Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4780

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2114

Bombica sa BPL pripali nesto na ledjima jednog od ukro vojnika.Na kraju je uspio da skine opremu u zadnjoj sekundi rekao bih.Ludacki snimak.

https://t.me/RVvoenkor/32458

da je nosio BK za RPG valjda bi grunulo odjednom bez ovog sporog sagorevanja?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 469

A u međuvremenu :

У Украјини могу бити повећане казне за објављивање информација о доласцима на инфраструктурне објекте.

Одговарајући нацрт закона је регистрован у Савету. Нуде се следеће опције казне:

▪ Новчана казна од 1000 до 3000 неопорезивих минимума.
▪ јавни радови од 200 до 240 часова.
▪ корективни радови до 2 године.

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1312

Napisano: 23 Nov 2022 15:38

Mislim da rade vrlo sistematski sa ovom mrežom. Izlupaju je, sačekaju rezultat lupanja nekoliko dana i nedelja i onda po analiziranim podacima, udar na živahne delove mreže.

Dal će ratna/bezbednosna ili antiratna/oligarhijska struja pobediti u Rusiji mislim da će se uskoro videti. Ako predaju nuk. centralu, ne izvrše dodatni talas mobilziacije, za zimu ne oblikuju front pred prolećnu/letnju konačnu ofanzivu, Rusi idu ka miru i pobedi Abramović, bankari, lihvari and co i stupaju u red kljakavih država poput Engelske, Francuske, Nemačke koje se pitaju u globalnoj politici samo na kontu stare imperijalne slave i u budućnosti će kao i svi ostali balansirati između dve supersile.

Dopuna: 23 Nov 2022 15:44

Evo ga odlomak NASAMS u stambenoj zgradi nakon što je ofulao. Nisu naši slučajno presali da dejstvuju po krstarećim. Već šteta nego korist. Bar za civile. Majdanovci ne haju za to očigledno.




offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

ccoogg123 ::Jel radio NASAMS? Koliko je ovaj puta skinuto raketa? 150 od 100? Jel zato nemaju struje u većini zemlje?

Kada su Rusi radili prošlu turu Kalibriranja, Ruski izvori su tvrdili da je ispaljeno do 40 raketa, da bi ta cifra narasla u Ukrajinskim izvorima na 100, a naknadno su tvrdili da je oboreno 88 raketa. Problem u računici je što su Rusi pogodili ciljeve na 18 lokacija, a po ustaljenom običaju su mete overavali sa više projektila, tako da efikasnost zapadnih PVO sistema nastavljaju sramotnu tradiciju Patriota u Saudijskoj Arabiji gde su ih bušili dronovi gde su hteli i kako su stigli.

Čitav mit o nadmoći zapadne opreme se zasniva na korišćenju savremene vojne tehnike za iživljavanje nad ekipom u sandalama sa Kalašnjikovima.
Čim se ta tehnika susretne sa protivnikom koji ima bilo kakve teoretske šanse da uzvrati, cela šarena laža pada u vodu.

Setimo se mita o neuništivoj Izraelskoj Merkavi i masakra koji su doživeli 2006. kada je Hezbolah nabavio Metis-M i Kornete.

Saudijski Abramsi M1A2 koje su Huti otvarali sa 40+ godina starim Konkursima.
Turski Leopardi 2A4 kojima su kompletne kupole letele u majčinu nakon pogotka Maljutke ( da Maljutke, gledao snimak )
Saudijski Patriot kome raketa umesto da vija vazdušni cilj pogađa glavni grad Rijad, a taj isti Patriot je tako dobro zaštitio ogromno naftno postrojenje u Abkaiku da ga je izrokalo samo 17 projektila. I to sve u organizaciji Iranskih proksija Huta. Na šta bi ličilo da se Patriot susretne sa X-101???

Za kolege koje tvrde kako su ratni zločini Ukrajinskih nacista izolovani a ne sistemski podržani slučajevi bih izneo par teza:

Koljači iz "Gruzijske legije" su javno u tv prenosu pre osam meseci izjavili da ne uzimaju ruske zarobljenike.
Da li je iko iz Ukrajinskog vrha reagovao? Naravno da nije zato što su nacistički šljam koje podržavaju zapadni nacisti.

