Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4969

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

dragon986 ::Ajml redom zadnja stavka:

Šta je pogrešno u izjavi da su većina transportera iz perioda SSSR? Ajde iz toga možemo izvući 82 i možda Terminatora ali je on kao koncept nastao u SSSR ako se ne varam kao vozilo nastalo u Rus?
Šta je pogrešno u izjavi da je Kurganec analog trenutno najboljim IFV, u svetu ali u kojoj je fazi, koliko je naručeno kada ulazi u upotrebu?
Pazi nije ih on uporedio sa Bradley ili Warior ili sličnim vozilima koji pripadaju manje više istoj generaciji iz hladnog rata.
Al ako kažete da nije tačno nek bude…

Не знам да ли одговараш уопштено, или мени, али моја порука је управо и имала ту поенту.

Одговорио сам колеги саркастично, јер то какав је новинар лично дефинитвно не мења чињеницу да Руси и даље дрндају совјетску технику.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 467

САД су покушале да спрече Украјину да убије начелника Генералштаба генерала Герасимова - Њујорк тајмс

Према писању листа, америчке обавештајне агенције су сазнале да начелник Генералштаба Оружаних снага Русије планира пут на линију фронта, али су ову информацију пажљиво прикривале како би избегле даљу ескалацију. Међутим, Оружане снаге Украјине су сазнале и НАВОДНО покушале да нападну положаје на којима се налазио руски командант.
"Рекли смо им да то не раде. Рекли смо: 'Хеј, то је превише'", рекли су амерички званичници.
Али забрана је дошла прекасно. Украјинска војска је већ извршила напад, појашњава NYT.


https://t.me/RVvoenkor/34111

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

@ehinacea
Brada je tu od Juna (viri kao i prethodnih godina), citam komentare strucnih ljudi, nista pametno ne mogu da napisem, a nista ne mogu ni da predvidim kada ce Rusi da satru Naci huntu i njihove Naci sponzore sklone sodomiji.

Vrlo sam zahvalan svima koji prenose dnevne informacije jer jedino ovde moze da se procita istina.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8376
  • Gde živiš: pecina stroga

Evo ga i Gerasimov jucer

offline
  • Pridružio: 18 Mar 2022
  • Poruke: 21

maxim_von_burdengate ::
stim sto bih ja sa ovim dronovima samoubicama poceo da udaram i vece benzinske pumpe po autoputu , obilaznici jer jedna veca pumpa ima i po 200 t goriva kao i transportna preduzeca javnog saobracaja , vece speditere jer oni svi imaju velike inetrne pumpe i rezervoare od po 100 - 200 t goriva to je ogromna materijalna steta ( vozila i gorivo ) a oni nemaju sredstva za automatsko gasenje pozara kao veliki rezervoari a otezava snabdevanje vrsi pritisak itd


Mišljenja sam da su Rusi mogli da totalno ugase svetlo u Ukrajini i ukinu izvoz EE sa 2 salve od po 200 dronova. Ne zato što verujem da su Rusi nešto svemogući, nego prosto zato što Ukrajinci mogu da unište 15-30 ciljeva po udaru, ajd neka mogu i 100 više ne mogu. Na toj masovnosti napada procenti gube značaj. Šta nije pogođeno u prvoj odmah overe sa drugom i to je to, može Zalužni da klikće prekidač koliko hoće, struje nema. 400 dronova košta par miliona dolara, neće biti da je baš toliko zafalilo u budžetu. Udari samo ponedeljkom isto tako nemaju mnogo veze sa mogućnostima vojske, sumnjam da se toliko zamore 1 pismen i 4 nepismena vojnika koji postavljaju dronove na lanser pa im treba 7 dana oporavka ili da su Iranci propisali brzinu vatre, pa će da se savije lanser.

Očigledno da iz nekih političkih razloga to uništavanje ide jako postepeno, nemam pojma koji su. Kad to sve unište verovatno će preći na benzinske pumpe, mada ima verujem i sočnijih stacionarnih ciljeva. Iranci su promenili ekonomiju rata, ranije si morao da ispališ Kalibar koji košta milion da uništiš 200t goriva koje košta 100.000 ne računajući akcize. Sad opališ dron od 10.000 i uništiš benzinsku pumpu. Ako i ne izgori niko normalan tu dugo neće da toči gorivo.

