he said that a peaceful solution should be find between Ukraine and Russia through negotiations...", а други из Румуније то потврђују.

offline
  • Pridružio: 28 Avg 2017
  • Poruke: 1585

Rocker ::Procitah da ugradjuju neke mega giga nisanske u t62 sa termovizijom i dometa do 3000m sto je bas mega giga za osnazivanje prednjeg kraja. Posada na smjenu da osmatra i gadjaj sve sto se mrda Mr. Green

У Забајкалију, на полигону Красни Јар, током обуке мобилисаних резервиста, представљени су први модернизовани тенкови Т-62М са новим нишанским термовизијским нишанима.

Претпоставља се да је тенк добио нишан 1ПН96МТ-02 са термовизијским каналом и ласерским даљиномером, који је приказан на изложби Војска-2022. Заменивши безнадежно застарели ноћни нишан 1К13, нови термовизир ће омогућити тенкисти да детектује циљеве на удаљености до 3000 метара, што је корак напред за возило попут Т-62М.



Arrow https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_3143887

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Хроника специјалне војне операције
за 24.10.2022

🔻Пограничне територије Руске Федерације:

Терористички напад догодио се у Брјанској области у близини границе са Белорусијом: импровизована експлозивна направа је експлодирала на потезу Новозибков-Злинка. Оштећена је железничка пруга, жртава и повређених нема.

🔻Смер Старобелск (мапа (хттпс://т.ме/рибар/40559)):

▪Јединице украјинске 71. јегерске бригаде, појачане са две чете СОФ-а, покушале су да упадну на руске положаје у близини села Првоштравневе, Орљанка и Берестовоје. Напади Оружаних снага Украјине су одбијени, под артиљеријском ватром непријатељ се повукао на првобитне положаје.

▪На Лиманском одсеку Оружаних снага Украјине покушали су да заузму висове јужно од Макијевке и поново приђу Краснопоповки. Две чете украјинске моторизоване пешадије напале су упоришта Оружаних снага Русије, али су се нашле под концентрисаном артиљеријском ватром и повукле се са губицима.

▪У Белогоривки батаљон 54. омбре Оружаних снага Украјине покушао је офанзиву. Руске јединице су извеле контранапад и потиснуле непријатеља на првобитне положаје.

▪Непријатељска команда наставља са пребацивањем резерви на линију фронта како би надокнадила губитке. У рејон Серебрјанке стигло је 20 пешака и 2 тенка.

🔻Соледар правац:

▪У току су борбе на источној периферији Бахмута: Оружане снаге Украјине покушавају да избаце јединице Вагнеровог ПМЦ-а са свих положаја на територији асфалтне фабрике.

🔻Луганска област:

▪Украјинске формације су напале Старобелск, као и Зоринск, Белокуракино, Золоте и Краснореченск. Касно увече у области рудника Јубилејна у Луганску одјекнула је снажна експлозија: према прелиминарним подацима, пожар је избио из домаћих разлога.

🔻 Доњецк правац:

▪Украјинске формације гранатирале су Доњецк, Јасиноватаја и друга насеља у агломерацији.

🔻Запорожје правац:

▪Нема значајних промена у ситуацији. У првом плану су артиљеријски дуели, украјинске ДРГ покушавају да открију слабости у одбрани Русије на секторима Гуљај-Поле, Ореховски и Угледарски.

🔻Јужни фронт: правац Николаев-Берислав

▪Ујутру 24. октобра, две чете 3. и 8. одвојеног пука украјинске СОФ на три оклопна возила Хуски ТСВ, уз подршку 17. батаљона Територијалне одбране на конвертованим цивилним возилима, покушале су да изведу борбено извиђање у близини положаје Оружаних снага Русије у Борозенском и Пјатихатки.

▪Конвој је откривен из дрона Орлан-30, након чега су га напали јуришни авиони Су-25 Ваздушно-космичких снага Русије. На предњим положајима Оружаних снага Украјине радиле су и хаубице Гиацинт-Б и МЛРС Смерч. Непријатељски напад је осујећен: украјинске формације су се повукле, изгубивши сву оклопну технику.
▪Украјински МЛРС ХИМАРС и Алдер извели су ракетни напад на Нову Каховку, као и на село Каиро.
https://t.me/rybar/40568

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Trinitron1 ::


Arrow https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_3143887


Uh bas ima velike balisticke prozore oko blende topa. Mada to je najmanji problem.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1065 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 1003 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, babaroga, Bokiboks, bokisha253, darkangel, Dimitrise93, dule10savic, FOX, Insan, Karla, kihot, kjkszpj, Klecaviks, Kubovac, kunktator, ladro, ljuba, Lubica, Mi lao shu, mikrimaus, milenko crazy north, milutin134, Mixelotti, mrav pesadinac, nenad81, Nobunaga, ObelixSRB, Parker, pein, prle122, procesor, raptorsi, RJ, sasa87, Sirius, slonic_tonic, Smiljke, sovanova95, Srle993, stalja, Stoilkovic, styg, Sumadija34, theNedjeljko, Trpe Grozni, Tvrtko I, vaso1, vathra, YU-UKI, Zoca, žeks62, 125, 79693