Pripadnici te iste legije su snimili i stavili na net egzekuciju Ruskih zarobljenika krajem Marta negde u okoliini Kijeva. Da li je iko iz Ukrajinskog vrha reagovao? Odgovor isti.

Snimci zarobljenih artiljeraca oko Černigova kojima su isečeni prsti na rukama.
Snimci pucanja Ruskim zarobljenicima u noge gde je jedan Rus već vidno mrtav a drugi krvari na smrt.
Vađenje očiju onom nesrećniku zavezanom za stepenište, a potom i njegova egzekucija.
Snimak onog jadnika sa zabijenim ašovom u leđima koji puzi po podu.
Više snimaka likvidacije grupa Ruskih zarobljenika.
Pa ona stoka iz Azova je na početku sukoba stavio slike razbijenih lobanja članova "Partije Regiona" iz Balakleje na početku rata, da bi potom taj isti monstrum stavio video u kom bacaju "ruske kolaborante" u masovnu grobnicu nakon "oslobađanja" te iste nesrećne Balakleje.
Slika sa desetak živih momaka iz LNR u rovu oko Balakleje, i sledeća slika gde su streljani u tom rovu.
Osmogodišnje bombardovanje Donjecka?
DA LI JE ZVANIČNI NACISTIČKI KIJEV REAGOVAO NA BILO KOJI OD TIH ZLOČINA??? NIJE!!!
Svi ti monstrumi su dobili odrešene ruke od Kijevskih nacista da rade šta god hoće pro-ruskoj populaciji. 8 godina nakon masakra u Odesi niko nije osuđen. Ej pa imaš na snimku životinje iz Pravog Sektora kako batinaju ljude na smrt i niko nije osuđen?!?!?

Isto kao što zapadno smeće od propagandnih medija nakon hiljada videa nacista, nacističkih simbola u Ukro armiji i njihovih zločina govore o "izolovanim slučajevima" ovde na forumu se takođe govori o izolovanim slučajevima, a niko iz vrha Ukrajinske vlasti nije reagovao.
Pa dokle više, tako mi spomenika Stepana Bandere u Lavovu?!?
Ako do sada nije postalo jasno kakvoj je ekipi zapad dao kormilo u Kijevu, Ukrajincima preostaje još samo da naprave koncentracioni logor za Rusku populaciju.
Verovatno će se i tada naći naivni da objašnjavaju kako tamo Rusi zapravo žive dobro.

Da ne kažem koliko je patetično sa Ruske strane da sa takvim monstrumima pokušavaju da se igraju finih momaka, a i dalje, nakon svih razmena imaju preko 4000 Ukrajinaca u zarobljeništvu, a po skorijim snimcima deluje da Rusi imaju veće šanse da prežive ako se bore do smrti, zato što će ih ona ljudska govna verovatno okončati u slučaju predaje.

Apsolutno nemam nikakve empatije prema onome što trenutna Ukrajina predstavlja, i kao takvu je Rusi zaista moraju satrti u korenu.

Sve u svemu, zapadna tehnika je marketinški izvikana i prenaduvana, a spoljnja politika im se zasniva na vazalskim odnosima i saradnji sa najgorim ekstremističkim šljamom kog u ovom slučaju pumpaju sa najsavremenijim oružjem što do sada ipak nije bio slučaj.
Zato Ruski udari imaju apsolutnog vojnog i ekonomskog smisla. Maksimalno otežati kretanje i iole normalno funkcionisanje i MAKSIMALNO poskupeti onom ogavnom zapadu finansiranje te nacističke mutantske tvorevine zvane Ukrajina u sadašnjim granicama.
Napraviti Ukrajincima rupu u budžetu od barem 150 milijardi + finansije za rat, pa da vidimo ko je spreman tu "Crnu rupu" da popunjava u uslovima sveopšteg ekonomskog kolapsa.

Da citiram Dositeja Obradovića "Kalibracija, kalibracija braćo moja, a ne zvona i praporci"

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Медији јављају да је украјински С-300 ударио у стамбену зграду.
Број жртава се прецизира
https://t.me/SrbijaRusija/10644

У Кијев је долетела 31 ракета, оборена 21 ракета - Кличко

Градоначелник Кијева наставља да прича о противваздушној одбрани НАТО-а над руским пројектилима, али гледајући мапу данашњих удара, тешко је поверовати да су украјински ПВО системи погодили било шта осим стамбене зграде. Украјински ТВ канал Ресидент, позивајући се на канцеларију Зеленског, написао је да је украјинска противваздушна одбрана оборила само 30% свих испаљених ракета.