Ni jedna zemlja još nije stigla do trećeg nivoa te igrice (na svu sreću), rat gubi smisao kad ti protivnik uništi sve ono što braniš.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8376
  • Gde živiš: pecina stroga

Brada i Gibanica ::nista pametno ne mogu da napisem, a nista ne mogu ni da predvidim kada ce Rusi da satru Naci huntu i njihove Naci sponzore sklone sodomiji.

Vrlo sam zahvalan svima koji prenose dnevne informacije jer jedino ovde moze da se procita istina.


Niko ne moze da predvidi nista, tako da vracaj se odmah. Pametno da napises imas svasta siguran sam

offline
  • Kubovac  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Jul 2016
  • Poruke: 5055

Drug pukovnik ::Šojgu dobro izgleda, baš se dobro oporavio od infarkta Mr. Green

Od kog po redu? Laughing

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

Zalužni:
...Други, веома важан стратешки задатак за нас је стварање резерви и припрема за рат, који може бити у фебруару, у најбољем случају у марту, а у најгорем крајем јануара. Можда почиње не у Донбасу, већ у правцу Кијева, у правцу Белорусије, не искључујем и јужни правац.

...Хтели су да заузму Кијев. У војном смислу, ово је била исправна одлука — најлакши начин да се постигне њихов циљ. Ја бих урадио исто. Герасимова [шефа руских оружаних снага] добро познајем (не лично, наравно). За њега није било излаза. Концентрисао се на Донбас како би сачувао ресурсе који су му остали. Ситуација у Донбасу од данас није лака. Али стратешки, то је ситуација без победе за руску војску.
https://www-economist-com.translate.goog/zaluzhny-....._tr_pto=sc

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 586
  • Gde živiš: United Kingdom

babaroga ::Opklada je bila kad ce Rusi da krenu, u dvajes marki. Ja sam cini mi se tvrdio da ce krenuti prije nove godine, mozda i polovinom decembra. Kunktator da ce u januaru Ako se dobro sjecam.

Ova slika gore je potvrda da sigurno krecu, a po tajmingu slike sve mi se cini da je kunktator bio u pravu.

Ovakve konferencije, gdje Stavka saziva komandante pravaca (frontova u Crvenoj Armiji) su bile standardni i kljucni dio procesa planiranja velikih operacija.

Kod Bagrationa, ova konferencija je odrzana 22-23 maja, a operacija je bila planirana da krene 15 juna. Odlozena za 22 jun, kad je i krenula.

Znaci, cini se makzimum mjesec dana i Rusi krecu.


Trenutno vreme jos uvek ne odgovara nekim vecim operacijama, dosta nas je pretpostavljalo da ce sredinom/krajem decembra tlo biti zamrznuto no to nije slucaj, tako da bi kunktator trebao malo da ti da popust na dvajes marki.

takodje ja sam ocekivao ofenzivu krajem decembra, no trenutno nisam siguran da li je neka velika ofenziva uopste potrebna, jer (po mom misljenju) mislim da je glavni Ruski cilj trenutno privodjenje rata kraju, sto mozda mogu da odrade bez velike ofenzive
na kraju krajeva nije sve bas u Ukrajini- ima nesto i u Kazahstanu Smile
I kad se ovaj rat zavrsi, to nije kraj, treba biti spreman za nove izazove.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://twitter.com/tom_username_/status/1604192390054834176

GP":NaMarshe kaže da se u Klescheevku ušlo sa sjeveroistoka.

Ako je točno, to znači da Rusija ima pouzdanu kontrolu južno od Bakhmuta - dovoljno da je mogla izvršiti ofenzivu zapadno od Opitnoye."

Kakva sedmica , ovaj imali smo nekolicino zarobljenih ukra, polako guranje ukrajinaca u Bahmutu, ugašanje elektro sustava u Ukrajini, a sutra, finale u fuzbalu. Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1329 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 3 sakrivenih i 1304 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksandarbl, Alibaba1981, Boris BM, djboj, Dorcolac, draganca, ds69, Fabius, Istman, jackreacher011011, Joja, kraJo, Krusarac, raketaš, S2M, sasakrajina, sevenino, shaja1, suton, t84dar, Vlada1389, vladulns