Зеленски „наставља да убеђује све у супротно, како не би изазвао панику.

Видео снимци ракета које лете преко целе земље потврђују чињеницу да противваздушна одбрана не може да се носи са ракетним ударима. Штавише, у Кијеву постоји 6 прорачуна противваздушне одбране, који укључују и немачки ИРИС-Т, али они не спасавају од напада на критичну инфраструктуру“, наводи се у публикацији канала.

Такође, извор из кабинета Зеленског рекао је да су сви градоначелници украјинских градова добили инструкције да не говоре о замрачењу како би се избегла паника међу становништвом.
https://t.me/SrbijaRusija/10648

У Дњепропетровску после удара још увек гори инфраструктурни објекат.
https://t.me/SrbijaRusija/10641

Први подаци о резултатима удара у Украјини: уведени су хитни нестанци струје у свим регионима, преноси Укренерго

▪Серија снажних експлозија у Кијеву. Градоначелник Кличко најавио је удар на инфраструктурни објекат. Цео град је без воде, а делом без струје.

▪Такође, у Виницкој и Лавовској области извршени су напади на објекте критичне инфраструктуре;
Нестанак струје у:
– Кијеву и регионима
— Дњепропетровску
— Кривој Рогу
— Полтави
— Запорожју
— Николајеву
- Одеси и региону.
— Ривне и области
– Хмељницки и регион
— Кремењец
-Подољск
— Кировоградска област
— Харков
— Луцк
— Черкаси
— Чернигов
— Сумац
— Житомир

Прекиди и искључења воде у:
— Кијеву
— Шумцу
— Николајеву
— Харкову
— Дњепропетровску
— Одеси
https://t.me/SrbijaRusija/10632

Misljenja sam da ako Ukri ne budu imali struje,vode i grejanja od sada pa do npr aprila da ce masovno da prebegnu u Eu,a neki u Rusiju,prosto je nemoguce tako ziveti na temperaturi koja je ispod nule.
Nisam siguran da ce Zelenski i pored toga da potpise kapitulaciju.

offline
  • Webb 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 680

Ovaj je nekim cudom preziveo...
https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/z1....._grenades/

online
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1816

" Руски борци настављају да чисте околину школе број 2 и избацили су Оружане снаге Украјине из вишеспратница у Октјабрској улици."

Ја сам био убјеђен да у Мариници? нема цивила, али ипак су из подрума ове школе евакуисали цивиле који се мјесецима ту скривају.
Осим тога, у једном видеу се види евакуација цивила у многим селима на линији раздвајања.
Значи да ипак она прича о чувању цивила, у одређеним случајевима, пије воду.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2022
  • Poruke: 86

[/quote]

DA LI JE ZVANIČNI NACISTIČKI KIJEV REAGOVAO NA BILO KOJI OD TIH ZLOČINA??? NIJE!!!
[/quote]

Da li su Rusi reagovali na bilo koji nacin kada su te iste imalu u zarobljenistvu ?
zasto bi evropa i ukrajina bili veci Rusi od njih samih ?

Zapad je definisao sta mu je cilj, i radi sve da ga ispuni. Ako pobedis sta god radio briga te, ako izgubis svejedno ti je, bices kriv za sve...

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Киев после успешной работы ПВО Украины.
Arrow https://t.me/boris_rozhin/71076

Gužve u Harkovu za ulazak u bus
Arrow https://t.me/boris_rozhin/71073

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Некада људи једноставно неће да напусте своје куће. И затекну се у ратној зони.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 823 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 774 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bobomicek, Bobrock1, Boris BM, darkangel, doktor123, dzoni19, hologram, hyla, JOntra, Kandrbandrdzilo, Karla, Kubovac, ladro, Leonov, madza, MB120mm, mercedesamg, mile23, Milos ZA, Misirac, MrNo, muaddib, nemkea71, NikolaGTR, nuke92, opt1, pein, Recce, robert1979, robertino, Smiljke, Srky Boy, Srle993, stegonosa, styg, vathra, Vlada1389, vladulns, |_MeD_|, šumar bk2, 1107